Nişanı kız tarafı yapar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hasta mısınız

Kaliteli hanım hanımcık aklı başında insanları beğeniyorum siz kafanızı yormayın ama kafanızı daha mantıklı nasıl konuşabilirime yorabilirsiniz.
Hadi canım hadi kaliteli hanım hanımcık olan biri karşı tarafı nasıl yolarım hesaplaro yapmaz . Siz kafanızı mantıklı düşünmeye teşvik edin bence biraz gelenek ve göreneklerden uzak durarak .

Eh tabi. Insana kendisi çalışmıyorken başkasına parasını harcatmak tatlı geliyordur. Ailesinden Nişan isteyemez, ama erkek tarafından isteyebilir

Hasta mısınız
Yohhh değilim :/
Ne var yani sen nişanı erkek yapar derken oluyorda ben çocuğuda erkek doğurur dersem mi garip kaçıyor
Hem bizim örf adet kültür ıvır zıvırlarda çocuğu erkek doğurur. Napıyım kültürüm öyle. Değiştiremem :)

Nişanı kız tarafı yapar, çok büyük bir organizasyon olmasına gerek yok durumunuz müsait değilse, evde de yapabilirsiniz.

Evlilik öncesi gerginlikler çok oluyor. Her çiftte görüyorum bunları. Daha sakin birşekilde konuşsanız tüm aile. Sizin büyüklerinizin de olduğu biryerde . Büyükler karar versin. Masrafı onlar yapacak.
Maddi konularda bu devirde hiçbir talepte bulunmayın. Gerçekten dışardan çok kötü görünüyor. İnsanlar bu yüzden tepki gösterdiler size.

Gerçekten çok komiksiniz siz ne yapacaksınız çok merak ettim kaliteden bahsediyorsunuz bide bu mu kalite bide ekonomik sorun yok diyorsunuz yoksa yapın o zaman ayrıcada Malatyalı bi sürü tanıdığım vardı gayet kızlar kendileri yaptı gelenek gelenek diyorsunuz da sanki her geleneği uyguluyorsunuz

Nişanı kız tarafı yapar evet ama kız tarafının maddi durumu iyi değilse erkek tarafıda yapabilir. Şimdiden bu meseleler için yormayin kendinizi önünüzde uzun bi süreç var.. Allah mesut etsin

Siz nişanlınıza bu evlilik konusunu birlikte yönetelim derken sanırım nişan,düğün vs. masraflarin onlara kalacağını anlatmak istediniz. Olay geri tepmiş. Sizin anlayamadığınız şu ki parası olsa bile kimse enayi yerine konulmak istemez. Yani birlikte yenilip içilecek organizasyonlar yapiyorsanız eğer iki tarafta eşit şekilde masrafları paylaşabilme sorumluluğunu almalı. Siz bu sorumluluğu aldıktan sonra karşı taraf zaten varsa önyargılarını değiştirir ve üstüne düşenden fazlasıni yapmak ister. Ayrıca çalışmıyorsunuz, tüm masrafları erkek tarafı karşılasın istiyorsunuz , evlendikten sonra da tüm masraflarınızı erkek kişisi karşılayacak. Yani bu durumda siz hangi konuma düştüğünüzün farkında mısınız? Kk kadınlarının yorumlarını kendinize layık görmüyorsunuz ama burada sizin fikir danıştığınız size akıl veren çoğu kadın zor şartlarda kendi ayakları üstünde durabilen dinamik,eğitimli ve özgüvenli kadınlardan oluşmaktadır. Biz de adet böyle diyerek kendi konumunuzu alçaltıyorsunuz. Siz mal değilsiniz önce bunun farkına varın. Evlenmeden önce de çalışmaya başlayın yoksa çok pişman olursunuz.

Amcamı evlendirirken nişan masraflarının erkek tarafına ödetildiğini biliyorum ,birebir şahit oldum ben. Cidden bizim nesille birlikte bunlar çok değişti ama akli selim olanlar böyle davranmıyor artık. Kuzenlerim ortaklaşa evlendi hep. Benim kendi ailem tüm masrafı eşime yıktığı için ben ailemle yıllarca konuşmadım mesela çünkü benim çalıştığım parayı da yıllarca elimden aldılar. Gelenek filan değil tamamen çakallık bence. Doğuda bu bütün masrafı erkek ailesine yaptırma çabası asıl kıza hakarettir bence. Konusahibi üniversite mezunu genç bi kadınken bu adetleri nasıl savunuyor benim aklım almıyor. Ben o kısma çok daha şaşırdım geleneğim böyle ne demek.

aslında gelenegım bu derken ısıme gelen bu demek ıstıyor
geleneklere gırersek kendısı zararlı cıkar zira gelın olmak kolay degıl kayınvalıdeye gorevler ese gorevler ceyız falan... altından kalkamaz :)

'Ailemin maddi durumu iyi , herseyin en iyisini yapabilir" diyen sen, "ben çalışmıyorum ailemden nasil nişan isteyeyim" diyen sen
"Isimize gucumuze kimse karismasin,herseyi biz yapalim" diyen sen, "issizim kenarda param yok" diyen sen.
Ha bir de "3 aya nisan düşünüyoruz" diyen sen
Ben anlamadim bu isten birsey
Uc kurusluk nisan icin kendini kucuk duruma düşürmüşsün. Masraf yapmak istemiyorsan (onlar da uzaktan geliyormus zaten) akraba cagirmayin, cekirdek aile arasinda hem isteme olsun hem yüzük takin. Alin 5 liradan birlac tane helyumlu balon- isminizin bas harfinin oldugu. Bir masayi susleyin. Tum elektrikcilerden on liraya alabileceginiz minik isildaklarla... bos bir cerceveye birbirine paralel civiler takin, ip gerin fotolarinizi asin mesela...boyle ozenilmis dursun. Pinterest sitesinden uygun aramalar yaparsiniz binlerce nisan masasi bulursunuz uc bes kurusa mal edeceginiz.
Ya da ailenize gerçekten para harcatmak istemiyorsaniz (ki aileler boyle gunler icin para harcamayi sever. Bir omur baktigi kizi icin bir nisan bile yapmayacak aileye zaten ...);
Bir arkadasinizdan borc alin bu surec icin,nisanda size takilanlar ile borcunuzu hemen kapatin.
Cunku sizin savunduğunuzun aksine nisani kiz tarafi yapar, erkek de taki takar. Bir sekilde dengelenir.
Ama sizin isteginiz; 'nisani onlar yapsin,esek degil ya takiyi da taksin,kiz krdesime anneme de bohca yapsin,dugun salonunu da onlar tutsun, gelinligimi de alsin,7 ceddimin kuafor parasini odesin, dugunde burma burma bilezikler taksin,beni balayina gotursun' falansa bilemeyecegim

burcak86 vallahi ilk duydum, amcanız demek çok istiyordu evlenmek, nişanı bile ödemiş. Katılıyorum, kızlar asla altta kalmamalı, sizinde paranızın elinizden alınmasına üzüldüm.

O kayınvalidenin evini mütemadiyen temizleyecek,her kış en az üç ay evinde misafir edecek,büyük şehire gelecek üç kayına da o bakacak vs vs ,doğuda gelinler bunları da yapıyor acaba bunlara hazır mı? Bi de Malatya yani en çok mekteplinin çıktığı yer orasıdır bi Malatyalıyken sen yapma bari konusahibi.

Yorumlarda birinde üniversite mezunuyum diye belirtmişsiniz, bizde gelenek görenek bu demek doğru mu sizce?

Ben âdetleri çok fazla olan bir şehirdenim, kuzenlerimin düğün zamanı adet diye yaptığı birçok şeyi yapmadım.

Eşimin memleketinde yoktu böyle şeyler hemde ailesinin maddi imkanı kısıtlıydı. Benim ailem daha çok destek oldu diyebilirim. Hiçbir şeyim eksilmedi.

Evlendik, çalıştık beraber borç ödedik, ev, arabada sahibi de olduk. Adet diye birşeyleri diretmedigim için eşimle aramızda böyle sorunlar da olmadı. Nenelerimiz zamanından kalma afetlerle bugünü yaşamak hiç mantıklı değil. Yorumlara kızıyorsun ama haklı değilsin bizde adet böyle diyerek.

Nasil bir nisan düşünüyorsunuz büyük mu aile arasında mi? Nişanda ne var ki yani sorumluluk altina girilecek. Rüyada yalan olmus gibi sirf konu açılsın diye atılmış ortaya. Bunları konuşmak icin erken deyin kapatin konuyu

Erkek tarafında nişan yapanı duydum ancak bu afetlerden değil kendileri karşılamak istediklerinden dolayı.

Adetlere göre yapacaksanız kesinlikle kız tarafı nişan yapar.

Düğünü de erkek tarafı yapar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…