- 14 Ağustos 2018
- 20.521
- En iyi cevaplar
- 2
- 77.164
- 598
Açılın yeni gelininiz geldi. Aylık gelirin olur 50-60 bin bandında alırsın 20 bine tabak çanak anlarım heveslenmiş derim de artık gerçekten ‘ama ben ne aldım bakkk çeyizz’ densin diye garip garip fiyatlara misafire tabak çatal alınıyor. Sonra kaç sene borç ödüycez diye evde birbirlerini gırtlaklayacak raddeye geliyorlar yada böyle küçük hesaplar için sözleşme imzalayacak duruma düşüyolar. Vallahi yazık günah ona verilen o paraya.Vallahi benimkiler bir koltuk takımı kadar bile tutmamıştı çok net hatırlıyorum. Abartmazsanız aşırı masraflı şeyler değil.
İşte bu bence de böyle ama genelleme yaparsak Türkiye'deki kadınların çeyiz diye aldıklarının tutarı, erkeklerin aldıklarıyla neredeyse eş değer. Önceki yorumda dedim ya waffle makinesi bana çok gereksiz gelirken, olmazsa olmaz muamelesi yapan kadınlar gördüm.Parası olan, almak isteyen isterde bir ev parası da harcar bir üst sınırı yok ki bunun. Ama param yok diye ağlarken de yemek takımına 20 bin vermek gösteriş merakı ve özentilikten başka bişey değil benim bakış açıma göre.
Yok hediye gelmez pek. Yani benim çevremde borcam ve fincan takımı. Bir de işte 6 lı kase vs. Öyle tost makinesini ben alayım, ütüyü o alsın vs olmuyorKüçük ev aletleri zaten hediye gelen şeyler değil mi? Yakınlarınız, arkadaşlarınız size sormuyorlar mı ne lazım, ne hediye edelim diye?
Bizim zamanımızda hediye listeleri paylaşırdık herkes alacağını ordan işaretlerdi.
Hediye gelmese dahi küçük ev aletlerine gelen zam mobilya ve beyaz eşyaya da geldi. Benim kullandığım koltuk takımı 45 bin şu an. 45 bine ben size iki çeyiz düzerim
Düdüklü tencerenin tek başına 7 bin lira olduğu gerçeği var.Kesinlikle katılıyorum. Tam bir şekilde adetlere uyulduğunu varsayarsak kızın aldığı eşyalar hiç küçümsenmemeli. Bitmiyor ki al al. Tabak çanak bardak mutfak gereçleri… Ben bir paylaşım gibi gördüğüm için değil ama ev eşyalarını genelde kadınlar seçtiği için denk gelip gezdikçe alıyorum gerçekten çok pahalı. İyi bir porselen yemek takımı bile kaç para olmuş en basiti örnek.
Ben sizin eski konunuzu da okudum ama normali böyle malesef ortak alınması daha makulMerhabalar, direkt konuya gireyim. Ben nişanlıyım, haziran ayında düğün var, nişanlımdan ve ailemden farklı şehirde çalışıyorum. Nişanlım bir an önce mobilya beyaz eşya alınması gerektiğini, almak için beni beklediğini söyledi. (haftaya memlekete İstanbul'a gideceğim) Beni bekleme al, mobilyaya da bakarız dedim. Meğer kafasındaki plan her şeyi birlikte alıp birlikte ödemekmiş.. Kredi kartım lazım yani. Gelenek görenek, kız erkek tarafı falan hak getire. Onlara hiç uyası yok. Ben gurbette yüksek kira ödüyorum tek yaşasam da ev çeviriyorum duyunca çok üzüldüm benim de borçlarım var. Ben ev aldım onun borcunu ödüyorum dedi. Ödüyor ama evi de kirada yani evin geliri var kendi kendinin bi kısmını ödüyor. Evlendikten sonra senin paran benim param olmuyor her türlü ortak ödeniyor ama şimdiden gurbette bir yığın borç altına gireceğim. Ben kız tarafının gerektirdiği her şeyi ailemle yapıyorum. Tamam nişanlı ile para muhabbeti olmaz hoş değil biliyorum vs vs linçlenirim belki ama bu normal mi, henüz aileme açmadım konuyu. Nasıl tepki vereceklerini bilmiyorum. Ne yapayım sizce? Sevgiler..
Benim düdüklü tencerem yok mesela, hiç olmadı. Korkuyorum kendisinden, düdüklü fobim var. 10 senedir hiç eksikliğini hissetmedim mesela. Tamam süreyi kıslatıyor, hem zamandan hem paradan tasarruf ancak olmazsa olmaz mıdır ya da evlendikten 2 sene sonra alınınca olmuyor mu? İlla düdüklüsüne varana kadar tam mı olması gerekiyor?Düdüklü tencerenin tek başına 7 bin lira olduğu gerçeği var.
Hadi o iyisi desen diğerleri 2 bin lira
Epeydir bakmadım çatal bıçak takımları en ortalamaları 3 - 4 bin arasında geziyordu.
Erkek tarafı mobilyayı, buzdolabını, televizyonu alınca bir çok şeyi almış kızın çeyizide ıvır zıvır deniliyor.
Bir arkadaşım kaynanasına sinirlenmişti ben alayım mobilyayıyı beyaz eşyayıda siz bunları tamamlayın bakalım kim zararlı çıkacak demişti kadın daha ses etmemişti.
Akıllı yeni gelinAçılın yeni gelininiz geldi. Aylık gelirin olur 50-60 bin bandında alırsın 20 bine tabak çanak anlarım heveslenmiş derim de artık gerçekten ‘ama ben ne aldım bakkk çeyizz’ densin diye garip garip fiyatlara misafire tabak çatal alınıyor. Sonra kaç sene borç ödüycez diye evde birbirlerini gırtlaklayacak raddeye geliyorlar yada böyle küçük hesaplar için sözleşme imzalayacak duruma düşüyolar. Vallahi yazık günah ona verilen o paraya.
Mesela bizde düğünde maddi değeri yüksek olan takılar takılır bundan sebep sanırım hediye alınan eşyalar daha küçük şeyler olur. Ütü masası, nevresim takımı, demlik gibi şeyler alır bizimkiler mesela. Ben şu an alıyorum gözüm gördükçe kullanacağım eşyaları, inanın saçma sapan hiçbir şey almıyorum ve sadece uzun süre kullanabileceğim orta kalitede şeyler alıyorum kesinlikle 45den çok çok daha fazla tutacak 3 parça şeye 10.000den fazla verdiğimi düşünürsem. Tabi ki daha uyguna yapmak da mümkündür ama içime sinen şeyler olmaz onlar da. Yani gidip bir dyson almıyorum da phillps alıyorum. Mixer, saç kurutma makinesi gibi şeyleri braun alıyorum. Bunlar çok lüks marka sayılıyorsa bilemiyorum.Küçük ev aletleri zaten hediye gelen şeyler değil mi? Yakınlarınız, arkadaşlarınız size sormuyorlar mı ne lazım, ne hediye edelim diye?
Bizim zamanımızda hediye listeleri paylaşırdık herkes alacağını ordan işaretlerdi.
Hediye gelmese dahi küçük ev aletlerine gelen zam mobilya ve beyaz eşyaya da geldi. Benim kullandığım koltuk takımı 45 bin şu an. 45 bine ben size iki çeyiz düzerim
Daha evlenmeden hem de eşya için mahkemelik olmaktan bahsediliyor. Zaten üyelerin çoğu ortak alınmasını ve tasarruflu olunmasını önermiş. Ben de eşit miktar para koyun ve ihtiyaçlarınızı o paraya göre kendiniz alın. En güzel geçireceğiniz ayları altın, çeyiz, eşya, borç, itiş kakış geçirmeyin.Dünyanın binbir türlü hali var ve beyaz eşya için mahkemelik olmak istemiyorum
20bin tl ye yemek takımı alabilen birinin nişanlısı ile her eşyayı ortak olabilecek güce sahip olduğunu düşünüyorum ben açıkçası.Aynen öyle 20bin liraya yemek takımı aldım içinde sadece yemek takımı ve kaşık çatallar vs var o da misafirler için. Kendimize de alacağız daha. Gerçekten incik boncuk daha çok ve ben düğün bile istemedim masraf olmasin diye. Onun anne babası bile şaşırdı düğün olsun siz bilirsiniz ama dediler
Çalışan kadın olunca artı yemek pişirme süresini kısalttığı için bir çok kişi tercih ediyor.Benim düdüklü tencerem yok mesela, hiç olmadı. Korkuyorum kendisinden, düdüklü fobim var. 10 senedir hiç eksikliğini hissetmedim mesela. Tamam süreyi kıslatıyor, hem zamandan hem paradan tasarruf ancak olmazsa olmaz mıdır ya da evlendikten 2 sene sonra alınınca olmuyor mu? İlla düdüklüsüne varana kadar tam mı olması gerekiyor?
Haftaya memleketteyim, kayinvalidemderle annemler görüşsün bence deAileler konuşsun ortak karar alınsın bu konuda siz kart mart göndermeyin
Ben hesap yapmıyordum, kendisi hesap yapınca huylanmaya başladım
Ben 2-3 ay önce 4300 liraya dyson aldım mesela. O fiyata almak için bir süre bekledim, kampanya kovaladım ama sonuçta aldımMesela bizde düğünde maddi değeri yüksek olan takılar takılır bundan sebep sanırım hediye alınan eşyalar daha küçük şeyler olur. Ütü masası, nevresim takımı, demlik gibi şeyler alır bizimkiler mesela. Ben şu an alıyorum gözüm gördükçe kullanacağım eşyaları, inanın saçma sapan hiçbir şey almıyorum ve sadece uzun süre kullanabileceğim orta kalitede şeyler alıyorum kesinlikle 45den çok çok daha fazla tutacak 3 parça şeye 10.000den fazla verdiğimi düşünürsem. Tabi ki daha uyguna yapmak da mümkündür ama içime sinen şeyler olmaz onlar da. Yani gidip bir dyson almıyorum da phillps alıyorum. Mixer, saç kurutma makinesi gibi şeyleri braun alıyorum. Bunlar çok lüks marka sayılıyorsa bilemiyorum.
Aslında burda esas sorun konu sahibi ailesinden ayrı yaşıyor ve kira ödüyor.
Nişanlısı da ailesiyle yaşıyor kira ödemiyor aldığı bir ev var o evden de kira geliri var ve maaşı daha yüksek.
Burada zaten nişanlınin bunları hesap etmesi gerekirdi.
Bu kadının aylık geliri bu kadar kira geliri bu vs diye.
Tutup böyle her şeyi yarı yarıya ödeyelim diye beklemesi biraz uyanıklık geldi bana.
Hani şey diyebilir senin neye gücün yeter sen ne düşünüyorsun bu konuda gibi bir yaklaşım daha doğru olurdu.
Haftaya memleketteyim, kayinvalidemderle annemler görüşsün bence de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?