Nişanlıma haksızlık mı ediyorum

peki o seni istifa etmen konusunda destekliyor mu?
Evet kpss olmasa da çalışmak zorunda değilsin. Ben öncesinde çalışan bir eşim olmasını istedim ama görüyorum çok yoruluyorsun bu şartlarda çalışmanı istemem dedi. Kpss konusunda destekliyor istiyor da atanmamı ben daha önce sınava girmedim yıllardır özeldeyim
 
Nişanı kesinlikle ertele ve nişanlının düzenini kurmasını bekle.

İşyerinde mutlu olmayabilir ve bu sebeple iş değiştirmek istemesi makul sonuçta çalıştığı işi bir ömür boyu yapacak. Ancak nişanlının tavrından dolayı ben biraz şımarık ve zora gelemediğini ailesi tarafından kolaya alıştırıldığını düşündüm. Eğer gerçekten cok hevesliyse hayalini kurduğu işi istifa etmeden yapmaya başlasın ve olabilirliğini görsün.

Kira davaları kısa sürede sonuclanmıyor. Bunun bir de tahliye süresi var. Siz o eve geçene kadar beş yıl geçebilir. Bir plan yapıyorsanız evi işin içine katmadan yapın. Bence her halükarda o eve gecmeden kendi ayaklarınızın üstünde durun. Nişanlının ailesi evi verdiği için nişanlın senin maaşınla geçinecek planı o. Bu adam senden yemek temizlik de bekler bir iş yapmaz diye düşünüyorum. Boşanırsanız da ev ailesinin senin çalışman da boşa gider.


Sen de nişanlının ikinci annesi gibi davranarak tüm sorumluluğu üstlenmek yerine sorumluluk almasını sağla.
 
Sizi genç bir kız olarak düşünerek sunu söylemek istiyorum. Kendinizi kandırıyorsunuz. Şu an "ah canım yazık" dediğiniz her şey evlenince çok ama çok büyük problem olacak. Hayatınıza alacağınız erkek sizden daha kuvvetli olmalı hem ruhen hem bedenen hem de madden.
 
Anladımmm sen kendi evinde yaşadığın için şu an sınava hazırlanamıyorsun. Bu çok geçerli bir sebep. Öncelikle kolaylıklar diliyorum sınava hazırlanmak dediğin gibi odaklanma ve emek istiyor. Ama kızma bana nişanlına sinir oldum. Senin uğruna emek vereceğin şeyi o elinin tersiyle itiyor. Sanki özelde çalışmak çok kolay. Bu arada sen güzelce atanıp iyi bir maaş almaya başladığında o bunu sorun etmeyecek mi? Ya da sen sorun etmeyecek misin? Evlenince yaşayacağınız ev size mi ait olacak?
 
Devlet memuru Aynı anda iki işte çalışamaz o yüzden istifa etmeden deneme şansı yok. Zaten patrondan cevap bekliyormuş oldu tamam demeden istifa etmem diyor.
Ben evlendiğimiz zaman evlilik iznimi kullanım ardından hemen istifa edeceğim. O yüzden benden geçinmek gibi bir planı olamaz çünkü bu şekilde karar verdik ben biraz dinlenmek istiyorum. Sorunlu bir yerde çalışıyorum
 
Hayır sorun etmiyoruz atandığım yere eş durumu isterim diyor. O da başka memuriyet düşündü ama olmadı. Evi ailesinin desteğiyle alacak kiracı ı ile ilgili sorunlar yaşıyorlar diye evi satmıyorlar.
Ben çalışmak zorunda da değilim evlenince istifa ettiğimde ister işe dön ister dönme diyor
 
Muhendıs
Ama infaz memuru
Ama öğretmen olmak istiyor
Oyle mı?
 
o sizin hayallerinizi gerceklestirmek icin sizi destekliyorsa siz de onu destekleyin bence.
ya da sey diyin "ben atandiktan sonra evimize duzenli bir maas girince bu dedigin seyi yapabilirsin ama hemen istifa etme ucretsiz izin haklarini kullan. yapabilirsen ne ala. o zamana kadar da konu hakkinda daha detayli bilgi alirsin, arkadasin yardimci olur onun birkac isini bedava yaparsin ogrenmek icin vs - az isin icine girersin"
gerci siz atandiktan sonra da coluk cocuk dusunursunuz ister istemez . yine sakat is
bilemedim. esim de yirmili yaslarinin ortasinda meslek degistirmis simdi severek yaptigi bir isi var.
ama bu is de ömürlük bir is degil bence ilerleyen yillarda degistirmek isterse ve benim de aileye bakacak maddi imkanim olursa ben desteklerim bence esimi.
ama tabii su var sizin adam biraz fazla nazli... yani dedigi isi de yapsa yine doyum alamaz yine mizmizlanir..
bilemiyorum ya
isin zor boyle bir es adayia.
 
Nişanlın hiç güven vermedi kendi hayatını karartmaya niyetli bari sana bunu yapmasın
 
Ozguvenle alakası yok. Çok zor bir meslek o eğer girişte falan çalışmıyorsa. İç kisimlar çok fena
 
Devlet memuru mesai saatleri içinde kitap da okumamalı ama yapıyormuş. Mesai dışında önce bir baksın yapabilecek mi işi. Deneme süresi var bunun bir de garanti değil ki. 2 ay sonra işten çıkarırlarsa ne yapacaksınız?

Siz de işten çıkınca nasıl geçineceksiniz o zaman?
 
Ben de mız mızlanır diye çekiniyorum. Yoksa destekleyeceğim. Büyük bir kumar bence istifa edip özele geçmesi. Onu da anlıyorum istemediği bir işi yapıyor bana sen iş yerinde çok zorlanıyorsun istifa et istersen çalışmak zorunda değilsin ben bakarım diyor ama ben ona iş değiştirme fırsatı bile sunmuyor muyum acaba diye kendimi sorguluyorum. Gerçekten zor durumdayım. Bir yandan kendi ailemi düşünüyorum babam yıllarca çalıştığı askerlikten çekildi ondan sonra 2 3 farklı işte çalıştı hâlâ da çalıştığı işten memnun olmazsa ayrılıp farklı sektörlerde çalışıp eve bakıyor. Çok mu sığ düşünüyorum acaba nişanlım zaten asla çalışmam demiyorum sana ben sana bakarım ne iş olursa yaparım diyor bilmiyorum...
 
İyi hoşta neyle geçineceksiniz, gardiyanlar ne kadar maaş alıyor, ailenin vereceği ev netleşmemiş , kira faturalar düğün dernek gibi masraflı bir işten yeni çıkmış olacaksınız balayı vs., hesap edilemeyen bir sürü masraf çıkıyor tek maaşla ne kadar mümkün olabilecek bilemedim.
 
Ozguvenle alakası yok. Çok zor bir meslek o eğer girişte falan çalışmıyorsa. İç kisimlar çok fena
İçeride çalışıyor bir ara rica etti orada çalışan çocuk izne gidince kendini ana girişe aldırdı 1 2 hafta rahattı beğendi orayı. Sonra izinden arkdaşı dönünce yerine geçti. Birim değiştiriyor sürekli bir ara cezaevi başkanının yanında çalışıyordu çok zorbalıyordu stres altındaydı, yaptığı sayımlarda bazen sorun oluyoruz en son dayanamadı başkana istemiyorum ben yerimi değiştirin dedi. Kendi halinde takılıyor ama nasılsa sesini çıkarmaz deyip zayıf halka görüp iş kitleyip üstüne geliyorlar. Ben diğer memurlar gibi değilim bağırıp çağırmıyorum, sert davranamıyorum o yüzden kaale almıyorlar diyor. Onu gerçekten anlıyorum ama bilmiyorum kendini oradan kurtarmak için sağlıklı düşünemiyor gibi. Tek amacı kendini oradan kurtarmak
 
Maddi olarak düğün için birikimi var. İş ayarlamadan istifa etmem diyor. Aslında hemen istifa da edecek değil sadece söyleniyor. Tanıştığımızdan beri kafasındaydı zaten ama son zamanlarda iyice bunaldı psikolojisini bozdu artık. Şimdi istifa etmese biz evlendikten 1 yıl sonra vs de istifa etmeyeceğinin bir garantisi yok ki ben ayakları yere bassın istiyorum.
 
Kamu içerisinde başka bir memuriyete geçme şansı yok mu, hiç bilmediğim bir konu.. Arkadaşının işi dediği iş bildiği bir iş değil ve öğrenecek sanırım ancak o sektörde, o işi bilen, tecrübesi olan ve mesleği o işe yakın olan birini seçmezler mi, bilemedim..Bir havailik var sanki, o iş olmazsa diğer iş, o da olmazsa bakarız kafası uzun vadede sorun getirebilir..Ben 28 yıl özel sektörde çalıştım ve hizmet sektörüydü. Gerek iş arkadaşları gerek müşteriler çok değişkendi, astlar üstler derken çok sirkülasyonu olan bir işti. Yöneticilik de yaptım, her kademede, her ünvanda zorluklar yaşanıyor..İnsanla muhatap olunmayacak sektör çok az..Biraz kendisini bulmaya ihtiyacı var sanki, kendini değiştirmesi gerekiyor bence..Ben de güleryüzlü, yapıcı bir insanım ama iş hakkımı aramaya gelirse panter kesilirim, kimseye kendimi kullandırtmam. Nişanlının asıl sorunu kendi özel alanını koruyamaması gibi. Psikolojisi de bozulmuş, bence bir uzmandan destek alıp, ne istediğini bulsun, kendini yeniden yapılandırmaya çalışsın. Belki fayda görür..
 
Evet kendi sınırlarını koruyamıyor. Ben çok safım ilk başta çok yumuşak başlı davrandım şimdi sürekli benimle dalga geçiyorlar diyor. Kurum içi geçiş yapamıyor. Öğretmenlik denemek istedi o konuda da ben desteklemedim ama geçen sene sınava girdi. Akademi vs bir ton yeni saçmalık çıkardılar daha belli bile olmadı
 
Şuan o evde satılamıyorsa iki ay sonra kirada olacaksınız yani.
Nişanlı infaz koruma memuruymuş. Herkesin psikolojisinin kaldıracağı bir iş değil bana göre de ama ona da 28 yaşında aile yönlendirmesiyle başlamış. O yaşta insan neyi yapıp yapamayacağını az çok bilir. Neden kendi mesleğini yapmamış, farklı alan derken çok keskin bir geçilecek infaz koruma memuru olmuş.
Şimdi evlilik arefesinde, ailesinden gelecek ev yardımı bile belli olmadan iş değiştirmeye çalışıyor.
Bana genel olarak tek başına çok sağlıklı karar verebilen biri gibi gelmedi.
Kendi iş değiştirme derdinde, size işte çıkabilirsin diyor, neyle geçireceksiniz tam olarak?
Bence de nikah için acele etmeyin. Ne yapmak istediğine karar verip yapsın, siz bir görün bakalım.
 
Cezaevinde çalışıyor gece vardiyasında yapacak bir şey olmadığında oturup kitap okuyor. İşini aksatan bir durum değil. Telefon yok, bilgisayar yok, pencere yok o zaman nasıl geçecek. Bunun yapılıp yapılmayacak olmasına da cezaevi başkanı karar veriyor zaten. Usulsüz yaptığı bir şey değil.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…