Nişanlımın İşsiz Oluşu

Senin nişanlına bu zor günlerinde destek olman gerekir canım kötü sözler duysan dahi boş ver sen ona yansıtma bile.Seninle aynı bir durum değil ama yine de anlatmak istedim. Annemler 23 yıllık evliler ben babamın küçüklüğümden beli hiç bir zaman evde durduğunu görmedim işten dolayı yani mesaiye kalırdı evine para getirip geçindirmek için çabalamıştır her zaman.Benim liseye gittiğim zamanlarda iş yeri kaç yıllık işçisi bir de rahatsızdı babam çalışma zorunluluğu olmasına rağmen çıkarttılar.Hepimiz çok üzülmüştük o zaman ne yapacağız nasıl geçineceğiz üzüntüsü vardı.Bir de babam rahatsız olduğu için her işte çalışma durumu yoktu her işi de yapamazdı.Annem ne etraftan duyduğu kötü düşünceleri ne de üzüntüsünü babama yansıttı her zaman için babamın arkasında oldu destek verdi.Canını sıkmamasını söyledi.Çok şükür ki kaç yıl oldu bu sorunu aşalı emekli olma imkanı çıktı malulen emekli oldu o zaman babam.Elbette bir işin olmaması evi geçindirme problemi sıkıntılı süreç ama emin ol Rabbim bu konuda da kimseyi darda koymuyor.Sİz ki yuva kurmak için çabalayan insanlarsınız ve yuva kuranın Rabbim her zaman yanındadır ben o yüzden inanıyorum ki nişanlın işini bulup hayırlısıyla da yuvanızı kuracaksınızdır.Sadece senin şimdi yapman gereken nişanlına destek olmak ona yanında olduğunu hissettirebilmek.İşi bulduktan sonra da zaten hepsi düğün işleri felan yoluna girer.Allah yardımcınız olsun bu süreçte hayırlı iş kapıları açsın Allah size inşallah.

evlilikte böyle bir durumla karşılaşıp konuyu açsaydınız belki derdim ama nişanlısınız daha, uzunca bir süre görüşmüşsünüz ve nişanlanmışsınız, ki daha önce iş bulabildiğine göre nişanlınız yeni bir iş bulacaktır eminim, daha 15 gün olmuş. kendimden örnek vereyim, ben işe başladığımda eşim çalışmıyordu, yurtdışından yeni gelmiştik.. 2 ay iş baktı, ben işe gidip geldim ve bu durumu gerçekten hiç sorun etmedim onu istemediği bir iş de olsa çalışması için zorlamadım. sadece dua edelim Allah hayırlı bir kapı açsın dedik ve Allah a sığınıp iş başvurusu yaptık. 2 ay sonra benden düşük maaşla bir yerde işe başladı, halimize şükrettik, yine sorun yapmadık. ondan 2 ay sonra da benim çalıştığım kurumda yeni alımlar yapılmaya başlandı ve Allah nasip etti bu kuruma başladı. bazen biz bilemiyoruz, her şey biran önce olsun istiyoruz ama her şeyin bir zamanı var. bence dua edin ve sıkıntı yapmayıp Allah a güvenin, hayırlı zamanlarda daha hayırlı bir iş çıkarır karşınıza eminim.

Nişanlına destek ol derim, sonuçta hevesli, çalışmak için iş arıyor ama işleri rast gitmiyormuş.

Biz nişanlandığımızda da eşim işsizdi, öğretmenlik mezunu ama atanamamıştı, nişanlandığımız sene hem kpss ye hazırlandı hemde özel bir şirkette işe girdi ama baktı ki özellerden iş yok öğretmenlik mezunu olmasına rağmen (hayali öğretmenlik olmasına rağmen) 6 ay okudu ve polis oldu.

Zamanın ne getireceği belli olmaz evlilik için acele etme, işe girene kadar düğünü ertele bu süreçte de nişanlına destek ol derim.

Vakia suresini cok okurum, hatta cogu kismini ezberledim. Borc odenecegi zaman, paraya ihtiyacim oldugu zaman hemen okurum. Allah hic karsiliksiz birakmiyor cok sukur. Ne zaman okusam bir yerlerden para gelir. Cuzdanimdaki para harcasam da bir turlu bitmez vs... Kisacasi bereket veriyor insanin parasina bu sure.

Fakat niyet baglamak ne demek onu ben bilmiyorum, merak ettim. Ogretirsen sevinirim. Allah kabul etsin dualarini. :)

Konu sahibesi arkadasim, ben de boyle bir sebepten ayrilmayi aklindan cikarman gerektigini dusunuyorum. Zordur elbette ama bu da sinaviniz belli ki. Sirf isi yok diye nisanlindan ayrilirsan kimseyle mutlu da olamazsin bence. Sahsi fikrim.

Ben de yasadim bu skintiyi kisa sure olsa da. Kendim uzun zamandir cabalarima ragmen issizim, atanamadim. Ben de az uzmedim kendimi ama simdi oluruna biraktim.

Benim de erkek arkadasim kpssden iyi puan almasina ragmen kurum sinavlarindan yuzu gulmuyordu. Hayalini kurdugu kurumda yalnizca 2 defa sinava girme hakki vardi ve ilkinde sinavi kazanamamisti cok iyi gecmesine ragmen. Bir daha ilan verilmesini bekleme, son sansi oldugunu bilerek o stresle yeniden hazirlanma falan... Simdi soylemesi dile kolay ama gel de bana sor o donemi. Yedi bitirdi kendini, saci basi dokuldu bu yasta. Bana da zindan etti hayati. Ama cok sukur ummadigimiz anda kazandi.

En beklemedigin anda oluveriyor. Sabret, kavga etmemeye calis. Alttan al. Zaten bir taraftan yuzu gulmuyor, bari senden yana gulsun yuzu.

Emin ol bu zor zamanlar gecince senin anlayisliligin kalacak hep aklinda.

öğretmek değilde bildiğimi paylaşırım elbette nasıl ki namazda Allah rızası için niyet ettim diyosak bunun içinde niyet edebiliriz ben konu sahibinin isteğine niyet ederek okudum ve sonunda dua ederken okuduğum sureyi arkadaşın duasına vesile kıl diye dua ettim

Allah yardmcinz olsun guzelim.bizde vize bekliyoruz. herkeste ayri sorun var bu dunyada. allah hepmze guzel rizik versn . milletin lafinada bakma. millete laf anlatamazsin zaten

Tesekkur ederim, ogrenmis oldum. :) Allah kabul buyursun dualarini.

canım aynen kendimi gördüm okurken yazdıklarını bnde sana kısa bır ozet gecıyım yalnız olmadıgını hısset dıye : bende 10 ay once nısanladım apar topar uvey annem babama solemıs cıddı ılıskısı var dıye babamda durmaz ya hemen gelsınler ıstesınler dedı nısanlımın okulun bıtmesıne ıkı ders vardı ve calısıyordu bır kozmetık dukkanı ortak acmıstı arkadasıyla babam o ıs ev gecindirmez dedı ayrıldı ıs aramaya basladı ama bız bu sırada nişanı yaptık aılesı soz verdı bız 2 ay ıcınde oğlumuzu işe koycaz dugunude uzatmadan yapcaz dıye aılesıde mevkı sahıbı ınsanlar babası avukat annesi öğretmen buna rağmen sözlerinde durulmadı nısanlımın kısmetı kapalıydı bu konuda cok ıs gorüsmesıne gttı ama hep gerı sonucsuz döndü artık kavgalarmız cogalmıstı baskılar basladı cevrede hanı 2 ayda evlenıodun demeler erkek adam bukadar zaman ıs bulamazmı demeler nasıl aılesı varmıs onun demeler artık dısarı cıkamıyordum çok aglıyordum mılletten dolup dolup nişanlıma çatar oldum. aılesiylede kopardım bağları mesafeyi koydum cünku bızı yuz ustu bırakıp bu yaz göcek e yazlıklarına gittıler aylarca kaldılar bız savasın ortasnda yalnız kaldık bırbımızın yaralarını sarmak yerıne kanatır olduk. ve sonra nısanlım gecen ay cok sukur allah dualarmı duydu bi işe girdı maşallah simdılik sıkıntı yok ama sımdıde 2 ay ıcınde dugun yapcaz dıyordu 3 -4 ay calısayım kendımı toparlayım demez mi bana delirdim düğünunuzde sızın olsun dedım ben artk yemın ettm dugun dernek konusu açmamaya ne olcak bılmıyorum aılesı zaten kopuk benım aılemden aramazlar sormazlar.... beklıyorum bende onlardan bır hamle en azından düğün tarıhı koyulsa 3 ay 4 ay beklesem ama oda olmuyor bnde mutsuzum
canım demem su ki sen insanlara kulak asma biliyorum zor ama onlar yuzunden sız yıpranıyorsunuz birgün gelecek sen beyaz gelinlikle ilan ederken mutlulugunuzu onların tüm soyledıklerı tarih olacak.dua et tatlım...allah nısanlına guzel bır rızık kapısı açsın inşallah sıkıntılarınızı gidersin amin ...bence nişanlını suçlamamalısın cunku boyle sıkıntılı durumlarda hep bır taraf suclanır bızde suclu ınsanlardı ortalıgı karıstırdılar ama nısanlın için de zor , yapar gıbı gelmıstır erkek adam sonuçta her işin altından kalkarım diye nişan a niyetlenmıştir.oyle konusman gururunu azmını kırabılır sende haklısın magdursun ama sakın olmaya calıs ona destek ol erkekler cocuk gıbıdır en sıkıntılı anlarda bıle el ustunde tutulup yanlarında olunmasını ısterler bu boyle canım...bir süre düğün konuşmayın rutin şeylerden bahsedin bu en iyisi şimdi biz düğün konusmuyoruz no stres no problem :) ama doluyorum bir patlıcam fena olacak... sen sakın ol ama :)

Kizlar cok tsk ederim yorumlar icin benim.isimi sormussunuz ben öğretmenim. Cektigim sıkıntıların tarifi yok. Her an kavga ediyoruz ne o sakinlesiyo nede ben. Herşeyden nem kapar olduk. Ben sakinlesemiyorum destekte olamıyorum. Ama ayrılığı tabiki düşünmüyorum boyle bi nedenden dolayi. Yaptığımın yanlis olduğunun farkindayim ama destek olamıyorum elimde değil sanki bana büyük bi haksızlık yapılmış gibi hissediyorum. Ise girene kadar sakinlesemiyecegim.

düzgün adam gibi düzenli sabah çıkıp akşam geleceği bir işi olmadığı sürece sakın ha sakın evlenmeyesin tecrübe ile sabittir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…