- 16 Ağustos 2016
- 9.337
- 4.664
- 123
Sonuna kadar okuyamadım. Bu nasıl çiğlik , ne ara böyle oldu bu toplum. Ayıp yaptığınız. Hediye olur olmaz küçüktür büyüktür, bumu değer yargınız?
Yapmayın allah aşkına, ben gençleri kınıyorum bu konularda. Beklenmez böyle şeyler.
Adalet miNiye ki? Kız onlara değer veriyor gidip pahalı saat alıyor. Onlar ise karşiliğinda bunu yapıyorlar. adelet mi bu?
Maşallah eşiniz çok iyi çıkmış ama iki türlüde şanssız olanlar var malesef.12 yıllık evli bir ablan olarak sana şu tavsiyede bulunabilirim inan ki takılan alınan alınmayan hiç bir şeyin değeri yok. Bana da ne nişanda ne de düğünde bir şey takılmadı, istemedim de. Eşim daha bir kere kalbimi kırmadı, sesini yükseltmedi. Gerçek mutluluk evdeki huzurdur. Takı alsalardı şimdikinden daha mı mutlu olurdum? Ne önemi var yalan dünyada malın, takının. Nişanlın iyi bir insan mı buna dikkat et sadece. Dünyanın hazineleri de önüme serseler derim ki benim eşim en kıymetli mücevher
Aaay siz yazdıkça bana bohçadan sonra gelen yorgan yastıklar geldi aklıma hepsi kullanılmış ve kirliydi daha neler neler yazmayın yaramı deşmeyinHaklısınız biraz da öyleydi iki çocuk evlendirmiş biz uçuncüydük.annem de hep sizin gibi dedi.hatta hiç unutmuyorum.hamileyken kızımın necresim takımını yaptıracağını söyledi kayınvalidem.neyse ben gittim kendi çeyizcime pamuk satenler yeni modaydı o zaman çok hoşuma gitti.süs yastıgı pikesi falan derken 165 lira cıktı.nakışı ustüne deseni falan el işi yapacaktı kadın.kayınvalidem şok geçirdi.bir de benim beğendiğim yere götüreyim seni dedi.normal kuması kesip kenarlarına fiyonk geciren bir yere gittik.ben tabi beğenmedim.bana da bırakmıyor.calışan kadınım ben yaparım cocugumun herseyini ama yok.neyse 35 lira tuttu.onu o yaptırdı.benim beğendigimi de annem yaptırdı.hediyem olsun kızıma dedi.ay çok bu hikayeler bende.
Evet işine öyle geliyor.çünkü bunları gereksiz görüyor.para biriktirip altın yapmak daha mantıklı onlar için. Ne bileyim arkadaşı yok kızkardeşi yok.çok kimseye gidip gelmez.oradan buradan görmeyince de bilmiyor diyorum ben de.ya da öyle avutuyorum kendimi.bir de bazı arkadaşlar kayınvalide istemiyor demiş konu sahibini.benimki de mi istemiyordu acaba yaaa.pis tuzlukları falan yolladı ceyiz diye.bak şimdi
Aaay siz yazdıkça bana bohçadan sonra gelen yorgan yastıklar geldi aklıma hepsi kullanılmış ve kirliydi daha neler neler yazmayın yaramı deşmeyin
Hala duruyorlar birde eşime kaçkez götür dedim hepsini çöpe at dedi dedim annen istedi atsam sana kızar.Gelincede götür desem olmuyor öylece duruyorlar.Kusunçmuş
Hala duruyorlar birde eşime kaçkez götür dedim hepsini çöpe at dedi dedim annen istedi atsam sana kızar.Gelincede götür desem olmuyor öylece duruyorlar.
Yok kız başımızın etini yer diyeceğim ki al kızının çocuklarına çeyiz yapDirekt at gitsin bence...
Sorarsa da fakire verdim, kullanılmış yorganı dersin
Konu sahibine resmen hakaret etmişler ilk sayfalardaNiye konu sahibine yüklenişmiş anlamadım.
Bir arkadaşınıza çok güzel bir hediye alsanız o size çorap ya da toka getirse bozulmaz mısınız?
Ben ne kadar özendim, gezdim emek harcadım o bana bir çorap almış gelmiş diye?
Fiyat neyse diyeceğim de 150 liraya çocuk saati var yahu, işportadan alsalardı bari 100 lira ceplerine kalırdı.
O kadar da değil ya, maddiyata önem vermem genelde verici insanımdır ama bu durum fazla abartı!
Ovv seninki fenaymıs.benimki evet çok kurnaz.ogullarımdan olurum diye seninki gibi o toplara girmez hiç.bir kere bir olay oldu.hic suçum olmadıgı halde sanki esimi ben yönlendirmişim gibi bir laf çarptı.oysa haberim bile yoktu.ben yol boyunca telefonda arkadaşımla güle oynaya konuşmuştum.esimin suratı da o sıra bazı olaylara canı sıkılıyordu asıktı.onlara gitmiştik.eşimi suratı asık görünce biraz da annesine söylendi eşim .durduk yerde bagırdı çagırdı eşime.benim çocuklarım yapmaz böyle şeyler diye kendini yirttı.bir iki sey daha söyledi.eşime bagırıyor ama laflar bana.şok oldum .çok agrıma gitti.ağlayarak ben telefonla konuşuyordum yol boyunca olaylardan haberim bile yok dedim.oglunuzu dolduracak insan değilim ben dedim.ay kızım canım sen yanlış anladın ben ogluma bagırıyorum dedi.kurnazlığı oradan...tabiki salak düz mantık her erkek gibi eşimde sen niye üstüne alınıyorsunki dedi.konu orada kapandı.ama ben unutamıyorum o günü.o gün söylediği lafların hepsi alenen banaydı.bir de esimin suratını asık görünce oglumu darlıyorsun sıkıyorsun.git annen baban uğraşsın biraz da senin sorunlarınla sıkıntılarınla dedigene kendi halinde hükümdarlık süren bi kadinmisbenimki sürekli yalan iftira ara bozma huzur kaçırma isleriyle meşgul
ben gelin olduğum için herşeyi yapiyim, gık demeyim, o hep emir versin is buyursun kimse onun sözünden cikmasin beş kuruş harcanmasin isteyen biri. ve beni oldu bitti istemez sevmez
o yüzden söylediğin yönleri seviyosan vicdan yapman normalama kaynanan saf değil zararsız bir kurnaz :) benimki torununu da sevmez seviyomus gibi yapar. çok özlüyo gibi yapar herkes idare edelim modunda olunca bende bisey yapamıyorum maalesef
Ne kadar ayıp yaa yok ben ona o kadar aldım o bana bu kadar aldı bunlar cahil ailelerin sorun ettiği cahil gelenekler yıl 2020 buna nasıl dikkat edebilirsiniz? Maddi durumu olsun olmasın onu aldıysa allah razı olsun der oturursun gerçekten hiç mi utanmadınız nisanliniza fiyatını söylerken? Sen şimdi bunu sorun ettin ya yarın öbur gün gerçekten haklı olduğun bir konuyu söylediğin zaman herkesin aklına maddiyatçı biri olduğun gelecek ve seni haklı bulmayacaklar çok ayıp gerçekten bence nisanlinizdan özür dileyin hayır 4bin liralık saat alınsaydi bütün sorunlariniz çözülmüş mü olacakti? Dünyanın en mutlu gelini mi olacaktınız? 120 liralik saat alındı diye dünyanın en mutsuz en haksızlığa uğramış gelini siz mi oldunuz?Merhabalar. Gectigimiz hafta nişanlandım. Biz nisanlima ayiptir söylemesi 3700 tllik bir saat taktik. Onun ailesi bana 150 tllik bir saat takti. Bazi sitelerde 120 tlye kadar düşmüş bir saat hatta. Normalde nisanda saat takmak adetleri değilmiş. İçlerinden gelmiş, takmışlar. takı meselesi cok ayrintili konuşulmadı, yoreler farkli baya. Ama Hic takilmamasi daha iyiydi. Koskoca insanlarin bunu bilmesi gerekmez mi? İnsan bunu takarken utanmaz mi? Durumlari yok degil. Siz olsaniz ne hissederdiniz? Maddi değeri önemli değil denir de bu kadar da değil. Nişan bir de bu. Çok bozuldum ama nasıl konuşacağımı bilemiyorum. Düğünde neler yaşayacağım acaba, çok merak ediyorum. Ustelik asil sorun nisanlimin ailesini savunması. İclerinden gelmis, senin maddiyata taktigina inanamıyorum, cok üzüldüm vs diyor. Ya nisansa 150 tllik saat mi takilir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?