- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.389
- 798
- Konu Sahibi socialscientist
-
:)Tamamen tersini ima eden yani yüzde yüz ironi içeren bir tshirt
Niye dalga olsun?
Gerçekten böyle düşünen adamlar olabilir veyahut dalga bile olsa, o tshirtü giyebilmek ya da giydirebilmek de meseledir.
Eminim ki ironi yerine sadece bilmişliği eleştiriliyordur eğer dalga bile olsa, aptallığı değil.
Arkadaşım, insanlar empati yaparak kızdıkları için bence bu aldığın bu tepkiler. Bu kadar zeki, başarılı, önü açık bir genç kızımız, neden alelade bir erkek, üstelik seni aşağı çekmeye çalışan bir adamcık için yurtdışında çok iyi bir okuldan vazgeçer diye sorguluyorlar haklı olarak.Burada beni uyaranları, bana üzülenleri tenzih ederek söylüyorum ki yorum yazanların en iyi ihtimalle %70'i falan neden zeki olmadığımı kanıtlamaya çalışmış. Hem de hayatımın sadece küçük bir kesiti üzerinden. Asıl soru ve benim argumanım 'ben zekiyim.' olmamasına rağmen. Acaba sizlere ne demeli
Hayır yani anlamadım, sonuçta siz ikili ilişkinizde bununla mutlusunuz.Bırak kendince mutlu olsun şekerim.
Hayır yani anlamadım, sonuçta siz ikili ilişkinizde bununla mutlusunuz.
Çomak sokmak nedir ki?
Ve gerçekten haklı ama esprili bir eleştiri olduğunu sizi az buçuk bildiğimden çıkarım yapabiliyorum.
Velev ki aptal bir kadınsınız ama eşiniz ‘bak senin için bunu giyiyorum üstünlüğünü kabul ettim’ dese, siz bunla mutlu olsanız ve buradaki verilen olumsuz tepkiyle gururunuz kırılsa ne olacaktı, mutlu mu olacağız topluca:)
Ben de uzun süredir bu soruyu kendime içten içe soruyorum. Aslında her şeyi fazlaca farkındayım. Niye eyleme dökemiyorum onu bulup, çözmem lazım.Hah, aynen öyle zeki olmayabilirdiniz de, onun bu başarılı iş hayatınızı küçümsemesi abes olan.
Yorumumun en altında söylediğim, gerçekten zeki bir kadının bu adamla ne işi var sorusunu yineliyorum.
Bana verdiğiniz cevapla tatmin ve ikna oldum çünkü durumun böyle olduğuna.
Alışkanlık, sevgi vs birçok sebep olabilir.Ben de uzun süredir bu soruyu kendime içten içe soruyorum. Aslında her şeyi fazlaca farkındayım. Niye eyleme dökemiyorum onu bulup, çözmem lazım.
Bunu demenize bayağı şaşırdım..Çoğu konuda yorumunuza rastlıyorum ve bu yaptığınız yorumlarda karşınızdaki kişinin mutlu olup olmaması umrunuzda değil..Her şeyi açıkça söylüyorsunuz konu sahiplerine..Çok sivri bir dille hem de..O zaman başkası size yapmaya çalışınca eleştirmeyin..Teşekkür ederim, biz o tişörtün esprili anlamını bilmiyorduk zaten iyi ki söylediniz. Akşama kavga edeyim bari.
Peki ben gerçekten bilmiyor olsaydım esprili anlamını, eşim benimle dalga geçiyor olsaydı, bu sebepten biz kavga etseydik aramız bozulsaydı mutlu mu olacaktınız? Gerçi daha ihtimalken bile halay çekmeye başlamışsınız ne hoş. Allah herkesin kalbine göre versin.
bayanın zekiyim dahiyim diye bir iddası yok ama gözle görülür gerçekler var, nişanlısının tavrının kırıcı olduğuna dertleniyor, üstün zekalı olmamıza gerek yok ama hangimiz aklımıza zekamıza düşüncemize değer verilmese, bu konuda bir ima yapılsa kırılmayız ki?kesinlikle katılıyorum.2 tane,zeka testleriyle üstün zeka teşhisi konmuş çocuk sahibiyim.2 si de küçüklüğünden fark edildiler.farklı düşünür yaratıcı meraklı karşınızda koca bir filozof bilim adamı varmış gibi oturun siyasi toplumsal sanatsal bilimsel konuşmalar yapabileceğiniz küçücük bedenler.ama akademik başarı da sınıfın birincisi en iyisi değiller çünkü ders çalışmaktan nefret ediyorlar hatta okulu anlamsız gereksiz buluyorlar.icat yapmak araştırma yapmak belgesel izlemek istiyorlar..kardeşim de üstün zekalı ama depresif ve bir baltaya sap olamadı.
acaba diyorum zekanıza çok mu vurgu yapıyorsunuz.yapmasanızda ima mı ediyorsunuz.bu zeka konuşmaları nerden çıktı.demekki aranızda zeka yarıştırması var ki böyle bir konuşma geçmiş. birinin zekanızı eleştirmesi sizi sarsmış gibi geldi.
zeki insanlarda bir de kendini üst görme vardır acaba bu olabilir mi davranış ve sözlerinizde.sürekli sen harikasın zekisin gibi pohpohlanmak mı istiyorsunuz.
zeki olmak akademik başarısı yüksek olmak değildir.hatta çok zekiler okulla sorun yaşar uyum sağlayamazlar.
geçmişte üstün zeka tanısı almış ama öğretmen olan biriyim.evet sınavda ilk 10 bine girdim ama öyle ilk üç üniversiteye girme diye bir durumum olmadı.rehber öğretmenim ve üstün zekalı 2 oğlum 2 yeğenim kendim ve kardeşim var ailede.ama öyle abartılacak bir akademik başarı yok.o sadece çalışmakla elde ediliyor.disiplinli düzenli çalışmak.
eşim zekamın farkındadır ama hiç bir gün ağzımdan zekiyim kelimesi çıkmamıştır.sadece koşullarımız uygun olsaydı farklı yerlerde olabilirdik ikimizde derim
Bunu demenize bayağı şaşırdım..Çoğu konuda yorumunuza rastlıyorum ve bu yaptığınız yorumlarda karşınızdaki kişinin mutlu olup olmaması umrunuzda değil..Her şeyi açıkça söylüyorsunuz konu sahiplerine..Çok sivri bir dille hem de..O zaman başkası size yapmaya çalışınca eleştirmeyin..
Yurt dışına gitmemeni anlayamadım beni kıvanc tatlıtug olsa tutamaz. Giderdim.Merhaba hanımlar,
Ben Türkiye'nin herkes tarafından ilk 3'te sayılabilecek bir üniversitesinde araştırma görevlisiyim. Bölümümü birinci bitirdim ve daha öncesinde de üniversite sınavında ilk 500'e girmiş bir insanım. Etrafımdaki benle aynı derecede başarılı insanlara baktığımda benden kat kat fazla çalıştıklarını görüyorum. Kendimi süper zeka görmesem de ortalama bir zekaya sahip makul derece çalışan bir insan olarak görüyorum ki çevremdeki bir sürü insan aşırı zeki olduğumu düşünür, nişanlım hariç.
Nişanlım 2 yıllık özel üniversite mezunu, liseyi ailesinin okula yaptığı yardımlarla bitirmiş, kariyer olarak da benden şuan baya geride bir pozisyonda. Maaş olarak da. Şimdiye kadar onu her başarısında pohpohladım, asla kariyerin benden geride imasında bulunmadım. Özellikle dikkat ettim.
Ama beyefendi beni beğenmiyor. Sürekli işten geliyor ay sen ne yapıyorsun ki ben çalışıyorum modunda. Benim h.içi boş günüm var diye çalışmıyorum sanıyor galiba. Bir kaç kez kendi zekamla ilgili espiri yaptım, bir de ailesi bu kız fazla zeki oğlum falan dediler. Cevabı şu hayır sen zeki değilsin, çalışkansın sadece. Açıkça söylüyorum sen zeki değilsin.
Bu tavrına sinir oldum. Haksız mıyım? Nasıl ağzının payını versem bunun? Bir kaç kez söyledi takmadım. Ben ortadayım, her şey belli sonuçta. Ama devam edince sinirlerim zıpladı. Ha küçük bir not alanımda dünyanın en iyi 10 üniversitesinden birinden aldığım doktora kabulünü bu beyefendi için yaktım, yurtdışına gitmedim.
Zeki insan davranışıYurtdisi doktoranizi neden yaktiniz? Benimle gelmekten vazgecen eski sevgilimi biraktim ve yurtdisina doktora icin geldim. Burada esimle tanistim ve geldikten 1 sene sonra evliydim :)) O yuzden bazen firsatlari tepmemek gerekiyor.
Bu arada ben kariyeri icin caba gostermeyen bir erkege tahammul etmezdim. Bu kesinlikle kisisel bir tercih, ama ben kazanilan paradan cok kariyere ve gelismeye onem veren bir insan oldum her zaman.
8 9 yıllık ilişkim var nişanlılık evlilik sevgililik dahil kaynanamlarda hiç zekamla ilgili derin mevzular konuşmadıkben de buram buram kibir hissettim.başka hiç bir şeye değil zekaya takılmış gibi konu sahibi.aradazeka konuşmaları yarıştırması olmasa neden adam "zeki değilsin çalışkansın"demiş olabilir ki.demekki konu sahibi başarılarını hep zekasına bağlayıp dile getirmiş olmalı
Her şeyi bildiğini düşündürmek birine ya da her şeyi bildiğini iddia etmek aptallık bence.Niye dalga olsun?
Gerçekten böyle düşünen adamlar olabilir veyahut dalga bile olsa, o tshirtü giyebilmek ya da giydirebilmek de meseledir.
Eminim ki ironi yerine sadece bilmişliği eleştiriliyordur eğer dalga bile olsa, aptallığı değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?