Hasta mısınızEvet. Çok haklısınız.
Düğün nişan sünnet ne kadar tırıvırı varsa hepsini erkek yapar.
Hatta çocuğu bile erkek doğurur
Şimdi piremses kızımıza yük olmasın öyle doğum sancısı falan :/
Sevgilinizle bir konuşun bunu bak. Bizde çocuğu erkek doğurur sovgolom deyin :/
Hatta oğlan doğurmazsan bağa irkek ivlat virmezzen zumzuğu zuratına gorum ha zırtında sopayı gırarın falan da deyin
Erkek değil mi eşşşşşeekkkk gibi yapacak :/
Hadi canım hadi kaliteli hanım hanımcık olan biri karşı tarafı nasıl yolarım hesaplaro yapmaz . Siz kafanızı mantıklı düşünmeye teşvik edin bence biraz gelenek ve göreneklerden uzak durarak .Kaliteli hanım hanımcık aklı başında insanları beğeniyorum siz kafanızı yormayın ama kafanızı daha mantıklı nasıl konuşabilirime yorabilirsiniz.
Ekonomik olarak sorunumuz yok diye caka satıyorsun ama al bu senin yorumun çalışmadığım için aileme yapın diyemem diyorsun harbiden bende senle aynı ortamda bulunamam şu an konuna bile nasıl yazıyorum hayret ediyorum kendime elim ayağım titriyor şu an asdfhjfjfk
Adettir belkiHasta mısınız
Yohhh değilim :/Hasta mısınız
Çok doğru yazmışsınız, bu eski tarz ailelerde bile başlık parası, yüz görümlüğü istenirmiş, evlenen kızlar gittikleri ailenin kızı oldukları için babaları bunu istemeyi hak görürmüş. Ama benim bildiğim bu durumda nişan erkek tarafına yaptırılmazmış. Direkt düğün, direkt kızı alma durumu söz konusuymuş diye biliyorum ben. Nişanı erkek tarafına yaptırmak ilk kez duyduğum bir ‘gelenek’.
aslında gelenegım bu derken ısıme gelen bu demek ıstıyorAmcamı evlendirirken nişan masraflarının erkek tarafına ödetildiğini biliyorum ,birebir şahit oldum ben. Cidden bizim nesille birlikte bunlar çok değişti ama akli selim olanlar böyle davranmıyor artık. Kuzenlerim ortaklaşa evlendi hep. Benim kendi ailem tüm masrafı eşime yıktığı için ben ailemle yıllarca konuşmadım mesela çünkü benim çalıştığım parayı da yıllarca elimden aldılar. Gelenek filan değil tamamen çakallık bence. Doğuda bu bütün masrafı erkek ailesine yaptırma çabası asıl kıza hakarettir bence. Konusahibi üniversite mezunu genç bi kadınken bu adetleri nasıl savunuyor benim aklım almıyor. Ben o kısma çok daha şaşırdım geleneğim böyle ne demek.
aslında gelenegım bu derken ısıme gelen bu demek ıstıyor
geleneklere gırersek kendısı zararlı cıkar zira gelın olmak kolay degıl kayınvalıdeye gorevler ese gorevler ceyız falan... altından kalkamaz :)
Sanırım yöreye göre değişiyor bu çünkü bana da kızın nişan masraflarını karşılaması aşırı tuhaf geliyor.
Nişan istememek, istemek değilde konu en özel anlarım böyle olursa bu beni çok üzer duygusal ve hassas biriyim ısrarla zorlamayla da yaptırmaktan hiç hoşlanmam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?