• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın ailesinin maddi istekleri

Herkese merhaba.
Derdimi kimseye anlatamadım burda anlatayım bari istedim ve yorum istiyorum.
Nişanlım üç kardeşin ortanca olanı. Annesi ev hanımı babası inşaat işçisi.
Babası nişanlıma hiçbir maddi yardım, okutma vs yapmadığı gibi 17 yaşından beri çocuğa yüklenmiş. Mesela borç yapmış nişanlımı çağırıp yarım saat içinde 5000 lira lazım demiş. Bulmuş vermiş nişanlım sonra nasıl ödedin diye soran yok. Depremde evleri yıkılmış kalıcı konutlardan ev vermişler onun da taksitlerini nişanlım ödemiş. Abisini evlendirirken nişanlım kredi çekmiş vermiş sonra yine nasıl ödedin diye soran yok. Abisinin de nişanlıma tek kuruş faydası yok bu arada nişanımızda 50 lira bile takmadı. Kardeşi 20 yaşında bir senedir evde oturuyor bir dediğini iki etmiyorlar. Nişanlım şuana kadar 75 bin borç ödemiş ailesi için. Yeri geldi benden aldı vs. Şimdi askerde tazminatını aldı dün konuşurken dedi ki belki kardeşime telefon alırım o paradan ki bizim düğünümüze vs tek kuruş yardımı olmayacak ailesinin yine. Benim ailem her şeyi fazlasıyla yapıyor kayınpederim inşaatta iş yok diyerek kenara çekiliyor. Üstüne bir de nişanlımda para istiyor. Benim babam garson 63 yaşında hala çalışıyor. Çok sinirleniyorum bu olanlara ve sizlerden yardım istiyorum. Nişanlımı ailesine , kardeşine, abisine vs yapmaktan nasıl vazgeçireceğim ? Bir akıl verin Allah aşkına .
Değişmiyorlar. Böyle kabul edebileceksen evlen. Evlenince düzelir dünyası yalan. Çocuk olunca düzelir tamamen ütopya.

Ailede sorun yok ki. Sıkıntı nişanlınızda bence. İstemişler vermiş tamam da hiç kafayı çalıştırıp demiyor mu niye ben ödedim bunları? Hepsini geçtim kardeşime alınacak telefondan bana ne demiyor mu? Böyle insanlar kolay kolay değişmez.

Benim esimde ayni bekarken kardesinin ailesinin vs borclarini odedi krediler odedi vs. Kardesi de koca adam o hep magduru oynadi hic parasi yok olmadi yersen... simdi bile esimi normalde babasi hic aramaz sadece maddi konularda para lazimsa veya kredi cekilecekse arar enayi gibi goruyorlar yillarca alistiklarindan. Annesi bile esime evlendin artik bize para vermiyorsun demisti dusun yani biz zor gecinirken. Demem o ki bizim esler aile deyip zor gunde kosmaya calisirken karsi taraf ne maddi ne manevi kiymet vermiyor ve para deyince nasil olsa o kiyamaz deyip ilk geldikleri bizimki.

Evlensen de bu durum degismez esinde olmasa bile yok dese bile surekli sizi darlayacaklar emin ol cinnet gecirmem diyorsan buyur evlen benim icin kolay olmuyor bu durum cunku...

Herkese merhaba.
Babası nişanlıma hiçbir maddi yardım, okutma vs yapmadığı gibi 17 yaşından beri çocuğa yüklenmiş. Mesela borç yapmış nişanlımı çağırıp yarım saat içinde 5000 lira lazım demiş. Bulmuş vermiş nişanlım sonra nasıl ödedin diye soran yok. Depremde evleri yıkılmış kalıcı konutlardan ev vermişler onun da taksitlerini nişanlım ödemiş. Abisini evlendirirken nişanlım kredi çekmiş vermiş sonra yine nasıl ödedin diye soran yok. Abisinin de nişanlıma tek kuruş faydası yok bu arada nişanımızda 50 lira bile takmadı. Kardeşi 20 yaşında bir senedir evde oturuyor bir dediğini iki etmiyorlar. Nişanlım şuana kadar 75 bin borç ödemiş ailesi için. Yeri geldi benden aldı vs. Şimdi askerde tazminatını aldı dün konuşurken dedi ki belki kardeşime telefon alırım o paradan ki bizim düğünümüze vs tek kuruş yardımı olmayacak ailesinin yine. Benim ailem her şeyi fazlasıyla yapıyor kayınpederim inşaatta iş yok diyerek kenara çekiliyor. Üstüne bir de nişanlımda para istiyor. Benim babam garson 63 yaşında hala çalışıyor. Çok sinirleniyorum bu olanlara ve sizlerden yardım istiyorum. Nişanlımı ailesine , kardeşine, abisine vs yapmaktan nasıl vazgeçireceğim ? Bir akıl verin Allah aşkına .
Asla evlenmeyin. Evlenince de eşiniz yine aile babası rolünü üstlenecek

İnşallah benim nişanlım da düzelir 🙏🏻

Evet babam da aynı şekilde ayaklarından sıkıntısı var ama hala çalışıyor. Ben de kendi ailemle kıyaslayınca iyice sinirleniyorum işte
Yalnız benim eşim düzeldi değil.
Zaten düşüncesi hep o yöndeydi.
Daha sözlendiğimizde evlenirken çok masrafım olacak diye ailesine açık açık söyledi.
Nişanlınız gibi ona telefon alayım, buna para vereyim şeklinde hiç plan yapmadı.

Yani nişanlınızla açık açık konuşmaktan başka çareniz yok. Onlar benim ailem tabi ki alırım, veririm derse bilin ki değişmez çünkü niyeti yok.
Üzülürsünüz.

Kardeşine telefon alacak kadar düşkün olan nişanlınıza neden kardeşi değil de siz kontör gönderiyorsunuz? Sevdiğiniz için değil mi?
Peki nişanlınız neden size karşı telefon hediye etmeyi düşünemeyecek kadar odun?
Size de ailesine olduğu kadar cömert mi yoksa sürekli bütçemiz az deyip sizi kısıtlıyor mu? Cevabınız evetse geçmiş olsun. Ailesine hep para harcayacak size gelince yediğinize, içtiğinize, giydiğinize israf gözüyle bakacak. Sürekli sizden kısıp ailesine yedirecek.
Etrafınıza bakın göreceksiniz böyle tiplerin değişmediğini.

Değişmez
Babam aynı bu sekilde kırk küsür yıldır annemle evli tek kavgaları kardeslerine maddi durumları olmasına rağmen gönderdigi paralar
Amcam üc kere iş batırdı ücündede parayı babam verdi istese bugun gene verir halalarım bi ağbiii diye agız bükse ah canım kardesim bin liramı istiyorsun al sana besbinlira der gönderir
Halam yaptıgı peyniri bile satar babama yirmi liralık seyi elliye verir ki babamdan aldıgı paralarla bi ev alınır asla karsılık görmezsin
Annemle birbirlerine giriyorlar o yüzden babam artık söylemeden anneme duyurmadan yapmaya calısıyor ama illaki bi yerden ortaya cıkıyor
Demem o ki evlensenizde yapacak hemde gözünüzün icine baka baka cünkü kendisi kullanıldıgını farketmiyor izin vermezsenizde gizli gizli vericek

Herkese merhaba.
Merhaba..Evlilikte sadece eş degil ailede cok onemli.Malesef vazgeciremezsiniz.Yapilan hic hoş degil..Ama kotu olan siz olursunuz..

Ilk atandigim yerde bir ogretmenle tanistim.Birbirimizi tanimaya calisiyorduk..5 yil once.Bana ailesi icin 100 milyar kredi cektigini soyledi..Hemen gorusmeyi kestim.Yol yakinken,kendimi kaptirmadan dondum.Cunku bunlari omur boyu gorup sinir hastasi olamam.

Cocuklarina fedakar anne babadir.Size maddi,manevi yardimci olurlar.Yaninizdalardir o zaman feda olsun dersin ama bu resmen insan kullanmak,somurmek.Allah islah etsin boyle insanlari..Yillardir alismislar hazir para yemeye.Siz parayi kesince.Duygu somurusu yaparlar. Kendilerini acindirirlar..Evlendi parayi eşi verdirmiyora kadar gider.Esinizin baska kardesi yok mu??Tek cocuk mu??

Bu is boyle devam eder haberin olsun.
Bu yasa kadar gikini cikarmadan ailesine yardim etmis. Evlenince de sizin maasinizla(calistiginizi varsayiyorum) yardima devam eder. Hic bu ise girmeyin bence

Kardeşine telefon alacak kadar düşkün olan nişanlınıza neden kardeşi değil de siz kontör gönderiyorsunuz? Sevdiğiniz için değil mi?
Peki nişanlınız neden size karşı telefon hediye etmeyi düşünemeyecek kadar odun?
Size de ailesine olduğu kadar cömert mi yoksa sürekli bütçemiz az deyip sizi kısıtlıyor mu? Cevabınız evetse geçmiş olsun. Ailesine hep para harcayacak size gelince yediğinize, içtiğinize, giydiğinize israf gözüyle bakacak. Sürekli sizden kısıp ailesine yedirecek.
Etrafınıza bakın göreceksiniz böyle tiplerin değişmediğini.
Ben de takildim bu konuya.
Kontorune kadar siz yolluyorsaniz o ne halt etmeye kardesine telefon aliyor? Ki harcligini falan da sizin verdiginizi dusunuyorum.
Sizi cok guzel bir kaynak olarak goruyorlar bence, hatta kendi aralarinda da nisanlinizin "ben sizin masrafinizi gorurum, reedd'in maasi da bize yeter" diye konustugundan o kadar eminim ki.

Herkese merhaba.
Ben nisanlinizin degisecegini sanmiyprum degistiremezsiniz ilk basta ole alistirmislar diye zor ama evlendikten snra bazilari degisir oda degisebilir buda sana bagli kafa dengine git yavas yavas herseyi farkina vardirmalusni bence allah yardimcin olsun canim 😕😕😕😕

değisecegini sanmiyorum nisanlinizin evlenincede boyle devam edecek bence

Baskın basanındır.Sen de sürekli kendi ailene yardım yap. Hatta ondan daha fazlasını :KK70:Bakalım ne tepki gösterecek.

Ben de takildim bu konuya.
Kontorune kadar siz yolluyorsaniz o ne halt etmeye kardesine telefon aliyor? Ki harcligini falan da sizin verdiginizi dusunuyorum.
Sizi cok guzel bir kaynak olarak goruyorlar bence, hatta kendi aralarinda da nisanlinizin "ben sizin masrafinizi gorurum, reedd'in maasi da bize yeter" diye konustugundan o kadar eminim ki.

Kontör yüklememin sebebi; acemi birliğinde şuan parası var ama çarşı izinleri yok o yüzden kendi yükleyemiyor.

Bir güncelleme yapayım bir de konuyu takip edenler adına; bugün abisi,yengesi ben ziyarete gittik nişanlımı. Orda dedim kardeşine telefon felan almanı istemiyorum öncelik olan biziz artık diye o da tamam hayatım anladım ben de merak etme sen dedi ama bakalım. 4 gün sonra dağıtım iznine gelecek o arada da konuyu açsam mı hani eğer yaparsan biter şeklinde yoksa hiç açmasam mı karar veremiyorum..

Bence bazı seyleri birbirine karıştırmamak lazım .
Evet nişanlınız ailesine yardim ediyor ama,sizi gözü görmüyor mü?Atıyorum,abisine telefon aldı ama size de hayatim bak camasir makinasi aldim evimiz icin diyor mu?
Bir yorumuzda kontor gönderdiginizden bahsetmissiniz.
Demek ki adamın maddi durumu vasat. Kontör kac lira ki?
Kontor alamayan adam nasıl evlencek?
Siz ailesine yardim ettiği icin mi bu durumda oldugunu dusunuyorsunuz eger oyle ise kusura bakmayin ama nişanlınız saf ötesi yani başka kelime kullanmiyorum kırıcı olmasın diye

Bakın,benim babamın cok parası vardı. Bundan 10 15 sene önce bizde lise cagindaydik. Halamla kocasi emeklilerdi. Bi ev sattilar,otekini aldilar. Biseler biseler bir ara durumlari cok kötüydü falan babam yardim etmisti.
Ben annemin bise dedigini hatirlamiyorum sonucta bizde kolejde okuyorduk evimizde eksigimiz yoktu
Sonra sonra gecen sene babamin durumu cok kötü oldu. Halam babama 16 bin lira para vermis. Bu zamanda yani.
Babamda durumunu duzeltti borcunu odedi galiba geçenlerde
Bunlar dert bile degil,bence mesele bile degil.

Bakın benim kaynanam yalnız birisi. Rahmetli esinden maasi var arti calisiyor.Geciniyor tek olduğu icin evime gelmis gecen koca torbada salatalik almis ondan once geldi hediye aldı. Gecen hafta bi yere gittik bardak beğendim aldı hemen.
Simdi bu kadinin durumu kötü olsa esim para yollasa vs vs ben ses cikarmam. Bu dunya yardimlasma dunyasi. Ben eminim esimin isleri kötü gitse vs kaynanam yardim eder. Para da verir.
Ama aileyi somurmek veya evladi sömürmek baska birsey.
Bende aileme yardim ettim.
Para da verdim.
Bunlar gercekten mesele degil. Tabi suanda onceligim eşim,kendi yuvam. Simdi anam babam kizkardesim benden para istese yok diyemem.varsa tabiki yok demem.
Bunlar gercekten sorun değil. Ogun para istedi kardesim benden. Babam daha maasini almamış. Biseler lazimdi kendisine. Aldım kredi kartını esimin,gittim markete sampuan tarzi seler lazımdı. Gel ablam dedim aldim kendisine esim agzini acip bisey deemedi. Diyemez. Ben ona 500 lira versemde bise demezdi.
Yani daha evel aileme daha buyuk meblalar verdigimiz de oldu.
Yalniz su var evlilik arefesinde fazla gereksiz.masraf yapmamak lazim. dugun ne zaman? Ev tutuldu mu? Eger cocuk ailesi tarafindan sürekli somuruluyorsa bu sıkıntıdır. Ayrica kayinbaba haklı olabilir. Insaatlar duruyor adam issizdir. Niye yalan söylesin ki gülüm? Yillarca insaat isciligi yapmamis mi? Biraz pozitif olmaya çalış suclayici düşünme hemen

Bence bazı seyleri birbirine karıştırmamak lazım .
Evet nişanlınız ailesine yardim ediyor ama,sizi gözü görmüyor mü?Atıyorum,abisine telefon aldı ama size de hayatim bak camasir makinasi aldim evimiz icin diyor mu?
Bir yorumuzda kontor gönderdiginizden bahsetmissiniz.
Demek ki adamın maddi durumu vasat. Kontör kac lira ki?
Kontor alamayan adam nasıl evlencek?
Siz ailesine yardim ettiği icin mi bu durumda oldugunu dusunuyorsunuz eger oyle ise kusura bakmayin ama nişanlınız saf ötesi yani başka kelime kullanmiyorum kırıcı olmasın diye

Bakın,benim babamın cok parası vardı. Bundan 10 15 sene önce bizde lise cagindaydik. Halamla kocasi emeklilerdi. Bi ev sattilar,otekini aldilar. Biseler biseler bir ara durumlari cok kötüydü falan babam yardim etmisti.
Ben annemin bise dedigini hatirlamiyorum sonucta bizde kolejde okuyorduk evimizde eksigimiz yoktu
Sonra sonra gecen sene babamin durumu cok kötü oldu. Halam babama 16 bin lira para vermis. Bu zamanda yani.
Babamda durumunu duzeltti borcunu odedi galiba geçenlerde
Bunlar dert bile degil,bence mesele bile degil.

Bakın benim kaynanam yalnız birisi. Rahmetli esinden maasi var arti calisiyor.Geciniyor tek olduğu icin evime gelmis gecen koca torbada salatalik almis ondan once geldi hediye aldı. Gecen hafta bi yere gittik bardak beğendim aldı hemen.
Simdi bu kadinin durumu kötü olsa esim para yollasa vs vs ben ses cikarmam. Bu dunya yardimlasma dunyasi. Ben eminim esimin isleri kötü gitse vs kaynanam yardim eder. Para da verir.
Ama aileyi somurmek veya evladi sömürmek baska birsey.
Bende aileme yardim ettim.
Para da verdim.
Bunlar gercekten mesele degil. Tabi suanda onceligim eşim,kendi yuvam. Simdi anam babam kizkardesim benden para istese yok diyemem.varsa tabiki yok demem.
Bunlar gercekten sorun değil. Ogun para istedi kardesim benden. Babam daha maasini almamış. Biseler lazimdi kendisine. Aldım kredi kartını esimin,gittim markete sampuan tarzi seler lazımdı. Gel ablam dedim aldim kendisine esim agzini acip bisey deemedi. Diyemez. Ben ona 500 lira versemde bise demezdi.
Yani daha evel aileme daha buyuk meblalar verdigimiz de oldu.
Yalniz su var evlilik arefesinde fazla gereksiz.masraf yapmamak lazim. dugun ne zaman? Ev tutuldu mu? Eger cocuk ailesi tarafindan sürekli somuruluyorsa bu sıkıntıdır. Ayrica kayinbaba haklı olabilir. Insaatlar duruyor adam issizdir. Niye yalan söylesin ki gülüm? Yillarca insaat isciligi yapmamis mi? Biraz pozitif olmaya çalış suclayici düşünme hemen
Kontör olayını bi önceki yorumumda açıkladım çarşı izni alamadığı için kendi yükleyemedi askerde şuan.
Benim derdim zaten ailesine yardım etmesi değil tam olarak ailesinin sürekli ondan bir şeyler beklemesi. Yani babası daha nişanlım 17 yaşındayken çağırıp bana şu saat içinde şu kadar para lazım demiş mesela ama sonra nasıl ödediğini sormamış bile.
Nişanlımın maaşı iyi normalde, normal bir şekilde yardım etse zaten sinirlenmem bu kadar ama üstüne borç yıkıp yıkıp ya oğlum sen bunları ödeyebiliyor musun vs diyeceklerine paran var mı demeden şunu al bunu getir demeleri canımı sıkıyor

Kontör olayını bi önceki yorumumda açıkladım çarşı izni alamadığı için kendi yükleyemedi askerde şuan.
Benim derdim zaten ailesine yardım etmesi değil tam olarak ailesinin sürekli ondan bir şeyler beklemesi. Yani babası daha nişanlım 17 yaşındayken çağırıp bana şu saat içinde şu kadar para lazım demiş mesela ama sonra nasıl ödediğini sormamış bile.
Nişanlımın maaşı iyi normalde, normal bir şekilde yardım etse zaten sinirlenmem bu kadar ama üstüne borç yıkıp yıkıp ya oğlum sen bunları ödeyebiliyor musun vs diyeceklerine paran var mı demeden şunu al bunu getir demeleri canımı sıkıyor
Iste nisanlinin sana bunlari anlatmasi da cok kotu sen boyle sey yasasan ailenle ona anlatir miydin. Yuzune vurma canim
Kendi gozu gormuyorsa sen gösteremezsin kimse gosteremez.

Kontör yüklememin sebebi; acemi birliğinde şuan parası var ama çarşı izinleri yok o yüzden kendi yükleyemiyor.

Bir güncelleme yapayım bir de konuyu takip edenler adına; bugün abisi,yengesi ben ziyarete gittik nişanlımı. Orda dedim kardeşine telefon felan almanı istemiyorum öncelik olan biziz artık diye o da tamam hayatım anladım ben de merak etme sen dedi ama bakalım. 4 gün sonra dağıtım iznine gelecek o arada da konuyu açsam mı hani eğer yaparsan biter şeklinde yoksa hiç açmasam mı karar veremiyorum..
Size karşı nasıl? Hediye alır mı, bonkör mü?

Herkese merhaba.
Öğrenmiş adam çaresizliğini istemsizce oluveriyor herşey AA bı bakmış kredi ödüyor bı bakmış yan gelip yatan kardeşine telefon alıyor yakinda düğünumz var o parayla bı başka ihtiyacimizi alalım diye düşünemiyor böyle tutup sarsasim geldi ya da bı tokat kendine gel diye nisanliniza böyle devam eder bu evlenince de, ben aile oldum kendi gelecegimizi asalak ailemin sorunlarını gidererek bu kizada yazık etmeyeyim diye düşünecek bı tipe benzemiyor olan yine size olacak.

Back
X