yani okurken benimde aklıma o geldi dikiş tutturamıyo belli biraz günahlarını göz ününden geçirsin belki birinin hakkına girmiştir anne babasından dua almaya baksın eğer biliyorsan niyetini bağlayarak vakıa suresi oku hatta ben bile okuyamazsan sana niyet okuyabilirim..
öğretmek değilde bildiğimi paylaşırım elbette nasıl ki namazda Allah rızası için niyet ettim diyosak bunun içinde niyet edebiliriz ben konu sahibinin isteğine niyet ederek okudum ve sonunda dua ederken okuduğum sureyi arkadaşın duasına vesile kıl diye dua ettimVakia suresini cok okurum, hatta cogu kismini ezberledim. Borc odenecegi zaman, paraya ihtiyacim oldugu zaman hemen okurum. Allah hic karsiliksiz birakmiyor cok sukur. Ne zaman okusam bir yerlerden para gelir. Cuzdanimdaki para harcasam da bir turlu bitmez vs... Kisacasi bereket veriyor insanin parasina bu sure.
Fakat niyet baglamak ne demek onu ben bilmiyorum, merak ettim. Ogretirsen sevinirim. Allah kabul etsin dualarini. :)
Konu sahibesi arkadasim, ben de boyle bir sebepten ayrilmayi aklindan cikarman gerektigini dusunuyorum. Zordur elbette ama bu da sinaviniz belli ki. Sirf isi yok diye nisanlindan ayrilirsan kimseyle mutlu da olamazsin bence. Sahsi fikrim.
Ben de yasadim bu skintiyi kisa sure olsa da. Kendim uzun zamandir cabalarima ragmen issizim, atanamadim. Ben de az uzmedim kendimi ama simdi oluruna biraktim.
Benim de erkek arkadasim kpssden iyi puan almasina ragmen kurum sinavlarindan yuzu gulmuyordu. Hayalini kurdugu kurumda yalnizca 2 defa sinava girme hakki vardi ve ilkinde sinavi kazanamamisti cok iyi gecmesine ragmen. Bir daha ilan verilmesini bekleme, son sansi oldugunu bilerek o stresle yeniden hazirlanma falan... Simdi soylemesi dile kolay ama gel de bana sor o donemi. Yedi bitirdi kendini, saci basi dokuldu bu yasta. Bana da zindan etti hayati. Ama cok sukur ummadigimiz anda kazandi.
En beklemedigin anda oluveriyor. Sabret, kavga etmemeye calis. Alttan al. Zaten bir taraftan yuzu gulmuyor, bari senden yana gulsun yuzu.
Emin ol bu zor zamanlar gecince senin anlayisliligin kalacak hep aklinda.
öğretmek değilde bildiğimi paylaşırım elbette nasıl ki namazda Allah rızası için niyet ettim diyosak bunun içinde niyet edebiliriz ben konu sahibinin isteğine niyet ederek okudum ve sonunda dua ederken okuduğum sureyi arkadaşın duasına vesile kıl diye dua ettim
Merhabalar,
Arkadaşlarım 6 aydır nişanlıyım 23 yaşındayım. nişanlımla uzun bir birliktelik sonrasında evlilik kararı aldık. Bazı şeyler için biraz daha zaman var beklemeliyiz dememe rağmen beni ikna etti ve nişanlandık. Okulunu nişandan bir yıl önce bitirmişti. Bana (nişanlanmadan önce) işiyle ilgili bir kursa gideceğini söylemişti. O zaman iyi bir iş bulacağını söylemişti. Daha sonra işe girdi biraz para kazanıp öyle gideyim dedi. 12bin tl lik bir kurs. Sonra evleniyoruz borcum var dedi gitmedi. Böyle gitti bu durum. Sürekli iş aradı buldu da. Ancak patron anlaştıkları fiyatın altında para verdi. Bir diğeri; onun işi olmayan farklı şeyler yaptırdı. bir diğeri iki ay sonra battı nişanlım çıkmak zorunda kaldı. vs vs. bu böyle gitti. nişana 2 ay kala bir iş buldu elhamdülillah dedik bu iyi bir işe benziyordu. Nişanımızı sevinçle yaptık. Ancak şimdi sekiz ay sonra sizin çalıştığınız departmanı kapatıyoruz diyerek nişanlı mı işten çıkartmışlar. 15 gündür iş arıyor ama malesef yok. Ben o kadar üzgün ve artık bitkinim ki. Ona destek olmaya çalışıyorum ancak kendisi inanılmaz bir psikoljık bunalım içinde ve sürekli konu bu iş olayına geliyor, tartışıyoruz. Bazen de sanırım ben artık bitkinlikle onun üzerine gidiyorum (neden işin oturmadan beni istedin diye, ve neden o kursa gitmedin diye) bazen de o durduk yere bu konuyu açıp tartışma çıkartıyor.
Akrabalar soruyorlar iş buldu mu? iş buldu mu? Ayy senin nişanlında bi işte dikiş tutturamadı diyen bile oldu kahroldum ya. Benim gibi bir durum yaşayan var mı? ya da nasıl davranmam gerektiğini bilen? Konuyu sabırla okuyan herkese şimdiden teşekkürler. Dualarınızda bana da yer vermeniz dileklerimle..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?