Başım çok ağrıyor, kötüyüm ama sizi merakta bırakmak istemedim
İki aile birlikte konuştuk. İlk önce havadan sudan konuşuldu, her şey normal. Sonra babam konuyu açtı. Ablası da geldi bu arada. Babam böyle bir şeyi kabul edemeyeceğimizi bu olanların çok saçma olduğunu söyledi. Nişanlımın babası ve annesi de “o bizim kızımız atamayız ya bir erkek kardeşi var başında o dursun diye düşündük, sizin de iki kızınız var ortada mı bırakırdınız” dediler. Annemde olayın bu kadar basit olmadığını hafifleştirmemelerini, olayın tamamen başka olduğunu söyledi. Bende tüm düşüncelerimi güzel bir şekilde belirttim açıkça. Bir arada (böyle bir şey yok ama) abimde “kardeşim de birikimiyle anne babamıza yazlık almayı düşünüyor, ne iyi düşünmüş değil mi. ne kadar fedakar canım benim” dedi.Hepsinin suratı düştü. Aa biz bilmiyorduk dediler şaşkın şaşkın. Çok şey konuşuldu ama kısaltmak zorundayım.
Gayet güzel bir üslupla ilerlerken birden ablası ağlamaya fenalaşmaya başladı, ben mi yüküm şimdi ben mi engel oluyorum size ne alakası var biraz ertelense ne olur o da kadın beni neden anlamıyor dedi.
Ağlamaya devam etti yerinde hıçkıra hıçkıra. Ailesi de “bak iyi mi oldu şimdi” dediler. Nişanlımda o arada bu durumun hallolacağını beni çok sevdiğini babama söyleyip durdu. Ama pasif!En sonunda ablası karşıma geçip “pü sana” dedi öfkeyle, üstüme yürür şekilde yanıma geldi. Orada ipler koptu. İçimden ne geçiyorsa bu sefer söyledim hiç korkmadan. Ablamda beni koruma iç güdüsüyle ablasının canına okudu diyebilirim.
Babamda size verecek kızım asla yok alın ablanızı sarmalayın kucaklayın evimden çıkın gidin dedi. Nişanlıma yüzüğü verdim anında. (olayı anlatmak adına nişanlım diyorum, artık değil) Annem şok oldu, tansiyonu şekeri var. O kadar kötü ki şu an. Kendimi mi toparlayım ailemi mi ne yapayım şu an bilemiyorumkendimi sıkıyorum.. Nişanlım olacak kişi bin kere aradı açmadım, bir sürü mesaj atmış beni bırakma özür dilerim ailem adına diye. şimdi de engelledim. başka numaralardan arıyor yüzsüz.
Bunları yaşadıktan sonra emin olun Allah şahidim hiçbir şekilde dönmem.Özellikle ailemi bu kadar üzenlerle ve o ablayla?! asla asla işim olmaz. Öfke ve tiksinti arkasındayım.Nişanlım denecek insan ailesi karşısında ezik büzük kaldı, yazıklar olsun. O kadar bitti ki benim için. Canım babam annem çok üzüldü bunlar yüzünden asla unutmam.
Çok şey oldu çok şey konuşuldu ama çok uzun oldu kısalttım o sebeple. boğazım düğüm düğüm. ilk defa bu kadar karışık ve kötü hissediyorum kendimi.
Tekrar tüm yazanlara beni kardeşi gibi görüp yol gösterenlere çok teşekkür ederim. Tanımadan görmeden sizleri inanın çok sevdim. Hepinizin hayatında en hayırlıları olur hep mutlu huzurlu olursunuz umarım. Çok çok sağ olun. İnşallah bu konu da benim gibi bunları yaşayanlara ders olur.
Bana da çok fena manipüle edilmiş gibi geldi ama en azından konu sahibi kurtuldu.Çocuk çok pis oyuna getirilmiş, burada nişanlısonı kandırmaya çalışmasından ziyade ben böyle anladım.Ablası ve anne babası bu çocuğu çok fena harcamış, aptallık etmeseydi diyemiyorum kendi hayat tecrübem hiiiiç dedirtmiyor bunları.
Çocuk çok pis oyuna getirilmiş, burada nişanlısonı kandırmaya çalışmasından ziyade ben böyle anladım.Ablası ve anne babası bu çocuğu çok fena harcamış, aptallık etmeseydi diyemiyorum kendi hayat tecrübem hiiiiç dedirtmiyor bunları.
Böyle durumlar için vicdanımız var. Ona sorunca, empati yapınca doğru yolu bulmak daha kolay oluyor insanın nefsine zor gelse de. "Akrabanızin aleyhine dahi olsa adaletten ayrılmayın" gibi bir ayeti Kerime vardı. Hep o gelir aklıma. Başka birini umursamamak, onun hakkına girmek, ortak kararları hiçe saymak yani o insanı hiçe saymak üzücü. Sen benim alt kumemsin, bana tabiisin, özgür değilsin demek gibi geliyor bu durum insan ilişkilerinde. Bu ailenin niyetini bilemem ama genel söylüyorumBana da çok fena manipüle edilmiş gibi geldi ama en azından konu sahibi kurtuldu.
Bu saate kadar milyon tane mesaj attı, aradığı her numarayı engelledim. Beni çok sevdiğini bu olanları düzelteceğini yazmış sürekli. Ağlayarak bir sürü sesli mesaj.. Kuzenleri de ulaşmaya çalıştı, açmadım. Üstelik annesi de aramış, yeni görüyorum. Numaramı değiştireceğim. Whatsaba bir gireyim dedim, ablası beni engellemiş. Fotoğrafı vs gitmiş profilinden. Ne kadar komik değil mi? Artık onu o kadar önemsemiyorum o kadar tiksiniyorum ki benim aklıma bile gelmemişti onu engellemek.
Eski nişanlım hep derdi ki “senin gibi birini bir daha bulamam”.. umarım bundan sonra hayatına girecek olan kız benden de daha akıllı olur. Bir gün bir kızın hayallerini yıktıkları için pişman olurlar umarım.
Şimdi eşyaları fotoğrafları göz önünden topluyorum. Anı kutusu yapmıştım, yıllardır içinde biriktirdiğim güller, notlar, biletler, fotoğraflar.. kaldırıyorum atmak için. içim kan ağlıyor. boğazımda düğümlendi her şey. nasıl anlatsam ki hislerimi.. ailemi daha da üzmemek için güçlü duruyorum sıkıyorum kendimi.
Bu aileyle asla olmazdı, isterse dünyanın en iyi en anlayışlı en mükemmeliyle evleneyim bu aile ile olmazdı, asla asla. Bir daha asla.
Hepinize çok teşekkür ederim. Beni kardeşiniz gibi görüp hakkımda da çok güzel şeyler yazmışsınız, ne kadar güzel kalplisiniz. Burada bir sürü insan, bir sürü tecrübe.. sizlerin dediklerinizi de kulağıma küpe ettiğim için mutluyum. Kendimi toparlamaya çalışacağım. Çok çok teşekkür ederim çok. Huzurlu geceler dilerim hepinize.
Sizin gibi saf ve masum kızların anlamadığı ya da görmediği birşey var. İlişkide asıl olan partnerinizin duruşu ve tavrıdır. Eski nişanlınızla olmazdı dediğiniz doğru ama ailesi öyle olduğu için değil, nişanlınız karaktersiz ve silik olduğu için olmazdı. Nişanlın biraz adam olsa bu olay size gelmeden bile çözülürdü. Tamam aile bencil olabilir ama nişanlını çocuk gibi ağlamak yerine, kusura bakmayın ablama tabiki kendi düzenimi ve geleceğimi sarsmayacak şekilde destek olurum ancak 10 ay sonra düğün planı yaparken tüm birikimimi ablama ev açmak için harcayıp birde çalışmayam bir kadın ve üç çocuğun sorumluluğunu alamam. Ben nişanlıma bir söz verdim, şimdi o bizim için bu kadar çabalarken başkalarının yanlışının bedelini ona da kendime de ödetmem, ödetirsem ablamın kocasından farkım kalmaz diyebilirdi. Nişanlınız ailesini düşünmüş planını yapmış ancak sizin ve ailenizin bilinmez bie tarihe ertelenen düğün yüzünden düşeceğiniz durumu hiç düşünmüş mü?Madem ablası bir karar vermiş, kararlarının sonucuna katlansın ve işe girip düzenini kursun, sonra gücü yetiyorsa ayrı eve çıksın diyebilir. Ailesi baskı yapıyorsa nasıl olsa birikimi varmış, kendi ayrı eve çıkabilir, sizi bu sorunlarla hiç muhattap bile etmeyebilirdi. Son dönemde genç kızların yanlış bir inancı var ağlayan erkek, altan alan erkek, tatlı söz söyleyen erkek seviyor zannediyorlar. Ancak gerçekten seven erkek ne sevdiğini ağlatır, ne kendini sevdiğinin karşısında ağlayacak duruma düşürür, sakın bir hata yapıp tekrar geri dönmeyin, sırf kendi dirayetsizliği yüzünden sizi ve ailenizi şu durumlara düşüren adamı bugün affederseniz yarın bir ömür ağlarsınızBu saate kadar milyon tane mesaj attı, aradığı her numarayı engelledim. Beni çok sevdiğini bu olanları düzelteceğini yazmış sürekli. Ağlayarak bir sürü sesli mesaj.. Kuzenleri de ulaşmaya çalıştı, açmadım. Üstelik annesi de aramış, yeni görüyorum. Numaramı değiştireceğim. Whatsaba bir gireyim dedim, ablası beni engellemiş. Fotoğrafı vs gitmiş profilinden. Ne kadar komik değil mi? Artık onu o kadar önemsemiyorum o kadar tiksiniyorum ki benim aklıma bile gelmemişti onu engellemek.
Eski nişanlım hep derdi ki “senin gibi birini bir daha bulamam”.. umarım bundan sonra hayatına girecek olan kız benden de daha akıllı olur. Bir gün bir kızın hayallerini yıktıkları için pişman olurlar umarım.
Şimdi eşyaları fotoğrafları göz önünden topluyorum. Anı kutusu yapmıştım, yıllardır içinde biriktirdiğim güller, notlar, biletler, fotoğraflar.. kaldırıyorum atmak için. içim kan ağlıyor. boğazımda düğümlendi her şey. nasıl anlatsam ki hislerimi.. ailemi daha da üzmemek için güçlü duruyorum sıkıyorum kendimi.
Bu aileyle asla olmazdı, isterse dünyanın en iyi en anlayışlı en mükemmeliyle evleneyim bu aile ile olmazdı, asla asla. Bir daha asla.
Hepinize çok teşekkür ederim. Beni kardeşiniz gibi görüp hakkımda da çok güzel şeyler yazmışsınız, ne kadar güzel kalplisiniz. Burada bir sürü insan, bir sürü tecrübe.. sizlerin dediklerinizi de kulağıma küpe ettiğim için mutluyum. Kendimi toparlamaya çalışacağım. Çok çok teşekkür ederim çok. Huzurlu geceler dilerim hepinize.
Yani böyle içimin yağları eridi cidden. Tebrik ediyorum. Bir genç kızın kendini ve ailesini böyle asalaklardan kurtarması mutluluk sebebi benim içinBu saate kadar milyon tane mesaj attı, aradığı her numarayı engelledim. Beni çok sevdiğini bu olanları düzelteceğini yazmış sürekli. Ağlayarak bir sürü sesli mesaj.. Kuzenleri de ulaşmaya çalıştı, açmadım. Üstelik annesi de aramış, yeni görüyorum. Numaramı değiştireceğim. Whatsaba bir gireyim dedim, ablası beni engellemiş. Fotoğrafı vs gitmiş profilinden. Ne kadar komik değil mi? Artık onu o kadar önemsemiyorum o kadar tiksiniyorum ki benim aklıma bile gelmemişti onu engellemek.
Noktasından virgülüne varana kadar katılıyorum , hatta o kadar mantıklı ve harika bir yaklaşım kiSizin gibi saf ve masum kızların anlamadığı ya da görmediği birşey var. İlişkide asıl olan partnerinizin duruşu ve tavrıdır. Eski nişanlınızla olmazdı dediğiniz doğru ama ailesi öyle olduğu için değil, nişanlınız karaktersiz ve silik olduğu için olmazdı. Nişanlın biraz adam olsa bu olay size gelmeden bile çözülürdü. Tamam aile bencil olabilir ama nişanlını çocuk gibi ağlamak yerine, kusura bakmayın ablama tabiki kendi düzenimi ve geleceğimi sarsmayacak şekilde destek olurum ancak 10 ay sonra düğün planı yaparken tüm birikimimi ablama ev açmak için harcayıp birde çalışmayam bir kadın ve üç çocuğun sorumluluğunu alamam. Ben nişanlıma bir söz verdim, şimdi o bizim için bu kadar çabalarken başkalarının yanlışının bedelini ona da kendime de ödetmem, ödetirsem ablamın kocasından farkım kalmaz diyebilirdi. Nişanlınız ailesini düşünmüş planını yapmış ancak sizin ve ailenizin bilinmez bie tarihe ertelenen düğün yüzünden düşeceğiniz durumu hiç düşünmüş mü?Madem ablası bir karar vermiş, kararlarının sonucuna katlansın ve işe girip düzenini kursun, sonra gücü yetiyorsa ayrı eve çıksın diyebilir. Ailesi baskı yapıyorsa nasıl olsa birikimi varmış, kendi ayrı eve çıkabilir, sizi bu sorunlarla hiç muhattap bile etmeyebilirdi. Son dönemde genç kızların yanlış bir inancı var ağlayan erkek, altan alan erkek, tatlı söz söyleyen erkek seviyor zannediyorlar. Ancak gerçekten seven erkek ne sevdiğini ağlatır, ne kendini sevdiğinin karşısında ağlayacak duruma düşürür, sakın bir hata yapıp tekrar geri dönmeyin, sırf kendi dirayetsizliği yüzünden sizi ve ailenizi şu durumlara düşüren adamı bugün affederseniz yarın bir ömür ağlarsınız
Çünküüüüü erkek ailenin kahrını çekerken , kadına da kendi kahrını çektirecek . Çünkü güçleri sadece kendilerinden olmayan kadınlara yetiyor . Çünkü onlar için kadınlar bir araç . Ben çalışayım aileme bakayım yardım edeyim , ama sen benden ne para bekle ne ilgi bekle ne sevgi bekle . Koy yemeğimi önüme yıka çamaşırımı bir de çocuk yap ardını arkasını sorma kurcalama bana da aileme de ilişme , asla şikayet etme hatta bunu canı gönülden yap . Çünkü sen bir kadınsın ve kadın dediğin başka ne işe yarar ??Erkeklerdeki çoğu zihniyet bu bana kalırsa . Ne demişler ;Benim bir arkadaşım var annesi aniden felç geçirdi kız mesela hayatını annesine adadi ve evlenmeyi dusunmuyor
Diyor ki ben anneme bakacağım
Bir evin sorumluğunu alamam diyor
Kadınlar hiç kimsenin hayatına ot dikmiyor
Şartları biliyor durumu kabullenmiş
Ama erkekler anası hasta da olsa ekonomik yönden batsa da hemen bir kadın bulup onu o bataklığa çekme derdinde
İnşallah kizlarimda güçlü olurlar böyle gerçekten gibta ettim bu güçlü duruşuna ben çünkü hayatın tokatini yedikten sonra güçlü durmayı öğrendim sen baştan biliyorsun böyle gidersen mutlu evlilik senin olur inşallah...annen seni çok güzel yetiştirmiş.. kalbin yumusamasin büyük hata yaparsın .. çünkü o yumuşayan kalbi evlenirsen pişirip yer bu aile ..Bu saate kadar milyon tane mesaj attı, aradığı her numarayı engelledim. Beni çok sevdiğini bu olanları düzelteceğini yazmış sürekli. Ağlayarak bir sürü sesli mesaj.. Kuzenleri de ulaşmaya çalıştı, açmadım. Üstelik annesi de aramış, yeni görüyorum. Numaramı değiştireceğim. Whatsaba bir gireyim dedim, ablası beni engellemiş. Fotoğrafı vs gitmiş profilinden. Ne kadar komik değil mi? Artık onu o kadar önemsemiyorum o kadar tiksiniyorum ki benim aklıma bile gelmemişti onu engellemek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?