• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın yanımda kalması

Bazı arkadaşlar kocanız tabi gelsin kalsın diyorlar ama..
Ailesinden saklama olayı var.
Karşı çıkanlardan biri olarak aileden saklanarak yapılması konusunda karşıyız.
Yoksa kocası tabi gelsin kalsın.
Madem öyle neden aile duyar endişesi var.
Vicdanen rahat edemezdim ben olsam..
Aileme karşı suçlu hissederdim kendimi.
Saklı yaptığım için...

yukardaki arkadasa katiliyorum
ailen icin bi sorun degilse,neden sakliyosun?

soylemek istemiyosan karsi cikicaklarini biliyosun bence

hadi herseyi biraktim,bence hersey yerinde ve zmananinda guzel ya,dugun olmadan ben istemezdim bu olayi

Nikahınız varmış, helalin o senin.. :) Kime ne?
Bunlara kafa takacağına nişanlın geldiğinde ne giyceğini düşün hadi bakalım:23:

Bence birlikte kalmayın, nikah olabilir, ama siz evli değilsiniz henüz,umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir. Türk toplumunda yaşıyoruz sonuçta, hem dünyanın bin türlü hali var..

Resmi nikahınız var ama dini nikahınız yok sanırım.Aslında kalabilirsiniz ama ateşle barut hiç yanyana durmaz,birşeyler olacaktır.Bunu bilerek adım atın..Birşeyler olmasını istemiyorsanız başbaşa kalmayın..yada birbirinize önceden söz verin..
Hani bilirsiniz gelin ata binmiş ya kısmet demiş..Hani burda çoğu arkadaş kocan o senin''demiş,bu iç rahatlığıyla ;hormon kurbanı olmanızı istemem..Ama o riski göze alıyorsanız siz bilirsiniz..

Son düzenleme:
küçük bir şehirde sizin durumunuzda memurluk yaptım, konu komşu-aile bunları ben de hep düşündüm, şimdi canımın içi bir kızım var, ve ben eski günleri düşündükçe ne kadar gereksiz şeyleri kafama takarmışım diyorum, bilmem anlatabildim mi:34:

benm nişanlımla olduğum o 1 hafta içinde konu baya dallanıp budaklanmış :)) ben yüreğimin sesini dinledim, nişanlımla birlikte 1 hafta geçirdim... herşey çok güzeldi yaşanması gerektiği gibiydi.. içim de vicdanım da rahat.. risk aldım belki birileri görecek konusunda ama buna değdi valla :) evlendiğimizde birlikte yemek yapmanın, evi temizlemenin, dzine uzanıp tv izlemenin ne kadar güzel şeyler olacğndan emin oldum. ve daha yaşayacak o kadr güzel anlarımız bekliyo bizi bunun da heyecanını hissettm. ve anladım ki herşey kişilerde bitiyor yaşayarakk bizzat emin oldum... herkese fikirleri için çokçok teşekkr ediyorum. olumlu ya da olumsuz farketmez. etraf ne der insanlar ne düşünür ile yaşanacak mutlu anları ıskalamamalı insan bundan 1 kez daha emin oldum. buhayatın ne kadar süreceğine garantimiz yok. Allah can sağlığı verdiiiği sürece biz birbirimzleyiz bu nikahtan önce de böyleydi.o imza çok da bişey ifade etmiyo bizim için aslında. biz birbirimize söz vereli çoook oldu çünkü. nişanlmn yanıma gelişini nikaha yoran arkadaşlar için yapıyorum bu açıklamayı da. :) sevgiyle kalın.....

Güzel zaman geçirdiğinize sevindim,güzel olur olmaz mı?Peki,hormanlar ne durumdaydı şeker?:)Benim bahsettiğim konu komşu değildi,onlar çok önemli değil,bu aşamada..

Son düzenleme:
Güzel zaman geçirdiğinize sevindim,güzel olur olmaz mı?Peki,hormanlar ne durumdaydı şeker?:)Benim bahsettiğim konu komşu değildi,onlar çok önemli değil,bu aşamada..

herşey birbirimize söz verdğmz gibiydi.. benm hayalime ve yaşamak istedğm zamana saygı duyuyo nişanlm zaten bu lafta kalmadı ;)) tabiki kardeş kardeşe de değildik ama yaşanmaması gereken hiçbişey yaşanmadı. o yüzden de ona olan güvenm katkat arttı. daha fazla aşık oldum ve düğün günümüzün çok güzel bi gün olacağından da emin olddum :) bu iş hormonlarda değil kişilerde bitiyor şekerim...;))

herşey birbirimize söz verdğmz gibiydi.. benm hayalime ve yaşamak istedğm zamana saygı duyuyo nişanlm zaten bu lafta kalmadı ;)) tabiki kardeş kardeşe de değildik ama yaşanmaması gereken hiçbişey yaşanmadı. o yüzden de ona olan güvenm katkat arttı. daha fazla aşık oldum ve düğün günümüzün çok güzel bi gün olacağından da emin olddum :) bu iş hormonlarda değil kişilerde bitiyor şekerim...;))

bi arkadaşın yazdığı gibi gözgöze gelmekten de utanmamışsındır herhalde nişanlınla:9::9::9::9:(çok komik geldi o lafı,nişanlınla aynı yerde yanlız kalcan gözüne bile bakamıcan masumiyet falan). ben diyorum arada aşk varsa gerçekten,"çıkma olayı değil aşk" uzun süreli devam eden bir ilişkiyse yani,olur bişeyler elbet.herşey olmaz belki,ama birşeyler olur.olay hormonlar+kişilerde bitiyor.çok sevindim güzel geçmesine.Allah mutlu mesut etsin bir ömür boyu inşaaallahhh!

benm nişanlımla olduğum o 1 hafta içinde konu baya dallanıp budaklanmış :)) ben yüreğimin sesini dinledim, nişanlımla birlikte 1 hafta geçirdim... herşey çok güzeldi yaşanması gerektiği gibiydi.. içim de vicdanım da rahat.. risk aldım belki birileri görecek konusunda ama buna değdi valla :) evlendiğimizde birlikte yemek yapmanın, evi temizlemenin, dzine uzanıp tv izlemenin ne kadar güzel şeyler olacğndan emin oldum. ve daha yaşayacak o kadr güzel anlarımız bekliyo bizi bunun da heyecanını hissettm. ve anladım ki herşey kişilerde bitiyor yaşayarakk bizzat emin oldum... herkese fikirleri için çokçok teşekkr ediyorum. olumlu ya da olumsuz farketmez. etraf ne der insanlar ne düşünür ile yaşanacak mutlu anları ıskalamamalı insan bundan 1 kez daha emin oldum. buhayatın ne kadar süreceğine garantimiz yok. Allah can sağlığı verdiiiği sürece biz birbirimzleyiz bu nikahtan önce de böyleydi.o imza çok da bişey ifade etmiyo bizim için aslında. biz birbirimize söz vereli çoook oldu çünkü. nişanlmn yanıma gelişini nikaha yoran arkadaşlar için yapıyorum bu açıklamayı da. :) sevgiyle kalın.....

Buraya bir konu açtınız ve yorum beklediniz. Ve bizler de yorum yaptık.
Ne demektir Allahaşkına benim nişanlımla olduğum bir hafta içinde konu dallanıp budaklanmış.
Nasıl bir saygısızlık yaptığınız farkında mısınız?
Madem ne diye konu açıp fikir beklediniz?
Vicdanınızı rahatlatmak için mi?
Aksi yorumlar canınızı mı sıktı?
Eleştirilmek istemiyordunuz da neden konu açtınız.
Üslubunuz çok ama çok rahatsız etti beni.
O beğenmediğiniz yorumlarda etraf ne der diye düşünün denmedi size.
Ailenizden saklamasanız dendi.
Pişman oldum sizin gibi birinin konusuna cevap verdiğim için.
Keşke biraz da saygılı olmayı öğrenebilseymişsiniz....

sen anladığım kadarıyla düğünden önce ilişki düşünmüyorsun. ama beraber kalacaksan hiç belli olmaz o işler.. bir an buradaki arkadaşların dediği gibi kocam diye düşünebilirsin.. hasret özlem de varmış.
ben de tayin için nikah yapmıştım ve ayrıldım. beraber kalma vs. olmadı. buna şükür diyorum çünkü çevrem bekar olarak tanıyo ve ona göre birileriyle tanıştırmaya çalışıyorlar.,
sakın nefsine yenilme.. ne olacağı belli olmuyor bu hayatta.. o zamanlar ayrılacağımı hiç tahmin etmezdim ama yine de düğünden önce yaşamak bana ters geliyodu. iyikide öyle geliyormuş.. ayrıldıktan sonra çok koyardı birlikte yaşasaydım bişey yapsaydım.

bana kalırsa beraber kalmayın.. nişanlın nasıl olsa nikahta var diye kafasında bir şeyler kuruyordur kim bilir.. hayal kırıklığına uğramasın sonra.. en iyisi öğretmenevinde kalsın.. gündüzleri hasret giderin

Seni gucendirmek istemem canim ama bu durumda sen gene evlenmis bosanmis dul bir hanim sayilirsin.Sonucta nikahin olmus, bunu insanlardan saklaman cok yanlis seni heleki bekar olarak tanitiyorlarsa o insanlari zan altinda birakmaya sebep olursun. Ayni sekilde olan bir insanevladi babamla evlendi bir kez senin durumunda kalmis digeri esi olmus... tabiki 1 kez evlendim demis oysaki babam dahil 3 cu evlliigi olacak hanimin.Nerden ogrendiklerine gelince babam nikah islemleri icin nufus dairesinden kutuk ve aile bilgileri kaydi almaya gittiginde anladi durumu. Saklamak ve kendini bekar gostermen ise yaramaz cunku evlenmeye kalktiginda bu olay senin karsina cikacak. Evlendigin kisi ile ayni evde kalmamis kari koca hayati yasamamis olman maalsef evlenip bosanmis oldugun gercegini degitirmiyor. Insanlar nikahin resmi bir islem oldugunu kayitlara gectigini unutuyorlar. Yasalar sizin evliligi ne sekilde yasadiginiza bakmaz , nikahiniza ve bosanmaniza bakar. Iste bu yuzden nikah ya dugunde yapilmali yada dugunden cok az bir tarih kala yapilmali.Eminim tayin vs gibi durumlar icin evlenenlerde oluyordur fakat evli olup nisanli olma diye bir durum yok arkadaslar siz DUGUNU nikah olarak algilamayin. Siz nikahi yapirdiginiz andan itibaren kari koca olursunuz haniug sartla nikahi yapmis olursaniz olun. Dugun sadece bir eglencedir kalkip iki gobek arip altin takmak kimseyi evli yapmaz oyle olsaydi millet dugun yapar nikah kiymazdi. Dugun yapmasaniz , nikah yapsaniz evlilik olurda nikahsiz sadece dugunle evlilik olmaz. O yuzden herkes yasal olan seye gore iliskisini yasasin isin eglence kismina gore degil.

Tekrar yaziyorum gene KOCADAN nisanli olmaz. Imzayi attiginiz an o is bitmistir. Bu nisanli-kocalarda yeni turedi insani koca yapan dugunmus demekki.

Son düzenleme:

Siz imzayi attiniz mi attiniz is bitmistir. ister tayin icin evlenin, ister yalandan evlenin, ister gercekten, ister anlasmali o yasalari baglamaz... zaten evliliginde benim bildigim bir turu var imzayi atarsin nikahi alirsin evlenmis olursun. Kimseyi DUGUN evli yapmaz insani evli yapan nikahidir.Sen bence kendini kandirmaktan vazgec...kabul etsende etmesende nisanlim dedigin insan senin kocan... insanlar kocasiyla bile rahat edemiyo artik geregini yasayamiyor... dugun megersem ne gerekli birseymis nerdeyse nikahtan onemli.nikah olmadan evlilik olmaz ama dugunsuzde evlilik olur bunu insanlar bunun bilincinde olup buna gore yasasa sorun kalmayacak zaten.

Son düzenleme:
Keşke konusahibinin ailesi de sizin gibi düşünebilseydi.
Hiç sorun olmayacaktı o zaman...

O zaman ben evli sayilmam oylemi hic dugun falan yapmadim 3 yil evli kaldim. bir tek kokteyl oldu.... vah vah dugun yapmayanlar napsin o zaman? bir eglenceye bu kadar anlam yuklemek materyalist olmak hic normal degil. yasal olan bakidir. kimse duymadan ayrilsaniz bile dul olmus olursunuz bu isin sakasi yok. tapu kaydi gibi duruyo evlilik kayitlari hukumette... cikarttirmasida cok kolay... tabi bunlar kimsenin aklina gelmiyo. dugun yapmadan evlenilip bosanilsa bile elbet duyulur bu isler. cocuk oyuncagi degil herkes evlenirken dugunden bahsetmiyorum nikahtan bahsediyorum imzasini atarken iyi dusunsun. sakasi yok geri donusu yok evlenip 1 gun bile evli kalsaniz evlenip ayrildi olursunuz benden soylemesi.

Bence birlikte kalmayın, nikah olabilir, ama siz evli değilsiniz henüz,umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir. Türk toplumunda yaşıyoruz sonuçta, hem dünyanın bin türlü hali var..

Kac tane evlilik cesidi var yahu... benim bildigim bir tane var adida nikah imzayi attinmi o kisi kocan olur. O is olduysada vah vah gecmis olsun 1 gunde evli kalsan 100 gunde, beraber yasasanda yasamasanda, dugun yapsanda yapmasanda bekar degil evlenip ayrilmis olursun. Merak etme o Turk toplumu bunlarinda farkinda olur ve bir duyuldumu her dedikodudan da tatli gelir o bazi dedikoducu kesime.Onlar icin kac gun ve hangi sartlarda evli oldugun hic farketmez.

O zaman ben evli sayilmam oylemi hic dugun falan yapmadim 3 yil evli kaldim. bir tek kokteyl oldu.... vah vah dugun yapmayanlar napsin o zaman? bir eglenceye bu kadar anlam yuklemek materyalist olmak hic normal degil. yasal olan bakidir. kimse duymadan ayrilsaniz bile dul olmus olursunuz bu isin sakasi yok. tapu kaydi gibi duruyo evlilik kayitlari hukumette... cikarttirmasida cok kolay... tabi bunlar kimsenin aklina gelmiyo. dugun yapmadan evlenilip bosanilsa bile elbet duyulur bu isler. cocuk oyuncagi degil herkes evlenirken dugunden bahsetmiyorum nikahtan bahsediyorum imzasini atarken iyi dusunsun. sakasi yok geri donusu yok evlenip 1 gun bile evli kalsaniz evlenip ayrildi olursunuz benden soylemesi.

Siz benim ne demek istediğimi anlayamadınız galiba.
Açıklayayım.
Ben eşi değil demedim ki?
Konusahibi konuyu açarken hangi konuda yorum istemiş fikir sahibi misiniz?
Ailem duyarsa endişesi vardı.
Saklı olmasın dedik.
Kaldı ki sizin de söylediğiniz gibi kendisi de hala eşini nişanlısı olark görmekte. Yani eşim sıfatını kullanmıyor.
Ayrıca bir kadının nişanlısı da kalabilir evinde. Kimseye hesap verme zorunda da olmazlar.
Konusahibi ailesinden saklıyor. Evden çıkmayız diyor.
Hatta öyle şeyler söyleniyor ki kardeşin olabilir falan diyenler var.
Saklamak niye.
Suç saklanır, hata saklanır, doğru olmayan şeyler saklanır.
Anlatabiliyor muyum acaba.
Ailenizden birşey sakladığınızda ne kadar vicdanınız rahat eder?
Yazık değil mi onlara kandırmaya teşebbüs ediyorsunuz?
Ben bunu söylüyorum.

Siz benim ne demek istediğimi anlayamadınız galiba.
Açıklayayım.
Ben eşi değil demedim ki?
Konusahibi konuyu açarken hangi konuda yorum istemiş fikir sahibi misiniz?
Ailem duyarsa endişesi vardı.
Saklı olmasın dedik.
Kaldı ki sizin de söylediğiniz gibi kendisi de hala eşini nişanlısı olark görmekte. Yani eşim sıfatını kullanmıyor.
Ayrıca bir kadının nişanlısı da kalabilir evinde. Kimseye hesap verme zorunda da olmazlar.
Konusahibi ailesinden saklıyor. Evden çıkmayız diyor.
Hatta öyle şeyler söyleniyor ki kardeşin olabilir falan diyenler var.
Saklamak niye.
Suç saklanır, hata saklanır, doğru olmayan şeyler saklanır.
Anlatabiliyor muyum acaba.
Ailenizden birşey sakladığınızda ne kadar vicdanınız rahat eder?
Yazık değil mi onlara kandırmaya teşebbüs ediyorsunuz?
Ben bunu söylüyorum.
Ben genel olarak yazmistim. Aileden birsey saklanmaz zaten... Fakat birde isin durustluk boyu var ki hic yakisik olmayan bir durum bence nikah kiydirip bu sekilde etrafa kocayi nisanli olarak tanitmanin manasi ne olabilir... dusunuyorum akliam brisey geliyor hani dugunde yapilmayip ilan edilip ese dosta duyurulmadigina gore birsey olurda ayrilirlarsa bosanmis oldugunu kimse bilmeyecek . Es dost etraftakiler nisandan ayrildi bekar sayilacak.Maalesef oyle degil boyle bi insan babamla evlendi diyorum ve ortaya cikti simdi biz o kadina guvenmiyoruz ve gecmisini sakladigi icin yalanci gozuyle bakiyoruz. 3 kez evleniyorum demeye utandi herhalde ama bu yalan soylemesini gerektirmezdi.Boyle seyler inanin cok kolay ortaya cikiyor saklamanin manasi yok.

Benim bildigim nisan tanima surecidir ve bu donemde nikah yapilmaz, bu donemde hala insan tasinir , dusunur karsisindakini tanir adi o yuzden nisanlilik donemidir.Fakat imzayi attiginiz an ne sebeple olursa olsun o nisanlilik donemi geride kalir bu yuzden dikkatli davranmak lazim ben nisanliyken evlenmeyi tasvip etmiyorum Allah korusun birsey olsa artik cok gec.... bosanmak zorundasiniz oysaki nisanli olsaniz oylemi gonder yuzugu geriye ver bohcayi tamam bitmistir.

Ben sahsem millet ne derci bir insan hic olmadim millet benim faturalarmi odemiyor, ekmegimi suyumu odemiyor. O yuzden takmiyorum istedigi kadar konusabilirler.Ailemde her zaman arkamda duran insanlar o yuzden ben saklamam aileden birsey saklanmamali.Gerekirse rest cekilmeli sonucta herkesin hayatinin belli sinirlri var herkes benim sinirima intikal edip ben kendi hayatimi yasayamadiktan sonra ne anladim yasamaktan?

Son düzenleme:
Ben genel olarak yazmistim. Aileden birsey saklanmaz zaten... Fakat birde isin durustluk boyu var ki hic yakisik olmayan bir durum bence nikah kiydirip bu sekilde etrafa kocayi nisanli olarak tanitmanin manasi ne olabilir... dusunuyorum akliam brisey geliyor hani dugunde yapilmayip ilan edilip ese dosta duyurulmadigina gore birsey olurda ayrilirlarsa bosanmis oldugunu kimse bilmeyecek . Es dost etraftakiler nisandan ayrildi bekar sayilacak.Maalesef oyle degil boyle bi insan babamla evlendi diyorum ve ortaya cikti simdi biz o kadina guvenmiyoruz ve gecmisini sakladigi icin yalanci gozuyle bakiyoruz. 3 kez evleniyorum demeye utandi herhalde ama bu yalan soylemesini gerektirmezdi.Boyle seyler inanin cok kolay ortaya cikiyor saklamanin manasi yok.

Benim bildigim nisan tanima surecidir ve bu donemde nikah yapilmaz, bu donemde hala insan tasinir , dusunur karsisindakini tanir adi o yuzden nisanlilik donemidir.Fakat imzayi attiginiz an ne sebeple olursa olsun o nisanlilik donemi geride kalir bu yuzden dikkatli davranmak lazim ben nisanliyken evlenmeyi tasvip etmiyorum Allah korusun birsey olsa artik cok gec.... bosanmak zorundasiniz oysaki nisanli olsaniz oylemi gonder yuzugu geriye ver bohcayi tamam bitmistir.

Ben sahsem millet ne derci bir insan hic olmadim millet benim faturalarmi odemiyor, ekmegimi suyumu odemiyor. O yuzden takmiyorum istedigi kadar konusabilirler.Ailemde her zaman arkamda duran insanlar o yuzden ben saklamam aileden birsey saklanmamali.Gerekirse rest cekilmeli sonucta herkesin hayatinin belli sinirlri var herkes benim sinirima intikal edip ben kendi hayatimi yasayamadiktan sonra ne anladim yasamaktan?

Nikah zorunluluktan yapılmış. Kaçırdınız sanırım orayı.
Tayin işi için.
Eğer aile birlikte olduklarını duyarsa nikahı suistimal ettiğini düşünüyor konusahibi.
Bilmem şimdi oldu mu?
Yani konu eşi mi nişanlısı mı o kişi değil.
Ailesine duyurmadan birlikte aynı evde bir hafta geçirebilirler miydi....
Geçirseler sakıncası olur muydu...
O kadar uzattık ki konusahibi gelecek yine.
Dallanıp budaklaştırmışsınız konumu diyecek.
Dallandırıp budaklaştırmayalım bari artık.

Nikah zorunluluktan yapılmış. Kaçırdınız sanırım orayı.
Tayin işi için.
Eğer aile birlikte olduklarını duyarsa nikahı suistimal ettiğini düşünüyor konusahibi.
Bilmem şimdi oldu mu?
Yani konu eşi mi nişanlısı mı o kişi değil.
Ailesine duyurmadan birlikte aynı evde bir hafta geçirebilirler miydi....
Geçirseler sakıncası olur muydu...
O kadar uzattık ki konusahibi gelecek yine.
Dallanıp budaklaştırmışsınız konumu diyecek.
Dallandırıp budaklaştırmayalım bari artık.

Hayir kacirmadim okudum fakat tekrar etmistim, nikahi tayin icin yaptirmislar ama hangi sebeple yaptirmis olursaniz olun gene ayni buyuk sorumlulugun altina giriyor olursunuz. Nikah suistimali diye birsey olacagini sanmiyorum, nikah evlenmek icin yapilir.Demek ki herkesin evli olmak icin farkli kistaslari var.Neyse bu benim dusuncem bence hic bir mahsuru yoktur evlendikten sonra insan kocasiyla ne yapmak istiyorsa onu yapmalidir kimse karisamaz. Yazimi noktaliyorum boylelikle.

Back
X