- 21 Ağustos 2013
- 26.655
- 55.290
- 598
Offf cidden konuştukça bir sürü şey çıkıyor. Anlatamıyorum bazı konularda haksız olduğunu. Kışın evde oturdukları için tüm ev giderleri nişanlımın ailesine lazım. Bir de ben araba alacağım eşimi gezdirmek için diyor şimdi nişanlımın abisi. ben bunları anlatamıyorum ona
Bence yanlış düşünüyorsun. Herkes kismetiyle gelir. Ona varmış ama size gelince bitmiş olabilir. Şunu unutmayın onu da işi yok sizin esinizin düzenli geliri var. Düğün yapmayın (ben de yapmadim) yatak odası ve oturma grubu alın yeter. Borçlar bitince salon tk falan zamanla alınsın. Yarış yapmak veya mukayese etmek yanlış.Evet tavsiye istiyorum diye başlık açmış oldum ve sizden gelen mesajlara da sanki hep bir cevabım varmış gibi. Siz de o soruyu sormakla haklısınız tabi. Nişanı benim ailem yaptı zaten, yatak odası, tüm mutfak malzemeleri gibi bize düşen çeyiz kısmını hazırlıyoruz zaten. Benim de aklımı ve içimi rahatsız eden şey, bir abiye tüm her şeyinde yardım etmek, diğer evlatta el sürmemek. Bu konu açıldığında benim tutumum ne olmalı, siz olsanız ne düşünürdünüz gibi düşüncelerinizden tavsiyeler almaktı.
Bence yanlış düşünüyorsun. Herkes kismetiyle gelir. Ona varmış ama size gelince bitmiş olabilir. Şunu unutmayın onu da işi yok sizin esinizin düzenli geliri var. Düğün yapmayın (ben de yapmadim) yatak odası ve oturma grubu alın yeter. Borçlar bitince salon tk falan zamanla alınsın. Yarış yapmak veya mukayese etmek yanlış.
Bence yanlış düşünüyorsun. Herkes kismetiyle gelir. Ona varmış ama size gelince bitmiş olabilir. Şunu unutmayın onu da işi yok sizin esinizin düzenli geliri var. Düğün yapmayın (ben de yapmadim) yatak odası ve oturma grubu alın yeter. Borçlar bitince salon tk falan zamanla alınsın. Yarış yapmak veya mukayese etmek yanlış.
Netleştirmeden evlenme derim
O şekilde bir evim olsun zaten istemezdim. Gelin paran yoksa evlendirmeseydin oğlunu, 100binse borcun 105 olsun. Ben eksiksiz istiyorum her şeyi dedi. Aklıma bunlar geldikçe, ona dert ediyorum işte
Ama canım olur mu öyle, evlat bu, bak sen de hamilesin, sana gelene kadar bitti denir mi
Benim eşimin babası emekli olunca parayı ikiye bölmüş yarısı kaynıma yarısı eşime benim, halbuki eşimin birikmişi de vardı ben de memurdum, durumumuz kaynıma göre daha iyiydi ama gene de eşit davrandılar
Şunu da söylemeden edemeyeceğim. Köyde tarlaları var, ve ihtiyaç zamanı satmaktan hoşlanmıyolar. Evleri 5 dönüm üzerine bahçeli 3 katlı bir ev. Nişanlım ileride oradan kendi hissemi de abime vereceğim, hayatta almam.Çünkü o okumadı, güvencesi yok diyor. Ne yaparsan yap dedim
Kazanan sen olursun. Eşimin ailesinin evde sadece kuş pislikli yılların kirli halısı var. (Çeyiz olarak geldi) eşim 39 bin çekti. Bunun 25 bini eski kredisi (ailesine vermiş parayi) 14 bin ile nişan düğün yaptık. Eşyaları 6 ayda aldık. Ama eşim her fırsatta senin gibi anlayışlı es bulamam. İyi ki seni almışım. Bir daha dünyaya gelsem yine seni alırım der. Ha kp hem emekli hem de çalışıyor ev de kira değil. Ama desturla gelirler evime çünkü yüzleri yok. 1.5 senede 2 kere geldiler. Mesafe de 1.5 saat. Boşver. Esin iyi biri minnet etmek istemiyor. Sen de gönlünü kirma1+1 ev tutacağız sanırım ilk evlenişte. Çünki eşya almaya paramız kalmıyor. Dediğiniz gibi ilerleyen zamanlarda sıra sıra diğer mobilyalar alınacak. İlk evlenen abisiydi, tüm imkanları kullandılar. Bize bu denk geldi, yaza kadar bakalım neye karar vereceğiz. Ama biraz da karşılaştırıyorm işte kendimi onlarlabize niye yardım etme fikirleri bile yok diye
sana gelince bitmiş olur mu hiç..
Aaah eltimi görseniz, benden 7 yaş küçük bir de, ama tam tersi de dili var.( bu arada ben de 24 yaşındayım). paran yoksa evlendirme oğlunu diye rest çekti, ben ağzımı açamıyorum, birazcık iğneleme huyum var, ayarımı kaçırırım diye korkuyorumBenim eltim bana laf atıyordu mesela, sen kocanla romantik takıl ben yaşlılara bakıyorum diye, şimdiki aklım olsa maddi yardımı sen alıyorsan bakmayı da bil derim
Kazanan sen olursun. Eşimin ailesinin evde sadece kuş pislikli yılların kirli halısı var. (Çeyiz olarak geldi) eşim 39 bin çekti. Bunun 25 bini eski kredisi (ailesine vermiş parayi) 14 bin ile nişan düğün yaptık. Eşyaları 6 ayda aldık. Ama eşim her fırsatta senin gibi anlayışlı es bulamam. İyi ki seni almışım. Bir daha dünyaya gelsem yine seni alırım der. Ha kp hem emekli hem de çalışıyor ev de kira değil. Ama desturla gelirler evime çünkü yüzleri yok. 1.5 senede 2 kere geldiler. Mesafe de 1.5 saat. Boşver. Esin iyi biri minnet etmek istemiyor. Sen de gönlünü kirma
Sen de atandıktan sonra evlenseniz de beraber ödeseniz?
Aaah eltimi görseniz, benden 7 yaş küçük bir de, ama tam tersi de dili var.( bu arada ben de 24 yaşındayım). paran yoksa evlendirme oğlunu diye rest çekti, ben ağzımı açamıyorum, birazcık iğneleme huyum var, ayarımı kaçırırım diye korkuyorum
Nisanliniz pek toy.para borç olaylarına bu kadar kolay giren bir insan beni çok korkuturMerhabalar kızlar.Sizlere bir sorum olacaktı. Ben kpss'ye hazırlanıyorum, nişanlım ise geçen sene devlet memuru oldu. Nisan 2015'te nişanımız oldu, nişanlım 10.000 tl kredi çekti, benim tüm alışverimi her şeyi o yaptı. Şimdi düğün salonunu, düğündeki her şeyi ben yapacağım diyor. Bu konuda çok tartışıyoruz. Bu yaz nişanlımın abisi evlendi ve ona kendi evlerinin üstüne ev yaptılar, yemek takımı ve tencereler hariç evdeki "BÜTÜN" eşyaları nişanlımın ailesi aldı.(Abisi çalışmıyor). Bana sadece nişan ve düğün için bilezik takmış olacaklar, o da nişanlımın çektiği kredi altınları da karşılayamadığı için. Sizce ben boş yere mi kuruntu yapıyorum? Yani nişanlımın bir maaşı var diye kredi üstüne kredi çekmesi normal mi? Aileye yük olmamak için bu kadar borç altına girmemize ses çıkarmamalı mıyım? Kafam allak bullak, tavsiyeye ihtiyacım var
Sen arkamda ol, hissettir bunu diyor bana da, ama işte beni de şeytan dürtüyor, açıyorum ağzımı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?