Nişanlım ve ailesi

Vay anam vay...
Hayatında 1gr altın kimseden almamış kişi olarak vay anam diyorum

Es ailesinden bisey istenmez bence, hic bir kosulda istenmez.
Es adayindan istenir.
Konu sahibi kizacaksa nisanliya kizmali, ailesine degil.

Benim nisan zamani esimin hic durumu yoktu, ailesi yine de hediye biseyler almislar ki esim almayin o onlari kullanmaz demis. Tabi hediyedir kabul ettim, ve gercekten de cogunu kullanmadim. Ama agzimizin tadini da bozmadik yani. Ben esimin imkani oldugunda benim icin en iyisini alacagini biliyorum zaten, onemli olan da o.
Siz nisanlinizdan emin degilseniz ve bu ozensizlikte onun da payi oldugunu dusunuylrsaniz haklisiniz.

Bana bir çorap dahi almadılar iykide almamışlar o kadar mutluyum ki eş önemli olan isterse 5 tl saat taksınlar maddiyata değer bağlamayın evlilik maddiyata bağlı bi kurum değildir böyle düşünürsen yarın çok üzülürsün takarsın

Ne kadar abartılmış yahu evet nişanda 150 TL'lik saat takılmaz. Bu özenmemektir bana göre de. Beyefendi 3700 TL'lik saati beğenmeyi biliyor ama nisanlısına 150 TL'lik saat alıyor. Bunun kendine değer bicmeyle falan da alakası yok. Başka takıda takılmamış üstelik, herşeyini bir yolu yordamı var. Aile değilse de nişanlısı biraz daha özenerek bir hediye alabilirdi.

Fiyat araştırması yapmaya da gerek yok zaten azıcık bu işlerden anlayan biri az çok tahmin eder takılan saatin fiyatını.

Benim
ben çok uzun zamandir ugramiyodum bdv ye ya bı girdim cikamadim valla. hafif içim urpermiyo degil su an

Hahaha uslu uslu yorum yap bişi olmuo...
Yalnız kız hem 150tl lik saate layık görüldü hem banlandı iyi mi :)

Şaka bi yana ben bi nişana cesaret etmiştim eskiden anası sürekli biz sabancının oğlu değiliz diyordu sanki bişi demişim gibi...Bizden bişi bekleme dediler direkt...Alacakları kız da mühendis parasını kazanan ailesinin durumu iyi ve kendi kültürlerine cok uzak falan da değildi...
Nişanlımla gittik nişanda takacagı seti aldık, ben cok pahalı olmayan günlük te takabileceğim bişi seçtim...Zaten parasını yine biz ödeyecektik nişanlımın maaşından olsa da sonuçta...

Belliymiş benimkinin de olmayacağı baştan

Hanımefendi şaka misiniz? Herkes sizin gibi olmak sizinle aynı şeyleri istemek zorunluluğunda mi? Konu sahibi ile aksi fikirdeyim ancak kendisiyle gayet iyi anlaşabildik, ama siz anladigim kadarıyla başka bir zihniyet familyasindansiniz, empozeci bir zihniyet guduyorsunuz. haddinizi bilmenizi ve çok büyük bir kadın popülasyonu hakkında sizin fikirlerinizden farklı yaşıyorlar ve düşünüyorlar diye ileri geri konusmamanizi rica ederim.

Ben herkes benim gibi olmak ve düşünmek zorunda demedim. Bana empozeci diyen siz de farklı birşey yapmıyorsunuz. Sizde haddinizi bilin düşüncelerimi ifade etmekte özgürüm eleştirme hakkını size vermiyorum

vallahi güme gitti konu sahibi
bence de haklı. ki yurdum kaynanasi daha önce de dediğim gibi bunu kendini ifade etme aracı olarak kullaniyo. damatta pekala gönlünü alabilirdi tartışıp ailesini savunacagina. kesinlikle doldurulmuş daha önceden

senin kaynana da istememis işte seni
Allah akıl fikir versin ne deyim ya. artık yaşadıklarımı yazmaya üşeniyorum ben. öyle bi bosvermislik var
ama bunlar hep sinyal işte

Bilezik kac adet takacaklar kac adet istedin

Konu sahibi çok haklı.ne kadar yüklenilmiş.eşim 15 sene önce sevgiliyken dogumgünümde 100 liralık saat almıştı bana.evet üzüldüm çok pahalıydı zamanına göre .öğrenciydik falan ama düşünülmek çok hoşuma gitmişti.evet değer parayla biçilmez ama bu hediye olayları üstelik nişan düğün gibi törenlerde takılar önemli bence.ki konu sahibi ne kadar kibar zarifçe bir hareketle pahalı almayın demesine rağmen gidip nişanlasının beğendiği saati almış.aynı naifliğı karsıdan da beklemiş.ama şu zamanda insan nişanlışına 120 liralık saat mi takar Allah aşķina?!!en azından yine markasız ama kalitesiz de durmayacak bir saat takılabilirdi.ya da saati ilk defa duyuyorum kıza nişanda, erkeklere takılır bizde.bir bilezik taksalar ne kadar eder bari o kadarlık bir saat alsalardı.

Açıkcası ben evlenirken de kayınvalidemler hep ucuz yola gittiler.aman sevgililer maksat biraraya gelmeleri olsun gibi davrandılar.ben ilk çocuktum.annem babam çok hevesliydi.kayınvalidemin son çocuktu olsun bitsin aman çok da para harcanmasın derdindelerdi.annem yeni yeni örtüler yaptırdı kutulu eşyalar actık.benim de halihazırda evim eşyalarım olmasına rağmen yeni eşyalar aldı.kayınvalidem eşimin bekar evindeki yırtık seccadeleri kırık fincanları içi baharat dolu salça yapışmış sehpa örtüsüne sarılmış tuzlukları yolladı.lise hazırlık kpss hazırlık kitaplarını falan yollamış.annem sinir krizi geçirdi tabi bunu mu layık gördüler diye.ama büyuk eşyaları mobilyaları kayınvalidemler aldı.sonradan anladım ki kendi evinde de kirık dökük kullanıyor.durumları da çok iyiydi.anladımki yol yordam bilmiyor.torunlara da aynı şimdi sacmasapan alakasız şeyler alıyor.ya da parasını veriyor siz yaptirin ben bilmem diyor.

ama işte o dönemler hassas oluyor insan.karşıdaki aileyi tanımıyorsun.standartlarda birsey yapılmasını bekliyorsun.altında yapılınca bir "Allah Allah ne bu şimdi " diyesin geliyor.

Ailelerin durumu belli değil mi hani az çok belli ederler severek olmuş hiç bilmiyor muydun durumlarını.3700lük saatte bana çok geldi 300-500 olur o ne öyle...

Sen bence haklısın canım bu aileyi yansıtıyor sana ipucu veriyor aslında yaptıkları yapacaklarının teminatı yani hele nişanlında destek çıkıyorsa sen hep haksız olursun. Ama sizde çok abartmışsınız tabi maddi olarak durumunuz iyi sanırım benim vereceğim para 500 1000 tl arasıdır saate sizede o civar birşey alabilirlerdi bence gözlemde kal çok mu tutumlular hesapçılar benim eşim ve ailesi öyle ve en sevmediğim huyları malesef ben yandım sen yanma...

Ben herkes benim gibi olmak ve düşünmek zorunda demedim. Bana empozeci diyen siz de farklı birşey yapmıyorsunuz. Sizde haddinizi bilin düşüncelerimi ifade etmekte özgürüm eleştirme hakkını size vermiyorum

Yorum yazdigim bir konuda, benim yorumlarıma ve bana benzer yorum yazan kullanıcılara atifta bulunup icinde bulunduğum bir grubu hedef alarak hakaret niteliği taşıyacak bir mesaj yazıp, eleştirme hakkıniz olmadığını mi söylüyorsunuz?

Kendinizi benim yerime koyun. "Eleştirme hakkim yok , onun özgür dusuncesi" mi derdiniz kendinize?

Buraya yazdığınız her mesaj, muhataplarina referans varsa o muhataplar tarafından eleştirilebilir. Ote yanda eleştirilmek, düşünce özgürlüğünüzü elinizden almaz.

Mesajımda hakaret unsuru taşıyan bölümü gösterirseniz ayrıca sevinirim.

Kaç yaşına gelmiş, cocuk evlendirmiş insanların yol yordam bilmediklerine inanmıyorum...
İşlerine oyle geliyor

Size alınan 'hediye'nin fiyatını araştırmanız garip geldi bana. Sizin aldığınız hediyenin de bir değeri kalmamış bence iste su kadara aldık falan karşılık bekler gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…