Nişanlım ablasıyla yaşayacakmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
En doğrusunu yapmışsınız. Ailenizin, nişanlınızın yanında üstünüze gelen görümce yalnız kalınca sizi döverdi de. Acı olacak elbette ama geçecek de. Bir sene sonra neden bu kadar acı çekdim diye düşüneceksiniz. En azından şansınız getirdi ki bu olaylar düğünden önce oldu. Ne boşanma ne de çocuk ne olacak derdiniz var. İnşallah karşınıza sizi hak eden biri çıkacak, mutluluklar size

KK'da akla kazınan nadir konular arasına girmiştir konununuz. Bu kadar bariz insanı sömürmeye çalışan, duygularınızı hislerinizi yok sayıp kendilerine göre karar alan bir aile ile inanın evlenseniz dahi yapamazdınız. Görümcenizin sizi engellemesinden belli, mis gibi hayat sürecekti elini cebine atmayacak, çalışmak zorunda kalmayacaktı, siz tüm planlarını bozduğunuz için acayip sinirli şu anda belli. Sindireceklerini zannetmişler sizi ama evdeki hesap çarşıya uymamış. Geri adım atmayın kesinlikle. Nişanlınız ailesinin yanında sesini çıkarıp mantıklı bir açıklama dahi yapmamış, iş işten geçtikten sonra tenhada özür dilese ne olur, gördünüz bir kere o sindirilmiş halini. Evlenince de ailesinin boyunduruğu altında bir hayat sizi bekliyormuş. Ben sizin adınıza mutluyum, evet canınız yanacak ama dün akşam yaşananları asla unutmayın, unutmayın ki kafanızı çevirip arkanıza dahi bakmaya kalkışmayın. Ayrıca aileniz pırlanta gibi insanlar, sizin sırtınız yere gelmez. Sıkmayın kendinizi ağlayın, yas tutun teselliyi anne babanızın yanında bulursunuz zaten. Beraber atlatacaksınız ve o zaman iyi ki diyeceksiniz.

duyduğun sevgi de önemli ancak bence en çok hayalkırıklığı yüzünden ağlıyorsun. bunu bugün değil de biraz zaman geçince çok net anlayacaksın.
zor da olsa bu kararı vermek güçlü kadınların işidir, artık gücünün farkında bir kadınsın.

bu arada ablası her hareketi ile hayatını zindan edeceğini ispatlıyor sana. daha öncede yazmıştım, emin ol ex abimiz de ablasından gizli arıyordur seni. hatta ailesi kadına onun yanındaymış gibi davranırken, ondan gizli seninle konuşmaya çalışıyordur. bunun üzerine kalıbımı basarım.

bu arada dün akşam erkek arkadaşım ailesinin evine gittiğinde telefonunu evde unutmuş - yakın oturuyorlar. neyse, ulaşamayınca, sonra da annemlerdeydim cevabı alınca bu konunun gazıyla resmen ağzına mıçtım ahahahahhah
o kadar içselleştirmişim ki, aynısını yaşayacağım diye sinirlerim hopladı. halbuki ilk kez denk gelmiştir böyle birşey

Sizi dik duruşunuz için tebrik ediyorum.

Bu arada düzelteceğim düzelteceğim diye ağlayan nişanlının henüz neyi düzelteceği konusunda ailesi ile görüşememiş olması da ironik. “Tamam konuştum düğün ertelenmeyecek/ayrı evimiz olacak” bile demiyor paşam, aynı pısırıklığa devam.
Abla tabi ki engeller, sizin maaş devreden çıktığı için nişanlının maaşa çökemiyor tabi.

Bir eylem milyon söze bedeldir, aynen devam.

Haklısın abla diyip diyip öte yandan mesaj atıyor bile olabilir.

Korkaklık hep kolay yoldur, cesur olmak zordur deseler de bu vakada ex nişanlının dik durmaması işini çok daha zorlaştırdı.

Matematik belli, maaş belli, büyük sözler vermenin ilişkiyi bitireceğini bilmeliydi.

zaten korkak bir adam olmasa ailesine karşı evliliğini savunurdu, nişanlıma bunu yapamam derdi. belki aslında evlilikten korkup bilinçaltıyla bile davranmış olabilir.
allahtan konu sahibi ve ailesi aklı başındalar da, uzamadan nokta kondu.

Olaylarin bu sekilde gelismesine uzuldum. Ama hayirlisi buymus diyelim. Belki de daha kotu olacakti evlenseydiniz.
Ablasi resmen sebep olmus size. Yuzsuzluk de cabasi.
Biraz üzülürsünüz gecer sonra unutursunuz. Omur boyu bunları cekmekten iyidir.

@naneportakal en doğrusunu ve e iyisini yapmışsınız aileniz de ne güzel sahip çıkmış Allah razı olsun
güçlü ve dik duruşunuz için tebrik ediyorum sizi de
bu arada birikmiş paranız mı vardı? Demek ki ona göre plan kurmuşlar sizin yazlık olayı olunca bozulmuşlar
aileniz sormadı mı hiç? 4000 tl ile bu çocuk hangi evi geçindirecek diye
size güvenmişler işte nasıl olsa atanacak o bakar diye

ben senin yerinde olsam bende senin gibi düşünürdüm bukadarı abartı olur yani...

Çok şükür, bin şükür.
En azından bir kadını evlenmeden önce büyük beladan kurtardık.
Tebrik ederim naneportakal herkes senin kadar cesaretli olamazdı.
Bir iki ağlarsın sonra düzelirsin.

Ömür boyu çekmektense 2 gün çekmek daha iyidir.

Ben çok merak ettim, arayıp ağlayıp neler dedi? Ablasına ev açmaktan vaz mı geçmiş, çalışmaya ikna mı etmiş, anası torunlara bakacak mıymış, ; hadi onu da geçtim ablasına anasına babasına ağzını açıp gık diyebilmiş mi erkek? Anca ağlasın anca, sümsük herif.

sanki kendim kurtulmuşum gibi sevindim. şimdi üzülürsünüz ama hayat boyu üzülmekten iyidir emin ol. böyleleri sonraki ilişkide kandırıp evlenip alelacele çocuk yapıyorlar, sonra da istediklerini yapmaya devam ediyorlar. bence sadaka falan verin, hatta kurban bile kesilir musibetten kurtuldum diye

Ben de ayni soruların cevaplarini merak ediyorum. Her seyi düzelteceğim derken plani ne?

Matematik ortada. Abla ana baba evinde rahat edemiyor, çalışamıyor da cocuklardan dolayi, egitimi yok, calismamis vs. Ki bence hicbiri geçerli mazeret degil. En küçüğü 5 yaşındaymış. Ablanin ileride calisacagi da planlanmiyor zaten. Ona ayri ev açılacak erkek kardes evin ve cocuklarin giderlerini karsilayacak. Evlilik ertelenecek.

Hadi bir sene iki sene erteledi ya sonra abla ne yapacak? Geçimini sağlayacak bir kaynak gökten zembille mi inecek?

Ana baba ve diger abla ayri ev açılan ablanin hayatını finanse edecek yeterlikte degil. Erkek kardes evlenince 4 bin tl maasla hangi evin giderlerlerine yetişecek?

Insan karısından boşanabilir ama çocuklarından bosanamaz. Baba mecbur 3 cocuguna destek olmaya . Bu is dayinin asli sorumlulugu degil. Ancak kendi imkanlari doğrultusunda destek olur.

Ablanin ev kirasina yardim edilsin ama cocugun bakim giderleri vs babanin kapısına gidilecek. Boşanırken akil edecekti bunlari. Es olarak kötü diye babaliktan aczedilmis. Yanlis. Puuu diye tükürerek hesap soracağı adres ne gelin.ne erkek kardeş! Ama gücü bunlara yetmis iste eskiyalik resmen.

Ayrıca aile mahkemesi adami nasil sıfır sorumlulukla boşamış. Kadinin acziyeti ortadayken. Izaha muhtac yerler var.

O boşanma konusunda tek suçlunun eski koca olduğunu düşünmüyorum. Adamın tek bariz suçu 3 çocuk ne yer ne içer diye düşünmemesi. Başka şeyler de var, mesele para olunca bu insanlar kimseyi rahat koymaz, bence ex görümcenin bir suçu ya da bilinsin istemediği birşey var, öyle ki çocukların nafakasından bile vazgeçmiş.

Ayni yönde şüphelerim var. Anlasmali boşanmışlar. Olağan isleyis babanin cocuklara nafaka vermesidir. Cunku kadinin hicbir seyi yok.

Ay aynen. O kadar mutlu oldum ki, yalnızlığın kıyısından döndü, evliyken yalnız olmak su an ki gözyaşlarından üzüntüsünden cok daha kötü.

Ay aynen. O kadar mutlu oldum ki, yalnızlığın kıyısından döndü, evliyken yalnız olmak su an ki gözyaşlarından üzüntüsünden cok daha kötü.

Tabi canım böyle bir gün ağlar, evlenseydi ömür boyu ağlayacaktı.
Rabbim yüzüne baktı resmen

herşeyi oturup konuşunca dediğime geldiniz. iyi ki iş işten geçmeden oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…