Nişanlım ablasıyla yaşayacakmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ne kadar kötü niyetleri yalanları varsa hep açığa çıkmış. Sorunun en temelinde sevdiğine kıymet verip saygı duyacak olgunluğun olmaması yatıyor. Yeni bir ailenin kurulmak üzere olduğunu bilerek hareket edilmeliydi, lama gibi tükürmek ve daha beteri bu olurken köşeden izlemek nedir?

Bu insanları silin ve yeni bir başlangıç yapın. Yok özür dilerim diye tuhaf sahte sözlerle gelebilirler, aman diyeyim.

Birebir tanımasam da temiz yürekli bir insan olduğunuzu anlayabiliyorum, karşınıza iyi insanlar çıksın, kötüler de zarar veremeden dağılıp gitsin. Ailecek kafanızı bir dağıtın, inşallah birkaç yıla bu olayları çok geçmişte bırakmış hatta parça parça unutmuş olacaksınız.

Forum olarak da selamlarımızı göndermiş olduk. İnşallah bir katkımız olmuştur.

Bana da çok fena manipüle edilmiş gibi geldi ama en azından konu sahibi kurtuldu.

Bana da çok fena manipüle edilmiş gibi geldi ama en azından konu sahibi kurtuldu.
Böyle durumlar için vicdanımız var. Ona sorunca, empati yapınca doğru yolu bulmak daha kolay oluyor insanın nefsine zor gelse de. "Akrabanızin aleyhine dahi olsa adaletten ayrılmayın" gibi bir ayeti Kerime vardı. Hep o gelir aklıma. Başka birini umursamamak, onun hakkına girmek, ortak kararları hiçe saymak yani o insanı hiçe saymak üzücü. Sen benim alt kumemsin, bana tabiisin, özgür değilsin demek gibi geliyor bu durum insan ilişkilerinde. Bu ailenin niyetini bilemem ama genel söylüyorum

Hakkınızda hayırlısı olsun başkaları için kendinizi üzmeye değmez

Nikbulamayan,yalnız sizin durum ile konu sahibinin durumunun uzaktan yakından alakası yok.eş ailesi sizi istememiş,işi bozmak için vıdı vıdı etmişler,eşiniz öyle ya da böyle ikna etmiş onları evlenebilmeniz için.konu sahibinin nişanlısı ise tam tersine evliliği erteleyebilnmek için konu sahibini ikna etmeye uğraşıyor.kisaca sizin eş,evlenebilmek için ikna etmeye uğraşırken,konudaki nişanlı evliliği ertelemek için iknaya uğraşıyor.hatta uğraşmıyor bile,kararını vermiş ama konu sahibinin bundan haberi yok.ona sadece bu şekilde olması gerektiği söyleniyor o kadar.yani ablamin durumu bu,sen ne düşünüyorsun bunkonuda,evlilik için biraz daha beklesek sana uyar mı falan da yok.karar verilmiş,ablaya bakılacak,düğün ertelenecek.ha bu arada pipi olayını ortaya atan arkadaş da son derece haklı.zira 6 kişinin(abla,nişanlı,konu sahibi ve 3 çocuk)yaşadığı bir evde ne pipi iş görür ne de kuku.insan o kalabalıkta sevişemez ayol.
NOT:konu sahibi umarım son cümlelerime kizmamişsinizdir.kirdiysam sizi kusura bakmayın lütfen.gerçekten fazlasıyla naif ve iyi niyetli bir insansınız.

Bu saate kadar milyon tane mesaj attı, aradığı her numarayı engelledim. Beni çok sevdiğini bu olanları düzelteceğini yazmış sürekli. Ağlayarak bir sürü sesli mesaj.. Kuzenleri de ulaşmaya çalıştı, açmadım. Üstelik annesi de aramış, yeni görüyorum. Numaramı değiştireceğim. Whatsaba bir gireyim dedim, ablası beni engellemiş. Fotoğrafı vs gitmiş profilinden. Ne kadar komik değil mi? Artık onu o kadar önemsemiyorum o kadar tiksiniyorum ki benim aklıma bile gelmemişti onu engellemek.

Eski nişanlım hep derdi ki “senin gibi birini bir daha bulamam”.. umarım bundan sonra hayatına girecek olan kız benden de daha akıllı olur. Bir gün bir kızın hayallerini yıktıkları için pişman olurlar umarım.

Şimdi eşyaları fotoğrafları göz önünden topluyorum. Anı kutusu yapmıştım, yıllardır içinde biriktirdiğim güller, notlar, biletler, fotoğraflar.. kaldırıyorum atmak için. içim kan ağlıyor. boğazımda düğümlendi her şey. nasıl anlatsam ki hislerimi.. ailemi daha da üzmemek için güçlü duruyorum sıkıyorum kendimi.

Bu aileyle asla olmazdı, isterse dünyanın en iyi en anlayışlı en mükemmeliyle evleneyim bu aile ile olmazdı, asla asla. Bir daha asla.

Hepinize çok teşekkür ederim. Beni kardeşiniz gibi görüp hakkımda da çok güzel şeyler yazmışsınız, ne kadar güzel kalplisiniz. Burada bir sürü insan, bir sürü tecrübe.. sizlerin dediklerinizi de kulağıma küpe ettiğim için mutluyum. Kendimi toparlamaya çalışacağım. Çok çok teşekkür ederim çok. Huzurlu geceler dilerim hepinize.

Hiç mi suçluluk hissetmiyorlar, ne düşünüyorlar merak ediyorum ya. Eski nişanlı ailesine ne diyor acaba?

Şu ülkede bir tane normal, güçlü erkek yok be. Ya ezik, ya maço yani yine ezik. Yalnız kadınlar da "erkek beğenmiyor" oluyor. Sağlıklı ve düzgün erkekler mumla aranır.

En doğrusu yaptın emin ol çünkü evlenince sadece eşle değil aileylede evleniliyor eğer ailede bir tane varsa kötü yetiyor evin düzenini bozmaya ve sen onun ablası için kendi mutluluğunu neden hiçe sayacaksın hayat bu kadar uzun değil sen bugün üzüldün ama evlenip bunları yaşasaydın daha çok üzülecektin rabbim kalbine göre iyi insanlar çıkarsın karşına güzelim aynı sen gibi

olaylar bu raddeye gelene kadar neredeymiş yerse hesabı mı yapmış seni düşünse zaten böyle yapamazdı şimdi ablacığıyla ayrı evde mutlu Mesut yaşasın içlerine girmeden kurtuldun ya sakın üzülme yoksa evlensen her gün üzülecektin

Sizin gibi saf ve masum kızların anlamadığı ya da görmediği birşey var. İlişkide asıl olan partnerinizin duruşu ve tavrıdır. Eski nişanlınızla olmazdı dediğiniz doğru ama ailesi öyle olduğu için değil, nişanlınız karaktersiz ve silik olduğu için olmazdı. Nişanlın biraz adam olsa bu olay size gelmeden bile çözülürdü. Tamam aile bencil olabilir ama nişanlını çocuk gibi ağlamak yerine, kusura bakmayın ablama tabiki kendi düzenimi ve geleceğimi sarsmayacak şekilde destek olurum ancak 10 ay sonra düğün planı yaparken tüm birikimimi ablama ev açmak için harcayıp birde çalışmayam bir kadın ve üç çocuğun sorumluluğunu alamam. Ben nişanlıma bir söz verdim, şimdi o bizim için bu kadar çabalarken başkalarının yanlışının bedelini ona da kendime de ödetmem, ödetirsem ablamın kocasından farkım kalmaz diyebilirdi. Nişanlınız ailesini düşünmüş planını yapmış ancak sizin ve ailenizin bilinmez bie tarihe ertelenen düğün yüzünden düşeceğiniz durumu hiç düşünmüş mü?Madem ablası bir karar vermiş, kararlarının sonucuna katlansın ve işe girip düzenini kursun, sonra gücü yetiyorsa ayrı eve çıksın diyebilir. Ailesi baskı yapıyorsa nasıl olsa birikimi varmış, kendi ayrı eve çıkabilir, sizi bu sorunlarla hiç muhattap bile etmeyebilirdi. Son dönemde genç kızların yanlış bir inancı var ağlayan erkek, altan alan erkek, tatlı söz söyleyen erkek seviyor zannediyorlar. Ancak gerçekten seven erkek ne sevdiğini ağlatır, ne kendini sevdiğinin karşısında ağlayacak duruma düşürür, sakın bir hata yapıp tekrar geri dönmeyin, sırf kendi dirayetsizliği yüzünden sizi ve ailenizi şu durumlara düşüren adamı bugün affederseniz yarın bir ömür ağlarsınız

Burada 1 kişi bile seni desteklemiyorsa demekki bir problem var. Adama tabi saydirirlar siz anlamiyormusunuz yazilanlari. Adam kiza sormadan dugunu ertelemis bu adamin neyine uzulelim nasi arada kalmis oluyor acaba. Sizin esinizde babasi sizi istemiyor diye hicbirsey soylemeden dugununuzu ertelese ne dusunurdunuz? Adam arada kalmamis direk kendi ailesini secmiş ve bu kisi evlenselerdi bu kizin hayati mahvolurdu kendini simdiden belli etmiş. Sizin konunuzla bu konunun alakasi yok bosu bosunada tribe girmeyin kimseden destek goremediniz diye.

Yani böyle içimin yağları eridi cidden. Tebrik ediyorum. Bir genç kızın kendini ve ailesini böyle asalaklardan kurtarması mutluluk sebebi benim için

Noktasından virgülüne varana kadar katılıyorum , hatta o kadar mantıklı ve harika bir yaklaşım ki

Benim bir arkadaşım var annesi aniden felç geçirdi kız mesela hayatını annesine adadi ve evlenmeyi dusunmuyor
Diyor ki ben anneme bakacağım
Bir evin sorumluğunu alamam diyor
Kadınlar hiç kimsenin hayatına ot dikmiyor
Şartları biliyor durumu kabullenmiş
Ama erkekler anası hasta da olsa ekonomik yönden batsa da hemen bir kadın bulup onu o bataklığa çekme derdinde

Çünküüüüü erkek ailenin kahrını çekerken , kadına da kendi kahrını çektirecek . Çünkü güçleri sadece kendilerinden olmayan kadınlara yetiyor . Çünkü onlar için kadınlar bir araç . Ben çalışayım aileme bakayım yardım edeyim , ama sen benden ne para bekle ne ilgi bekle ne sevgi bekle . Koy yemeğimi önüme yıka çamaşırımı bir de çocuk yap ardını arkasını sorma kurcalama bana da aileme de ilişme , asla şikayet etme hatta bunu canı gönülden yap . Çünkü sen bir kadınsın ve kadın dediğin başka ne işe yarar ??Erkeklerdeki çoğu zihniyet bu bana kalırsa . Ne demişler ;

Bir kadının doğurduğu erkek , bir kadını doğduğuna pişman ediyorsa , ona adam denmez !

İnşallah kizlarimda güçlü olurlar böyle gerçekten gibta ettim bu güçlü duruşuna ben çünkü hayatın tokatini yedikten sonra güçlü durmayı öğrendim sen baştan biliyorsun böyle gidersen mutlu evlilik senin olur inşallah...annen seni çok güzel yetiştirmiş.. kalbin yumusamasin büyük hata yaparsın .. çünkü o yumuşayan kalbi evlenirsen pişirip yer bu aile ..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…