Nişanlım ablasıyla yaşayacakmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Durumlar el vermiyor ama ayrı eve çıkacak lüksü var. Dul damgası yiyor ama aileden ayrı evde yaşamak istiyor. 3 çocukla üstelik.
Bende eşimden ayrıyım. Ailemle yaşıyorum. Evet boşanmış kadın olmak zor ama benim çocuğum olmamasına rağmen ayrı evde yaşamak düşüncesi beni hep ürkütmüştür. Toplum sağolsun.

Ablası çok bencilce davranıyor nişanlında çanak tutuyor. Sana yazık günah değil mi? Kadın çalışsın bi düzen tutturana kadar otursun annesinin babasının evinde.

Aksi olacaksa bu abla hayatınız boyunca kanbur olarak kalacak sırtınızda.
Yolun başındayken iyi düşün.

ben kadının birşey yapıp kadın yüzünden evliliğin bittiğini düşünüyorum. adam hapse girerim gene de para vermem diyormuş.

ailece yolunacak kaz bulmuşlar. adam bunlara baksın nasılsa konu sahibi çalışıyor.

ben kadının birşey yapıp kadın yüzünden evliliğin bittiğini düşünüyorum. adam hapse girerim gene de para vermem diyormuş.
Evet belki de tiktoktan biriyle tanımıştır, televizyonda geçen altyazılardaki numaralara mesaj atmıştır ne biliyoruz. Esra ve müge hep bu olaylarla dolu şekerim.

4 bin civarı bir maaş alıyor. Ama üç çocuk ve kendilerini de hesaba katarsak bence bu yetmeyecek gibi. Üstelik biz evlenmeyi düşünürken. Çok kafam karışık.

İyi de sizden bağımsız düşününce bile tüm ailenin üzerine ekstra yük binmişken ayrı eve çıkmak çok manasız. Abla çalışmadığına, enişte para yollamadığına göre çocukların okulu artı dört kişinin yiyecek giyecek masrafı ailede olacak. Bu masrafların üstüne bir de kira faturalar ve yeni eşya masrafı eklemenin hiçbir mantığı yok. Sizi ve kardeşleri geçtim çocukların bile yaşam kalitesi düşecek abla çalışmamış okumamış ve ayrı evde yaşamak istiyor diye.

Nişanlınıza bunu güzelce açıkladığınızda, elbette çocukları ve ablasını desteklemesi gerektiğini ama 4 kişilik ayrı bir eve hayat boyu bakacak bütçesi olmadığını söylediğinizde bunu anlamıyorsa evlilik korkusu yaşıyordur sizinle ilgili çok açık söylüyorum. Çocukları kreşe göndericem evdekiler rahat etsin vs. Dese böyle demezdim mesela. Ya da ne bileyim ablam lise diploması alıcak, aşçılık kursuna, güzellik kursuna gidecek meslek sahibi olsun ben ödeyeceğim kendi ayakları üstünde dursun diye dese. Ama ayrı ev açması çok saçma.Taşıma suyla değirmen resmen.

Son düzenleme:
Evet belki de tiktoktan biriyle tanımıştır, televizyonda geçen altyazılardaki numaralara mesaj atmıştır ne biliyoruz. Esra ve müge hep bu olaylarla dolu şekerim.

ahahahah kahkaha attım
ne biliyim ya, alışığım erkeklerin nafakadan kaçmasına ama bu kadarı da değişik geldi

Aynen öyle, 3 çocuktan sonra kim tertemiz boşanır. Bir kere çocukların geleceği için ister nafakasını, mal paylaşımını.

ahahahah kahkaha attım
ne biliyim ya, alışığım erkeklerin nafakadan kaçmasına ama bu kadarı da değişik geldi
Dediğim gibi olsa sanki konu sahibine söyleyecekler mi? Baksana sığamıyoruz diye demagoji yapıyolar ama Sayısal olarak baktığında gerekçenin bu olmadığı çok çok açık. Yalancı bunlar bee

Yakın çevremde böyle en az 3 olay var İnanırım yani.
Herkes ordan tanışıp birine kaçıyor bu olaydaki şansızlık şu konu sahibi açısından burda görümce kaçmamış başlarına kalmış şu an biraz daha deşersem kaçanları kutlayacağım yani : D

Ablasının çalışabileceği iş aranırsa bulunur. Çocuklar bebek değil ki, en küçüğü 5 yaşında o da zaten seneye okula başlayacak. Çaycı olur, temizlik işi yapar, yeter ki istesin yani. Bunu başta abla düşünecek, nişanlının destek olması tabii ki güzel, ama hayatını onlara göre şekillendirmesi çok düşündürücü. Ailesinin de olmaz bu şekilde dememesi de çok garip. Ablası resmen kardeşine güvenerek mi evlenmiş, çocuk yapmış, ayrılmış ? herkes kendi hayatının sorumluluklarını almalı.

Çevremdeki olaylarda genel olarak evliyken flört, yakalanma, kadının ailesinin olayı örtbas etmesiyle bitti. Yani kaçma olmak zorunda değil. Bu konuda da muhtemelen aile kendi kızlarını suçluyor, görümce de laf çekmek istemediği için biraderine duygu sömürüsü yapıp ayrı eve çıkıyor.

Mantık olarak şöyle olsa daha doğru değil mi, görümce işe girsin, çocuklara anneanne baksın, gerekirse daha büyük eve geçilsin. Ama görümce kendi ailesiyle duramıyor, o yüzden ayrı ev ısrarı.

Kendi geliri olsa amenna diyeceğim de , başkasının parasıyla ayrı eve çıkmak kadar saçma birsey duymadım....
Ki bu masraflar bir seferlik de değil her ay o evin düzenli masrafları olacak.
Bu konuyu okuyunca bir yasıma daha girdim..

Madem adamın durumu belliydi neden 3 tane çocuk dünyaya getirmis. Nisanlinizin durumu şuan çok zor ablasının hayatini kendi hayatının önüne koymus. bence bu durumda ailenin diğer bireylerinin de elini taşın altına koyması gerekiyor. Sizin atanma durumunuz varmış. Nisanlinizin da böyle bir durumu var mı?

Bence ablanın yaptığı tam bir bencillik. Sen evlilik aşamasındaki kardeşine neden yük oluyorsun ki? Kardeşin yardım etmeyi teklif etse bile senin kabul etmemen lazımdı. Ohh hemen ayrı eve çıkmalar falan bu ne rahatlık. Ben de istiyorum ayrı eve çıkmayı ama gidip kardeşime kiramı öde diyemem hayatta.
En iyi yol ablasının ailesinin yanında kalması. İş olarak da evlere işyerlerine temizliğe gidebilir, çocuklara da anası babası bakar. Bu kadar basit.

Bu konuda ki gorümce kafasindan ben de istiyorum.

Biz üniversiteyi bitirir bitirmez calişmaya baslayalım. Ailemize yuk olmamak icin duğünumuzu esyamızı kendimiz alalım. Borclar var diye cocuk yapmayı erteleyelim. Cocuk olsun karnımız burnumuzda calismaya devam edelim. Cocuğumuzu birakıp ise gidelim calismaya devam. Hiç bir sorunumuz olmayan kocamızından maddi durumu kırk kere düsünerek plan program yaparak 2. cocugu zor yapalım.

Kadın 32 yasinda sorunlu evliliginden 3 cocuk yapsın. sonra bosansın gelsin aile evinde rahat edemesin ayrı ev istesin bunu da nisanlı maası sabit kardesinden umsun. Ben calısamam desin yalniz kalamam desin. o ayri ev nasıl gecinecek nasıl kiralar faturalar odenecek umrunda olmasın sadece istesin. Valla bravo.

Gorumceyle hemen hemen ayni yastayız. Biz mi fazla safız gorümcemi fazla akıllı bilmedim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…