Nişanlım ablasıyla yaşayacakmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Planlar yapılmış çoktan. Olmayan gelir ile kocaman giderler göze alınmış. Sizin ataninca gelecek maaş bile hesaba katılmış belli ki. Aşk meşk geçiyor da şu kalıyor geriye; ben sabahın köründe akşamın darında kimin için çalışıyorum? Kendin için değil çünkü... Eğer çalışmayan biri olsanız yada siz de maaşınızı ablanıza vermek zorunda olsanız bu nişan ve evlilik senaryosu nasıl şekillenirdi?

Aynı evde yaşayamıyorum ayrı eve çıkayım kardeşim kendi hayatından ve onun hayatındaki insandan bana kısıp versin bu haksızlık. Ablası madem zor durumda anne babasıyla yaşasın ve çocuğu annesine bırakıp çalışsın. Aksi halde ayrılın bence. Tamam ufak ufak yardım etsin ama bi evi geçindirmek hem de eti budu belliyken size büyük haksızlık. Baştan kabul etmeyin. Olmaz

4 bin civarı bir maaş alıyor. Ama üç çocuk ve kendilerini de hesaba katarsak bence bu yetmeyecek gibi. Üstelik biz evlenmeyi düşünürken.

Kira ve esya taksidi olacak abla evi icin. 4 bin orayi bile cevirmez ki

5 kisi, yeme icme, kira, aidat, fatura, sifirdan ev esyasi. Malesef ekonomimiz 4 binle bunlari yapacak kadar degil.

Geriye 3 şık kalıyor.
Ayrılmak
Kayinvalideyle yasamak (bunu teklif edebilir hazirlikli ol)
Nisanlinin maasi ablaya verip senin maasla yasamak

Bunlardan biri bana cok cazip geldi, acaba hangisi

Benim görümce de yakın zamanda benzer konularda ayrılık konusunda sınadı. Eşim ve kayınvalidemden destek aradı. Ama ne eşim ne de kayınvalidem çocuklar ve görümcemin tüm masraf ve sorumluluğunu alamayacaklarını söylediler tabiki yardım ederlerdi. Ama bunu görümcem bilirse çok rahat davranır benim arkam sağlam düşüncesi ile çok savurgan harcama yapardı yapamadı. Bir kaç iş deneyimi yaşadı. Zorlukları gördü geri eşiyle arayı düzeltti. Ve eşim ablasına ben evliyim ve tek sorumluluğum ablam annem değil aynı zamanda eşim diyebildi. Ya bana bişey olsa karım sana bakar mı abla yada bakmak zorunda mı dedi. Yani evlilik işi çok zor hele ki maddi konularda. Herkesin bir sınavı var ama nişanlın ile hem maddi hemde öncelikleri arasında ilk sırada olmadığını farkettiğinde çok çok yıpranırsın. Herşeyi detaylı konuş olacakları ve olabilecek ihtimalleri. Katlanabilirsen devam ama katlanamazsan ki kimse bu kadar sabırlı değil yolunu çiz. Kolaylıklar dilerim

Siz millete üzülecegınıze derdınıze yanın bence. Burda en buyuk kayba ugrayan sızsınız cunku. Bırde atanırsanız ohh ideal gelın adayı. Nısanlın bı 4bın tl maaslık ıs daha bulamayacagına gore, allah sızı bunlardan koruyor bence. Evlenmenızı gecıktırerek

Diger yorumlari okumadan yaziyorum, nisanlin enayi aile kuzusu. Yardim var yardim var. Ablasi dese ki iş buldum ben eve cikacagim hani ilk aylar duzenimi oturtmam icin esyam icin borc verir misin kabul edilebilir. Ablasida tam simarik evlenmek uzere olan kardesini somurecegine eski esine cekismeli acip onu somurseymis 3cocuk var bal gibi nafakasini alir isine girer ayri evede cikardi. Ama enayi parasi yemek kolay. Nisanlim kisisi bana o ama ablam sen olsan sende yardim dese, 3cocuga babalik yapma dusuncesiyle ablasina ev acsa ustelik gecici sureli gibide durmuyor onun agzini yirtar nisan yuzugunu eline verirdim. Benim annemde tek basina zorlu islerde calisarak buyuttu bizi ki bizde 8 9 yasinda evde tek anamizi beklerdik dolaptaki yemegi isitirdik annemiz gelene kadar kimsenin parasina kapaklanmadik şükür. Ablasi kirsin kicini işe girsin cocuklari is vakti anasina babasina birakir mis gibi gecinir ucu ucunada olsa. Bosanirken kardesinin evlenme parasina mi guvenmis. Hicte fesat degilsin bir ayar cek yada yol ver. Gereksiz sinirlendim gece geve snzjzjjzs

Bir üyemiz demiş ki çok nahifsiniz ama bence hafif kalmis gerçekten çok safsın kardeşim. Yok ağlayacak yok kötü falan bunlar hep hikaye. Bu devirde kimse kimseyi hicbir seye m3cbur tutamaz. Adam olsa zaten kusura bakmayın benim de eşim olacak insana karşı sorumluluğum var der bir an evvel senle evlenmeye bakar. Bu kafadaki bir adamı ve ailesini omur boyu sırtında tasiyacagina 3 gün 5 gün ağla daha iyi. O onların derdi çocukların hareketli olması da ablasının çalışamaması da evin küçük olması da onların derdi ve seni ilgilendirmez. Senin derdin zaten sana yeter bir de o insanları mi cekeceksin. Nişanln dediğim gibi biri olsaydı devam et derdim. Ama ayrı eve çıkmasa bile bu adam omur boyu aldığını onlara verecek. Bir süre sonra ne sevgi kalacak ne saygı bu işin sonu her türlü boşanma. Bence artık gözyaşına ezikligine kanma yoksa coookkk pişman olursun benden söylemesi.

Merak edip tüm yorumlarınızı okudum. Çok açık net söylüyorum evlenirseniz hayatınızın hatasını yaparsınız. Aşk bu tarz bi evlilikte 3 ayda biter. Yapmayın

Ahhh ahhh seni daha cooook üzerler bebişim. Inşallah bu aileden kurtulup gerçekten kadrini kıymetini bilecek ve senin bu iyi niyetinden yararlanmayacak bir aileyle karşılaşırsın

Hem çok üzüldüm hemde kızdım açıkçası. Nişanlınız duygusal yönünüzden vurarak emrivaki yapmaya çalışıyor. Abla çalışabilir çocuklara anne veya diğer abla bakabilir. Ama sağlık açısı değilse rahatlıktan sırf kardeşim bakar eder kafasıyla çalışmıyorsa size haksızlık yapılıyor üstelik evlilik arefesinde. Benim fikrim resti çekin. Şimdi böyle olursa ileride nasıl emrivakiler çıkar ortaya düşünemiyorum bile.

Erkekler bu nisanlilik evresinde bı tuhaflar ya...Ailesinin doldurusuna yönlendirmesine o kadar tamah ediyorlar ki pes.Ablasina yardım etmesini anlarım ama aile babası gibi bütün sorumluluğu almasi aşırı saçma.Ablada çok bencil.Calisamam çocuk var karanlık tek kalamam e kal o zaman ananın evinde maddi durum yok karanlıktan korkuyorsun yeni ev neyine.

Nasil cözersin, yüzügü eline Verip ablasi ve yegenleriyle mutluluk dileyerek.....

Senin yerinde olsam cıldırırdım tabiki ablasına yardımcı olmalı bunda hiçbirşey yok ama bence ablasının yaptıgı da bencillik elin tutuyor ayagın tutuyor cocuguna annen baksın güzelce çalış acıkcası böyle millete yıkılan insanlardan hiç haz etmem kimseye yük olma hayır zaten bu böyle gitmez ki nereye kadar çok mantıksız... sizin için üzüldüm umarım herşey iyi olur

Bence sana haksızlık gibi ya. Nebilim ablasını düşünmesini falan güzel bişey ama nişanlımla olmasa ayrı eve çıkabilecekmiydi mecbur katlanacakti ailesinin yanında ablasının bu durumda ayrı eve çıkmaması gerekiyor bence kendi mesleği falan olsa tamam ama anladığım kadarıyla yok buyuzden ailesinin yanında kalmalı

Yani ya simdi bi kere kavga edip gercegi göreceksin, yada adamin ailesine kul köle olacaksin....

Benim bir çocuğum var ayrı eve çıkabilecek kadar birikimim ve gelirim de var annem çocuğa bakarım çalışmak istiyorsan da diyor ben buna rağmen ayrı eve çıkıp geçindirmekte sıkıntı yaşayacağımı düşünüp erteliyorum görümcedeki resmen cahil cesareti. Aman deyim kardeşim iyi düşün tart nişanlıyken tatlı tatlı söyleyip evlenince mecbur bırakılma istemediğin şeylere. Hakkında hayırlısı olsun

Evet bir adam merhametli, olucak ailesinede, destek olmalı ama bu kadar kendini ailesine adayan erkekten hayır gelmiyor bu net birşey, ona göre düşünün biçin ki zaten, nişanlınızda seçemini yapmış, böyle devam ederken ne zaman kendini toparlayıp sizinle evlenicek, hadi evlendi diyelim 2 evi nasıl bakıcak.

Evlilik hazirligi yapan bir kardesim var,cocuklarima hediye almak istiyor,aldirmiyorum vallahi.
Alacagi da kulaklik,maus vs.
Kendi hazirliklarina harca,senin simdi her bir kurusa ihtiyacin var diyorum.
Cocugum da olsa oyle derim.
Ama boyle aileler var,yasadim,gordum,esimin eline bir liste verirlerdi kardesleri,3 aylik temizlik malzemesini toptan aldirirlardi nisanliyken.Evlendik,orada bitti,sadece annesine yapar,o da gerektikce.
Ona da elbette bir sey demem.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…