- 25 Nisan 2010
- 5.180
- 7.605
- 398
Dediklerinizi düşüneceğim teşekkürlerNişanlın iyi de ailesi mi kötü ? Huylar ailede genetik olur genelde borç ödüyoruz diyip çatır çutur para harcayan insanlar sizce de çok garip söylemişsiniz zaten neden inanıyorsunuz gerçekten de borç ödediklerine ? Nişanlınla birlikte senin masraflarından kısmak için gerçek dışı şeyler söylüyo olabilirler ki gerçek olsa dahi bikere evleniyosun taviz tavizi getirir kendini harcama bence. İstediklerini yapmazlarsa da altı yılını çöpe at yoksa daha fazla üzülürsün. Burada mesele para altın düşkünlüğü değil ailene değer veren insan yapması gereken asgari özeni ve sorumluluğu gösterir.
Yanlış yapmışsın evlilik konusunda yeterince istekli ve olgun değil, hem ailesinin dediğini hem senin istediğini yapamıyor artık nişanlınYa tabiki mecburiyettendeğil nişanlımı seviyorum. Bikere bitti dedim sinirle babası aradı sakinleştirmek için işte şöyle olcak böyle olcak inanmadım birşeye ama nişanlımı seviyorum diye geri barıştık.
Kendi hayatını yaşayan insanlara niye kızıyorsunuz anlamıyorum. Yani siz evleneceksiniz diye insanlar gezmesin mi bu nasıl bir bencillik. Dünya sizin etrafınızda dönmüyor öncelikle bunu bilin. Türk adetlerinde erkek tarafının düğün yapması ev hazırlaması normaldir ama bunun yapılmaması da normal kocaman insanlarsınız illa evlenmek istiyorsanız kendiniz çabalayın para biriktirin madem. kimseyi siz güzel güzel döşenmiş evlerde oturun diye masraf yapmaya zorlayamazsınız. Ben evlendiğimde eşimle bir yatak odası bir koltuk bir de buzdolabı ile çamaşır makinası alabilmiştik sadece paramız o kadardı çünkü. Hayat sizin hayatınız başkalarının sırtına binmeye çalışmaktan vazgeçin.
Nişanlınıza diyin her ay elime ata altına sayacaksın ben biriktireceğim senin adına, bu böyle olmaz. Borçları sen ödeyip duruyorsun bir taş mı yiyeceğiz diye söylenin bakalımEvet düşüncenize saygı duyuyorum ama nişanlıma borçlarını ödetiyorlar. Yani kendi halimizde bırakmıyorlar. Bu yüzden bişi yapamıyoruz
Nisanlinin ailesinde sorun görmüyorum. Herşeyi nisanlin kendisi düşünmeli. Nisanlima bişey diyemiyorum şimdilik ama ailesine kiziyorsunuz. Evlenecek olan adam sorumluluk almayı bilecek bunun başka bi yolu yok. Nisanlinizin alması gereken sorumluluğu almıyor diye ailesine kizmayin hiç .Merhaba öncelikle kırıcı olmadan yorum yapacaklar yapsın lütfen zira çok kötüyüm. 10 aydır nişanlıyım. Düğünümüz nişanımızdan iki sene sonra yapılacak yani bir sene daha var. Sebebi ise nişanlımın ailesinin durumu. Geç olmasına hiç takılmadım zaten benimde bazı sebeblerim vardı. Ama nişanlımın ailesi bir sene geçmesine rağmen hala hiç bir hazırlık yapmıyor. Nişanlımda ailesinin borçlarını ödüyor. Buna rağmen ailesi evine yeni eşyalar düzüyor. Annesi yüzükler marka ayakkabılar takılıyor evde yemek pişmiyor doğru düzgün hep dışardan takılıyorlar. Arabaları var hergün ailenin her ferdine şöförlük yapılıyor oraya bırak ordan al. Bulundukları şehrin her hafta en uzak noktalarına kadar geziyorlar. Ailesi durumu olmamasına rağmen haziran basında tatile gitti. Bizimkiler ise tam tersi yapıya sahip düğünüm olacak diye çok sıkı davranıyorlar mutfak çeyizimi tamamladık. Bulaşık makinamı ve yatak odamı alacağız para biriktirmek için çırpınıyoruz. Bizde ise adettir kıza takılacaklar istemeden sonra konuşulur bizimkiler abilerimin eşlerine yaptıkları kadar altın istediler. 100gr bilezik. Benim ailem abilerime ev verdi. nişanlımın evi olmadığı için bizimkilerde size bi güvence olur ev alırken diye böyle söylediler.Bunu baştan kabul etti babası, şimdi ise altınları yapamıcaz diye babamla konuşmaya gelecek sanırım. 50gr yapacaklarmış. Bizimkiler çok sinirleniyor bu duruma . Ben ise altın yapamıcaklarına değilde durumumuz yok yok deyip düğünü olacak çocuğu için bişiler yapmayıp sürekli hayatını yaşayan aile yapısına çok kızgınım. Çünkü hiç bişekilde hazırlık yok beyaz eşya ve mobilyalarıda düğüne yakın en son alacaklarmış borçları bölüşecekmişiz ki bunada inanmıyorum. Ya kızlar çok kötüyüm çok üzülüyorum... nişanlıma da artık bişi demek istemiyorum sürekli gerginlik İnan’ın şuan ağlayarak yazıyorum.
Zaten inanmıyorum inancım kalmadı. Çok teşekkür ederim yorumunuz içinAhhhh ahhhhh... Guzel kardesim, nasil baslarsa oyle gidecek bunu bir koseye yaz. Gozlemlerin cok hakli en azindan gozun az bucuk acik aşktan kör olmamis bu cok iyi. Baban ailen hayatta ve kapi gibi arkandalar Allah saglikli uzun omur versin. Ailenin kiymetini bil ve bana kalirsa gidisat boyle devam ederse kararlarini yeniden bir ele al derim. Bir de, sakın ola ki vaatlere soyle olacaklara boyle olacaklara bos sozlere bel baglama. Nisanlinin tutumunu ve surecteki sana yaklasimini da cok iyi gozlemle ve nihai kararini ver derim. Allah gonlune gore versin.
Nişanlım borçlarını ödediği için yapamıyoruz zaten. Ailesinde omu oyalıyor yapıcaz edicez diye oda ailesi olduğu için güveniyorÇocuklarına yapmıyor diye kızıyorsun çocuğun bir şikayeti yok belli ki ama siz sikayetcisiniz. İnsanlar bu hayatı yaşamaya geldiler habire gecimle uğraşma derdine düşmeye değil. Kendi hayatlarını kurmuşlar. Adetler sizin ailenizi bağlar. Madem kendi adetlerinize göre bir aileyle dünür olsalardı aileniz. Kaldı ki 2 yetişkin insansınız yapın eşyalarınızı düğününüzu. Kv kpin gittiği tatilden gezdiği yere dışarıdaki yemeğe kadar gözünüze batacagina eş adayinizin biriktirmeyişi gözünuze batsın derim
Teşekkürler görüşünüz için. Bunları düşüneceğimBen yazdıklarınızdan nişanlınızın fazla aileci bir insan olduğu izlenimine vardım. Hem de daha evlenmeden. Ailesi de çok adaletsiz, sorumsuz ve sözüne güvenilmemesi gereken insanlar. Ve evlenince aileyle de evleniliyor.
6 senemi çöpe atmak istiyor muyum bir yana, 16, 26, 36 senemi çöpe atmak istiyor muyum diye de düşünün bence. Çünkü 16, 26, 36 vs. 6‘dan çok daha fazla. Ayrıca ilerideki çocuklarınız için de baba, babaanne, dede seçiyorsunuz. Sadece kendinizi düşünmeyin.
Yalnız burda evlilik hazırlığı yapmasi gereken evlatlarının sırtına binen anne baba, bu ayrıntıyı kacirmissiniz sanırım..Kendi hayatını yaşayan insanlara niye kızıyorsunuz anlamıyorum. Yani siz evleneceksiniz diye insanlar gezmesin mi bu nasıl bir bencillik. Dünya sizin etrafınızda dönmüyor öncelikle bunu bilin. Türk adetlerinde erkek tarafının düğün yapması ev hazırlaması normaldir ama bunun yapılmaması da normal kocaman insanlarsınız illa evlenmek istiyorsanız kendiniz çabalayın para biriktirin madem. kimseyi siz güzel güzel döşenmiş evlerde oturun diye masraf yapmaya zorlayamazsınız. Ben evlendiğimde eşimle bir yatak odası bir koltuk bir de buzdolabı ile çamaşır makinası alabilmiştik sadece paramız o kadardı çünkü. Hayat sizin hayatınız başkalarının sırtına binmeye çalışmaktan vazgeçin.
Mecbur kesmek zorunda çünkü verirse biz geçinemeyiz zatenevlendikten sonra nişanlının para vermeyi bir anda keseceğini düşünmüyorsun değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?