Nişanlımın sürekli zekamı hafife alması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tamamen tersini ima eden yani yüzde yüz ironi içeren bir tshirt
:)
O sizin algılamanız.
Evlilik dinamiğini bilmiyorsunuz, belki de her şeyini eşine danışan, aklını da ruhu kadar seven bir adam.
Benim eşim giyse ironi değil eleştiri hem de yerli bir espri olarak görürüm çünkü durumumuz o:)
Sizde farklı olabilir orası ayrı, ama üyeye sizi yermiş dalga geçmiş demeniz yanlış burada.
Onu anlatmaya çalışıyorum.

Bırak kendince mutlu olsun şekerim.

Arkadaşım, insanlar empati yaparak kızdıkları için bence bu aldığın bu tepkiler. Bu kadar zeki, başarılı, önü açık bir genç kızımız, neden alelade bir erkek, üstelik seni aşağı çekmeye çalışan bir adamcık için yurtdışında çok iyi bir okuldan vazgeçer diye sorguluyorlar haklı olarak.

Bırak kendince mutlu olsun şekerim.
Hayır yani anlamadım, sonuçta siz ikili ilişkinizde bununla mutlusunuz.
Çomak sokmak nedir ki?
Ve gerçekten haklı ama esprili bir eleştiri olduğunu sizi az buçuk bildiğimden çıkarım yapabiliyorum.
Velev ki aptal bir kadınsınız ama eşiniz ‘bak senin için bunu giyiyorum üstünlüğünü kabul ettim’ dese, siz bunla mutlu olsanız ve buradaki verilen olumsuz tepkiyle gururunuz kırılsa ne olacaktı, mutlu mu olacağız topluca:)

Mutlu olanlar var demek ki, mesajın sahibi arkadaş gibi. Çok ilginç valla.

Ben de uzun süredir bu soruyu kendime içten içe soruyorum. Aslında her şeyi fazlaca farkındayım. Niye eyleme dökemiyorum onu bulup, çözmem lazım.

zeki olmak ve akıllı davranmak gibi iki ayrı olgu var. muhakkak belli başarılarınız var ve işinizde, alanınızda zekisiniz. buna lafım yok. ancak sizi gerçekten çekemeyen, kompleks sahibi ve ne yazık ki çoğu kompleks sahibi insan gibi bunu aşma ihtimali zayıf olan biri ile bir hayat kurma peşindesiniz. ve bence bu zekayı akla çevirememekle alakalı farklı bir olay.
lütfen yanlış anlamayın bunu hakaret olarak değil tamamen farkındalık yaratmak adına söylüyorum.

siz ilerleme ihtimali yüksek, çalışkan birisiniz; belli ki bilime gönül verip akademisyen olmuşsunuz. her zaman karşınıza yurt içi ve dışı güzel imkanlar çıkacak. o size gitme dememiş ama siz nişanlınızın vasıfları yetersiz diye kalmayı seçmişsiniz.

yarın öbür gün doktoradan daha büyük imkanlar çıkarsa ne olacak ?

lütfen akıllı davranıp kendi çizginize uygun insanlarla olmayı seçin.

bugünden sizi hor gören adam ileride dozu arttıracak..

Ben de uzun süredir bu soruyu kendime içten içe soruyorum. Aslında her şeyi fazlaca farkındayım. Niye eyleme dökemiyorum onu bulup, çözmem lazım.
Alışkanlık, sevgi vs birçok sebep olabilir.
Ama size nacizane önerim, farkında olmasanız da size tasma takmış gibi ruhunuzu, özgüveninizi aşağı çeken biriyle olmamalısınız.
En yakın örneğim ablamdır, iş hayatında oldukça başarılı, iyi bir mesleği olan bir kadın.
Ama üniyi bile torpille bitirmiş, torpille iş arayan, hiçbir vasfı olmayan ve özellikle iş beğenmeyip kendine müdürlüğü layık gören ve aynı sebeplerle çalışmayan bu adam, ablamın sürekli mesleğini, iş becerilerini küçümseyip durdu.
Hatta o kadar ki, senin işini gözüm kapalı yaparım tatava etme bana derdi, ablam bir bankada avukat, birim amiri aynı zamanda.
Ülkede tüm anlaşmalı özel büroların ona bağlı olduğu bir birimden söz ediyoruz gittikçe yükseliyor önü oldukça açık, ama bu beyefendi gözü kapalı yaparmış mış mış.

Sonuç olarak boşandı, huzura erdi:)

Bunu demenize bayağı şaşırdım..Çoğu konuda yorumunuza rastlıyorum ve bu yaptığınız yorumlarda karşınızdaki kişinin mutlu olup olmaması umrunuzda değil..Her şeyi açıkça söylüyorsunuz konu sahiplerine..Çok sivri bir dille hem de..O zaman başkası size yapmaya çalışınca eleştirmeyin..

bayanın zekiyim dahiyim diye bir iddası yok ama gözle görülür gerçekler var, nişanlısının tavrının kırıcı olduğuna dertleniyor, üstün zekalı olmamıza gerek yok ama hangimiz aklımıza zekamıza düşüncemize değer verilmese, bu konuda bir ima yapılsa kırılmayız ki?

Tamam bundan sonra siz nasıl isterseniz öyle mesaj yazarım. Onayınızı almadan yazmam.

Yurt dışına gitmemeni anlayamadım beni kıvanc tatlıtug olsa tutamaz. Giderdim.
Fırsat kaçmadıysa bırak git bu salağı. Çok sinir oldum. Ezik bir psikolojide biliyor Zeki olduğunu tabi.

Yurtdisi doktoranizi neden yaktiniz? Benimle gelmekten vazgecen eski sevgilimi biraktim ve yurtdisina doktora icin geldim. Burada esimle tanistim ve geldikten 1 sene sonra evliydim :)) O yuzden bazen firsatlari tepmemek gerekiyor.

Bu arada ben kariyeri icin caba gostermeyen bir erkege tahammul etmezdim. Bu kesinlikle kisisel bir tercih, ama ben kazanilan paradan cok kariyere ve gelismeye onem veren bir insan oldum her zaman.

üniversiteyi ilk kazandığım yıl sınavlara çalışırken o zamanki sevgilim çalışıp ne yapacaksın sanki 4 yıla bitecek o okul dedi. kendisi üniversite terk olduğu için yediremiyordu. neyse o zaman çok ciddiye almamıştım. sonra sonra zaman geçtikçe ben okulun sonuna yaklaştıkça bu çekememezlik uzadı, büyüdü. sonra ben ayrıldım. hala bir baltaya sap olamamış, ben onurla bitirdim okulu onun aksine 4 yılda. diyeceğim erkeklerin aşağılık kompleksi hiç çekilmiyor. vaktini harcama derim.

Zeki insan davranışı

8 9 yıllık ilişkim var nişanlılık evlilik sevgililik dahil kaynanamlarda hiç zekamla ilgili derin mevzular konuşmadık oğlum bak bu kız zeki bez tutuşuna bak oğlum bak bu kız zeki pilav yapışına bak. İstediğin kadar zeki ol kaynanan nasıl pilav yaptığına bakar demişler o hesap diyeceğim ama kızımızın kayınvalidesi Tübitak başkanı olabilir zeka testiyle gelin alıyordur

Her şeyi bildiğini düşündürmek birine ya da her şeyi bildiğini iddia etmek aptallık bence.

Herşeyi bilmek istemek, herşeyi biliyorum demekten farklıdır yalnız. Bilgiye aç insanları tenzih ediyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…