Nişanlımın akrabalarına olan bağımlılığı

Aynııı benim nişanlım aynı . Benimkini de kullanıyorlar bildiğin işlerini yaptırıyorlar, bir şey deyince de ben yardım ediyorum demiyor mu, iyilik yapmak güzel bir şey diyor. Ama onlar bunu iyilik olarak görmüyorlar ki hepsi için konuşmayayım ama çoğu kullanıyor, gel beni düğünden al çocuğum ağlıyor , gel beni otogardan al otogara bırak, gel bana işlerde yardım et oho bissürü bissürü... En azından seninki farkına varmış benimkisi farkında değil bir şey deyince diyor ki ben iyilik yapıyorum karşılık beklemiyorum .Her şeyde en iyi ben bilirim diye geçinen beyimiz bu konuda öyle saf ki.... Tamam ben gitmem demiyorum giderim ama zırt pırt gidemem , sonuçta benim de bir hayatım olacak. Yarın öbür gün bebeğim olacak kısmetse ben eşimle çocuğumla geçireceğim, dışarıda gezip tozacağım vakti neden bir ordunun içerisinde geçireyim ki ?

Eşinle aranızda sorun oldu mu peki katılmak istemediğin için ?

Nişanlımı birlikte gitmekten vazgeçirmek istiyorum... O beni de isteyecek çünkü yanında iyi biliyorum ... Kendisi gitsin ama hepte gitmesin yani . Benimle değerlendirmesi gereken vakitlerini akrabalarıyla değerlendirsin istemem.

Evlilik böyle bişey. İnan romantik filmlerdeki gibi her dakika el ele göz göze olmayacaksınız bir süre sonra. Tabi ki birlikte vakit geçireceksiniz ama onun yapmak istediği şeylere engel olmaya başlarsan birlikte geçirdiğiniz vakitlerin de bir anlamı kalmayacak. Aile bağları kuvvetli bir insanı aile toplantılarından uzak tutmaya çalışmak evliliğin için yapacağın en yanlış şey olur.

Ayda ıkı kere toplanılıyorsa, bir kere eşinle mutlaka katıl.. Diğerine eşin kendi başına gitsin.Orta yolu bulmak lazım..

Öyle muhtemelen de haftasonları toplanılır büyük ihtimal. Haftasonlarını daha farklı değerlendirmek isterim tatil günü neticede ayrıca kendi ailem de var, onunkiler benimkiler bize pek yapacak bir şey kalmaz o zaman.

Farkina varsa da bile bile yaptiklarina devam etmesi daha bir sinir bozucu oluyor. Anlamasini istiyorsan seni kullaniyorlar deme de sen onlarin her isine koşuyorsun ama onlar sana yeterince deger vermiyorlar üzülüyorum falan de.
Uzak dur akrabalardan surekli bahane bul bir de sınırını oyle ciz ki bilsinler seni aramadan seninle program yapamayacaklarini, biraz çekinsinler senden esin de çekinsin.
Ben hala ugras veriyorum. Erkekleri vazgecirmek cok zor oluyor saniyorlar ki onlarin akrabalarini sen de cok seveceksin, kendi akrabalarin gibi kabul edeceksin vs.

Yazan oldu mu bilmiyorum ama işin bir de şu boyutu var sana da gelmek isteyecekler toplu halde. Eğer sen gidersen illa ki senden de cagirmani bekleyecekler valla çok zor 40 kişiyi agirlayamam ben umarım nisanlin seni anlar seni zor durumda bırakmaz.

Bir gün mü izin var haftada?
Ne bileyim yolu bulunur isterseniz her şeyin. Cuma ya da cumartesi akşamı yemeğe gidersiniz birlikte, ertesi gün aileye. Ya da tatil günü sabah erken kalkıp kahvaltıya gider, bütün günü birlikte geçirir akşam üstü ailetoplantısına gidersiniz. Bir sonraki hafta yine bütün günü başbaşa geçirip akşam yemeğine senin ailene gidersiniz. Olur yani, orta yol bulunur.

Senin dediğin gibi de dedim ona da cevabı var ,gerçekten bu konuda gözü kör olmuş ... Evlenince de böyle mi olacak devamlı sen gidecek misin evde beni bırakıp onun bunun işlerini halletmeye geceleri sabah erken saatler vs vs . O zaman öyle olmaz diyor zaten olursa büyük sorun olur...

Eşinle aranızda sorun oldu mu peki katılmak istemediğin için ?
Oluyordu canım olmaz mı? Başlarda güç savaşı gibiydi ama ben taviz veremedim; şuan ki halimizi yüzdeye vurarak açıklayayım; eşim çağırmalarının %70 ine bahane uyduruyor(Bahane de değil aslında,çalıştığımız için 2 günümüz var. Planlarımız olabiliyor ya da evde işler oluyor. O kalabalığa karışmak cazip gelmiyor), %20sine katılıyoruz ya da eşim kızımla beraber gidiyor, %10una da kavga ediyoruz "sen niye gelmiyorsun,gitmek zorundayız bak bu önemli dıdımın dıdısı gelmiş" vb.tartışıyoruz.Ben kalabalık bir ortamda büyümediğim için mantıklı gelmiyor bu durumlar. Bayram havası gibi yöresel sofralar,o kalabalık,anlayamadığım sohbetler,tanımadığım insanlar hakkında dedikodular filan ev sahibine nasıl mutluluk veriyor anlayamıyorum. Ben mesela stres olurum ama onlar curcunayı seviyorlar. Herkes birbirine saygı gösterse hallolmayacak bir şey yok aslında

40 kişiyi bende ağırlayamam ayrı ayrı çağrırım topluca istemiyorum.

Her hafta her hafta aile ziyareti yapmak istemiyorum ki elalem ayda bir kere anca yapıyor...

Ortam çok bayıcı ama 40 kişi bunalırım..

Eşinizi yanınızda mutlu görmek istiyorsanız; arada kendi doğasını yaşamaya bırakacaksınız.O havayı ciğerlerine kadar teneffüs etmesi gerekli.. Sizin diktenizle katılmadığı toplantılar için alacağı tepkiler belli; ''Kılıbık oldun'' ... Bu cümleleri duyan er kişisi kendini ispatlamak için ''erkeğim ben'' triplerine giriyor. ve buda ailenize ister istemez ilişkinize yansıyor. Kayın aile ve sülale ile ilişkileri kesmek öyle kolay değil.. Sizi çok iyi anlıyorum ama idare etmeniz sizin menfaatinize olacaktır.Tabi bu benim deneyimlerim. Konu sizin takdirinize bakar orası ayrı..

Her hafta her hafta aile ziyareti yapmak istemiyorum ki elalem ayda bir kere anca yapıyor...

O zaman 2 haftada bir olarak anlaşırsınız. Ne bileyim senin ailene hafta içi akşamlar uğrarsınız. İşi yokuşa sürmek, sorun çıkartmak her zaman kolay olandır. Orta yol bulmak zordur. Hangisini seçeceğine sen karar vereceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…