nişanlım ve ailesi

Anneler mi dedi yoksa, aman hediye bile almamışlar iki tatlı bi peynir bi de bikaç bilezik yetmez bohça hani bohça ? filan.. Sende gaza mı geldin ?

Anneler mi dedi yoksa, aman hediye bile almamışlar iki tatlı bi peynir bi de bikaç bilezik yetmez bohça hani bohça ? filan.. Sende gaza mı geldin ?
Yok ya... Annemler dogu adetlerine göre esyalarin çoğunu onlar aldığı için bi minnettarlik modunda. Halbuki bana göre ise esyaları almak gibi maddi seyler değil zarif hediyeler gibi manevi seyler mutlu ediyor. Yani ben kendi esyami zaten alırım...

Onu da nişanlını dürte dürte öğretirsin artık o zaman
Çok büyük bi sorun değil cidden

ılla bırsey almaya gerek yok ama ısın orf adet tarafıda var kı dogulular bu konuda bızlerden daha detaycıdır aslında, nısanlının durumumu yok, yanı bır sandık alıp ıcıne ne bıleyım bır gecelık takımı,terlık,makyaj malzemesı,parfum vs de mı koyup getırmedıler? yada nısanda cıkolata ve çiçek falan? hadı bogça vs gereksız ama bunlar herkeste olan seyler durumu olanda olmayanda yapıyor...

Yok allahtan erzurumda oturacaz. İkimiz de arastirma görevlisiyiz erzurumda. Bayramdan bayrama idare edebilirim sanırım. Ama düğünümüz bu bizim ya biraz daha özen biraz daha ilgiyi hak etmiyor muyum....
Tabiki hak ediyorsun. Ben nişanlıyken eşim çok hediye aldı. Nişan alışverici haricinde. Dogum günümdü sevgililer günüydü vs.
Ama nişan da da almaları gerekiyordu. Kuru kuruya gidiyorsun vesselam

Ben peynir çok sevdiğimden sevinirdim

Ama tabii senin içine sinmeyen şeyler var ama bunu düğüne bir hafta kalamı gördün, ne zamandır değişir dedin?
Düğünden sonra bunlar için kavga etmek istemiyorsan kafana takma şimdiden, ediceksen şimdiden konuş nişanlinla hoşuna gitmeyen şeyleri.

Kendinize niye maddi değer biciyorsunuz ki ? Pasta almış kutlamis sonuçta . Bilezikte takmışlar, kıyafetin alınmış. Ucuza gitmek falan çok anlamsız ya valla bana değer versinler yeterli hiç anlamam . Sonuçta sevdiginizle evleniyorsunuz .

Olmadı işte....

Ben hak veriyorum konu sahibesine. Maddiyat değil olay önem verildiğini hissetmek. Hediyeyle hissedilir mi? Evet hissedilir. Gelin kız şımartılır bizim buralarda. Bence adetle falan alakası yok bu olayın. Zaten doğum gününde 1 pasta kesmesinin ne nişanla ne kv kp ile ne de başka bişeyle alakası var. Kusura bakma bence nişanlın tam bir odun. Doğumgünü atlanmaması gereken bir gün bana göre. Ama başkasına göre çok saçma olabiliyor. Bütün bunları aşmak için nişanlınla açık açık konuşmalısın. Bizim buralarda böyle değil demelisin. 1 parfüm 1 gecelik 1 havlu kaç kuruş tutacak? Nişanlının maaşı varmış sonuçta. Bir yazma kaç para mesela? Ben daha nişanlanmadım bile. Sevgilimin ailesiyle tanışmaya gittiğimde kadın bana ufak çanta hazırlamış sağolsun havlu patik yazma vardı ben çok mutlu olmuştum...

E
Evet kastettigim tam olarak bu.. Nişan sürecinde de azcik şımarıklığı hak ediyor her kız...

Ya bi de guneydogulu aileler cok cömert olur sanıyordum. Hayalkirikligina ugradim...

Nişanlınla aran iyiyse boşver. Benimkide nişanlıyken birşey almadı, evlendik tüm maaşı elimde, herşeyi fazla fazla alır. Evlenince acısını çıkartırsın :)

Bunlara yeterli diyorsaniz ya evli degilsiniz ya da o kadar cekmişsiniz ki asgari ilgiye kafi gözüyle bakiyorsunuz.

Bunlara yeterli diyorsaniz ya evli degilsiniz ya da o kadar cekmişsiniz ki asgari ilgiye kafi gözüyle bakiyorsunuz.
Evet evli değilim ama hiçte bişey çekmedim
Sevgilim tam tersidir ne gerekiyosa yapıcam sen herşeyin en iyisini hakediyorsun der hep yani asgari ilgiye faaan kafi değilim
Sadece kendime maddi değer vermem de verdirmem de .
Karşımdaki bana saygı duysun , sevsin yeterli .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…