- Konu Sahibi socialscientist
-
ben cümlelerime bak senin zeki olmadığımı kanıtlamaya çalışan yorumum yok.zeki değilsin gibi bir cümlemde yok.varsa göster bana.Zeka konuşması elbette oldu. Ama bu konuşmayı yapan genelde onun arkadaşları, ailesi, çevresi. Ben ne yapabilirim? Yaptığım şeyler (tutup hepsini burada anlatamıyorum ki içlerinde çeşitli uluslararası bilim yarışmalarnda aldığım ödüller de var, ha bunu söyleyince kibirli diyorsunuz ama söylemeyince de durumu anlamıyorsunuz. ) insanlara istisnai geliyor ve dikkat çekiyor. İnsanlar da direk bu konular hakkında konuşmaya başlıyor benimle. Geçen gün nişanlımın iş arkadaşı beni 1 saat kilitledi mesela. Kadıncağız oğlum da senin gibi olsun istiyorum, ne yapmam lazım, senin gibi olmalı falan diyordu. Direk konu buraya gidiyor.
Bir de sayın hocam @helin hivda söylediklerinize kesinlikle katılıyorum. Kaldı ki bir çok zeka türü olabilir. Bende bazıları güçlüdür bazıları zayıf. Ben zayıflıklarımın da farkında olmaya çalışıp stratejik davranarak bunları kapatmaya çalışırım yada üstüne giderim. Ama mesele benim üstün zekalı olmamamı kanıtlamak değil. Sizin niye bu çabaya girdiğinizi anlayamadım. Sorun, en yakınımın beni takdir etmeyip ezmeye çalışması.
bu kısma katılıyorum.ben cümlelerime bak senin zeki olmadığımı kanıtlamaya çalışan yorumum yok.zeki değilsin gibi bir cümlemde yok.varsa göster bana.
ben zekanın diploma sahibi olmakla alakalı bir şey olmadığını söyledim.neden zekana bu kadar takıntılısın.zeki değilsin demediğim halde o kadar söylediklerim arasında buna takılmışsın
ben rehber öğretmenim.Üstün zekalılarla da çalışıyorum hatta dediğim gibi 2 yeğenim 2 oğlum kardeşim üstün zekalı.daha iyi anlaşabilmemiz için ben de.ama bu çoğu zaman mutsuzluk depresif bir ruh hali ve dezavantaj oldu.ben akademik başarının zeki olmakla alakalı olmadığını söyledim.oğullarım ayrıca eğitim de alıyor Bilim Sanat Merkezinde.orda bir çocuğunun söylediği bir cümle vardı."bu okula gelmeden önce bir tek ben zekiyim sanıyordum ama buraya gelen diğerlerinin yanında hiç bir şey olmadığımı anladım.haddimi bildim"
zeki insanlarda en çok yaşanan üst görme sosyalleşememe sorunları vardır.bu bende de vardı aştım çok okudum kitaplara dalıp sosyal yönlerim zayıf kalmıştı.
daha öncede söyledim iki oğlumda öyle mükemmel akademik başarı yok ama biri sanata felsefeye doğaya bilime uzaya böceklere icat yapmaya bayılırken diğeri sporda matematikte akıl oyunlarında iyidir
Türkiye de sınavlar ezbere dayalı.zeka ya da yetenek testleri değil.ben bunu anlatmaya çalıştım.ayrıca çok zeki bir insanla yarım saat vakit geçirseniz anlaşılır.ne dedim oğullarımla oturup felsefe siyaset insan hakları konuşabilirsin saatlerce.öğrenme üst düzeydedir.mesela 4 yaşında okumayı biri kendi kendine ıöğrenmişti.farkettim ama oğullarım bilmezler zeki olduklarını üstün zeka tanısı aldıklarını bilseme hangi amaçla gittiklerini.ama zamanla fark edecekler.
bak birbirimizi kandırmayalım.o cümleye gelene kadar tüm cümlelerini oku.alttan alttan verdiğin mesaj "ben zekiyim."Son cümlede karar verdim zeki değilsiniz bence öyle hani ortalama hepimiz kadar işte zeka ve çalışkanlık akademik kariyer çok farklı şeyler nişanlınız haklı benim çok çevremde istisnasız herkesin gerizekalı dediği insanlar eğitim hayatında başarılı çünkü çalışkanlar
Sakın bu adamla evlenmek gibi bir hata yapmayın. Nasıl bu kadar ne konuşuyorsunuz,derseniz, boşanmada en büyük etken bu madde oldu. Anlattıklarının yüzde 80 benzerini yaşadım. Kendinize yazık etmeyin. Ben yasayamadiklarimi bosandigim gün, mahkeme saatinden sonra, kazandığım yüksek lisansa kayıt olmaya giderek gerçekleştirdim. 4 sene sonra bütün kariyer gelişimi destekleyen, tezimi yazarken anket yapmak için benimle tek tek okul gezen kişi ile evlendim. Şimdi 6 aylık bebeğimle yine okuyorum, yine arkamda. Kendinize size destek olan adamlar seçin, sizin ona muhtaç olmanızı istiyor, değilsiniz ve canını sıkıyor bu durum, öfkesini böyle ortaya çıkarıyor.Ben de uzun süredir bu soruyu kendime içten içe soruyorum. Aslında her şeyi fazlaca farkındayım. Niye eyleme dökemiyorum onu bulup, çözmem lazım.
Kangren olan kolu kesmek o kolla yaşamaktan daha az acı verir emin olun.Ben de uzun süredir bu soruyu kendime içten içe soruyorum. Aslında her şeyi fazlaca farkındayım. Niye eyleme dökemiyorum onu bulup, çözmem lazım.
Benim eşim de herşeyi de biliyorsun der. Bir elemanı için başına bela olacak, malını bozacak çalacak dedim. Yarım saat şöyle yapmaz böyle yapmaz anlattı. Bir hafta geçmedi kovmuş. Kamerada görmüş. Yani google falan hikâye. Eşler bilir.Bırak kendince mutlu olsun şekerim.
akademik kariyer için de belli bir zeka gerekli, her sıradan insan doktor olabiliyor mu, her çalışkan istediği hedefe varabiliyor mu, bayan da bu standartta olduğunu satır aralarına koymuş,kırıldığı noktayı anlayabilelim diye. üstün zekalı olmaya gerek yok ama bi doktor olabilmek için bile belli bi seviye lazım, ben mesela kendimi odaya kapatsam bütün gün ders çalışsam doktor olamazdım ya da dengi başka bir iş neyse, gerizekalı olduğum için değil bu beni aşan bir durum, belli bazı gerçekler varken başarılar varken bunları yok saymak da doğru değil.bayanın zekiyim gibi bir cümlesi yok mutüm cümlelerinde zekasını ima etmiş.eğer nişanlıya da böyle imalar yapıyorsa nişanlı rahatsızlık hisseder.bazendirek ifadeye gerek yok kurulan cümlelerden alt okumaları yapabiliriz.bayantüm cümlelerinde başarılarından bahsederken"herkes çok çalışırak elde eder ama ben onlar kadar çalışmadan elde ediyorum"cümlesinin anlamı nedir*buram buram zekiyim kokusu var cümlelerinde.
cümlelerden çok cümlelerin söyleyenin ne amaçla söylediğini okuyabilmektir önemli olan.bence hep zekası ile pohpohlanmak isteniyor gibi geldi bana.ortada zeka konuşması olmasa nişanlı neden "çok zeki değilsin" desin.demekki ima etmiş dillendirmiş durup dururken zeki değilsin demiş nişanlı ki bende bile itici geldi cümleleri nişanlıya nasıl geliyordur Allah bilir
evet her sıradan insan? doktor olamaz çünkü herkesin yeteneği ilgisi farklıdırakademik kariyer için de belli bir zeka gerekli, her sıradan insan doktor olabiliyor mu, her çalışkan istediği hedefe varabiliyor mu, bayan da bu standartta olduğunu satır aralarına koymuş,kırıldığı noktayı anlayabilelim diye. üstün zekalı olmaya gerek yok ama bi doktor olabilmek için bile belli bi seviye lazım, ben mesela kendimi odaya kapatsam bütün gün ders çalışsam doktor olamazdım ya da dengi başka bir iş neyse, gerizekalı olduğum için değil bu beni aşan bir durum, belli bazı gerçekler varken başarılar varken bunları yok saymak da doğru değil.
Hazmedemeyeceğim bir şeysi yok vallahi.Ben genele baktığımda şöyle bir izlenime girdim.Siz zekanızı belli ya da belirsiz bir şekilde ön plana getiriyorsunuz bu yüzden de eşiniz bu durumu hisssettiği için en iyi savunm saldırıdır taktiğini uygulamaya geçmiş.Satırlarınıza başlarken direk bizlere kariyerinizi sıralamak yerine eşinizle aranızda ki problemi yazsaydınız anlardım ama siz malesef kendinizi birilerinin gözüne baya baya sokmayı seviyorsunuz.Bu durumda karşı tarafta bir şekilde gardını alacaktır üzgünüm.Belkide asıl hazımsızlık sizdedir ne dersiniz?
Tamamen bi anne edasiyla yorum yapmis olucam ama kizim.kendine niye yazik ettin o okula niye gitmedin gunah wallahi gunahMerhaba hanımlar,
Ben Türkiye'nin herkes tarafından ilk 3'te sayılabilecek bir üniversitesinde araştırma görevlisiyim. Bölümümü birinci bitirdim ve daha öncesinde de üniversite sınavında ilk 500'e girmiş bir insanım. Etrafımdaki benle aynı derecede başarılı insanlara baktığımda benden kat kat fazla çalıştıklarını görüyorum. Kendimi süper zeka görmesem de ortalama bir zekaya sahip makul derece çalışan bir insan olarak görüyorum ki çevremdeki bir sürü insan aşırı zeki olduğumu düşünür, nişanlım hariç.
Nişanlım 2 yıllık özel üniversite mezunu, liseyi ailesinin okula yaptığı yardımlarla bitirmiş, kariyer olarak da benden şuan baya geride bir pozisyonda. Maaş olarak da. Şimdiye kadar onu her başarısında pohpohladım, asla kariyerin benden geride imasında bulunmadım. Özellikle dikkat ettim.
Ama beyefendi beni beğenmiyor. Sürekli işten geliyor ay sen ne yapıyorsun ki ben çalışıyorum modunda. Benim h.içi boş günüm var diye çalışmıyorum sanıyor galiba. Bir kaç kez kendi zekamla ilgili espiri yaptım, bir de ailesi bu kız fazla zeki oğlum falan dediler. Cevabı şu hayır sen zeki değilsin, çalışkansın sadece. Açıkça söylüyorum sen zeki değilsin.
Bu tavrına sinir oldum. Haksız mıyım? Nasıl ağzının payını versem bunun? Bir kaç kez söyledi takmadım. Ben ortadayım, her şey belli sonuçta. Ama devam edince sinirlerim zıpladı. Ha küçük bir not alanımda dünyanın en iyi 10 üniversitesinden birinden aldığım doktora kabulünü bu beyefendi için yaktım, yurtdışına gitmedim.
aşağılık kompleksi... netArkadaşlar bana akıl verin. Haddini güzelce bildirmek istiyorum. Kırıldığımı anlasın ama onu ezmeden nasıl yapabilirim bunu?
böyle açıklamalı yazmasaydı anlayamayacaktıkBen genele baktığımda şöyle bir izlenime girdim.Siz zekanızı belli ya da belirsiz bir şekilde ön plana getiriyorsunuz bu yüzden de eşiniz bu durumu hisssettiği için en iyi savunm saldırıdır taktiğini uygulamaya geçmiş.Satırlarınıza başlarken direk bizlere kariyerinizi sıralamak yerine eşinizle aranızda ki problemi yazsaydınız anlardım ama siz malesef kendinizi birilerinin gözüne baya baya sokmayı seviyorsunuz.Bu durumda karşı tarafta bir şekilde gardını alacaktır üzgünüm.Belkide asıl hazımsızlık sizdedir ne dersiniz?
Ay çok tatlısınız gerçekten. Kayınvalidem de sizin gibi düşünüyor. Çok ironik bence.Tamamen bi anne edasiyla yorum yapmis olucam ama kizim.kendine niye yazik ettin o okula niye gitmedin gunah wallahi gunah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?