Nişanlımın Ailesinden bıktım

Bu ne ya, iş anlaşmasi gibi. Altin ve ev karşiliğina, al benim kizim ile evlen. Bu başlik parasindan ne fark var? Iğrenç bir durum.

Geldiniz kaç yaşina ve tek başina evlenemiyorsunuz. Sorun ailede değil bir kere, nişanlinda. Para biriktirmesi gereken o.

Ne olurdada ikiniz önce para biriktirip, sonra nişan ve evlilik yapsaydiniz. Aileden birşey beklemeden? Iki yil nişanlikikta tabiki yüz göz olunur.

Bence cok mutsuz olursun evlenirsen. Adam aileci, sorumlulugunu bilmiyor. Yani birak evi, altini. En temel sorun bu.

Meselem sadece altın meselesi değil. Elimese bakmıyoruz nişanlıma borçlarını ödetiyorlar bişi yapmıyor oda.
Eğer siz nişanlınıza, bırak aileleri filan biz elimizdekini ortaya koyup evlenelim diyorsanız da nişanlınız ailemi bırakamıyorum diyorsa terkedin zaten. Ama sizin de düğün altın gibi olmazsa olmazlarınız varsa hayatı kendinize zorlaştırıyorsunuz demektir

Bilmiyorum ki nişanlımdan bişiler istesem yapmaya çalışır kısmaz. Ama bu evlilik borçlarına gelince gözü kesmiyor galiba zaten ailesinin borçlarınıda ödediği için

Aynisi bende de vardi dugunden sonra borclara yardimci oluruz dedikleri halde bize yiktilar ve azicik olan altina bile goz diktiler kendi keyiflerinde takildilar ustelik ne 50gr taki bile zor gorduk benim ailem istemedi biz oyle bize su kadar altin diyemeyiz ee noldu onlarin da isine geldi yazik. Simdi de bizde para olmamasina ragmen kucuk oglu icin yada kendiler icin para isteyip duruyorlar. Ve ikinci gelinleri icin luksten lukse esyalara kosuluyor demekki neymis maddi olarak zora sokup her seyi isteyen gelin daha kiymetli oluyormus. Ayrica kizin babasi zengin diye de el ustunde tutuyorlar.

Evlenince de kocana ayni davranmaya devam edecekler aklini kullan...

Sorun nişanlın
100 gr bilezik kac adet ediyor onu merak ettim.
Ne tuhaf seylere takiliyorlar evlenirken

Evet zaten bi çaba görmek istiyorum inanın eşyaların zaten ucuzunu alıcaz markada falan gözüm yok iş görsün yeter

Bu tarz yazıların hemen hepsine aynı cevabı veriyor gibiyim. Bekara boşanmak kolay gibi düsünmeyin. Evliyim.ve cevremde de çok tecrübe ettigim için genc kızlara üzülüyorum sonra olacakları az cok tahmin ettiğimden. O nedenle sana da aynısını söylüyorum güzel.kardesim bırak.

Düşüncenize saygı duyuyorum. Aile yapım böyle evim olunca rahat olacağımı zannediyorlar işte. Mesele altın yapmamaları değil zaten benim için. Çabanın olmaması. Doğru söylüyorsunuz ailesinin borçlarını ödemese bişiler yapabiliriz ama ödemeyince hayırsız evlat olacağını düşünüyor sanırım. Nişanlım eşya alayım dediklerinde de oyaladıklarını düşünüyorum şahsen yapıcaz edicez diye.

Borçlari ailesi yapti ve elbetteki ailesi ödemeli. Ne alaka hayirsiz evlat olmak ile?

Karşindaki kişi kendi hayatini idame ettiremiyor. Kalmiş ki hayatina bir kişi daha alsin. Bağimsiz değil. Kendi parasina bile sahip çikmiyor.

Hadi diyelim evlendiniz. Altinda oldu, evde oldu. Eh ailesi bir daha borç yaparsa bir daha ödemeyecekmi? Söförleri olmayacakmi?

Yani evlenmek iki kişinin eylemi olmali. Böyle ailelere birakilirsa işte hüsran oluyor. Bence evlenme bu adam ile.

Altın falan umrumda değil çabanın olmaması üzüyor

Nişanlın iyi de ailesi mi kötü ? Huylar ailede genetik olur genelde borç ödüyoruz diyip çatır çutur para harcayan insanlar sizce de çok garip söylemişsiniz zaten neden inanıyorsunuz gerçekten de borç ödediklerine ? Nişanlınla birlikte senin masraflarından kısmak için gerçek dışı şeyler söylüyo olabilirler ki gerçek olsa dahi bikere evleniyosun taviz tavizi getirir kendini harcama bence. İstediklerini yapmazlarsa da altı yılını çöpe at yoksa daha fazla üzülürsün. Burada mesele para altın düşkünlüğü değil ailene değer veren insan yapması gereken asgari özeni ve sorumluluğu gösterir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…