- 16 Ekim 2013
- 2.737
- 2.591
- 333
- 37
- Konu Sahibi socialscientist
-
Aferin çok pişman olursun erkekler kariyerde geriden gelmeyi sevmiyor üzgünüm ama hayat boyu size bunu yapacak ve özgüvensiz biri olacaksınız iyi düşününMerhaba hanımlar,
Ben Türkiye'nin herkes tarafından ilk 3'te sayılabilecek bir üniversitesinde araştırma görevlisiyim. Bölümümü birinci bitirdim ve daha öncesinde de üniversite sınavında ilk 500'e girmiş bir insanım. Etrafımdaki benle aynı derecede başarılı insanlara baktığımda benden kat kat fazla çalıştıklarını görüyorum. Kendimi süper zeka görmesem de ortalama bir zekaya sahip makul derece çalışan bir insan olarak görüyorum ki çevremdeki bir sürü insan aşırı zeki olduğumu düşünür, nişanlım hariç.
Nişanlım 2 yıllık özel üniversite mezunu, liseyi ailesinin okula yaptığı yardımlarla bitirmiş, kariyer olarak da benden şuan baya geride bir pozisyonda. Maaş olarak da. Şimdiye kadar onu her başarısında pohpohladım, asla kariyerin benden geride imasında bulunmadım. Özellikle dikkat ettim.
Ama beyefendi beni beğenmiyor. Sürekli işten geliyor ay sen ne yapıyorsun ki ben çalışıyorum modunda. Benim h.içi boş günüm var diye çalışmıyorum sanıyor galiba. Bir kaç kez kendi zekamla ilgili espiri yaptım, bir de ailesi bu kız fazla zeki oğlum falan dediler. Cevabı şu hayır sen zeki değilsin, çalışkansın sadece. Açıkça söylüyorum sen zeki değilsin.
Bu tavrına sinir oldum. Haksız mıyım? Nasıl ağzının payını versem bunun? Bir kaç kez söyledi takmadım. Ben ortadayım, her şey belli sonuçta. Ama devam edince sinirlerim zıpladı. Ha küçük bir not alanımda dünyanın en iyi 10 üniversitesinden birinden aldığım doktora kabulünü bu beyefendi için yaktım, yurtdışına gitmedim.
Vay be çok farklı bakış açısıBu başarılarınız zeka değil, çalışkanlık ve disiplin göstergesidir öncelikle bunu söyleyeyim.
Evet, çalışkan ve son derece işinde titiz bir insan olabilirsiniz ama kendinizi bunlarla zeki tanımlamanız bana aksini düşündürdü.
Hiç eğitim almamış biri de zeki olabilir, keza tarih böyle dahilerle doludur.
Nişanlınız beğenmediğiniz vakıf üni mezunu olabilir, sizden daha zeki de olabilir.
Buradaki asıl mesele, sizi aşağı çekiyor ve başarılarınızla övünemiyor oluşu.
Ayrıca o size öyle dedi diye, daha düşük değilsiniz.
Bunu düşünmeniz, kendinizi bilmiyor oluşunuz bile şüphe uyandırdı bende.
Bilemiyorum yani, kim haklı.
Eğer ona da burada yazdığınız gibi akademik kariyerinizle kendinizi tanımlıyor ve tüm sıfatlarınızın önüne koyuyorsanız, adam bezmiş derim.
Diğer türlü ise zaten ne işiniz var ya?
Bende asıl yazılanın altında yatanı görebiliyorum şükürAltını çizdiğim yer kendi zekamla ilgili düşüncelerimi belirtir. Çok zekiyim demedim zaten. Ama en azından okuduğumu anlayabiliyorum. Çok şükür.
Beynim saçma sapan bilgilerle doludur.Her şeyi bildiğini düşündürmek birine ya da her şeyi bildiğini iddia etmek aptallık bence.
Herşeyi bilmek istemek, herşeyi biliyorum demekten farklıdır yalnız. Bilgiye aç insanları tenzih ediyorum.
Benim eşim de benim zekami küçümsüyor . Ben ise en basindan beri biliyorum aramizdaki meslek ve egitim farkindan dolayi kendi içinde beni kendinden üstün görüp kompleks yapiyor. Bunun tam çözümünü çok aradim yok bulamadim. Kendini sürekli överek bunun önüne geçtim bir parça .Merhaba hanımlar,
Ben Türkiye'nin herkes tarafından ilk 3'te sayılabilecek bir üniversitesinde araştırma görevlisiyim. Bölümümü birinci bitirdim ve daha öncesinde de üniversite sınavında ilk 500'e girmiş bir insanım. Etrafımdaki benle aynı derecede başarılı insanlara baktığımda benden kat kat fazla çalıştıklarını görüyorum. Kendimi süper zeka görmesem de ortalama bir zekaya sahip makul derece çalışan bir insan olarak görüyorum ki çevremdeki bir sürü insan aşırı zeki olduğumu düşünür, nişanlım hariç.
Nişanlım 2 yıllık özel üniversite mezunu, liseyi ailesinin okula yaptığı yardımlarla bitirmiş, kariyer olarak da benden şuan baya geride bir pozisyonda. Maaş olarak da. Şimdiye kadar onu her başarısında pohpohladım, asla kariyerin benden geride imasında bulunmadım. Özellikle dikkat ettim.
Ama beyefendi beni beğenmiyor. Sürekli işten geliyor ay sen ne yapıyorsun ki ben çalışıyorum modunda. Benim h.içi boş günüm var diye çalışmıyorum sanıyor galiba. Bir kaç kez kendi zekamla ilgili espiri yaptım, bir de ailesi bu kız fazla zeki oğlum falan dediler. Cevabı şu hayır sen zeki değilsin, çalışkansın sadece. Açıkça söylüyorum sen zeki değilsin.
Bu tavrına sinir oldum. Haksız mıyım? Nasıl ağzının payını versem bunun? Bir kaç kez söyledi takmadım. Ben ortadayım, her şey belli sonuçta. Ama devam edince sinirlerim zıpladı. Ha küçük bir not alanımda dünyanın en iyi 10 üniversitesinden birinden aldığım doktora kabulünü bu beyefendi için yaktım, yurtdışına gitmedim.
ya ulu orta ben zekiyim dersen bu cevaplara hazır olmalısınBurada beni uyaranları, bana üzülenleri tenzih ederek söylüyorum ki yorum yazanların en iyi ihtimalle %70'i falan neden zeki olmadığımı kanıtlamaya çalışmış. Hem de hayatımın sadece küçük bir kesiti üzerinden. Asıl soru ve benim argumanım 'ben zekiyim.' olmamasına rağmen. Acaba sizlere ne demeli
bunu bildiği için size dahada bağlanması lazım diye düşünüyorum sizi taktir ve teşekkür içinde olmalı diye düşünüyorm :)
Merhaba hanımlar,
Hayret bir şey,kadın sanki ben çok zekiyim demiş.Ya biraz dürüst olun,iyi bir üniversitede iyi bir akademik kariyer yapmak o kadar da kolay bir şey değil.O sınavlarda ilk 500'e girmek de herkesin yapacağı bir şey değil.Evet çalışmak çalışmak da kafanız basmıyorsa sabah akşam fizik çalışsanız yine yapamazsınız.Bal gibi de övünecek bu kadın,ne bu kıskançlık anlamadım ki ? Sırf ortalama üstü bir eğitim aldı diye bunu belirtmesi suç yani.Bu toplum ne zaman şu azınlığın tarafı/garibanın tarafı psikolojisinden kurtulacak merak ediyorum.Sırf kadın başarılarını saydı diye herkes adama hak vermiş birden,daha doğrusu adamın söylediği şeyi baştan sona görmezden gelenler var.Kadının başarısı,zekaya mı dayalı çalışmaya mı ; bu konuşuluyor,şaka gibi.
Kariyer yapan kadınsınız siz de biraz kararlarınızı kendiniz için alın bu noktadan sonra.Bir erkek için asla ama asla kariyerinizi feda etmeyin.Olabilir,insanız,belki de duygularınızı bazen mantığınızın önüne koyuyorsunuzdur,ama böyle konularda yapmayın artık bu da size ders olsun.
Bir de kırmadan nasıl söylerim demişsiniz de kırın gitsin.Size sen zeki değilsin diyen birini düşünmeyin,yukarıdaki söylediğim gibi,mantığınız ön planda olsun.Sizi üzeni siz de üzün.
Amin inşallah Allah herkesin kalbine göre verir. Çok yürekten aminTeşekkür ederim, biz o tişörtün esprili anlamını bilmiyorduk zaten iyi ki söylediniz. Akşama kavga edeyim bari.
Peki ben gerçekten bilmiyor olsaydım esprili anlamını, eşim benimle dalga geçiyor olsaydı, bu sebepten biz kavga etseydik aramız bozulsaydı mutlu mu olacaktınız? Gerçi daha ihtimalken bile halay çekmeye başlamışsınız ne hoş. Allah herkesin kalbine göre versin.
bakisacisini sig buldugunuz insanla devam etmeyin mutlu olamazsiniz.. her konuda karsiniza cikacak bu bakisacisi..Ay evet aynen. Ben zekiyim ama çalışmıyorum dedi çok oldum. Çok sığ bir bakış açısı. E madem çalış da bi halta yara yani.
Ya doğru haklısinız onu demem yanlış olur normalde. Ama üyeyle ilgili bu dediğim. İnanın başkası olsa demezdim. Ayrıca o da övünmeseydi konuda. Konulara nisbet eder şekilde yorum yapanlar varya çok sinir olurum hep konu sahibi adına:)
O sizin algılamanız.
Evlilik dinamiğini bilmiyorsunuz, belki de her şeyini eşine danışan, aklını da ruhu kadar seven bir adam.
Benim eşim giyse ironi değil eleştiri hem de yerli bir espri olarak görürüm çünkü durumumuz o:)
Sizde farklı olabilir orası ayrı, ama üyeye sizi yermiş dalga geçmiş demeniz yanlış burada.
Onu anlatmaya çalışıyorum.
Zeka ayrı akıl ayrı, zeka odtü mezunu mühendis ise akıl onu işe alan lise mezunu patrondur. Zeki olabilirsiniz de çok akıllı gelmediniz bana. O dereceler aklın kanıtı olamaz.
Vallahi bu insan tam da böyle bir insan olduğu için bu yorumu yapmıştım zaten. Tişört isabet olmuş diye. Duygularıma tercüman oldunuz. Kendisi herşeyi kendi doğrularına göre çat çat yazıyor, birisi de ona tişörtün bilmediği anlamını söyleyince zoruna gitti. Niye kavga etsin isteyeyim ayrıca. Bununla övünmesi çok komikti sadeceBunu demenize bayağı şaşırdım..Çoğu konuda yorumunuza rastlıyorum ve bu yaptığınız yorumlarda karşınızdaki kişinin mutlu olup olmaması umrunuzda değil..Her şeyi açıkça söylüyorsunuz konu sahiplerine..Çok sivri bir dille hem de..O zaman başkası size yapmaya çalışınca eleştirmeyin..
Bircok kişi konu sahibinin kariyer fırsatını geri teptiği için zeki olmadığına kanaat getirmiş. Merak ettim acaba hepiniz partnerlerinize tekmeyi basıp kariyer pesinde mi koştunuz? Yanlış bir tercih yaptığını söylemenin başka yolları da var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?