• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlıma haksızlık mı ediyorum

alamıyordur nasıl alsın. ilişkisi ailesi çok yönlendirmeci. psikolojisi bozulmuş ilaç kullanıyor adam. sanırsınız gününü gün ediyor.
16 yaşında bir ergenden değil 32 yaşında bir adamdan bahsediyoruz. Neyin sorumluluğunu alamıyor ya. Kendi hayatı hakkında karar bile alamayan biri hakkında ne denebilir ki o zaman? Siz benim söylediklerimi de çok yanlış anlıyorsunuz. Yönlendirmediğimi konuşmadığımı nereden biliyorsunuz? Konumuz iş değiştirmesi de değil zaten mutlu olacaksa değiştirsin. Kapı gibi olan diploma artık günümüzde hiçbir kapıyı açmıyor. İstifa etsin mühendislik şirketine başvursun bakalım hangi kurum ön görüşmeye çağırıyor? Adam demezler mi bu yaşa kadar neredeydin niye cv bomboş diye o zaman onun için daha da yıkıcı olacak. Biraz realite

Yani bugüne kadar bekarken istifa edip istediği mesleği denerdi hem ağlayıp hem çalışıp bunca yıl niye emek vermiş o zaman. Biraz da bu açıdan bakıyorum napacağım 40ıma kadar adam işini oturtsun da menapozdan sonra çocuğu o zaman mı düşünürüz diyeceğim. Hayat o kadar hızlı akıp gidiyor ki ben artık yıllarımı boşa harcamak istemiyorum. Bu sebepten sevdiğim insandan ayrılmak da istemiyorum.
Sen haklısında işte gönlüne söz geçiremiyorsun, bir önceki sayfada yazdığımı dene o zaman belki işe yarar.

Al karşına evliliği erteledim, iş durumun netleşsin( lafta değil ama) bir aksiyon al icraata geç yolumuzu o şekilde yeniden planlayalım de.

16 yaşında bir ergenden değil 32 yaşında bir adamdan bahsediyoruz. Neyin sorumluluğunu alamıyor ya. Kendi hayatı hakkında karar bile alamayan biri hakkında ne denebilir ki o zaman?
işin içinde siz de varsınız. sizin tepkinizi önemsediği için rahat davranamıyor diyorum. bunda anlamayacak ne var?

16 yaşında bir ergenden değil 32 yaşında bir adamdan bahsediyoruz. Neyin sorumluluğunu alamıyor ya. Kendi hayatı hakkında karar bile alamayan biri hakkında ne denebilir ki o zaman? Siz benim söylediklerimi de çok yanlış anlıyorsunuz. Yönlendirmediğimi konuşmadığımı nereden biliyorsunuz? Konumuz iş değiştirmesi de değil zaten mutlu olacaksa değiştirsin. Kapı gibi olan diploma artık günümüzde hiçbir kapıyı açmıyor. İstifa etsin mühendislik şirketine başvursun bakalım hangi kurum ön görüşmeye çağırıyor? Biraz realite
sen de 30 küsür yaşındasın madem neden beğenmediğin adamla nişanlandın o zaman? bu adamın iş durumu hep böyleymiş. çuvaldızı kendine de batır. sen kafanda bitirmişsin bile.

Ben onun hayatında 1 yıldır varım. Rahat davranacak olan bekarken daha rahat davranırdı bunun sorumlusu ben değilim.
tamam kafanda bitmiş bu ilişki. evlensen bile mutlu olmayacaksın belli ki. o da senin en doğal hakkın. ama karşılıklı baskıya gerek yok. adamın işi gücü oturmadıysa da kırmaya gerek yok.

Cezaevinde çalışıyor gece vardiyasında yapacak bir şey olmadığında oturup kitap okuyor. İşini aksatan bir durum değil. Telefon yok, bilgisayar yok, pencere yok o zaman nasıl geçecek. Bunun yapılıp yapılmayacak olmasına da cezaevi başkanı karar veriyor zaten. Usulsüz yaptığı bir şey değil.
Çok iyi o zaman bu şekilde rahat olduğu zamanlar varsa bu vakti kariyer değişikliği için değerlendirebilir.

Siz ikinizde istifa ederseniz bu evi kim gecindirecek?

Çok iyi o zaman bu şekilde rahat olduğu zamanlar varsa bu vakti kariyer değişikliği için değerlendirebilir.

Siz ikinizde istifa ederseniz bu evi kim gecindirecek?
İkimiz aynı anda istifa etmeyeceğiz birbirimizi idare edeceğiz. Nişanlım da bir iş bulup ayarlamadan istifa etmem ben diyor.
Ne zamanı ne kariyer fırsatı vardiyadan bahsediyoruz rahat bir zamanı yok dört duvar arasında adam kendi kendine işaret dili mi öğrenecek 😂

Bak ogretmenligi de tatili var diye istiyor. Saf misin canim ya. Ayril. Gerekirse evlenme hic. Ama bakici olacaksin bi yetiskine goremiyor musun. Evden calisan arkadasi icin ne guzel is demis... neden dedi bunu sence? Remote calismak yan gelip yatmak demek cunku nisanlina gore. Yani o remote iste de barinamaz. Bi sekilde memur olmus. Devam ettirmesi lazim. Yoksa hep issiz olur bu. Ben hayatta evlenmezdim boyle biriyle. Miy miy erkek hic cekemem. Yillarimi verdim diye evlenirsin muhtemelen sen ama bakici olursun haberin olsun
Katılıyorum rahatına düşkün bir insan remote çalışırken asla motive olamaz, tükenmişliğe girer.

Evden çalışmanın dinamiğine de hakim değil bence.

Katılıyorum rahatına düşkün bir insan remote çalışırken asla motive olamaz, tükenmişliğe girer.

Evden çalışmanın dinamiğine de hakim değil bence.
Evet bütün gün o evde ben işte bunalacak. İş ortamında sosyal biri olmamasına rağmen duvarlar üstüme üstüne gelecek Ev arkdaşını görüyor keyifli görüyor. Mesaiden eve geliyor da 1 gün evde duruyor da canı sıkılıyor yeri gelecek günlerce evden çıkmayacak bunlar ona çok lay lay lom şimdiki yaşadıklarımın yanında ne ki geliyor

Nişanlım mühendis olmasına rağmen mezun olduğu sene farklı alanda özel bir yerde çalışmaya başlamış. 1 yıl çalıştıktan sonra iş yerinde bazı, durumlar olmuş bazı arkdaşları vs işten çıkarılmış o da kendini garantiye almak için ailesinin yönlendirmesiyle kpss hazırlanıp başka bir memuriyete atanmış. Yani mesleğini hiç yapmamış.
Tanıştığımızda da iş yerinden hiç memnun olmadığını, mutsuz olduğunu istifa etmek istiyordu. Ama geçiş yapmak istedikleri kendisine uygun alanlar değildi. İnsanlarla iletişimi iyi değil muhatap olmak istemeyen biri öğretmen olayım rahat ederim diye tutturmamalı bence.
Ben de özel sektörde çalışan bir öğretmenim o yüzden onu desteklemekle birlikte seçiminin yanlış olduğunu dönüp dolaşıp yine mutsuz olup istifa edeceğini söyledim. Yine de çalışmadan da olsa sınava girdi. Olmadı da
Kendi evimiz olsun az maaş da olsa zaten geçiniriz ben başka iş de olsa çalışırım eve bakarım ama burası bana göre değil dedi. Ben de onu anladığımı ama sağlıklı kararlar vermesi gerektiğini söyledim. Çünkü asıl sorunu insanlarla iletişim kurmak istememesi. Evet işi zor ama onu zorlayan kısım anlaşamadığı kişilerle muhatap olmak zorunda olması.
Bana sen de ailem gibi memur olayım garanti olsun istiyorsun diyor ama ben onu tanıyorum başka bir şey de seçse yine zorlanacak hangimiz iyi şartlarda çalışıyoruz ki? Asıl zorlandığı çalışma şekli değil çünkü çalışma arkadaşları kurum içinde birim değişikliği yapsa da aynı memnuyetsizlik. Örneğin kitap okuyormuş, gelip kitap niye okuyorsun diyorlarmış muhabbetleri sarmıyor diyor kendini onlardan daha aşağı görüyor ona bozuluyor falan çok hassas.
Arkdaşı evden bilgisayar üzerinden bazı alışveriş sitelerinin yönetimi tarzında bir şey yapıyor. Bir süredir o arkdaşına patronlarıyla konuşmasını istiyor kabul edilirse istifa edecekmiş. Arkdaşı çok rahatmış kimse ile muhatap olmuyormuş mis gibi işmiş. Evi vs olduktan sonra az maaş da önemli değilmiş geçinirmişiz.
Ama artık 30lu yaşlardayız bazı şeyleri daha iyi düşünmek zorunda olduğumuzu düşünüyorum. Kimseyle muhatap olmayayım işime bakayım durumu hiçbir sektörde yok ki
Evlenmemize 2 ay kaldı sanırım artık aynı yerde çalışmak zorunda olduğunu düşünüp bu yüzden iyice stres oldu günlerdir uyuyamıyor, ilaç kullanmaya başladı.
Çok üzülüyorum ama hata yapmasını da istemiyorum. Bencillik mi ediyorum
Ben olsam evliliği erteler her iki tarafında hayallerini gerçekleştirmesi için vakit açardım. Nişanlınızın işi yüzünden ilaç kullanmaya başladığını yazmışsınız bu normal bir işi sevmiyorum durumu değil. Ciddi bir durum. İlacı kendi mi aldı, psikiyatriste gidiyor mu? Taraflardan biri mutsuzsa o evlilik mutsuz bir şekilde ilerliyor çevremden gördüğüm kadarıyla.

yapay zeka meselesi çok yanlış anlaşılıyor oraya değinmek istemiyorum aslında ama yapay zeka mesleklere entegre ediliyor sadece. bitirdiği iş diye bir şey yok. salla başı al maaşı olan insan niye infaz koruma memuru olsun ki. iş bulamadığı için yanlış bir yola sapmış kurtulmak istiyor belli ki.
"Araştırmanızı öneririm." Aktif olarak yazılım alanında iş arıyorum (Avrupa'da) burada bile şirketler şimdiden takımdaki eleman sayılarını azaltıyorlar. Yapay zeka ile nasıl 10 kişilik işi 9-8-7... kişi ile yaparızın hesabını yapıyorlar. Bunu gerçekleştirmeyi sağlayacak takımları, alt yapıları kuruyorlar. IT odaklı tüm işlerde böyle, direk içinde olduğum için bu kadar emin yazıyorum. Ha doktorsanız, hemşireyseniz, öğretmenseniz ya da infaz memuru iseniz böyle bir ihtimal yok.

İkimiz aynı anda istifa etmeyeceğiz birbirimizi idare edeceğiz. Nişanlım da bir iş bulup ayarlamadan istifa etmem ben diyor.
Ne zamanı ne kariyer fırsatı vardiyadan bahsediyoruz rahat bir zamanı yok dört duvar arasında adam kendi kendine işaret dili mi öğrenecek 😂
Bence siz beni anlamadınız. Adamın işi ayarlanmış olsa dahi garantisi yok ki. Özel sektör memuriyet gibi değil 2 gün sonra kapının önüne koyarlar adamı. İş ayarlama demek garanti değil. En azından ücretsiz izin alıp denesin işin olurunu görsün sigortasız baksın işe. Ee roman okuyacağına ders kitabı okusun ne yapacak ki adam. Kolay değil tabi hayat kimseye altın tepside fırsatlar sunmuyor. Tabi siz bilirsiniz her şey güllük gülistanlık da olabilir sizin yaptığınız seçimlere göre.

İkinizde evliliği kariyer için dönüm noktası olarak görüyorsunuz ve çıkar çatışması yaşıyorsunuz. Birbirinizin yoluna çıkmadan evlenmeden önce sorunlarınızı çözün. Eğer o sana istifa et sınava hazırlan diye bir seçenek sunuyorsa aynı fırsat ona da sağlanmalı. En azından bizim ilişkimizde öyle oldu. Ancak İkinizin işi de garanti değil. Burada insanlar size olabilecekleri söylüyor seçim sizin.

Saçma değil aslında, siz neden Kpss için evliliği beklediniz?
Bu zaman kadar hiç denememişsiniz diye okudum.
İkinizde hayatınızda yeni şeyler denemek için evliliği bekliyor gibisiniz.
Kpss girmek için evlenmeyi beklemedim şartlar öyle gerektirdi. Ailem ve nişanlım en azından bir kez olsun sınava girmemi istiyorlar ben de kabul ettim

Bence siz beni anlamadınız. Adamın işi ayarlanmış olsa dahi garantisi yok ki. Özel sektör memuriyet gibi değil 2 gün sonra kapının önüne koyarlar adamı. İş ayarlama demek garanti değil. En azından ücretsiz izin alıp denesin işin olurunu görsün sigortasız baksın işe. Ee roman okuyacağına ders kitabı okusun ne yapacak ki adam. Kolay değil tabi hayat kimseye altın tepside fırsatlar sunmuyor. Tabi siz bilirsiniz her şey güllük gülistanlık da olabilir sizin yaptığınız seçimlere göre.

İkinizde evliliği kariyer için dönüm noktası olarak görüyorsunuz ve çıkar çatışması yaşıyorsunuz. Birbirinizin yoluna çıkmadan evlenmeden önce sorunlarınızı çözün. Eğer o sana istifa et sınava hazırlan diye bir seçenek sunuyorsa aynı fırsat ona da sağlanmalı. En azından bizim ilişkimizde öyle oldu. Ancak İkinizin işi de garanti değil. Burada insanlar size olabilecekleri söylüyor seçim sizin.
Evet ben de garantisi olmadığı için tedirginim zaten o yüzden balıklama atlamasını istemiyorum. Ona göre o olmasa başka bir işte çalışırmış

Tamam bu dört senede başka bir iş ayarlayamadığına göre, iş ayarlamadan istifa etmem demenin bir anlamı kalmıyor.

Düğün için birikim var diğerleri ne olacak, hadi dört yıldır ayarlayamadığı işi ayarladı diyelim istifa etti bir ay sonra olmadı bu da derse ne olacak , siz de çalışmayacaksınız geçim ne olacak.

İmkan varsa kimse mutsuz olduğu yerde çalışmasın tamam da sizin durum bu değil anlatmaya çalıştığımız bu.

Alın karşınıza düğünü erteledim iş konusunda net kararını ver (lafta değil ama)icraata geç o şekilde yolumuzu tekrar planlayalım deyin bakalım ne diyecek?
Ben de zaten bu şekilde yapacağım çünkü huzursuz oldum ama ertelemeyelim derse ne olacak bilmiyorum. Konuyu kapatsa da kendi içinde kapatamayacağını biliyorum

Back
X