Çabalamadığımı nerden biliyorsunuz? En basiti tülleri perdeleri halıları ben gönderdim. Çeyiz olarak aldığımız eşyaların haddi hesabı yok ve annem tamamen hepsini yıllardır kendi alıp ilmek ilmek hazırladı. Asıl onun annesi hiçbir çaba göstermedi takı bile takmayacam dedi. Ve nişanlımla ben kavga ettiğimiz gün annemle ben kuyumcudaydık annem düğün için bana altın beğeniyordu. Bizim çabalarımızı Allah görüyorBen de onu demek istedim aslında. Hiçbir şey alınmasa da bir l koltuk bir yatak bir dolap ve beyaz eşya alınmıştır. Perde halı alınmıştır. İyi kötü birkaç nevresim yorgan yastık havlu tencere çatal kaşık vs. Hepsini kendi seçmiş yerleştirmiş. Kurduğu düzeni benimsemiş. Ben burada eski nişanlı haklı demiyorum ama en fazla bir ay sonra olacak düğün için ortada konu sahibinin attığı bir adım ve birliktelik hissi yok diye düşünüyorum. Bu his insanı soğutur. Bu soğumayla birlikte çeşitli bahaneler başlamış diye düşündüm.
Zaten yazılanlardan bunları çıkarmak güç diye belirtmiştim ilk yazımda. Yazmadığınız için çıkarımda bulunmam mümkün değil.Çabalamadığımı nerden biliyorsunuz? En basiti tülleri perdeleri halıları ben gönderdim. Çeyiz olarak aldığımız eşyaların haddi hesabı yok ve annem tamamen hepsini yıllardır kendi alıp ilmek ilmek hazırladı. Asıl onun annesi hiçbir çaba göstermedi takı bile takmayacam dedi. Ve nişanlımla ben kavga ettiğimiz gün annemle ben kuyumcudaydık annem düğün için bana altın beğeniyordu. Bizim çabalarımızı Allah görüyor
işsizken yanında olmuşsun belki para verdin ya da hesapları ödedin.evlenirken ne takı ne eşya hiçbir şey talep etmemişsin. küçücük ev tutmuş iki de çekyat almış onlara bile nasıl sevinmişsin. yerleştirmeye geleyim demişssin hayır gelme demiş. erkek kardeşin niye geliyor demişsin gelecek demiş. annen büyükşehir hastanesine gitsin demişsin hayır buraya gelecek demiş. adam sizden soğumuş. normalde kavga olur nişan zamanı ama o direkt nişan atmış. sizi sevmiyor. bir hafta olmuş belki siz yeni biriyle tanışacaktınız bu hafta, adam onu bile göze almış .sizi istemiyor. kimse için aşırı fedakarlık yapmayın. yapmasaydın olur. böyle sizi hiç saymayan dinlemeyen direkt nişan atan adamlarla evlilik sürmez.yılların hatrına işsiz güçsüzken yanında olduğunuz günler hatrına insan gelir ailenizle de görüşerek insan gibi bitirir.sonuçta adı üstünde nişan. telefonda bitirecek kadar size değer vermiyor. şimdi annesi arar ama o da nişan altınlarını istemek için. para için yani.
Benimde zoruma giden bu garip durumu dillendirdiğimde suçlu ben oluyorum. Beni ilgilendiren bir konuda bana sorulmadan planlar yapılması beni üzdüHastalık söz konusu olduğunda eşyayı kim kullanmış kim kimin evinde kalmış zerre umursamam, insanlıktır.
Ancak buradaki hikayede size söylenmeyen şeyler var.
Normalde küçük şehirden büyükşehre gidilir ki kaliteli doktor olsun diye. Ve kardeşi de gelmiş, garip bir durum var.
Yoo benim mantıgımı bilmiyorsunuz benki her zaman burada esi tarafından aldatılıp bosan ben boşanırdım diyenlere gülen insanım.. türkiye ortalamasında hic bir kadın ama hic bir kadın 1 kere aldatıldıgı icin bosanmıyor. Bosanmadı. Hani 1000 de 2 vakadır. Şimdi gelelim hayat gerceklerine her olayın altında bit yeniği ararsanız mutlu olamazsınız. Hastayken uzaklık ve deprem psikolojisi ike annesini yanında tutmaj istemis olabilir bir süre. Keza kızın da annesi hastalanabilir onunda yanunda aynı sekilde olunacak. Ama esyalarımda ilk onlar mı oturacak dese benim nisanlım bende ayrılırdım. Buradaki hastalık büyük olmayabilir fakat karsı tarafın verdiği cvp cok cok yanlıs ve bayağı. Benim ailemin bası ağrısa ben yanlarında olurum, biz bosnağız böyle yetistik. Aksi bizim icin doğru değil. Bu küçücük hastalıkta verilen tepki, anlasılan o ki adamı ilerde büyük bi hastalık oldugunda daha kötü tepkiler alacağınu düsündürtmüş. Bakın bu olayın kadını erkeği yok. Bir kadın olarak bende bu durumu kabul etmem.Sizin mantığınızla gidersek herkes nişanı atsın, eşini boşasın anasının babasının yanına gitsin. Annesinin gerçekten ihtiyacı olsa ki bir tane daha bekar çocuğu varmış, nişanlı olan çocuğuna sen buraya tayin iste gel, deprem nedeni ile tayin hakkı da verildi demesi lazım. Amaç üzüm yemek değil amaç bağcıyı dövmek.
Haklısınız, tabi, en haklı sizsiniz.Yoo benim mantıgımı bilmiyorsunuz benki her zaman burada esi tarafından aldatılıp bosan ben boşanırdım diyenlere gülen insanım.. türkiye ortalamasında hic bir kadın ama hic bir kadın 1 kere aldatıldıgı icin bosanmıyor. Bosanmadı. Hani 1000 de 2 vakadır. Şimdi gelelim hayat gerceklerine her olayın altında bit yeniği ararsanız mutlu olamazsınız. Hastayken uzaklık ve deprem psikolojisi ike annesini yanında tutmaj istemis olabilir bir süre. Keza kızın da annesi hastalanabilir onunda yanunda aynı sekilde olunacak. Ama esyalarımda ilk onlar mı oturacak dese benim nisanlım bende ayrılırdım. Buradaki hastalık büyük olmayabilir fakat karsı tarafın verdiği cvp cok cok yanlıs ve bayağı. Benim ailemin bası ağrısa ben yanlarında olurum, biz bosnağız böyle yetistik. Aksi bizim icin doğru değil. Bu küçücük hastalıkta verilen tepki, anlasılan o ki adamı ilerde büyük bi hastalık oldugunda daha kötü tepkiler alacağınu düsündürtmüş. Bakın bu olayın kadını erkeği yok. Bir kadın olarak bende bu durumu kabul etmem.
Allah iyi insanlarla karsılastırsın demek size en güzel cevap. SevgilerHaklısınız, tabi, en haklı sizsiniz.
Tabi tabi haklısınız.Allah iyi insanlarla karsılastırsın demek size en güzel cevap. Sevgiler
Beyefendi eğer nişanlısına doğru düzgün anlatsaydı kendisinin sorun edeceğini sanmıyorum zaten 7 yıldır birçok fedakarlık yapmış bu ilişki için.Sorun kendisinin yok sayılması, hasta insanın yanında olup olmaması değil.Orada yatan hastalar baska yerlere gönderiliyor yalnız ayakta tedavi devam ediyor. Seker hastalıgı göze vurup kör kalabilir ayağı bile kesilebilir hastalık boyutunu bilmiyoruz. Bu yüzden oglu her evladın yapması gerektiği gibi annesinin yanında olmak istemiş. Bir insan hastalık durumunu tolere edemiyorsa ona göre çöpsüz üzüm alacak. Bakın bu da bi tercih meselesi
Benimde zoruma giden bu garip durumu dillendirdiğimde suçlu ben oluyorum. Beni ilgilendiren bir konuda bana sorulmadan planlar yapılması beni üzdü
Normalde ben size çok kızacaktım nasıl eşya derdine düşersiniz diye ama gerçekten burada bir tuhaflık var. Zamanlama deseniz ayrı, gelip gitmeler bir garip. Annesi evlenmeniz için beraber yaşamamız şart falan demiş olabilir mi?
Normalde annem hasta ona bakıcam ben hadi büyükşehre gidelim bak burası da deprem bölgesi demesi lazım. Herşey garip.
Geçmiş olsun, çok üzüldüm. YanındayımMalatya depremzedesi olarak bildiriyorum: asla deprem bölgesine gelmezler hatta bazı estetik operasyonlar yaptırmayı düşündüğüm doktor bile önce Malatya parkta ofis açtı şimdi Elazığ a gitmiş
Nişanlın ve ailesi farklı planlar içindelersa_re sen de kendi hayatına bak yapacak bir şey yok senin suçun yok onlar bitirdi
Sizden bukadar kolay vaz gece biliyor, siz ama yillarca hep destek gösterdiniz. Ben olsam o insandaki degerimi ölcerim. Eskiden güzel günler gecirdik diye, gelcekte olan kötü günleri düsünün.Bir hafta oldu. Bir dahada arayıp sormadı
Sanırım olayın duygusallığı geçince herşeyin farkına daha iyi varacağımBu kadar kolay nisan atan. Yarin ilk kavgada bosanma lafini ortaya atar. Sahsen 7 yila bakmam geri kalan ömrüme bakarim
Konuyu bende okudum bana nicin translate yaptınz anlamamıs olsamda, son kez cvp veriyim. Sizin dediğinizin haklı oldugunu kabul edelim ben su cümlede notumu verdim “ yeni esyalarımın üzerinde mi oturcak” burada cok net anlasılabilir bisey var? siz bunu anladınız mı? Yahu bırakın bu esya köleliğini… iliskide kimse tek taraflı fedakarlık yapmaz bu arada kadınız diye objektif olmayı 2. Plana atmayalım sevgiler.Beyefendi eğer nişanlısına doğru düzgün anlatsaydı kendisinin sorun edeceğini sanmıyorum zaten 7 yıldır birçok fedakarlık yapmış bu ilişki için.Sorun kendisinin yok sayılması, hasta insanın yanında olup olmaması değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?