- 24 Ekim 2012
- 8.286
- 9.877
- 248
- Konu Sahibi okeanoss00
-
Mevzu kızın erkeğin olması değil. Düğünü erkek tarafı yapmıyor ikimiz yapıyoruz. Ayrıca düğünde takılan takılar da sadece onun ailesinin taktıkları değil benim ailemin zamanında düğünde taktıkları da geri geliyor neden onun olsun sadece? Zaten düğünde takılanlar ikimizin. Nişan mevzusuna gelirsek tüm masrafı babam ve ben yaptık o bir şey yapmadı altınların hepsi bana takıldı ve 3te ikisini benim akrabalarım taktı. Ben sıkışan aileme 2 çeyrek verip geri yerine koyacaktım onu amacım buydu. Kız tarafının mıdır diye sormamın sebebi sahiplenmiş olup bana dokunamazsın demesi. Benim parada pulda gözüm yok öyle olsa babanın seni evlendirmek görevi o yapsın düğünü ben borçsuz evlenelim derdim. Nişan altınlarında söz hakkı olacaksa şayet o zaman nişan masrafına da ortak olacaktı....Yorumların hepsini okumadım ama kafama yatmayan bi'nokta var.
Aa nişanı kız tarafı yapar altınlarda kız tarafının olur deniliyo ozaman düğünü erkek tarafı yapıp altınları isteyince niye kızlar burada isyan ede ede konu açıyo? Evli arkadaşlar aydınlatsın beni, ben de bileyim bunun nedeni ne?
Bana kalırsa nişan ve düğünde takılan takıların bi'kısmı ailelere verilmeli zira sizler için borç harç yapıyolar kalanı da sizin olmalı ev kuruyosunuz kolay şey değil. Ama yok nişanı biz yaptık altın kız tarafının olur lafları bana bencilce geliyo.
Ayrıca adam evleniyo düşündüğü şey TELEFON mu? Tek eksiğiniz o kalmış sanırım
Ses tonunu pek ayarlayabilen bir insan değil babam. Anlatıkları doğruydu ama sesini yükseltmiş olması olmadı. Sesini yükseltmesine kırılmış babası öyle dedi bana.Şimdi anlaşıldı. Çok büyük ihtimal babaya bozuk. Parasını ver altınlara dokunmalar filan hep o yüzden zannımca. Babanız haklı ama çokta büyütülcek bi mesele değilmiş. Tepkisi kırıcımıydı?Onların da erken söylemeleri kötü olmuş.
Nilim canım arkadasım ben olanlara inanamıyorum. Nasıl böyle dedi inanamıyorum. Ona sormadan yaptıgım için kızmıs o hersey ıkımızın sanıyormuş, ona danışmam gerekirmiş. Oysaki ben zor durumda olduğu için aileme 2 çeyrek verecektim sonra da geri yerine koyacaktım... O bana çıkışmasa onlar zaten benim sen ne diyosun demezdim. Benim ailem benden bir şey istemedi, ben teklif ettim. Zor durumda onlar olsa çıkarır onlara da verirdim. Benim içimde fesatlık yok benim benim diye tutturmuyorum.
Mevzu kızın erkeğin olması değil. Düğünü erkek tarafı yapmıyor ikimiz yapıyoruz. Ayrıca düğünde takılan takılar da sadece onun ailesinin taktıkları değil benim ailemin zamanında düğünde taktıkları da geri geliyor neden onun olsun sadece? Zaten düğünde takılanlar ikimizin. Nişan mevzusuna gelirsek tüm masrafı babam ve ben yaptık o bir şey yapmadı altınların hepsi bana takıldı ve 3te ikisini benim akrabalarım taktı. Ben sıkışan aileme 2 çeyrek verip geri yerine koyacaktım onu amacım buydu. Kız tarafının mıdır diye sormamın sebebi sahiplenmiş olup bana dokunamazsın demesi. Benim parada pulda gözüm yok öyle olsa babanın seni evlendirmek görevi o yapsın düğünü ben borçsuz evlenelim derdim. Nişan altınlarında söz hakkı olacaksa şayet o zaman nişan masrafına da ortak olacaktı....
Dokunmazsın onlar bizim diye bağırmaya başladı bana sen haka bizim olanı verirsin dedi. Keza nişandan önce annesi onun yanında nişandan önce takılan takılar kızındır diye söyledi.. Ben bana bağırıp çağırıp gitsin kredi çeksin almasın demesi üzerine sana noluyo onlar zaten benim dedim. Borç yapsıunmış bana verdiği parasını geri alsınmış. Nişanda zaten 3 tane ceyrek taktı akrabaları hepsini benim akrabalarım yaptı. Düğündekiler zaten ikimizin bana öyle konuşmasaydı onlarda ikimizin olacaktı çünkü yerine koyacaktım. Söyledikleri çok çirkin.İfade ediş şekli hatalı ama nişanlın haklı arkadaşım. Boşa laf saydılar bence nişanlına.
Şimdi sen söyle düğünü erkek tarafı yaptı takılar balayında onlarda kaldı eve bi'getirdin iki eksik soruyosun ve eşin "ihtiyaçları vardı verdim" diyo yüz şeklin değişmez mi? Şahsen benim değişir kendimi adam yerine koyulmamış hissederim.
Nişanda takılan altın vs yasal olarak kızın olabilir bi'arkadaş yazmış sağolsun ama siz biraraya gelip yüzük taktığınız için o takılar takıldı yani öyle de böyle de onlar sizin "ortak" malınız. Ailene elbet yardım etmelisin ama "takılar kız tarafının sana noluyo" imajı vererek değil. Hallolur bence biraz durulun.
Dokunmazsın onlar bizim diye bağırmaya başladı bana sen haka bizim olanı verirsin dedi. Keza nişandan önce annesi onun yanında nişandan önce takılan takılar kızındır diye söyledi.. Ben bana bağırıp çağırıp gitsin kredi çeksin almasın demesi üzerine sana noluyo onlar zaten benim dedim. Borç yapsıunmış bana verdiği parasını geri alsınmış. Nişanda zaten 3 tane ceyrek taktı akrabaları hepsini benim akrabalarım yaptı. Düğündekiler zaten ikimizin bana öyle konuşmasaydı onlarda ikimizin olacaktı çünkü yerine koyacaktım. Söyledikleri çok çirkin.
Evet sizin dediğiniz gibi konuşuyor zaten danışmamış olmama kırılmış altınları bozmadan başka bir yol da bulabilirmişiz. ama okadar çirkin şeyler söylediki ben bunları nasıl unuturum bilmiyorum. 3 kuruş altına mı kaldı baban onunla mı kendini kurtaracak dedi bana. Ki babam ona oğlum verdiğim paranın bir kısmını geri almak zorunda kaldım kusura bakma dedi. o da zor durumda vermese okeanoss00'da bir sorun vardır derdim dedi. Şimdi bu dediklerine inanın çok kırıldım. Gitsin kredi çeksin dokunmasın ne demek.Olay anlaşıldı, demek ki artık eşi gibi gördüğü ve birlikte karar alınması gerektiğini düşündüğünden böyle demiş, o da kendince haklı bu açıdan bakılınca. Yani "para vermeyeceğim" demiyor, "benim de haberim olsun biz artık bir çiftiz" düşüncesinde. Ama ailen hakkında kızmaya hakkı yok sadece fikrini belirtebilir, bir de kredinin bir yılını ödeyip "ben ödedim" demesi hoş değil çünkü normalde senin ailen sana maddi yardım yapıyor onunki yapmadığı için kendi kredi çekip ödüyor - tek taraflı bir durum yok ortada bu sebeple bunun lafını etme durumu da söz konusu olmamalı. Nişanlının maddi konularda biraz fevri bir düşünce yapısına sahip olduğu izlenimine vardım yazdıklarına bakarak.
Biz her şey ikimizin demiyor muyduk ben ikimizin diye düşündüm bana sorsaydın başka çare bulurduk diyor. Annesi nişandan önce takılanlar kızın dedi. Öyle olunca da ben de sorma gereği duymadım aklıma da gelmedi açıkçası çünkü yerine koyacaktım. Ona sormamama takmış durumda, sağlıklı konuşamıyoruz sonra konuşalım dedim. Aileme söylediklerini hazmedemiyorum.Canım ben seni biliyorum bana anlatmana gerek yok kendini sen tabi ki doğru olanı yapmışsın erkek olarak nişanlın sadece herşey de söz hakkı olduğunu düşünüyor belki de gerçekten nişandaki takıların ona ait olduğunu düşündü aslında ben bana ait sana ait olaylarını sevmem ne takılırsa takılsın kişilere aittir bu böyledir bende ama sen zaten yerine koyacakmışsın ki koymasan da 7-8 bin para vermiş babana az bile vermeyebilir benim babam hiçbir şey yapmayacak ama yine sıkıntıda olsalar çıkarır bende verirdim çok haklısın maalesef işte hayatın zorluklarından biri daha benim söylemek istediğim nişanlandıktan sonra evlilik sürecine kadar iyi gözlemlemek ama herşeye sorunlarla yaklaşmamak gerek ciddi net konuşulmalı ani hareket edilmemeli niyetini zaten anlayacaksınız sen nişanlının gerçekten kıymaz mı yoksa o anına bu şekilde mi denk geldi 6 yılda az çok tanıyorsun zaten
Evet düzgün biri düzgün biri olduğu için hayatımda. BEn onu çk seviyorum o da beni çok seviyor biiyorum bir dediğimi iki etmezdi bu akşama dek. Ben evlilik teklifini beğenmedim diye tekrar yapan parası yetmedi pırlanta alamadı diye ciddi para vererek alan gözümün içine bakan adam bu. 2 çeyreği laf etmesi o yüzden bu kadar zoruma gitti. Keza ben de öyleyim ona hiç bir şeyden kısmadım kendime ne aldıysam ona da aldım. Aklım almıyor.Ozaman bi'süre beklesen belki dank edip telafi etmeye çalışır?
Çünkü mantığım almıyo açıkcası 6 sene düzgün olan adamın içinden birden böyle biri çıksın.
Eğer alo altınlar benim, şunlar senin, sanane, sana noluyo moduna girerseniz bu iş biter yani.
Kaç arkadaşım bu nişan evresinde ayrıldı çünkü kimse dengeyi sağlayamadı herkes sen bana nasıl öyle dersin moduna girdi.
İfade ediş şekli hatalı ama nişanlın haklı arkadaşım. Boşa laf saydılar bence nişanlına.
Şimdi sen söyle düğünü erkek tarafı yaptı takılar balayında onlarda kaldı eve bi'getirdin iki eksik soruyosun ve eşin "ihtiyaçları vardı verdim" diyo yüz şeklin değişmez mi? Şahsen benim değişir kendimi adam yerine koyulmamış hissederim.
Nişanda takılan altın vs yasal olarak kızın olabilir bi'arkadaş yazmış sağolsun ama siz biraraya gelip yüzük taktığınız için o takılar takıldı yani öyle de böyle de onlar sizin "ortak" malınız. Ailene elbet yardım etmelisin ama "takılar kız tarafının sana noluyo" imajı vererek değil. Hallolur bence biraz durulun.
Benim babam memur annem çalışmıyor. Babamın yüklü miktar borcu vardı, beraber ödedik sonra miras kaldı babama miras kalınca bana 15 bin para verdi. Sonra ev aldılar tapu parası çıkmayınca başkasından borç almsın diye ben al baba teklif ettim ben kredi çeker yerine koyarım kızım diyerek ezile büzüle aldı. Ben de nişanlıma söyledim böyle böyle ben geri yerine koyacağım onu dedim. Çok şükür ikimiz de iyi kazanıyorz söylemesi ayıp belki ama ben 3500 lira alıyorum nişanlım 3 bin. Keza ben 3 ayda bir 4oo küsür lira daha fazla alıyorum. Ben üniversite okurken çok çektim kardeşim çekmesin istiyorum. Ki ailem 26 yıl sonra 2 ay önce ev sahibi oldu nişan olacak diye kredi çekti babam evin eşyaları çok eskiydi değiştirdik. Nişanda başka masraf yapınca da kayıt için para kalmadı. Ben de 2 atın vermek istedim yaygara koptu. Ben zaten yerine koyacaktım ikimizin olacaktı ama söyledği sözler çok çirkin bunun üzerine sinirlenip zatenonlar benimdi sen nasıl böyle konuşursun dedim. Keza annesi nişandan önce takılanlar kızındır demişti.Herhalde bende bir problem var... Adam düğün için kredi çekmiş, 1 yıl kendisi ödeyecek, sonrası ortak, aileniz size 15 bin vermiş sonra 7 bin geri almış falan filan... Böyle para verip geri alma durumunu da hiç sevmem, anladığım kadarıyla ailenizin durumu yok... İki çeyreğin lafını yapması evet hoş değil ama genel olarak takı olayına takılmıştır belki, paragöz değildi diyorsunuz, çocuk düğün için elinden geleni yapmış zaten, çeyrekler sizin, başka yerden veremez misiniz babanıza vereceğinizi? Ben nişanlınızı haklı buldum... Ayrıca kardeşinize 500 TL yardım edecekmişsiniz, eh bir de onun kardeşi var, bayağı iyi kazanıyor olmanız gerek, 500 TL az para değil çünkü. Merak ettim kardeşinize aileniz durumu olmadığı için mi yardım ediyor? Kendi adıma konuşmam gerekirse, kardeşime 500 TL yardım yapmazdım bir sürü borçla harçla ev kuracaksınız 2 yıl borç ödeyeceksiniz zaten, nişanlınız da bunu hoşgörüyle karşılaşmış, ama artık düğün nişanda edindiklerinizde ortak hakkınız var bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?