6 seneni çöpe atma6 senemi çöpe atmak istemiyorum. Ama çokta üzülüyorum
Ahhhh ahhhhh... Guzel kardesim, nasil baslarsa oyle gidecek bunu bir koseye yaz. Gozlemlerin cok hakli en azindan gozun az bucuk acik aşktan kör olmamis bu cok iyi. Baban ailen hayatta ve kapi gibi arkandalar Allah saglikli uzun omur versin. Ailenin kiymetini bil ve bana kalirsa gidisat boyle devam ederse kararlarini yeniden bir ele al derim. Bir de, sakın ola ki vaatlere soyle olacaklara boyle olacaklara bos sozlere bel baglama. Nisanlinin tutumunu ve surecteki sana yaklasimini da cok iyi gozlemle ve nihai kararini ver derim. Allah gonlune gore versin.Merhaba öncelikle kırıcı olmadan yorum yapacaklar yapsın lütfen zira çok kötüyüm. 10 aydır nişanlıyım. Düğünümüz nişanımızdan iki sene sonra yapılacak yani bir sene daha var. Sebebi ise nişanlımın ailesinin durumu. Geç olmasına hiç takılmadım zaten benimde bazı sebeblerim vardı. Ama nişanlımın ailesi bir sene geçmesine rağmen hala hiç bir hazırlık yapmıyor. Nişanlımda ailesinin borçlarını ödüyor. Buna rağmen ailesi evine yeni eşyalar düzüyor. Annesi yüzükler marka ayakkabılar takılıyor evde yemek pişmiyor doğru düzgün hep dışardan takılıyorlar. Arabaları var hergün ailenin her ferdine şöförlük yapılıyor oraya bırak ordan al. Bulundukları şehrin her hafta en uzak noktalarına kadar geziyorlar. Ailesi durumu olmamasına rağmen haziran basında tatile gitti. Bizimkiler ise tam tersi yapıya sahip düğünüm olacak diye çok sıkı davranıyorlar mutfak çeyizimi tamamladık. Bulaşık makinamı ve yatak odamı alacağız para biriktirmek için çırpınıyoruz. Bizde ise adettir kıza takılacaklar istemeden sonra konuşulur bizimkiler abilerimin eşlerine yaptıkları kadar altın istediler. 100gr bilezik. Benim ailem abilerime ev verdi. nişanlımın evi olmadığı için bizimkilerde size bi güvence olur ev alırken diye böyle söylediler.Bunu baştan kabul etti babası, şimdi ise altınları yapamıcaz diye babamla konuşmaya gelecek sanırım. 50gr yapacaklarmış. Bizimkiler çok sinirleniyor bu duruma . Ben ise altın yapamıcaklarına değilde durumumuz yok yok deyip düğünü olacak çocuğu için bişiler yapmayıp sürekli hayatını yaşayan aile yapısına çok kızgınım. Çünkü hiç bişekilde hazırlık yok beyaz eşya ve mobilyalarıda düğüne yakın en son alacaklarmış borçları bölüşecekmişiz ki bunada inanmıyorum. Ya kızlar çok kötüyüm çok üzülüyorum... nişanlıma da artık bişi demek istemiyorum sürekli gerginlik İnan’ın şuan ağlayarak yazıyorum.
Valla onunda erkek kardeşi var ilerde bende böyle şeyler olabilecekmiş gibi hissediyorumAynisi bende de vardi dugunden sonra borclara yardimci oluruz dedikleri halde bize yiktilar ve azicik olan altina bile goz diktiler kendi keyiflerinde takildilar ustelik ne 50gr taki bile zor gorduk benim ailem istemedi biz oyle bize su kadar altin diyemeyiz ee noldu onlarin da isine geldi yazik. Simdi de bizde para olmamasina ragmen kucuk oglu icin yada kendiler icin para isteyip duruyorlar. Ve ikinci gelinleri icin luksten lukse esyalara kosuluyor demekki neymis maddi olarak zora sokup her seyi isteyen gelin daha kiymetli oluyormus. Ayrica kizin babasi zengin diye de el ustunde tutuyorlar.
Evlenince de kocana ayni davranmaya devam edecekler aklini kullan...
6 senemi çöpe atmak istemiyorum. Ama çokta üzülüyorum
Ya tabiki mecburiyettendeğil nişanlımı seviyorum. Bikere bitti dedim sinirle babası aradı sakinleştirmek için işte şöyle olcak böyle olcak inanmadım birşeye ama nişanlımı seviyorum diye geri barıştık.6 senemi çöpe atmak istemiyorum ifadesine takıldım yıllarca sevgili olduğun biriyle sanki mecburen evlenme zorunluluğu varmış gibi yazmana hayret ediyorum, minnet etmeseydin onlar peşinde. Koşup hemen evlenmenin sağlarlar Dı demek ki sana değer vermedikleri gibi saygılarıda yok ayrıca nişan evlenmeden önceki testtir bence ailecek bu testi geçememişler halen çok evlenmeyi istiyorsan onlara bir ultimatum vereceksin 6 veya 1 yıl içinde hazırlandınız hazır oldunuz olmadınız yüzük atılacaktır demen gerekirdi, sonra ona göre hareket etmen gerekirdi, neden değerini düşürüyorsunuz, vazgeçilebilir olmalarını bilmeleri iyi olurdu, sizi çantada keklik sanmışlar bunda suç sende gibi
Yani haklılar hem birşey yapmayıp hemde nişanlımın yapmamasına olanak vermedikleri içinNisanlinizin ailesi onlar .. onlar olmasa Nisanliniz borç odeyeeck parayı bile bulamazdı . Onlar bakıp çalışmasına kadar beslediler .
Bence hakları sizdende düğünden de daha çoktur.
Evet çalışıyorumYanlış kişilere tepki gösteriyorsunuz.
Asıl sorun nişanlınızın bakış açısında ve tavrında.
Siz çalışıyor musunuz?
HaklısınızEvlenip coluk cocuga karışınca hersey daha mı güzel olacak sizce
Kafam çok karışık gerçekten teşekkürler görüşünüz içinBu tarz yazıların hemen hepsine aynı cevabı veriyor gibiyim. Bekara boşanmak kolay gibi düsünmeyin. Evliyim.ve cevremde de çok tecrübe ettigim için genc kızlara üzülüyorum sonra olacakları az cok tahmin ettiğimden. O nedenle sana da aynısını söylüyorum güzel.kardesim bırak.
İyi düşünün bu 2 sene size nişanlınızı ve ailesini daha iyi tanımak için verilmiş bir süre. Anlattıklarınıza bakılırsa sizi ileride daha zor günler bekliyor aile yapılarının farklı olmasından dolayı. Onun ailesine kötü diyemeyiz ama sizden farklı. Nişanlın istediği kadar tartışsın yaşını başını almış evlenmeye kalkışmış bir birey yapmasa yapmaz. Bazı yorumları okudum üzüldüm.Herkesin özgür kararı tabii.6 yıl demişsiniz eğer içinize sinmezse hiç düşünmeden bitirin. Evliyken bitmesi daha zor. Ve nişanlıyken bunlar buz dağının görünen kısmı oluyor genelde. Bir de bişey merak ettim nişanlınız nereli ve siz orada mı yaşayacaksınızMerhaba öncelikle kırıcı olmadan yorum yapacaklar yapsın lütfen zira çok kötüyüm. 10 aydır nişanlıyım. Düğünümüz nişanımızdan iki sene sonra yapılacak yani bir sene daha var. Sebebi ise nişanlımın ailesinin durumu. Geç olmasına hiç takılmadım zaten benimde bazı sebeblerim vardı. Ama nişanlımın ailesi bir sene geçmesine rağmen hala hiç bir hazırlık yapmıyor. Nişanlımda ailesinin borçlarını ödüyor. Buna rağmen ailesi evine yeni eşyalar düzüyor. Annesi yüzükler marka ayakkabılar takılıyor evde yemek pişmiyor doğru düzgün hep dışardan takılıyorlar. Arabaları var hergün ailenin her ferdine şöförlük yapılıyor oraya bırak ordan al. Bulundukları şehrin her hafta en uzak noktalarına kadar geziyorlar. Ailesi durumu olmamasına rağmen haziran basında tatile gitti. Bizimkiler ise tam tersi yapıya sahip düğünüm olacak diye çok sıkı davranıyorlar mutfak çeyizimi tamamladık. Bulaşık makinamı ve yatak odamı alacağız para biriktirmek için çırpınıyoruz. Bizde ise adettir kıza takılacaklar istemeden sonra konuşulur bizimkiler abilerimin eşlerine yaptıkları kadar altın istediler. 100gr bilezik. Benim ailem abilerime ev verdi. nişanlımın evi olmadığı için bizimkilerde size bi güvence olur ev alırken diye böyle söylediler.Bunu baştan kabul etti babası, şimdi ise altınları yapamıcaz diye babamla konuşmaya gelecek sanırım. 50gr yapacaklarmış. Bizimkiler çok sinirleniyor bu duruma . Ben ise altın yapamıcaklarına değilde durumumuz yok yok deyip düğünü olacak çocuğu için bişiler yapmayıp sürekli hayatını yaşayan aile yapısına çok kızgınım. Çünkü hiç bişekilde hazırlık yok beyaz eşya ve mobilyalarıda düğüne yakın en son alacaklarmış borçları bölüşecekmişiz ki bunada inanmıyorum. Ya kızlar çok kötüyüm çok üzülüyorum... nişanlıma da artık bişi demek istemiyorum sürekli gerginlik İnan’ın şuan ağlayarak yazıyorum.
Bu şekilde diretmek lazım aslında teşekkürler görüşünüz içinO zaman Zaten para birikmiyor deyip yaz sonu evlenin. Ailenize de bir çöp bile aldırmayın.
Teşekkür ederim görüşünüz için. Ben ne düşüneceğimi şaşırdım artıkBorçlari ailesi yapti ve elbetteki ailesi ödemeli. Ne alaka hayirsiz evlat olmak ile?
Karşindaki kişi kendi hayatini idame ettiremiyor. Kalmiş ki hayatina bir kişi daha alsin. Bağimsiz değil. Kendi parasina bile sahip çikmiyor.
Hadi diyelim evlendiniz. Altinda oldu, evde oldu. Eh ailesi bir daha borç yaparsa bir daha ödemeyecekmi? Söförleri olmayacakmi?
Yani evlenmek iki kişinin eylemi olmali. Böyle ailelere birakilirsa işte hüsran oluyor. Bence evlenme bu adam ile.
Nişanlısının ailesi hakkında bir şey diyemeyecem ama eğer ki nişanlın sana rağmen onlara yapıyorsa bir şeylere sessiz kalıyorsa çekiniyor üst tutuyorsa bu her zaman böyle olacak sende her zaman ağlayacaksın iyi düşün sen sadece eşinle değil onlarla da evleneceksin haberin olsunMerhaba öncelikle kırıcı olmadan yorum yapacaklar yapsın lütfen zira çok kötüyüm. 10 aydır nişanlıyım. Düğünümüz nişanımızdan iki sene sonra yapılacak yani bir sene daha var. Sebebi ise nişanlımın ailesinin durumu. Geç olmasına hiç takılmadım zaten benimde bazı sebeblerim vardı. Ama nişanlımın ailesi bir sene geçmesine rağmen hala hiç bir hazırlık yapmıyor. Nişanlımda ailesinin borçlarını ödüyor. Buna rağmen ailesi evine yeni eşyalar düzüyor. Annesi yüzükler marka ayakkabılar takılıyor evde yemek pişmiyor doğru düzgün hep dışardan takılıyorlar. Arabaları var hergün ailenin her ferdine şöförlük yapılıyor oraya bırak ordan al. Bulundukları şehrin her hafta en uzak noktalarına kadar geziyorlar. Ailesi durumu olmamasına rağmen haziran basında tatile gitti. Bizimkiler ise tam tersi yapıya sahip düğünüm olacak diye çok sıkı davranıyorlar mutfak çeyizimi tamamladık. Bulaşık makinamı ve yatak odamı alacağız para biriktirmek için çırpınıyoruz. Bizde ise adettir kıza takılacaklar istemeden sonra konuşulur bizimkiler abilerimin eşlerine yaptıkları kadar altın istediler. 100gr bilezik. Benim ailem abilerime ev verdi. nişanlımın evi olmadığı için bizimkilerde size bi güvence olur ev alırken diye böyle söylediler.Bunu baştan kabul etti babası, şimdi ise altınları yapamıcaz diye babamla konuşmaya gelecek sanırım. 50gr yapacaklarmış. Bizimkiler çok sinirleniyor bu duruma . Ben ise altın yapamıcaklarına değilde durumumuz yok yok deyip düğünü olacak çocuğu için bişiler yapmayıp sürekli hayatını yaşayan aile yapısına çok kızgınım. Çünkü hiç bişekilde hazırlık yok beyaz eşya ve mobilyalarıda düğüne yakın en son alacaklarmış borçları bölüşecekmişiz ki bunada inanmıyorum. Ya kızlar çok kötüyüm çok üzülüyorum... nişanlıma da artık bişi demek istemiyorum sürekli gerginlik İnan’ın şuan ağlayarak yazıyorum.
Yorumunuz başta çok güzel ama ultimatom verince ne değişecek ki?6 senemi çöpe atmak istemiyorum ifadesine takıldım yıllarca sevgili olduğun biriyle sanki mecburen evlenme zorunluluğu varmış gibi yazmana hayret ediyorum, minnet etmeseydin onlar peşinde. Koşup hemen evlenmenin sağlarlar Dı demek ki sana değer vermedikleri gibi saygılarıda yok ayrıca nişan evlenmeden önceki testtir bence ailecek bu testi geçememişler halen çok evlenmeyi istiyorsan onlara bir ultimatum vereceksin 6 veya 1 yıl içinde hazırlandınız hazır oldunuz olmadınız yüzük atılacaktır demen gerekirdi, sonra ona göre hareket etmen gerekirdi, neden değerini düşürüyorsunuz, vazgeçilebilir olmalarını bilmeleri iyi olurdu, sizi çantada keklik sanmışlar bunda suç sende gibi
O zaman bırakın ailesinden birşeyler beklemeyi.Evet çalışıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?