Nişanlım ve kayınvalidem

Size de garip geldi değil mi en son kınayı yine konuştuk araya sıkıştırdı zaten kına elbisemiz var onu giyer dedi bende yok anne bindallı alacağım dedim, evde olacağı için önemsemedi pek ne giyeceğimi ama bu tavırları yordu beni

Babaniz kendine istediği gibi bir damat bulmuş olabilir siz istediginiz gibi bir eş buldunuz mu kilit soru bu?
Bu sosyalleştirme çalışmaları olmasa çok iyiyiz, uyumluyuz ama beni de ortamına katmaya benimsetmeye çalışıyor uzaktan çok zor bu işler, gelip gitsek bende açılırım zaten, kim sevdiği insanları aramak istemez ki

çok muhabbetlilerse anası arasın seni muhabbet edesi gelince.

Beni "zorla" kendi ailesine uydurmaya çalişan biriyle evlenemezdim.
Sizde boyle bir kesinlik yoksa ki yok gorunuyor alişin, nasilsin diyin belli ki cok tartişma cikacak gorunuyor.

çok muhabbetlilerse anası arasın seni muhabbet edesi gelince.
Annesi de arıyor ben bazen unutuyorum işten güçten kendi derdimden, kandillerimi hep o kutladı ben kutlamam genelde öyle şeyleri ama bu durumdan da memnunum daha da artırmanın alemi yok mesafe her zaman iyidir

Beni "zorla" kendi ailesine uydurmaya çalişan biriyle evlenemezdim.
Sizde boyle bir kesinlik yoksa ki yok gorunuyor alişin, nasilsin diyin belli ki cok tartişma cikacak gorunuyor.
Çevremdeki arkadaşlarım sürekli kayınvalideleriyle araşan görüşen insanlar bu işin normali bu zannettim ben, bana kalsa aramam hiç ama çevrem ve ailemin ısrarıyla arıyorum her hafta ya da iki haftada bir, nişanlımın neden böyle yaptığını anlamıyorum

Net bir şekilde kestirip atın. Size bir daha bu şekilde bir şey söylerse veya ima ederse açık acik anne giymek istemediğimi bildiğin halde niçin bu ısrar diye sorun çat diye. Sonra da 23 yaşında evlenmeye hazırlık halan bir kız olduğuma göre ne giyeceğime de ben karar verebilirim diyin. Veya kendi istediğiniz bir şey ama net ve keskin olsun.

O zaman bu konuda üzerinize gelmemesini söyleyin.

Sizin cevre ve aileler ayniymiş, cevrenizdeki butun arkadaslariniz da bayildigindan aramiyordur zaten. Ailenizin karişmasi da ayri garip buldum.

Sizin gibi ailelere sahip olup bdvye konu açan cok okudum.
O konulardan da yola cikarak Kv, siz evlendikten sonra bu arama işine kafayi takarsa zaten oglundan tut ailenize kadar şikayet edebilir aramiyor diye siz de eninde sonunda aramak zorunda kalirsiniz gibi...

Ailem karışmıyor aslında ben danışacak bir akıl bulamıyorum bazen kendi kendimi yiyorum babama soruyorum bu yapılan normal mi diye doğru yapmıyorum biliyorum ama sürekli niyet okumaktan da yoruluyorum

Nisanlin sana ne dayatirsa aynısını ona dayat. Kısasa kısas. Alttan alma, yoksa hayatın boyunca böyle olur.

Birde alıştırmalara başlamış nişanlınız. Kendisi sizin annenizi haftada iki gün arayıp ne konuşacak acaba? Hal hatır sorulur ama bunu kural edinmek saçma.

Hiç aramadım iyi ki de aramamisim.Bence içinden gelince araman yeterli ama işte nişanlimla sorun yaşarım diyorsan yemek tarifi için bile bahaneyle arayabilirsin

Benim anladığım kadarıyla nişanlınız sosyal kelebek olduğu için onu ara bunu ara diye sıkıştırıp sizi darlıyor.

Herkesin sosyalleşme algısı farklıdır, o arıyor diye herkes arayacak değil, zorlayamaz.

Bence burada mesele nişanlınızın altından çıkıyor, annesi aramanızı istiyor mu bilmiyoruz bile.

Siz en temizi sizinle alakasız birini (arkadaşının eşini mesela) aramaya zorladığında tepki gösterin, dik durun.

Olayı “benim annemi sevmiyorsun” a getirmesine de izin vermeyin. Mesele annesi değil, mesele nişanlınızın iş güzar olması. Sizin sosyal ilişkilerinize karışmamasını sağladığınızda annesiyle olan ilişkiler otomatikman düzelecek.

Yok hamdolsun kına mevzusunda farkettim yapmaya çalıştığı şeyi, olması gerektiği gibi muamele ediyorum
Nişanlınıza da gerektiği gibi muamele edin yoksa başınızı taştan taşa çok vuracaksınız ama iş işten geçmiş olacak...

anası "gelin sık sık aramıyor" diye şikayetlenen klasik hatalı nişanlı tutumu..
eğer şikayetlenmediği halde kendi kendine söylüyorsa daha da şaşırırım. yani erkeklerin böyle şeylere takılması saçma geliyor, 4 yıllık evliyim bugüne bugün eşimin ağzından annemi aradın mı ya da ara gibi bir şey duymadım.evlenmeye aklı eren adamlar da kaçta aradın, kaç kere aradın bunun çetelesini mi tutuyor yani, garip. siz ne kadar aramak istiyorsanız o kadar arayın, özellikle de tek cuma aramayın ama bence. sonra bu komple göreviniz haline gelir, nişanlınıza da bunun sizin iletişiminiz olduğunu ve kendisinin yersizce karışmasına gerek olmadığını söyleyin. bu yaşta da kimi ne kadar aramanız gerektiğini bilirsiniz.

Aynı sorun bende de var.Haftada 2 ideal.Ara çok kısa konusuver

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…