Ben öyle görmedim ama. Bende o halde mutsuz olurum. Ben tamamen gitmeyelim demiyorum sadece azaltmak istiyorum.
Bana göre değil düğün evi gibi ortamda misafirlik.
Vazgecmeeez ya paşa paşa gideceksin ya da ben gibi gidilecegi vakit bir gıcıklık çıkaracaksın onun huzurunu kaçırıp kendi huzurunu sağlayacaksın. Biz de guya akrabalardan uzakta hatta farkli bir sehirde yasiyoruz ama bir aileyi misafirlige kabul edince tum sulale kalkip geliyor.
Yaşadığımız birkac olaydan anladim ki esim sulalede kullanilan is yaptirilan ama takdir edilmeyen insan. Bunu kendisine de anlattim farkina vardi cok uzuldu alindi ama 2 hafta sürdü. Sonrasinda basladi yine goruselim gidelim gelelim demeye. Ben bile buna ragmen vazgeciremedim. Allah sabır versin.
Aynen öyle...Bende sıkılırımm. .
Az öz muhabbet iyi olsa ..
Ayy sorma öyleler gerçekten herşeyi onlar biliyor ama bir şey bildikleri yok .nişanlın seni seviyorsa fedakarlık yapacak....karadenizliler bn biliyorum kafasındadır cok zor işin
Eşinle aranızda sorun oldu mu peki katılmak istemediğin için ?Seni en iyi anlayacak insanlardan biri benim. Bingöllüyüz biz ve eşimin ailesi aynen anlattığın gibi. 5 yıllık evliyiz, öncesinde de 8-9 senelik geçmişimiz var. Aileyi tanıyınca,o kalabalığa maruz kalınca aynen böyle olmuştumDeğişen hiç bir şey de yok,herşey hala aynı.Tavrını baştan koy,ben katılmamaya çalışıyorum.
Nişanlımı birlikte gitmekten vazgeçirmek istiyorum... O beni de isteyecek çünkü yanında iyi biliyorum ... Kendisi gitsin ama hepte gitmesin yani . Benimle değerlendirmesi gereken vakitlerini akrabalarıyla değerlendirsin istemem.Kalabalık bir ailede büyüdüm. Sadece anne baba çocuklar torunlar bir araya gelince 15 kişi oluyoruz. Teyzeler, halalar falan filan da girince işin içine seyreyle cümbüşü. Ben seviyorum bu halimizi. İyi ki varlar, iyi ki aile ilişkilerimiz bu denli yolunda diyorum. Her zaman arkanda bir sürü destek olduğunu biliyorsun. Şu durumda eşim sorun çıkarsaydı, sen git ben gelmem, sen de gitme, evimize de gelmesinler deseydi çok bozulurdum. Hatta bunu evlenmeden önce söyleseydi muhtemelen o evlilik gerçekleşmezdi. Ki eşim minnacık bir ailede büyümüs, iki abla iki yeğenden başka kimsesi olmayan bir adam. Bu toplantılara onları da dahil ediyoruz nişanlandığımızdan beri. Daha geniş aile olduk.
Siz gitmeyecekseniz bile bırakın nişanlınız katılsın o toplantılara. Vazgeçirmeye çalışırsanız ciddi sorunlar çıkar aranızda.
Nişanlımı birlikte gitmekten vazgeçirmek istiyorum... O beni de isteyecek çünkü yanında iyi biliyorum ... Kendisi gitsin ama hepte gitmesin yani . Benimle değerlendirmesi gereken vakitlerini akrabalarıyla değerlendirsin istemem.
Öyle muhtemelen de haftasonları toplanılır büyük ihtimal. Haftasonlarını daha farklı değerlendirmek isterim tatil günü neticede ayrıca kendi ailem de var, onunkiler benimkiler bize pek yapacak bir şey kalmaz o zaman.Evlilik böyle bişey. İnan romantik filmlerdeki gibi her dakika el ele göz göze olmayacaksınız bir süre sonra. Tabi ki birlikte vakit geçireceksiniz ama onun yapmak istediği şeylere engel olmaya başlarsan birlikte geçirdiğiniz vakitlerin de bir anlamı kalmayacak. Aile bağları kuvvetli bir insanı aile toplantılarından uzak tutmaya çalışmak evliliğin için yapacağın en yanlış şey olur.
Farkina varsa da bile bile yaptiklarina devam etmesi daha bir sinir bozucu oluyor. Anlamasini istiyorsan seni kullaniyorlar deme de sen onlarin her isine koşuyorsun ama onlar sana yeterince deger vermiyorlar üzülüyorum falan de.Aynııı benim nişanlım aynı . Benimkini de kullanıyorlar bildiğin işlerini yaptırıyorlar, bir şey deyince de ben yardım ediyorum demiyor mu, iyilik yapmak güzel bir şey diyor. Ama onlar bunu iyilik olarak görmüyorlar ki hepsi için konuşmayayım ama çoğu kullanıyor, gel beni düğünden al çocuğum ağlıyor , gel beni otogardan al otogara bırak, gel bana işlerde yardım et oho bissürü bissürü... En azından seninki farkına varmış benimkisi farkında değil bir şey deyince diyor ki ben iyilik yapıyorum karşılık beklemiyorum .Her şeyde en iyi ben bilirim diye geçinen beyimiz bu konuda öyle saf ki.... Tamam ben gitmem demiyorum giderim ama zırt pırt gidemem , sonuçta benim de bir hayatım olacak. Yarın öbür gün bebeğim olacak kısmetse ben eşimle çocuğumla geçireceğim, dışarıda gezip tozacağım vakti neden bir ordunun içerisinde geçireyim ki ?
Ortam çok bayıcı ama 40 kişi bunalırım..Ayda ıkı kere toplanılıyorsa, bir kere eşinle mutlaka katıl.. Diğerine eşin kendi başına gitsin.Orta yolu bulmak lazım..
Öyle muhtemelen de haftasonları toplanılır büyük ihtimal. Haftasonlarını daha farklı değerlendirmek isterim tatil günü neticede ayrıca kendi ailem de var, onunkiler benimkiler bize pek yapacak bir şey kalmaz o zaman.
Senin dediğin gibi de dedim ona da cevabı var ,gerçekten bu konuda gözü kör olmuş ... Evlenince de böyle mi olacak devamlı sen gidecek misin evde beni bırakıp onun bunun işlerini halletmeye geceleri sabah erken saatler vs vs . O zaman öyle olmaz diyor zaten olursa büyük sorun olur...Farkina varsa da bile bile yaptiklarina devam etmesi daha bir sinir bozucu oluyor. Anlamasini istiyorsan seni kullaniyorlar deme de sen onlarin her isine koşuyorsun ama onlar sana yeterince deger vermiyorlar üzülüyorum falan de.
Uzak dur akrabalardan surekli bahane bul bir de sınırını oyle ciz ki bilsinler seni aramadan seninle program yapamayacaklarini, biraz çekinsinler senden esin de çekinsin.
Ben hala ugras veriyorum. Erkekleri vazgecirmek cok zor oluyor saniyorlar ki onlarin akrabalarini sen de cok seveceksin, kendi akrabalarin gibi kabul edeceksin vs.
Oluyordu canım olmaz mı? Başlarda güç savaşı gibiydi ama ben taviz veremedim; şuan ki halimizi yüzdeye vurarak açıklayayım; eşim çağırmalarının %70 ine bahane uyduruyor(Bahane de değil aslında,çalıştığımız için 2 günümüz var. Planlarımız olabiliyor ya da evde işler oluyor. O kalabalığa karışmak cazip gelmiyor), %20sine katılıyoruz ya da eşim kızımla beraber gidiyor, %10una da kavga ediyoruz "sen niye gelmiyorsun,gitmek zorundayız bak bu önemli dıdımın dıdısı gelmiş" vb.tartışıyoruz.Ben kalabalık bir ortamda büyümediğim için mantıklı gelmiyor bu durumlar. Bayram havası gibi yöresel sofralar,o kalabalık,anlayamadığım sohbetler,tanımadığım insanlar hakkında dedikodular filan ev sahibine nasıl mutluluk veriyor anlayamıyorum. Ben mesela stres olurum ama onlar curcunayı seviyorlar. Herkes birbirine saygı gösterse hallolmayacak bir şey yok aslındaEşinle aranızda sorun oldu mu peki katılmak istemediğin için ?
40 kişiyi bende ağırlayamam ayrı ayrı çağrırım topluca istemiyorum.Yazan oldu mu bilmiyorum ama işin bir de şu boyutu var sana da gelmek isteyecekler toplu halde. Eğer sen gidersen illa ki senden de cagirmani bekleyecekler valla çok zor 40 kişiyi agirlayamam ben umarım nisanlin seni anlar seni zor durumda bırakmaz.
Her hafta her hafta aile ziyareti yapmak istemiyorum ki elalem ayda bir kere anca yapıyor...Bir gün mü izin var haftada?
Ne bileyim yolu bulunur isterseniz her şeyin. Cuma ya da cumartesi akşamı yemeğe gidersiniz birlikte, ertesi gün aileye. Ya da tatil günü sabah erken kalkıp kahvaltıya gider, bütün günü birlikte geçirir akşam üstü ailetoplantısına gidersiniz. Bir sonraki hafta yine bütün günü başbaşa geçirip akşam yemeğine senin ailene gidersiniz. Olur yani, orta yol bulunur.
Ortam çok bayıcı ama 40 kişi bunalırım..
Her hafta her hafta aile ziyareti yapmak istemiyorum ki elalem ayda bir kere anca yapıyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?