Nişanlım ve kayınvalidem

Nişanlınız evlenince de ailesine gitme sıklığınız, kalma süreniz, yaklaşım tarzınız gibi konularda fazlaca beklenti içerisinde olursa şikayet etme hakkınız olamaz bence.

Çünkü evlenmeden olduğu gibi kendini yansıtmış. Siz de kendi alanınızı korumayarak onu bu koşullarda kabul etmiş oluyorsunuz.

Burada demeniz gereken bir yetişkin olarak ne yapıp ne yapmayacağınıza kendinizin karar verebileceği olmalıydı.

Su anda yeterli fazlası zarar

Bu ısrara karşı koymazsan istediğini yapma hakkı ve karışılmama hakkı kaleniz yıkılacak ve devamı gelecek.

Haftada bir anneme gidelim. Sabahtan akşama duralım. Annemin misafiri gelmiş gitmelisin. Akrabalar gelmiş sen de git. Hayır anneme haftada iki kez gidelim...

Arayıp sormaz dediğiniz nişanlınız birden böyle aramayı, gönül bağı kurmayı çok sever hale geldi demek.. Hımmm. Peki, size mutluluklar dilerim...

Onda da ya arar ya aramaz demişti sanki ama baksanıza birden aramayı seven, gönül bağı kurmaya bayılan biri haline gelmiş nişanlı kişisi.
Yüceltmiyorum sadece kendisininde aslında çok hevesli olmadığını sadece belli bağların kurulması gerektiği fikrinin olduğunu görüyorum, babamdan çekinir ama aramaya çalışıyor annem piyasada olmadığı için mecbur her şeyle babam ilgileniyor kayınvalidemle bile babam konuşmak zorunda kalıyor yeri geliyor bazı süreçleri, ben ondan daha fazla çekiniyorum ailesinden ama o bunu aşmamı istiyor sorunda üslubunda zaten takdir etmiyorum, ben sadece bu normal mi diye merak ettim çevremdeki evlenecek olan arkadaşlarım haftada üç kez dört kez görüştüğünü söyleyince yabani gibi hissettim kendimi

Nisanliniz haftada kaç kere arıyor sizin ailenizi ? Yeterli görüyorsanız abartmaya gerek yok bence her şeyin fazlası zarar evlerinin içine girince mesafenize karar verirsiniz

Ben akraba ilişkilerinden yoksun büyüdüm tek gördüğüm insan ailemdi hala daha öyle, kimse de bizim gibi değil burada, herkes iç içe ve çok mutlular, bilemiyorum ne nasıl olması gerekiyor, onun bu tür direktiflerini herhalde olması gereken budur diyerekten gerektiğince kabul ediyorum ama burada pek çok hanım uyardı, daha dikkatli olacağım

Nisanliniz haftada kaç kere arıyor sizin ailenizi ? Yeterli görüyorsanız abartmaya gerek yok bence her şeyin fazlası zarar evlerinin içine girince mesafenize karar verirsiniz
Yoğunluğuna bağlı, yeri geliyor haftada bir yeri geliyor iki haftada bir, bugün tekrardan açtım konuyu anlayışlı bir cevap verdi evlenince nolur bilemiyorum

Yoğunluğuna bağlı, yeri geliyor haftada bir yeri geliyor iki haftada bir, bugün tekrardan açtım konuyu anlayışlı bir cevap verdi evlenince nolur bilemiyorum
Bu konular evlenince farklilasiyor nisanlinizin karakterine huyuna da bağlı bir durum. Ama siz her zaman aradaki mesafeyi koruyun daha huzurlu olursunuz. Aksi halde hep fedakarlık yapmak zorunda kalacaksiniz gibi geliyor bana

Eski konunuzu bilmiyorum ama genellikle bu tarz konularda ders alan erkekler ( bir de hiç almayan hodukler var) evliliğin 3.yilindan sonra aliyorlar. Nisanlinizi takdir ettim. Erken uyanmış.
Belki bi ara anlatırım ama cok zor zamanlar yasasık ikinizinde psikolojisi bozuldu annesi babası kötü diyemem ama maalesef cahil insanlar saçma sapan seylere takılıp olacak işi bozcaklardı ama nişanlım cok uğrastı bakalım daha önümüzde uzun yol var

Kendisi de sizin babanızı haftada 2 kez arasın bence “ufaktan alışmış olur”

Ben boyle zorlamali iliskilere hic gelemem. Kesin cizginizi cizin bu konularda uyum saglamak istemiyorsaniz. Daha nisanliyken onu ara bunu ara, sanki siz kimi ne zaman arayacaginiza kendiniz karar veremeyecekmissiniz gibi...

Ben akrabalık ilişkilerini severim. Ama kimseyi haftada bir veya iki aramak gibi bir rutine bağlamam. Müsait olunur içimizden gelir arar konuşuruz. Bu ‘bir aradı, iki aradı, bu cuma aramadı’ diye çetele tutanları da hiç anlamam.

Nişanlınıza bi höst çekin. Kimi ne kadar arayacağıma ben karar veririm alışsan iyi olur diyin,

Çevrenizdeki haftada 3-4 görüşen arkadaşlarınızın evlilikleri epey şenlikli olacak benden söylemesi. Kendi annemle üç dört görüşmüyordum.

Çok muhabbet tez ayrılık getirir. Düğünlerden sonra arkadaşlarınızın çoğu papaz olacak bir şekilde dünür ailelerle. Siz çizginizden çıkmayın. Yüzyüzeyken güler yüzlü tatlı dilli olun yeterli bence. Siz busunuz, değişmek zorunda da değilsiniz.

Ben gayet akraba ilişkileri içinde büyüdüm ama sevmiyorum yakın ilişkileri, sürekli arama sormayı.

Yani bu biraz karakter meselesi ve kimse beni daha fazlasına zorlayamaz.

Eşim ise çok sosyaldir ve insanlarla iletişim kurmayı çok sever. Benim yakınlarımla benden çok görüşür.

Ne ben ona karışıyorum, ne o bana. Aynı olmak, sürekli birlikte hareket etmek zorunda değiliz.

Evliyim kaynanamı ben aramıyorum o beni arıyor insan yoğunluktan unutuyor ve paylaşacak bi konumuz yok neden arıyım pardonda 2 3 haftada bi görüyorum zaten yeter çok bile

Gelin bizi şu kadar zamanda şu kadar arasın demek dünyadaki en salakça beklentilerden biri.
Konuşmak istemiyorsa niye arasın? Konuşacak bir şeyi yoksa niye arasın? İstemeye istemeye görev gibi arayınca mutlu mu olacaksınız? Bu nasıl bir manyaklıktır, başkasına sıkıntı vermekten nasıl bir zevk alıyorlar anlam veremiyorum.

İstemediğiniz hiçbir şeyi yapmak zorunda değilsiniz. Onun bunun gönlü olsun diye uğraşırsanız, bir ömür size biçtikleri görevlerle yaşarsınız.

Peki. Sanırım anladık biz anlayacağımızı. Düğünden sonra açacağınız konuları bu forumu takip edenler için tahmin etmek hiç zor değil.

“”” ay daha yeni evliyiz ama eşim her gün annesine gitmemi istiyor o çok sosyal sevgi pıtırcığı”””” vs gibi.

Yakın değiliz, ikimizin ailesinin yaşamadığı bir şehirde olacağız, sürekli gitme gibi bir durumum olamaz. Kendi zaten fazlasıyla yoğun, artı olarak kendimde çalışıyorum zaten gidemem. Keşke bu kadar aşağılayarak yargılamasanız

Kusura bakma da çevrendeki arkadaşların da bir acayip evlenmeden haftada 3-4 kez arıyorlarsa evlendikten sonra haftada 3-4 kez kv evine gitmeleri beklenecek bu insanların normal mi sizce o zaman da kendime evime zaman ayıramıyorum diye sızlanacaklarayrıca haftada 3-4 kez kv ile konuşacak ne buluyorlar telefonda. 10 yıllık kankimle bu kadar sık konuşmuyorum ben. İçinden gelerek arasan yine neyse nişanlının diktesiyle aramak zorunda kalmak çok rahatsız edici..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…