Nişanlımın akrabalarına olan bağımlılığı

Bende algılayamıyorum hem konuşacak bir şey kalıyor mu ki devamlı beraberler zaten onlar bunlara bunlar onlara... Ee bir de toplanma günleri var ... Ne konuşuyorsunuz yani her gün görüyorsunuz birbirinizi konuşacak neyiniz var ki çok saçma geliyor bana bu... Fazla abartı . Benim de nişanlımla senin gibi olacak büyük ihtimal , bende bahanelere başvurucam ama bahane de sayılmaz pek haftaiçi çalışınca haftasonu evde işler birikiyor temizlik yap , çamaşır ,ütü . İnsan boş vaktinde biraz kocasıyla gezmek ister . Ben neden gireyim o hengamenin içine stress olayım ki...

Bence artık bu durumu kabullenmelisi niz onların aile geleneği de bu demek ki
sürekli itiraz ederseniz hiç huzurunuz da kalmaz hakliyken haksız olursunuz huzur bozan olursunuz
ve şimdiden ya öyle olursa ya böyle olursa diye kafanızda kurmayın

Eşim peki beni mutlu görmek için ne yapacak ?Hep kadın mı yapacak fedakarlığı ? İlişkileri keselim demiyorum ziyaret olur tabi ama bunların ki anormal bir akraba ilişkisi...

aynı babannemlerin ailesi
zamanında annem sesini cikaramamis ama şimdi bizden destek bulduğu için gitmiyor biz kendimiz plan yapıyoruz

Bir ömür boyu akraba ziyareti yapmak istemiyorum devamlı devamlı. Kendi ailem ve onların ailesine giderim bunda sorun yok. Kendi aileme de bana kalsa ayda 1 giderim . Sadece 40 kişilik dev kadro arasına girmek istemiyorum 2 ayda bir gidebilirim en oluru bu.

Ben gitmem ama nişanlım gidebilir. Ben 2 ayda bir gitmeyi düşünürüm o 40 küsür insanın bulunduğu eve daha sık olmaz.

Bu belli ki ciddi bir konu. Evlenmeden önce oturup ciddi ciddi konuşmalısınız. Geçiştirmesine izin vermeden. Çünkü evlenince sorun olacak. Evliliğinizi sarsacak ilerki zamanlarda.

Hem sen daha o ortama girmeden neden bu kadar katı duruyorsun. Belki çok hoşuna gidecek önden sen koşacaksın her hafta.

Aşırı kalabalık insanların çoğu oturacak yer olmadığından yerlerde oturuyor, görümcem foto atmıştı oradan biliyorum .Bana göre değil... Ben onca insana hizmet yapamam ben gelin olduğum için benden de beklenecek üç görümcem var ikisi bekar ama bilirsin gelin ayrı gelinden daha çok hizmet bekleniyor. Ben kayınvalidemin evine gittiğimde kendim zaten yaparım iki görümcem var onlar yapsın demem demedim de ama onca insanla ben uğraşamam. Senden beklenmez hizmet başka yardım edenler de olur deme hiç tamam tek ben yapmıcam ama en önce benden isterler akrabaları. Sana bir şey anlatayım bu konuda .Nişanlımın halasına gittik 4 kızı vardı evde 2 gelini artı 3 görümcem etti 9 kişi . Bunların içinde benden hizmet beklendi ilk misafirliğe gittiğim evde özellikle kuzeni bana birşeyler yaptırmaya kalktı benim çocuğum var bahanesiyle.Sanki evde benden başka kimse yok hiç. İlk kez misafirliğe gittiğim evde gördüğüm muamele çok ilginçti yani..... Orda da öyle olur kesin herkes bana bir şeyler yaptırmaya kalkar. Ben istemem öyle.

Ben yabancı yerde iş yapamıyorum der çekilirsin kenara sen de.

Bunun tek yolu konuşmak. Çok ciddiyim evlilik gibi bir işe adım atmadan önce bu konuyu çözmelisiniz. Çok net söylüyorum ki evliliğinizietkileyecek kadar büyük sorun olacak. Görünen köy kılavuz istemez.

Insallah oyle olur yoksa sinir harbi yaşatır. Esine belli etmeden iyi bir strateji belirle koy sınırını, esin bile nedenini sorgulayamasın. Hatta kendi akrabalarin varsa ayni seye maruz tut mesela o da zamanla seni anlar. Konusmaktan anlamiyorsa yaptiklarinin aynisini ona yap ancak oyle anlıyorlar.

durum senden ziyade nişanlına kalmış canım. illa benm dediğim olacak diye tutturursa biraz zor. ama karşılıklı fedakarlık yaparsanız durum toparlanır zamanla da bi düzen oturtursunuz.

Ben gitmem ama nişanlım gidebilir. Ben 2 ayda bir gitmeyi düşünürüm o 40 küsür insanın bulunduğu eve daha sık olmaz.

Bence bu durum ileride sizi cok etkileyecek
bu konuda ciddi şekilde konuşmanız lazım gecistirmesine izin vermeden konusmalisiniz

Bizim ailede çok kalabalık, hele anne tarafı. 7 kardeş annemler teyzeler, dayılar, kuzenler toplanınca 28-29 kişi oluyoruz
Bende çok seviyorum bu kalabalığı. Düğünlerimiz bayramlarımız çok neşeli geçer. Bir fotoğraf karesine zor sigiyoruz mesela
Hepsini çok severim o kalabalık bana güç verir açıkçası iyi ki böyle kalabaligiz.

hiç sevmem kalabalık, gürültü. Allahtan kayınvalidemlerle ayrı şehirlerdeyiz. Onlarda da öyle.. Bir akrabalarına gittik fenalık geçiriyordum, kalkalım kalkalım diyip durdum. Küçüklüğünden beri öyle ortamlara girmeyenler için çok sıkıcı bir durum, ben alışamam şahsen.

bunları göze alarak evlenin

bu saatten sonra ne onlar değişir ne de eşin
sen gitmesende geleceklerdir
gelene hayır diyebilecek misiniz? ona gel dedim buna hayır demeyeyim diyecek hepsini kabul etmek durumunda kalacaksınız

benim eşim de Ordu'lu, onlar da kalabalıklar ama çok fazla araya gelmezler neyse ki =) şimdiden gidiş gelişleri azalt hoşlanmıyorsan. yoksa bu böyle devam eder orası belli.

bende samsunluyum öyle bir durum yok yani bizde
bayram felan olsa neyse de diğer türlü bilmiyorum

Ne kadar saçma hiç.mi işleri güçleri yok bu insanların ya bosver sen gitme esinde gitmez be nce

Bunu şimdiden yapamazsın.Evlenince şartlar değişiyor.Herkese mesafeli durursun.Birine gidersen diğerine bir bahane bulur gitmezsin.Şimdiden şartlanma olmaz.

Hee bi de bu işin Ordu lu olmakla,karaddenizli olmakla alakası yok.Tamamen senin nişanlının aile akrabalarının yaşam şekli o.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…