Nişanlımın akrabalarına olan bağımlılığı

2si1arada

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2012
1.637
755
123
Günaydın kızlar derdim şu ki nişanlımın ailesi aşırı kalabalık .Ordulular. Tam memleketlerinin adını almışlar, adeta ordu gibiler. Malum karadenizliler kalabalık oluyor.Her gün evlerinden misafir eksik olmuyor devamlı misafir devamlı .Onlar geliyor bunlar gidiyor. Bazı zamanlar akrabalar toplanıyormuş evde neredeyse en az 35-40 kişi oluyormuş düşünün. "En az" ... Ee bir sürü de çocuk var. Nerde oturuyor bu insanlar kalabalıkta anlamıyorum ayrı ayrı odalar da takılıyorlar galiba. İlk sözlendiğimiz zamanlarda büyük görümcem eskiden çok kalabalıktık şimdi öyle değil kim girip çıkıyor belli değildi fazla kalabalık hiç iyi değil yorucu oluyor demişti , bu 40 kişi kalabalık olmayan hali galiba...

Nişanlımın evine 4 kez gittim gittiğimde en fazla 25 kişi felandık . Onda da beni görmeye gelenler falan vardı.Sadece kadınlardı. Nişanlımın dediği o toplanma günlerinde bir de bunların eşleri var, çocuklar falan ortalık yol geçen hanı gibi olur ya çok sıkıcı. Ben istemiyorum öyle kalabalıkla uğraşmak.

Nişanlıma da demiştim zaten bizde öyle misafir git gel yok anca bayramlarda özel günlerde, ben devamlı misafir falan yapamam, o da gideriz nolcak akrabalarla ilişkileri koparmayalım hepte değil toplanma zamanlarında gideriz diyor, ne kadar sıklıkta toplanırsınız dedim ayda 2 kere felanmış , fazla dedim bana göre değil dedim , geçiştirdi beni,ben diceğimi dedim dedim ama evlenince şimdi diyecek gidelim gidelim , istemiyorum ben ya 40 insanla aynı evin içinde olmak hadi bir iki kez giderim hep hep gitmek zorunda mıyım ?Orda kim kimle ne konuşuyor her ağızdan bir ses kimsenin ne dediği anlaşılmaz. Ayrıca bazen gecenin saat 12si nişanlımla konuşuyorduk misafirler yeni gitti diyordu. 12 ye kadar misafir ne ?

Kayınvalidem de çağırır , aramız çok iyi kayınvalidem ile bozulsun istemem . Çağırır da gitmezsem darılır mı ki ama kendimden de ödün veremem istemediğim şeyi yapamam...Gerçi hep çağırmaz belki çünkü onlara uzakta oturmayı benden önce o istedi,birbirimizi sevmemize rağmen ve nişanlım tek oğlan olmasına rağmen uzak oturun demişti böyle diyen insan neden çağırsın değil mi ama ?

Nişanlımla da kötü olmak istemiyorum onu vazgeçirmem lazım o şimdi geçiştirdi beni ama evlenince der gidelim diye ... O zaman hepten baskı yapacak gidelim gidelim ben napıcam o zaman nasıl vazgeçiricem kızlar o giderse ben gitmezsem de bu sefer akrabalar dedikodu yapar gerçi umrumda değil isteyen istediğini desin. Benim derdim nişanlımı vazgeçirmek çünkü akrabalarına ne kadar bağlı ben biliyorum her hafta uğramasa halalarına dayılarına yapamıyor . Bana fikir verin...

Vazgeçiremezsin..

Baştsn gitmek istemediğinizi söylemeseydiniz keşke. Erkekler böyle durumda 2 gidecekse 4 gidiyor çünkü.

Baştan konuşup karara bağlamak yerine gidilecek zamanlarda bahaneler uydurun. Rahatsızım, o gün şunu yapacaktık hani gibi...

Allah Allah benim eşimde Ordulu ama hiç böyle ordu halinde takılmazlar akraba olarak

Biz de karadenizliyiz ama kalabalik degiliz.yasam tarzi aileye gore degisir
Ilerde gitmessen tabiki sorun olur onlar alismis koloni halinde yasamaya

Gitmek istemediğimi en başından söylemedim. O bana daha sevgiliyken anlatıyordu ben bir şey demiyordum. Sonra sık sık bahsetmeye başladı böyle demek durumunda kaldım gerçek hislerimi söyledim. Yani bilsin düşüncelerimi ona göre plan yapsın hayal kursun diye. Hep bahane de olmaz ki nereye kadar bahanelerle geçiştireyim ki

Allah Allah benim eşimde Ordulu ama hiç böyle ordu halinde takılmazlar akraba olarak
Ne güzel bizimkiler böyle işte annesi babası da baya kalabalık kardeşler yakın da oturuyorlar , aynı apartmanda amcalarıyla falan diğerleriyle de aynı mahalle yada yakın semt devamlı birlikteler.

40 kişi mi? Bizim evdeki koltuk takımı 7 kişiyi alıyor en fazla. Sandalyelerle falan hadi 10-11 olsun.
Harbi üstü üste onca saat o evde nasıl misafirlik yapabiliyorlar?
Ben de katlanamazdım.

Biz de karadenizliyiz ama kalabalik degiliz.yasam tarzi aileye gore degisir
Ilerde gitmessen tabiki sorun olur onlar alismis koloni halinde yasamaya
Yok genel olarak karadenizliler kalabalık olur ya benim tanıdıklarım öyleydi yani ondan dedim ve de malum... Ama nişanlım ve akrabaları iyice abartı böylesini de görmemiştim...

40 kişi mi? Bizim evdeki koltuk takımı 7 kişiyi alıyor en fazla. Sandalyelerle falan hadi 10-11 olsun.
Harbi üstü üste onca saat o evde nasıl misafirlik yapabiliyorlar?
Ben de katlanamazdım.
Yerlerde falan da oturuyor insanlar görümcem bana foto atmıştı bir kez orda görmüştüm...

Sen evi uzak biyerden tut ve işe gir calis.böylece uzak çalışıyorum yorgunum gibi bahanelerin olur.baştan rengini beli et fazla samimi olma.yoksa o kalabalıklar sizin evde toplanir ilerde.esin mutlu sende misafirlerin hizmetçisi oluverirsin.tecrübe konusuyor emin ol

Seni en iyi anlayacak insanlardan biri benim. Bingöllüyüz biz ve eşimin ailesi aynen anlattığın gibi. 5 yıllık evliyiz, öncesinde de 8-9 senelik geçmişimiz var. Aileyi tanıyınca,o kalabalığa maruz kalınca aynen böyle olmuştum Değişen hiç bir şey de yok,herşey hala aynı.Tavrını baştan koy,ben katılmamaya çalışıyorum.

Yok genel olarak karadenizliler kalabalık olur ya benim tanıdıklarım öyleydi yani ondan dedim ve de malum... Ama nişanlım ve akrabaları iyice abartı böylesini de görmemiştim...
Oy oy oy siz mümkünse uzağa taşının sende çalışırsan seni.çok darlayamaz izin gunlerinde de anlık bahaneler bulursun artık

Vazgecmeeez ya paşa paşa gideceksin ya da ben gibi gidilecegi vakit bir gıcıklık çıkaracaksın onun huzurunu kaçırıp kendi huzurunu sağlayacaksın. Biz de guya akrabalardan uzakta hatta farkli bir sehirde yasiyoruz ama bir aileyi misafirlige kabul edince tum sulale kalkip geliyor.
Yaşadığımız birkac olaydan anladim ki esim sulalede kullanilan is yaptirilan ama takdir edilmeyen insan. Bunu kendisine de anlattim farkina vardi cok uzuldu alindi ama 2 hafta sürdü. Sonrasinda basladi yine goruselim gidelim gelelim demeye. Ben bile buna ragmen vazgeciremedim. Allah sabır versin.

Kalabalık bir ailede büyüdüm. Sadece anne baba çocuklar torunlar bir araya gelince 15 kişi oluyoruz. Teyzeler, halalar falan filan da girince işin içine seyreyle cümbüşü. Ben seviyorum bu halimizi. İyi ki varlar, iyi ki aile ilişkilerimiz bu denli yolunda diyorum. Her zaman arkanda bir sürü destek olduğunu biliyorsun. Şu durumda eşim sorun çıkarsaydı, sen git ben gelmem, sen de gitme, evimize de gelmesinler deseydi çok bozulurdum. Hatta bunu evlenmeden önce söyleseydi muhtemelen o evlilik gerçekleşmezdi. Ki eşim minnacık bir ailede büyümüs, iki abla iki yeğenden başka kimsesi olmayan bir adam. Bu toplantılara onları da dahil ediyoruz nişanlandığımızdan beri. Daha geniş aile olduk.

Siz gitmeyecekseniz bile bırakın nişanlınız katılsın o toplantılara. Vazgeçirmeye çalışırsanız ciddi sorunlar çıkar aranızda.

Şuan çalışmıyorum ama düğünden sonra çalışmayı düşünüyorum kısmet.. Haklısın gerçekten o benimde aklıma geldi , bizim eve doluştuklarını düşündüğüm de oldu ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…