Nisanlandim ama...

Ben paracı adamları sevmiyorum ileride bu nişanlın maaş kartınıda ister veya toplanan parayla hemen otomobil alır sana sorma gereği dahi duymaz ,

erkeğe ne kadar harcatırsan o kadar iyi olur yarin elektrik,kirada ,demez sen ödersin diye alıştırmayın şu erkekleri sürekli kendinizden vermeye

Ya boyle konulara sinir oluyorum. Noluyor bu manyaklara ya? Kendi ailelerine gelince herseyi yaparlar ama. Utanmadan birde hakki olmayan parayami goz dikmis manyak. Insan utanir biraz, o parayi babana geri ver biz yapariz der. Oooh walla kendi ailesini sikintiya sokmuyo ozaman biz yapariz diyor, ama babandan yardim gelince hemen benim param bize verdi ne geri istiyo demeler. Canim bu bastan ne mal oldugunu belli etmis, bak yol yakinken don. Bunun herseyi plan proje, kendi kendine bide karar almis telefon alicakmis o altinlarla vaay vaay vaay.. Sakin aileni ezdirme.Onun altinlarinida basina cal kendi altinlarinida kendine sakla. Bu simdi boyleyse evlenince olacaklari ben sana soylim. HAVADA BULUT SEN ALTIN PARALARI UNUT!

Babana gıcık olmuş bence nikaha izin vermedi diye. Ama birgun kız babası olursa anlar babanın haklı olduğunu. Annesi ya da babası dolduruşa getiriyor olabilir mi? İşin içine aileler girince iletişim bozulabiliyor

İyi de burada erkek tarafı ailesi için altınları isteyince herkes olmaz öyle şey onlar sizin altınlarınız diyordu şimdi ne değişti de ailesi için altınları isteyene hak veriyorsunuz anlamadım

Babamın yüklü bir miktar borcu vardı beraber ödedik. Miras kalınca bana 15 bin tl para verdi. Almak istemedim ama zorla verdi. Ben de söyledim nişanlıma. Sonra ev almaya karar verdiler tapuya paraları yetmeyince kredi çekip faiz ödemesinler diye geri verdim. Babam verdiği paralarla takı yapmamı geri kalanını da yatak odasını almamı istediğini söyelerek vermişti. Düğün masrafları ikimize ait olacaktı ve diğer mobilyalar. Onun ailesi de yaparsa altın apacaktı.

Ben bildim bile hep erkek aile paraya muhtaç , kız ailesine yapılan ufacık yardım pireden deve yapılır , Nişanlın parayla ne yapacağını oturup ince ince hesaplamış ondan tepkisi ağır olmuş ,hesabın içine seni katmamış ,paragöz nişanlın

İyi de burada erkek tarafı ailesi için altınları isteyince herkes olmaz öyle şey onlar sizin altınlarınız diyordu şimdi ne değişti de ailesi için altınları isteyene hak veriyorsunuz anlamadım
Yanlışınız var benim ailem benden altın talep etmedi. Para yok diye kardeşim kayıt mı olmasın? Bu nasıl bir düşünce? Ben zaten o 2 çeyreği geri yerine koyacaktım kimsenin altını aldığı ya da istediği yok. Diğer yazdıklarımı da okursanız bana hak verirsiniz. O benim ona danışmamama kızmış olan bu. Ben çok üzüldüm.

maddiyat girince işin içine bazı insanlar değişir ..
yazık gerçekten ..

Biz bugüne dek hep herşey ikimizin diye konuşmuştuk düğünden sonrası için nişanı konuşmadık. Sanırım bunu da öyle sandı o. Danışmadığım için bu kadar kükremiş ben vereyim 300 lira neki diyor. Özür diledi ama içim çok buruk. Ben de keşke haberin olsun veriyorum geri yerine koyacağım deseydim olaylar buraya varmazdı sanırım.

Parasal konularda annesi sıkışsa sana gelip danışacağını sanmıyorum direk annesine para yardımı yapar ,o erkek ya direk o özgürlüğünü kullanır sen karışsan kavga başlar

maddiyat girince işin içine bazı insanlar değişir ..
yazık gerçekten ..
İnanın çok üzgünüm. Özür diledi uzun uzun konuştuk. Ben senin bana danışmadan karar verip söylemene kızdım. Onlar zaten benim deyince sen çok sinirlendim olaylar büyüdü diyor. Ben vereyim inan ki gözümde yok diyor. Gözü de yoktu sevgiliyken. İnanmak istiyorum. Bana sormadan o da ailesine verse ben de kızar mıydım diye düşünüyorum. Kızardım galiba. Ama nişanı ben yaptım annesi de altın kızındır deyince söylemek aklıma bile gelmedi keza yerine koyacaktım.

evet haklısın canım ..
umarım düzelir aranız ..

Parasal konularda annesi sıkışsa sana gelip danışacağını sanmıyorum direk annesine para yardımı yapar ,o erkek ya direk o özgürlüğünü kullanır sen karışsan kavga başlar
Bunu da konuştuk ilerde anneme para versem 50 100 neyse ona da kızarsın sen dedim. Haberim olsun diyor hala. Dedim harçlığımdan veriyorsam o an sana mı sormam gerekiyor. 10-20 liranın lafını mı yapacağız dedim. Ben bir şey demem haklısın dedi sonra.

Bence parasal konularda fazla taviz verme maaşı alır almaz eline sayacak değilsindir umarım kuaförünede git , son moda kıyafette al ben şu memurlara bakıyorum üstleri başları,saçları ne kadar bakımsız ev hanımları onlardan bakımlı vergi dairesine gitmiştim kadınlar dökülüyor herhalde bütün paraları erkeklere veriyorlar bu memurlaBence parasal konularda fazla taviz verme maaşı alır almaz eline sayacak değilsindir umarım kuaförünede git , son moda kıyafette al ben şu memurlara bakıyorum üstleri başları,saçları ne kadar bakımsız ev hanımları onlardan bakımlı vergi dairesine gitmiştim kadınlar dökülüyor herhalde bütün paraları erkeklere veriyorlar bu memurlaBence parasal konularda fazla taviz verme maaşı alır almaz eline sayacak değilsindir umarım kuaförünede git , son moda kıyafette al ben şu memurlara bakıyorum üstleri başları,saçları ne kadar bakımsız ev hanımları onlardan bakımlı vergi dairesine gitmiştim kadınlar dökülüyor herhalde bütün paraları erkeklere veriyorlar bu memurlaBence parasal konularda fazla taviz verme maaşı alır almaz eline sayacak değilsindir umarım kuaförünede git , son moda kıyafette al ben şu memurlara bakıyorum üstleri başları,saçları ne kadar bakımsız ev hanımları onlardan bakımlı vergi dairesine gitmiştim kadınlar dökülüyor herhalde bütün paraları erkeklere veriyorlar bu memurlar

Yok öyle bir niyetim yok. Maaş kartımı vermem diye söylemiştim o da talep etmedi zaten. Borçları harçları hesaplar öder geri kalanı da ikiye böler harçlık yaparız diye konuşmuştuk. Ben bakımlı biriyimdir zaten ondan ödün veremem. İyi de kazanıyoruz çok şükür.

Peki düğünde kendi ailesinin taktığı takılardan sonra yerine koymak üzere size sormadan alsa sonra da bir şekil öğrenseniz tepkiniz ne olurdu?

Peki düğünde kendi ailesinin taktığı takılardan sonra yerine koymak üzere size sormadan alsa sonra da bir şekil öğrenseniz tepkiniz ne olurdu?
Yukarıda da belirttim aynı soruyu kendime sordum kızardım sanırım. Kötü bir niyetim yoktu yaptığım şey bunca hakareti de gerektirmiyordu daha bir şey vermedim zaten kayıtlara 2 hafta var. Babam kızım onlar senin dedi bana annesi de öyle dedi ben de benim nasılsa koyacam yerine diye düşündüm. İkimizin olacaktı zaten. Benim ailem beni bu günlere getirmek için çok didindi mahcup olmayalım diye eşya alabilmek için kredi çektiler. Nişanda da masraf yaptıkları için paraları bitti. Zaten çok büyük bir kısmını ben karşıladım. 2 altın vermişim çok mu? Keşke söyleseydim. Madem her şey ortaktı ikimizindi ben nişana masraf ederken ihtiyacın var mı beraber ödeyelim deseydi demedi ama.

Birincisi zaten sizin aileniz kayıt parasını bile denkleştiremeyecek durumdayken nişanda onlara bu kadar yüklenilmesi konusunda da hatalısınız. İlla nişanlınızın mı teklif etmesi gerekiyordu. Siz ne nişanlınıza ne de ailenize haksızlık yapılmayacağı ortamı ayarlamalıydınız. Siz bir bireysiniz. Bunları yapabilirsiniz. Ailenizin size 15 bin gibi bir şey vermesi anlamsız. Onların durumu zaten ortada. Siz nişanlınızla bazı şeyleri ortak yapacağız diye yola çıkıyorsanız kendi ailenizi de zor duruma düşürmeyecek adımları atmalıydınız. Nişanlınızın tavrı çirkin. Ben ona bir şey demiyorum. ve hatta size ve sizin ailenize iki altın için çirkinleştiniz diyen adama hala hayatınızda yer vermeniz o lafı ona yedirmemeniz beni şaşırtıyor. Nişanlınızın haklı olduğu noktalar olsa bile, gene de aileye laf söylenmez. Bundan sonra da onunla bir konuşmanın zamanı gelmiş.
"Ben babamdan para almayacağım. O iki çeyreği alıp babamın verdiği kalan parayı da kendisine vereceğim. Madem biz bu düğün ve nişan olayını sadece ikimiz yapmaya karar verdik o zaman neden ben ailemden ekstra 15 bin alıyorum ki" diyebilirsiniz.
Bakın evlilik çocuk oyuncağı değil. Kadının da erkeğin de hem eşi hem de ailesi arasında dengeyi kurması gerekiyor. Ne eşini ne de ailesini birbirine ezdirmemesi gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…