Nişanlımın Ailesinden bıktım

Ee kimseden eşya almasını beklemeyin diyorsunuz da nişanlım borç ödemekten yapamıyor zaten.

Haklısınız teşekkürler görüşünüz için

Ee kimseden eşya almasını beklemeyin diyorsunuz da nişanlım borç ödemekten yapamıyor zaten.
Aile zor durumdayken yardım edilmesi taraftarıyım.
Sonuçta anne baba, sizden önce onlar vardı.
Nişanlansam, ailemin paraya ihtiyacı olsa hiç düşünmeden yardım ederim.
Karışan nişanlıma da ağzının cevabını veririm.
Ne demek karışması, benim annem beni tek başına tekstillerde sabaha kadar çalışarak büyütüp okutmuş, ona yardım etmeyeceğim de kime edicem.
Bence side karışmayın, sonunda kötü olan siz olursunuz.

Ben birey olmak için hiç mücadele vermedim sanırım halbuki muhafakazar yapıda bir ailem var. 18 yaşında ben şehir dışında okuyacağım dedim ayrıldım evden, okul bitti yurtdışında okuyacağım dedim gittim, kimse neden diye sormadı, bana çok güveniyorlar nereye gitse yapar dediler belki ondan, aileme de çok düşkünümdür belki ondan ama kararlarımı verirken neden diye sormadılar. 23 yaşında işe başladım, paramı bırak elimden almayı ne kadar paran var diye bile sormadılar hiç, aile yapısı ile ilgili olduğuna inanıyorum ben. Özellikle doğu kültüründe genellikle çocuklar kazandıklarını babaya veriyorlar onda birikiyor para, buna hayır demek ayıp bir şey onlarda, genel olarak hayır demek ayıp bir şey aslında. 30 yıl bu şekilde büyütülen çocuk bu durumu kanıksıyor karşı koyamıyor haliyle.

Benim eski sevgilimde kendi okumuş, üniversitede yapmadığı iş kalmamış, en az 30 farklı işte çalışmış öğrenciliği boyunca, babası yine de ben okuttum diye tüm parasını istiyordu, o da kazandığı bütün parayı 10 sene boyunca babasına vermiş hiç birikmişi yok, babası da devlette müdürdü, 5 tane evi vardı, ilk tanıştığımda evlerden birisi benim ben aldım diyordu ama babasının üzerine tabi. En başta ben tüm paramı babama verdim, tüm masarafları babam yapacak diyordu, düğün tarihi yaklaştıkca babası sorun çıkardı. Biz ikimizde iyi kazanıyorduk, biz biriktiririz boşver, şimdiden sonra verme düğün için biriktir dedim, evde büyük kavgalar çıktı, babası rahat vermedi, evden para gidecek diye işi bozmak için herşeyi yaptılar. Bende kocaman adama para verdin mi diye sorguluyup duruyorum, dedim bir ömür geçemez böyle kaç kurtul, ortada kavga gürültü yokken bir anda bıraktım. Nasıl böyle düşünürsün derdi ama evlensem eminim benim paramıda yedirirdi onlara, para kolay kazanılmıyor, kimseye ben yiyemedim alın siz yiyin diyemem sırf evleneceğim diye. Benim eski sevgilim evlenemez bu aile ile, ancak köyden hiçbir şeyden anlamayan bir kız bulmaları lazım ki öyle evlensin, zaten 1.5 yıl oldu hala bırakmadı peşimi saçmalıkları ile uğraşıyorum.

Siz de iyi ki ayrılmışsınız, yoksa evlenip ayrılan siz olacaktınız. Kimsenin kahrını çekmek için gelmiyoruz bu dünyaya.

Zor durumda olsalar hergün gezmelere yemeklere tatillere gidebileceklerini sanmıyorum

Sizinkide baya fenaymış. bu aileler nasıl kafa yapısındalar çok şaşkınım

Madem 2 yıl var neden nişanlandınız? Siz bu süreçte çok yıpratırsınız bu ilişkiyi ben söyleyeyim.

Ya şuna bakar mısın kız tarafı düğün telaşında erkek tarafı kafa rahat takılıyor. Nasılsa kız bizde diye.

Tabi sizde adetler öyle olabilir ama ben aileler arasında para mevzularının çok konuşulması taraftarı değilim. Biz de neredeyse hiç konuşulmadı mesela. Durmumuz çok iyi değildi ama düğün ve nişan dışında eşimle tüm eşyalarımızı kendimiz aldık ve ödedik. Çünkü bizim de artık bir işimiz vardı ve yükü ailelere yıkamazdık.

Nişanlınızla aranız nasıl peki? Çok mu seviyorsunuz? O sizi? Sayg sevgi durumları nasıl?

Valla özet olarak daha düğüne iki yıl var ama siz altındı, çeyizdi, mobilyaydı derken strese girmişsiniz. Enteresan, evlenmeden önce mutlu olamadığın kişi ve ailesi ile evlendikten sonra nasıl mutlu olabileceğini hiç düşündün mü?

Bende birlikte ödemek istiyorum zaten ama ailesi evlenene kadar sömürme derdinde hazırlık yapılmasına engel oluyorlar resmen. Aramız iyi bu konularda bana da hak veriyor ama ara ara geriliyoruz. Düğünümüze bir yıl kaldı. Doğru söylüyorsunuz evlendikten sonra ailesi ile nasıl mutluyum olucam acaba

1,5 sene once evlendik...
Babam ve annem yardım etti biraz eşimin ailesi hiç bir sey almadilar evime..
benim kendi bekar evimde aldığım esyalar vardı...
Eşim aldı biraz eşya derken evimiz oldu...
Oyle ki yatak odası takimimiz evlendikten 2 ay sonra oldu...
Halılarimizin bir kısmini yeni aldik 4 5 ay önce..koridor halılarım baya dandik kesme halı hala..
Çamaşır makinam annemin bekar evimde kullanayim diye verdiği makina (12 13 senelik)

Valla kardeşim kimseden bir şey beklemeyeceksiniz...
Yuvayı siz kuruyorsunuz siz emek edeceksiniz...

Bende kendimiz yapalım istiyorum. Ama nişanlım borçlarını ödüyor. aileside oyalıyor onu yapacağız edeceğiz diye oda onlara güveniyor

Benim ailem ve boşanmak üzere olduğum eş kişisinin ailesinin aynısı bana hiçbir şey yapılmadı herseyi çok gördüler ilerde bu durum ciddi sorunlara neden olacak aynısını yasadım okurken acaba ben konu actımda haberim mi yok falan dedim kendi kendime nişanlınız da aileci ise tamam evliliğinizde çok tartışa bilirsiniz nişanlınız şimdi sizin tarafınızdaymış gibi görünür düğünden sonra özüne döner erkek milleti siz çalışıyor musunuz eger evlendiğinizde eşinizin eline Bakacaksınız bu evlilik çatırdar tecrübeyle sabit

Ailesi oyalıyor onu durumları toplayalım hepberaber yapıcaz diye. Oda inanıyo ailesi olduğu için
Ama inanacak bi durum yokki ortada kendisi gormuyor mu marka kiyafetlerini luks yasamlarini? Dugunume az kaldi siz umursamiyorsaniz kendi kazandigimi artik biriktirecegim diyebilir. Suc nisanlinizda.

Ailesi oyalıyor onu durumları toplayalım hepberaber yapıcaz diye. Oda inanıyo ailesi olduğu için
Vah yavrum oda inanıyor diyo yaa nişanlına bile güvenme kac yıllık ailesi neye inanıp neye inanmayacağını bilmeyecek mi inanmak işine geliyor denir buna borcları varsa önce para biriktirecek borclarını kapatacak sonra bu işlere girişecekti

Çalışıyorum

Nişan iki insan da aile olarak birbirini tanısın anlasın,nereye karışıp aile olacağını görsün diye yapılıyor.Sizde görüyor,tanıyorsunuz.2 yıl demişsiniz ama 10 ay yeterli gelmiş.Eğer olur yapabilirim diyorsanız allah tamamına erdirsin.
Kim kaç gr altın alacak kız tarafı erkek tarafı olaylarını pek bilmem.Kaldıki duruma şarta göre değişir.Ama siz payınıza düşen evlilik şartlarını bu şekilde yaşıyorsunuz.Karar sizin.

Bu sorunlar evlendikten sonra katlanarak articak . evliliğe adım attıktan sonra nasıl başlarsa öyle devam ediyor bu eşinin ailesinin yapmadıkları yarın evlendiğinde aklına geldikçe kendini mahvedicen e zaten har vurup harman savuran bir aileymis ..ah ah yaşadıklarının fazlasını yaşadım ve evlendim çok zor bir daha düşün.

Kesinlikle katılıyorum çok doğru yazmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…