nişanlım işsiz

Benim eski sevgilimin kendine ait iş yeri vardı. Aynı zamanda da borsadan para kazanıyordu ama öyle borsa oynamak şeklinde değil eğitimler falan almıştı. Evleniriz evlenmeden önce ev alırız falan diyoduk. Pandemi olduğundan önce işini kapattı petrol krizi oldu borsa çöktü derken maddi olarak sıkıntılı zamanlar yaşamaya başladı. Hep atlatırsın bunları aşarız işe girer çalışırsın mühendissin dedim önce bir tamam der gibi oldu. Benim de işim hazırdı. Ev alırız tamam iş de buluruz diyen adam bir sürü ev baktıktan sonra çat diye benden ayrıldı. Ayrılırken de ben kendime yeni bir hayat kurup işlerimi düzeltcem orada seni göremiyorum dedi. Aradan bir sene geçti ben bu sürede işe başladım doktora sınavlarımı geçtim. Duyduğuma göre o hala anasının babasının yanında yaşayıp ellerine bakıyor. İşe falan da girmiş değil. Demem o ki çabalamayan adamla evlenilmez. Şimdi kabul etmesi çok zor ama evlenip her gün kanepede yatan adama bakınca üzülürsünüz.

Konu sahibi konu hakkında yorumum:
Bu adamla evlenirseniz hiç bir zaman kadınlığınızı yaşayamacaksınız.
Kadınlarda çalışıyor bu güzel bir şey lakin hem kocasının yerine hem de kendinin yerine çalışmak psikolojik/fiziksel yorgunluğunu beraberinde getirir.
Bir noktadan sonra hayırdır ben ne yapıyorum diyeceksiniz belki.
Ne evliliğinizden ne dişil enerjinizden bir şey anlamayacaksınız geçim sıkıntısı çekmekten.
Kamyoncu dayılar gibi olunca içinizden bir şeyler gelmez ,mutsuz olursunuz.
Siz şu aşamada kaderinizi belirliyorsunuz.
Yol ikiye ayrılıyor.
1. Yol üstte yazdıklarım.
2. Tam zıtı güzel bir gelecek doğru bir adam,huzurlu evlilik.

üzüldüm sizin adınıza umarım bu olay minimum üzülerek atlatırım

Gebelik harici hepsini yaşadı bir arkadaşım.Sonuç isyiklal marşı ve kapanış.Berbat bir dört seneden sonra.
Umut ettiği hiç bir şey olmadı.
kadın boşandı adam göz boyamak şçin ile girdi yine yapamadı ve çıktı..

aynen öyle ben de kararımı verdim ailem de net bu konu da işe girse de güven kalmadı zaten
kesinlikle
işe girse de güven kalmamalı zaten

basit bir örnek sigara içer mi nişanlınız?
düşünsenize eğer içiyorsa onu bile siz karşılayacaksınız
ve sizinle evlendiği için iyice yayacak postu

siz ayrıldığınızda barışmak için çabaladı mı o veya ailesi
yoksa sadece aileniz mi uğraştı

gelişmeleri bize de yazın lütfen

üzüldüm sizin adınıza umarım bu olay minimum üzülerek atlatırım
Benim için çok hayırlı oldu. Kendi ayrılarak aslında faydalı bir şey yaptı. Ev almış ve evlenmiş olsaydık şu anki işimde çalışmıyor olacaktım belki sınavlarımı verememiş olcaktım. Böyle basiretsiz biriyle evlenmiş olacaktım. Sonradan çok mutlu oldum iyi ki dedim. Siz de diyeceksiniz. Başta üzüyor tabi ben de çok üzüldüm. Ama çalıştığınız için sosyal hayata karışarak kendinizi işinize vererek 3 ayda atlatırsınız.

Bi teşekkürü hak etmiş ama sizinki. Büyük iyilik yapmış size. Evlenseydiniz anasının babasının değil sizin elinize bakacakmış.

ailem uğraştı

Evlenmeyin. Hayvan sahiplenin bunun yerine.

ben bundan 3 ay önce hem bu işsizlik hem de başka problemler yüzünden nişan attım ama ailem istemediği için barıştım tekrar. şu an onlarda pişman barıştırdıkları için
Tastan cikarir diyen kim? Cikarmazsa sizin masraflari ustlenicekler mi?

bir de sürekli iş kurma derdinde elinde hiç para yok her gün farklı iş kurma hayaliyle bana geliyor ben olmaz deyince arkamda durmuyorsun diye bana kızıyor. hangi parayla iş kuracak onu da çözemedim.
Düğüne bir ay kalmış tabiki düğünde takılacak altınlarla onlara göz koymuştur

bir de sürekli iş kurma derdinde elinde hiç para yok her gün farklı iş kurma hayaliyle bana geliyor ben olmaz deyince arkamda durmuyorsun diye bana kızıyor. hangi parayla iş kuracak onu da çözemedim.
Karim bana is kursun. Karim batinca bana baksin

Her iş yeri bir eleman alırken geçmişe ve çalışma referanslarına neden bakar biliyor musun? En az bir sene istikrarı var mı tek bir iş yerinde en önemlisi budur, buna bakmalarının sebebi o insanın sorumluluk özveri ve azmini görmek istemeleridir. Her iş yeri bir sene içinde sürekli iş değiştiren bir insandan kaçar işe almak istemez. Çünkü o insan sorumluluk sahibi değildir özverili değildir ve hiç birşeye azmi yoktur. Armut piş ağzıma düş şeklinde yaşayan insanları iş verenler bile istemez...
Var gerisini sen düşün. Bu tablo çok tanıdık bana. Senelerce çalışan bir anne evde akşama kadar yatan bir baba, aldığı maaştan kendine bir çaput bile alamayan anne çocuklarının ihtiyaçlarını bırak dolapta doğru düzgün yemek bile olmayan bir ev. Mutsuzluk kavga gürültü.
Bide bunun başka bir versiyonu var. Sürekli iş değiştirdiği dönem dönem evde yattığı iş arıyormuş gibi gözüküp aslında ya gelip yattığı, çalışan kadın birde hamile kalınca çalışamaz duruma gelmesi ve ailelere muhtaç kalınması. Kim ne verirse geçinmeye çalışılması. Mutsuzluk kocayı suçlama değersiz hissetmek cabası...
Kısa ve net çok seviyor olsanda inan sevgi bu şartlar altında çok kısa sürede bitiyor.
Sana anlattığım ilk versiyon öz annem ve babam
İkinci versiyonsa benim ilk evliliğim.
Sonuç mu
Annem 25 yıl sonra ayrılabildi biz dört kişilik bir aile olarak mutlu mesut yaşadık
Ben bir buçuk yaşındaki oğlumla anne evine geri döndüm ailem paşalar gibi baktı bana büyüdü çalıştım oğluma baktım, sorumsuz babalar bizden uzaktalar mesafe kısa gönül uzak.
Şimdi mi
Annem abimle dubleks havuzlu bir evde yaşıyor elhamdülillah kızları ve oğlu kendi yetim aylığı gül gibi yaşıyor, babamla evli kalmış olsaydı Bi bodrum katta yaşıyor olurdu herhalde hala
Bense, ikinci evliliğimi taşı sıksa suyunu çıkaracak bir adamla evlendim kimseye bizi muhtaç etmeyen gerekirse hamallık bile yapıp eve ekmek getirecek bir adam. Şuan hamileyim oğluma baba bana dağ oldu. Erkek bebek bekliyoruz adını çınar koyacağım, çünkü eşim bana bu hayatta çınar oldu ben onun gölgesinde dinlendim, dallarında korundum, korunuyorum..
Şimdi soruyorum sana sen nişanlını bu anlattığım üç hikayenin hangisinde görüyorsun?
Kendi değerini yaşamının değerini önce sen belirlemelisin, sevgi varsa herşey olur dedim ben kaçarak evlendim sonum hüsran oldu...
Ama sevgi o şartlar altında bende bir sene bile sürmedi...
Şunu yanlış anlama maddiyatı Bi süre göz ardı ettim ama maddi huzursuzluğun getirdiği kavgalar çoğalınca tembelliği bizi başkalarına da muhtaç etmesi tuzu biberi oluyor...
Şuandaki yuvamda bile Allah gün geliyor sınıyor bizi maddi yetersizlikle, o günlerde bile deli gibi aşık olan biz kavga edip birbirimizi yiyebiliyoruz...
Ama geçiyor çünkü eşim ne babam gibi ne oğlumun babası gibi nede nişanlın gibi...
Azimli özverili çalışkan, hem dışarıda iş konusunda, hem ilişkimizde hem evimizde çalışkan...
En başında dediğim gibi
İstikrarsız olanı iş verenler bile kabul etmezken sen yol yakınken dön bacım

ben bundan 3 ay önce hem bu işsizlik hem de başka problemler yüzünden nişan attım ama ailem istemediği için barıştım tekrar. şu an onlarda pişman barıştırdıkları için

Iki insan arasindaki iliskilere neden aileler bu kadar karistiriliyor anlamak mumkun degil. Aileniz degil sizin ne istediginiz onemli olmaliydi. Zira simdi daha buyuk bir problemin icindesiniz. Su an hala ayrilmak icin gec kalmis sayilmazsiniz. Ki evlenirseniz iste o zaman gec kalirsiniz. Belli ki siz calisiyorsunuz diye size sirtini yaslayacak. Kendinize bu kotulugu neden yapiyorsunuz?

haklısınız çalışmayana bu devirde ailesi bile zar zor bakıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…