Nişanlımın Ailesinden bıktım

6 senemi çöpe atmak istemiyorum ifadesine takıldım yıllarca sevgili olduğun biriyle sanki mecburen evlenme zorunluluğu varmış gibi yazmana hayret ediyorum, minnet etmeseydin onlar peşinde. Koşup hemen evlenmenin sağlarlar Dı demek ki sana değer vermedikleri gibi saygılarıda yok ayrıca nişan evlenmeden önceki testtir bence ailecek bu testi geçememişler halen çok evlenmeyi istiyorsan onlara bir ultimatum vereceksin 6 veya 1 yıl içinde hazırlandınız hazır oldunuz olmadınız yüzük atılacaktır demen gerekirdi, sonra ona göre hareket etmen gerekirdi, neden değerini düşürüyorsunuz, vazgeçilebilir olmalarını bilmeleri iyi olurdu, sizi çantada keklik sanmışlar bunda suç sende gibi

Son düzenleme:
Ahhhh ahhhhh... Guzel kardesim, nasil baslarsa oyle gidecek bunu bir koseye yaz. Gozlemlerin cok hakli en azindan gozun az bucuk acik aşktan kör olmamis bu cok iyi. Baban ailen hayatta ve kapi gibi arkandalar Allah saglikli uzun omur versin. Ailenin kiymetini bil ve bana kalirsa gidisat boyle devam ederse kararlarini yeniden bir ele al derim. Bir de, sakın ola ki vaatlere soyle olacaklara boyle olacaklara bos sozlere bel baglama. Nisanlinin tutumunu ve surecteki sana yaklasimini da cok iyi gozlemle ve nihai kararini ver derim. Allah gonlune gore versin.

Valla onunda erkek kardeşi var ilerde bende böyle şeyler olabilecekmiş gibi hissediyorum

Çocuklarına yapmıyor diye kızıyorsun çocuğun bir şikayeti yok belli ki ama siz sikayetcisiniz. İnsanlar bu hayatı yaşamaya geldiler habire gecimle uğraşma derdine düşmeye değil. Kendi hayatlarını kurmuşlar. Adetler sizin ailenizi bağlar. Madem kendi adetlerinize göre bir aileyle dünür olsalardı aileniz. Kaldı ki 2 yetişkin insansınız yapın eşyalarınızı düğününüzu. Kv kpin gittiği tatilden gezdiği yere dışarıdaki yemeğe kadar gözünüze batacagina eş adayinizin biriktirmeyişi gözünuze batsın derim

6 senemi çöpe atmak istemiyorum. Ama çokta üzülüyorum

Ben yazdıklarınızdan nişanlınızın fazla aileci bir insan olduğu izlenimine vardım. Hem de daha evlenmeden. Ailesi de çok adaletsiz, sorumsuz ve sözüne güvenilmemesi gereken insanlar. Ve evlenince aileyle de evleniliyor.

6 senemi çöpe atmak istiyor muyum bir yana, 16, 26, 36 senemi çöpe atmak istiyor muyum diye de düşünün bence. Çünkü 16, 26, 36 vs. 6‘dan çok daha fazla. Ayrıca ilerideki çocuklarınız için de baba, babaanne, dede seçiyorsunuz. Sadece kendinizi düşünmeyin.

Son düzenleme:
Ya tabiki mecburiyettendeğil nişanlımı seviyorum. Bikere bitti dedim sinirle babası aradı sakinleştirmek için işte şöyle olcak böyle olcak inanmadım birşeye ama nişanlımı seviyorum diye geri barıştık.

Nisanlinizin ailesi onlar .. onlar olmasa Nisanliniz borç odeyeeck parayı bile bulamazdı . Onlar bakıp çalışmasına kadar beslediler .
Bence hakları sizdende düğünden de daha çoktur.
Yani haklılar hem birşey yapmayıp hemde nişanlımın yapmamasına olanak vermedikleri için

Kafam çok karışık gerçekten teşekkürler görüşünüz için

İyi düşünün bu 2 sene size nişanlınızı ve ailesini daha iyi tanımak için verilmiş bir süre. Anlattıklarınıza bakılırsa sizi ileride daha zor günler bekliyor aile yapılarının farklı olmasından dolayı. Onun ailesine kötü diyemeyiz ama sizden farklı. Nişanlın istediği kadar tartışsın yaşını başını almış evlenmeye kalkışmış bir birey yapmasa yapmaz. Bazı yorumları okudum üzüldüm.Herkesin özgür kararı tabii.6 yıl demişsiniz eğer içinize sinmezse hiç düşünmeden bitirin. Evliyken bitmesi daha zor. Ve nişanlıyken bunlar buz dağının görünen kısmı oluyor genelde. Bir de bişey merak ettim nişanlınız nereli ve siz orada mı yaşayacaksınız

Bacım bu işin sonu benim hoşuma gitmedi.

Nişanlın bana çok sorumsuz ve vurdumduymaz geldi.

Tabiki ailesi ile ilgilensin ama madem ki evlenmeye kalkti seni de düşünmesi gerekiyor.

Sadece ailesi odakli yaşıyor. Bu şekilde evlilik yapmayı istiyo musun gercekten?

Bir diğer mesele; ailen kardeslerine ev aldı. Çok güzel. Allah daha çok versin. Umarım sana da almışlardır.

Aksi halde odaklanman gereken sorun;ailenin adaletsiz davranması olur.

Yok sana da ev almişlarsa (ki doğru olan adil olmaktır)... o zaman nişanlınla konuş.

"Ben ve ailem üzerimize düşeni yaptık. Beklentimiz herkesin sorumluluğunu yerine getirmesidir. eğer bu konuda isteksiz olursan; ben bu işten vazgeçerim. " de. Ve dediğinin arkasında dur.

Teşekkür ederim görüşünüz için. Ben ne düşüneceğimi şaşırdım artık

Nişanlısının ailesi hakkında bir şey diyemeyecem ama eğer ki nişanlın sana rağmen onlara yapıyorsa bir şeylere sessiz kalıyorsa çekiniyor üst tutuyorsa bu her zaman böyle olacak sende her zaman ağlayacaksın iyi düşün sen sadece eşinle değil onlarla da evleneceksin haberin olsun

Yorumunuz başta çok güzel ama ultimatom verince ne değişecek ki?
Bunca sene değer göstermeyen taraf korkudan değer gösterir o da en fazla göstermelik. Evlenince hop yine aynı düzene dönülür.
Burada ultimatom sadece evlenmiş olmak için evlenmeye yarar. Konu sahibi güzelce kendini açıkladıysa nişanlısına ultimatom vermeden top ondadır. Hala bir değişim yoksa o zaman ya ayrılınır ya da hep 2. planda olacağı bir evliliği bekler.

Evet çalışıyorum
O zaman bırakın ailesinden birşeyler beklemeyi.
Ailenize de durumu izah edin.
Çok seviyorum ayrılamam diyorsanız iki nişanlı elele verin ve sade bir nikahla evlenin.
Daha fazla erteleyip sinir olmayın.
Yerinizde olsam,bunu yapmaz ve ayrılırdım ama o ayrı bir konu.

Kendi hayatını yaşayan insanlara niye kızıyorsunuz anlamıyorum. Yani siz evleneceksiniz diye insanlar gezmesin mi bu nasıl bir bencillik. Dünya sizin etrafınızda dönmüyor öncelikle bunu bilin. Türk adetlerinde erkek tarafının düğün yapması ev hazırlaması normaldir ama bunun yapılmaması da normal kocaman insanlarsınız illa evlenmek istiyorsanız kendiniz çabalayın para biriktirin madem. kimseyi siz güzel güzel döşenmiş evlerde oturun diye masraf yapmaya zorlayamazsınız. Ben evlendiğimde eşimle bir yatak odası bir koltuk bir de buzdolabı ile çamaşır makinası alabilmiştik sadece paramız o kadardı çünkü. Hayat sizin hayatınız başkalarının sırtına binmeye çalışmaktan vazgeçin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…