Oluyordu canım olmaz mı? Başlarda güç savaşı gibiydi ama ben taviz veremedim; şuan ki halimizi yüzdeye vurarak açıklayayım; eşim çağırmalarının %70 ine bahane uyduruyor(Bahane de değil aslında,çalıştığımız için 2 günümüz var. Planlarımız olabiliyor ya da evde işler oluyor. O kalabalığa karışmak cazip gelmiyor), %20sine katılıyoruz ya da eşim kızımla beraber gidiyor, %10una da kavga ediyoruz "sen niye gelmiyorsun,gitmek zorundayız bak bu önemli dıdımın dıdısı gelmiş" vb.tartışıyoruz.Ben kalabalık bir ortamda büyümediğim için mantıklı gelmiyor bu durumlar. Bayram havası gibi yöresel sofralar,o kalabalık,anlayamadığım sohbetler,tanımadığım insanlar hakkında dedikodular filan ev sahibine nasıl mutluluk veriyor anlayamıyorum. Ben mesela stres olurum ama onlar curcunayı seviyorlar. Herkes birbirine saygı gösterse hallolmayacak bir şey yok aslında
Nişanlımı birlikte gitmekten vazgeçirmek istiyorum... O beni de isteyecek çünkü yanında iyi biliyorum ... Kendisi gitsin ama hepte gitmesin yani . Benimle değerlendirmesi gereken vakitlerini akrabalarıyla değerlendirsin istemem.
Eşim peki beni mutlu görmek için ne yapacak ?Hep kadın mı yapacak fedakarlığı ? İlişkileri keselim demiyorum ziyaret olur tabi ama bunların ki anormal bir akraba ilişkisi...Eşinizi yanınızda mutlu görmek istiyorsanız; arada kendi doğasını yaşamaya bırakacaksınız.O havayı ciğerlerine kadar teneffüs etmesi gerekli.. Sizin diktenizle katılmadığı toplantılar için alacağı tepkiler belli; ''Kılıbık oldun'' ... Bu cümleleri duyan er kişisi kendini ispatlamak için ''erkeğim ben'' triplerine giriyor. ve buda ailenize ister istemez ilişkinize yansıyor. Kayın aile ve sülale ile ilişkileri kesmek öyle kolay değil.. Sizi çok iyi anlıyorum ama idare etmeniz sizin menfaatinize olacaktır.Tabi bu benim deneyimlerim. Konu sizin takdirinize bakar orası ayrı..
Oluyordu canım olmaz mı? Başlarda güç savaşı gibiydi ama ben taviz veremedim; şuan ki halimizi yüzdeye vurarak açıklayayım; eşim çağırmalarının %70 ine bahane uyduruyor(Bahane de değil aslında,çalıştığımız için 2 günümüz var. Planlarımız olabiliyor ya da evde işler oluyor. O kalabalığa karışmak cazip gelmiyor), %20sine katılıyoruz ya da eşim kızımla beraber gidiyor, %10una da kavga ediyoruz "sen niye gelmiyorsun,gitmek zorundayız bak bu önemli dıdımın dıdısı gelmiş" vb.tartışıyoruz.Ben kalabalık bir ortamda büyümediğim için mantıklı gelmiyor bu durumlar. Bayram havası gibi yöresel sofralar,o kalabalık,anlayamadığım sohbetler,tanımadığım insanlar hakkında dedikodular filan ev sahibine nasıl mutluluk veriyor anlayamıyorum. Ben mesela stres olurum ama onlar curcunayı seviyorlar. Herkes birbirine saygı gösterse hallolmayacak bir şey yok aslında
O zaman 2 haftada bir olarak anlaşırsınız. Ne bileyim senin ailene hafta içi akşamlar uğrarsınız. İşi yokuşa sürmek, sorun çıkartmak her zaman kolay olandır. Orta yol bulmak zordur. Hangisini seçeceğine sen karar vereceksin.
Ben gitmem ama nişanlım gidebilir. Ben 2 ayda bir gitmeyi düşünürüm o 40 küsür insanın bulunduğu eve daha sık olmaz.Bence artık bu durumu kabullenmelisi niz onların aile geleneği de bu demek ki
sürekli itiraz ederseniz hiç huzurunuz da kalmaz hakliyken haksız olursunuz huzur bozan olursunuz
ve şimdiden ya öyle olursa ya böyle olursa diye kafanızda kurmayın
Bir ömür boyu akraba ziyareti yapmak istemiyorum devamlı devamlı. Kendi ailem ve onların ailesine giderim bunda sorun yok. Kendi aileme de bana kalsa ayda 1 giderim . Sadece 40 kişilik dev kadro arasına girmek istemiyorum 2 ayda bir gidebilirim en oluru bu.
Bu belli ki ciddi bir konu. Evlenmeden önce oturup ciddi ciddi konuşmalısınız. Geçiştirmesine izin vermeden. Çünkü evlenince sorun olacak. Evliliğinizi sarsacak ilerki zamanlarda.
Hem sen daha o ortama girmeden neden bu kadar katı duruyorsun. Belki çok hoşuna gidecek önden sen koşacaksın her hafta.
Aşırı kalabalık insanların çoğu oturacak yer olmadığından yerlerde oturuyor, görümcem foto atmıştı oradan biliyorum .Bana göre değil... Ben onca insana hizmet yapamam ben gelin olduğum için benden de beklenecek üç görümcem var ikisi bekar ama bilirsin gelin ayrı gelinden daha çok hizmet bekleniyor. Ben kayınvalidemin evine gittiğimde kendim zaten yaparım iki görümcem var onlar yapsın demem demedim de ama onca insanla ben uğraşamam. Senden beklenmez hizmet başka yardım edenler de olur deme hiç tamam tek ben yapmıcam ama en önce benden isterler akrabaları. Sana bir şey anlatayım bu konuda .Nişanlımın halasına gittik 4 kızı vardı evde 2 gelini artı 3 görümcem etti 9 kişi . Bunların içinde benden hizmet beklendi ilk misafirliğe gittiğim evde özellikle kuzeni bana birşeyler yaptırmaya kalktı benim çocuğum var bahanesiyle.Sanki evde benden başka kimse yok hiç. İlk kez misafirliğe gittiğim evde gördüğüm muamele çok ilginçti yani..... Orda da öyle olur kesin herkes bana bir şeyler yaptırmaya kalkar. Ben istemem öyle.
Insallah oyle olur yoksa sinir harbi yaşatır. Esine belli etmeden iyi bir strateji belirle koy sınırını, esin bile nedenini sorgulayamasın. Hatta kendi akrabalarin varsa ayni seye maruz tut mesela o da zamanla seni anlar. Konusmaktan anlamiyorsa yaptiklarinin aynisini ona yap ancak oyle anlıyorlar.Senin dediğin gibi de dedim ona da cevabı var ,gerçekten bu konuda gözü kör olmuş ... Evlenince de böyle mi olacak devamlı sen gidecek misin evde beni bırakıp onun bunun işlerini halletmeye geceleri sabah erken saatler vs vs . O zaman öyle olmaz diyor zaten olursa büyük sorun olur...
Ben gitmem ama nişanlım gidebilir. Ben 2 ayda bir gitmeyi düşünürüm o 40 küsür insanın bulunduğu eve daha sık olmaz.
Ne kadar saçma hiç.mi işleri güçleri yok bu insanların ya bosver sen gitme esinde gitmez be nceGünaydın kızlar derdim şu ki nişanlımın ailesi aşırı kalabalık .Ordulular. Tam memleketlerinin adını almışlar, adeta ordu gibiler.Malum karadenizliler kalabalık oluyor.Her gün evlerinden misafir eksik olmuyor devamlı misafir devamlı .Onlar geliyor bunlar gidiyor. Bazı zamanlar akrabalar toplanıyormuş evde neredeyse en az 35-40 kişi oluyormuş düşünün. "En az" ... Ee bir sürü de çocuk var. Nerde oturuyor bu insanlar kalabalıkta anlamıyorum ayrı ayrı odalar da takılıyorlar galiba. İlk sözlendiğimiz zamanlarda büyük görümcem eskiden çok kalabalıktık şimdi öyle değil kim girip çıkıyor belli değildi fazla kalabalık hiç iyi değil yorucu oluyor demişti , bu 40 kişi kalabalık olmayan hali galiba...
Nişanlımın evine 4 kez gittim gittiğimde en fazla 25 kişi felandık . Onda da beni görmeye gelenler falan vardı.Sadece kadınlardı. Nişanlımın dediği o toplanma günlerinde bir de bunların eşleri var, çocuklar falan ortalık yol geçen hanı gibi olur ya çok sıkıcı. Ben istemiyorum öyle kalabalıkla uğraşmak.
Nişanlıma da demiştim zaten bizde öyle misafir git gel yok anca bayramlarda özel günlerde, ben devamlı misafir falan yapamam, o da gideriz nolcak akrabalarla ilişkileri koparmayalım hepte değil toplanma zamanlarında gideriz diyor, ne kadar sıklıkta toplanırsınız dedim ayda 2 kere felanmış , fazla dedim bana göre değil dedim , geçiştirdi beni,ben diceğimi dedim dedim ama evlenince şimdi diyecek gidelim gidelim , istemiyorum ben ya 40 insanla aynı evin içinde olmak hadi bir iki kez giderim hep hep gitmek zorunda mıyım ?Orda kim kimle ne konuşuyor her ağızdan bir ses kimsenin ne dediği anlaşılmaz. Ayrıca bazen gecenin saat 12si nişanlımla konuşuyorduk misafirler yeni gitti diyordu. 12 ye kadar misafir ne ?
Kayınvalidem de çağırır , aramız çok iyi kayınvalidem ile bozulsun istemem . Çağırır da gitmezsem darılır mı ki ama kendimden de ödün veremem istemediğim şeyi yapamam...Gerçi hep çağırmaz belki çünkü onlara uzakta oturmayı benden önce o istedi,birbirimizi sevmemize rağmen ve nişanlım tek oğlan olmasına rağmen uzak oturun demişti böyle diyen insan neden çağırsın değil mi ama ?
Nişanlımla da kötü olmak istemiyorum onu vazgeçirmem lazım o şimdi geçiştirdi beni ama evlenince der gidelim diye ... O zaman hepten baskı yapacak gidelim gidelim ben napıcam o zaman nasıl vazgeçiricem kızlar o giderse ben gitmezsem de bu sefer akrabalar dedikodu yapar gerçi umrumda değil isteyen istediğini desin. Benim derdim nişanlımı vazgeçirmek çünkü akrabalarına ne kadar bağlı ben biliyorum her hafta uğramasa halalarına dayılarına yapamıyor . Bana fikir verin...
Bunu şimdiden yapamazsın.Evlenince şartlar değişiyor.Herkese mesafeli durursun.Birine gidersen diğerine bir bahane bulur gitmezsin.Şimdiden şartlanma olmaz.Günaydın kızlar derdim şu ki nişanlımın ailesi aşırı kalabalık .Ordulular. Tam memleketlerinin adını almışlar, adeta ordu gibiler.Malum karadenizliler kalabalık oluyor.Her gün evlerinden misafir eksik olmuyor devamlı misafir devamlı .Onlar geliyor bunlar gidiyor. Bazı zamanlar akrabalar toplanıyormuş evde neredeyse en az 35-40 kişi oluyormuş düşünün. "En az" ... Ee bir sürü de çocuk var. Nerde oturuyor bu insanlar kalabalıkta anlamıyorum ayrı ayrı odalar da takılıyorlar galiba. İlk sözlendiğimiz zamanlarda büyük görümcem eskiden çok kalabalıktık şimdi öyle değil kim girip çıkıyor belli değildi fazla kalabalık hiç iyi değil yorucu oluyor demişti , bu 40 kişi kalabalık olmayan hali galiba...
Nişanlımın evine 4 kez gittim gittiğimde en fazla 25 kişi felandık . Onda da beni görmeye gelenler falan vardı.Sadece kadınlardı. Nişanlımın dediği o toplanma günlerinde bir de bunların eşleri var, çocuklar falan ortalık yol geçen hanı gibi olur ya çok sıkıcı. Ben istemiyorum öyle kalabalıkla uğraşmak.
Nişanlıma da demiştim zaten bizde öyle misafir git gel yok anca bayramlarda özel günlerde, ben devamlı misafir falan yapamam, o da gideriz nolcak akrabalarla ilişkileri koparmayalım hepte değil toplanma zamanlarında gideriz diyor, ne kadar sıklıkta toplanırsınız dedim ayda 2 kere felanmış , fazla dedim bana göre değil dedim , geçiştirdi beni,ben diceğimi dedim dedim ama evlenince şimdi diyecek gidelim gidelim , istemiyorum ben ya 40 insanla aynı evin içinde olmak hadi bir iki kez giderim hep hep gitmek zorunda mıyım ?Orda kim kimle ne konuşuyor her ağızdan bir ses kimsenin ne dediği anlaşılmaz. Ayrıca bazen gecenin saat 12si nişanlımla konuşuyorduk misafirler yeni gitti diyordu. 12 ye kadar misafir ne ?
Kayınvalidem de çağırır , aramız çok iyi kayınvalidem ile bozulsun istemem . Çağırır da gitmezsem darılır mı ki ama kendimden de ödün veremem istemediğim şeyi yapamam...Gerçi hep çağırmaz belki çünkü onlara uzakta oturmayı benden önce o istedi,birbirimizi sevmemize rağmen ve nişanlım tek oğlan olmasına rağmen uzak oturun demişti böyle diyen insan neden çağırsın değil mi ama ?
Nişanlımla da kötü olmak istemiyorum onu vazgeçirmem lazım o şimdi geçiştirdi beni ama evlenince der gidelim diye ... O zaman hepten baskı yapacak gidelim gidelim ben napıcam o zaman nasıl vazgeçiricem kızlar o giderse ben gitmezsem de bu sefer akrabalar dedikodu yapar gerçi umrumda değil isteyen istediğini desin. Benim derdim nişanlımı vazgeçirmek çünkü akrabalarına ne kadar bağlı ben biliyorum her hafta uğramasa halalarına dayılarına yapamıyor . Bana fikir verin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?