Nişanlımın sürekli zekamı hafife alması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Akıl değil de "para" mi demek istedi ki zira bu dutluk yerlerde para kimdeyse düdüğü o caliyor genelde... Hele iş yatirim vs ise. Para parayi cekerse akil akli zeka zekayi ceker mi? Bu dutluk yerlerde bunlarin çoğu paranin alt kümesi de olabilir.. Ay ben bilemedim yine.

Biraz haddimi bilmeden yazacağım ama dayanamadım . Zekanız ve iqnuz oldukça yüksek ama ne yazıkki kendinize özsaygınız ve sevginiz yerlerde. O sebebiyetle nişanlınızdan düşük seviyedesiniz adam haklı. Böyle bir ilişkiye kendinizi layık gördüyseniz akıllı olmanız mümkün değil.

Mutsuzluğunuzu başka yere saçabilir misiniz rica etsem? Sizi tanımıyorum, nickinize ilk kez denk geldim. Bana olan takıntınızın sebebini anlamıyorum o yüzden. Zoruma giden bir şey de yok, bildiğim bir şeydi. Eşimle aramda herhangi bir problem de yok sizi mutlu edebilecek. Hayatım da gayet yolunda çok şükür iş güç yuvarlanıp gidiyoruz. Benden size ekmek çıkmaz. O yüzden iyi geceler diliyor ve gözardı ediyorum sizi.

Bana sizin başarınızı kıskandığı için ve kendisi sizden daha alt seviyede olduğu için bunu yediremiyormuş gibi geldi üzgünüm sizi kırmak için söylemiyorum..

Ben de benzer durumları yaşıyorum. Araştırma görevlisiyim ve bugüne kadar eğitim hayatım hep başarılarla dolu ancak gel gör ki eşim "Ya sen okulda ne yapıyorsun ki" gibi beni sinir edecek cümleler kuruyor. O da üniversite mezunu ama maaşı benden daha az sanırım bunu sindiremediği için laf söyleyerek kendini tatmin etmeye çalışıyor. Artık umursamıyorum beni bilen biliyor diyip konuyu kapatıyorum:)))

Kendi yaptığınız şeyler size dönünce böyle oluyormuş işte:)

"'Mimarlık yazın' dedin üzdün" diyecektim ama sonra hak verdim.
5 cümlesinden 3'ünü anladığım insan bulunca "ooo medeniyete hoşgeldim" diyorum ben

sevgili socialscientist merhaba, bende eşimin işleri sebebiyle kariyerini kenara bırakmış bir kadınım. bence bu beni aptal yapmıyor, ikimiz için eksileri artıları kıyasladığımızda bu sonucun bizim için iyi olacağına karar verdik ve bu yoldan gittik.

sizin durumunuza gelirsek gittiğim yoga sınıfında yaşça benden büyük bir arkadaşım vardı kızı sizin gibi bir durumla karşı karşıyaydı. o üniversiteden arkadaşıyla evlenmişti onlarda çocuğun kompleks yaptığı şey kızın ailesiydi. kızın ailesi hep doktor, avukat, mühendis doluyken çocuğun aile kendi halinde insanlarmış( kızın dedesinin babası avukatmış, okumak o kadar eskiye dayanıyor yani) çocuk sürekli sen imkanların ve ailen sayesinde buralara gelebilmişsin bense kendi çabalarımla geldim, sen aptalsın ben zekiyim deyip duruyormuş.
kız epey sabretmiş, uğraşmış sonra dayanamaz hale gelip psikoloğa gidince durumun farkına varmış. hayatı boyunca çalışınca, uğraşınca sabır edince birşeyleri yapabileceğini görmüş, deneyimlemiş. bunun ilişkisinde de böyle olacağını sabredince düzeltebileceğini düşünmüş. eğer ayrılırsam bu benim başarısızlığım olur bunu yapamam, çalışırsam başarırım ben diye saçma bir düşünce döngüsüne girmiş. uzman yardımıyla bu düşünme biçiminden kurtulunca ayrılmaya karar vermişti. sizin bu kadar fedakarlık yapmanız, çoğu kişiye göre yanlış kararlar vermeniz zeka düşüklüğünden değilde yanlış bir düşünme biçiminden, yanlış bakış açısından kaynaklı olabilir. bir uzmandan yardım alın bence. biz buradan kısıtlı bilgilerle, kısıtlı iletişim ortamında çok yardımcı olamayız size.

Sen zeki degilsin? -bunu bana özel univeristede ittire kaktira okuyan birisi mi söylüyor, pardonn derim ben olsam. O soylediginiz başarıyı yakalamak icin sadece caliskan olmak yetmez. Bunu o da biliyor aslinda. Sorun şu ki; nişanliniz aşağılık psikolojine girmis cok net.

baska bir kompleksli de siz misiniz ben sizin mesajinizi begenmedim diye arayip bulup benim mesajlarimi begenmemissiniz yas kac 16 felan mi?
siz benim mesajları mı mı Beğen miyorsunuz o yüzden mi sizin kini beğenmediğini düşündündünüz bence ağır kompleks örneği bu..göz ardı etseniz yeterli..neden aklınıza fikrinizi beğenmemiş olmam gelmedi şimdi baktım beni beğenmeyen diğer arkadaşa yapmamışım bu konu için diyorsunuz her halde öyle olsa onu da beğenmemem gerekmiyor mu..çok güldüm akşam akşam..neyse ben sizin yaşınızı sormayayım ağır işsiz olduğunuz kesin uğraştığınız şeye bak

Öncelikle akıl ve zeka aynı şey değildir.
Akıl yalanla gerçeği, doğru ile yanlışı ayırabilme, bir konuda düşünce yürütebilme ve görüş bildirme yeteneğidir. İnsan olgunlaştıkça aklı gelişir. Zeka ise bir olayı önce anlama, ilişkileri kavrama, yargılama ve açıklayarak çözme yeteneğidir.
Siz zekisiniz. Fakat akıl deneyimlerle gelişir. Öncelikle ona zekanin ne olduğunu anlatın.
Kendi de soruyor kendine çünkü bu kız benimle niye birlikte ki diye. Siz hala cevap verirken bile kırmadan nasıl cevap veririm diye düşünüyorsunuz. Siz ona bir ima da bulunsaniz muhtemelen beyfendi ya ayrılırdı ya hayatı zindan ederdi tripleriyle.
Psikolojik şiddet yapıyor sizi eziyor kıskanıyor sizde böyle bir insanla hayatınızı zindan etme planları kuruyorsunuz. Adam baştan kendini belli ediyor lütfen iyi düşünün. Zaten zeki bir kadinsıniz fakat sonradan pişman olmamak için aklinizida kullanın ve yol verin gitsin.

Bende gerizekaliyim biri bana 2 kere 2 dese afallar hemen cevap veremem matematigi hiç sevmem zaten işlemleri de bilmem ama eşim nedense hep çok zekisin , cocugumuzun zekasi insallah sana ceker , maşallah senin zekana , ne zeki kizsin falan diye konuşur. Şimdi dalga geçtigini düsünceksiniz hayir ciddi ciddi söyluyor. Ama bence onun zeka anlayisi benim kafamdaki tilkiler kafamdaki tilkiler konusunda üstüme tanimam.
Sizinkinde kendi zekasini bastirmak icin sizinkini eziyormuş gibi geldi

O kucuk not ne kadar zeki oldugunu gosteriyor kusura bakma....

bayanın zekiyim gibi bir cümlesi yok mutüm cümlelerinde zekasını ima etmiş.eğer nişanlıya da böyle imalar yapıyorsa nişanlı rahatsızlık hisseder.bazendirek ifadeye gerek yok kurulan cümlelerden alt okumaları yapabiliriz.bayantüm cümlelerinde başarılarından bahsederken"herkes çok çalışırak elde eder ama ben onlar kadar çalışmadan elde ediyorum"cümlesinin anlamı nedir*buram buram zekiyim kokusu var cümlelerinde.
cümlelerden çok cümlelerin söyleyenin ne amaçla söylediğini okuyabilmektir önemli olan.bence hep zekası ile pohpohlanmak isteniyor gibi geldi bana.ortada zeka konuşması olmasa nişanlı neden "çok zeki değilsin" desin.demekki ima etmiş dillendirmiş durup dururken zeki değilsin demiş nişanlı ki bende bile itici geldi cümleleri nişanlıya nasıl geliyordur Allah bilir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…