• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın yanımda kalması

Aaaaa ben bu konuya yorum yapmamış mıyım??? Aklımdan geçenleri de zaten Missplayful yazmış. Parmaklarına sağlık.

Konu sahibi arkadaşım sen resmen evlisin. Dini nikahın olmasa bile dinen de evlisin. Şunu da şöyle açıklayayım "Nikahta esas olan, ilandır. şahitler huzurunda evlilik ilan edilmiş, bu da resmiyete dökülmüş ise bu nikah sahihtir, geçerlidir. Ancak nikahta Cenâb-ı Allah'ın ve Rasûlü'nün (a.s) isminin zikredilmesi, dinimizin evliliğe verdiği önemin anlatılması ve sonunda da dua edilmesi güzel olur, yuvanın sağlam temeller üzerine kurulmasına vesile olur."

Resmen evli bir "kız" boşandığında neler olduğunu missplayful gayet iyi açıklamış. (ki mutluluğun daim olsun inşallah, diğer arkadaşlara bilgilendirme olsun diye yazıyorum. kırılma olmasın inşallah. :34: ) Dinen de "Hiç ilişki olmamış veya bir odada veya tenha bir yerde hiç beraber kalınmamış ise, bir kere boşayınca, kadın iddet beklemeden aynı gün bile, başkası ile evlenebilir."

Dini nikahın varid olduğunu kanıtlamak resmi nikaha nazaran daha zordur. Resmi nikah belgelerle arşivlerde kanıtlı ve saklı bir akittir.

Nikah kıyılmış, imzalar atılmış, aile cüzdanı alınmış. Nüfus cüzdanında "evli" yazıyor. Düğün olmadığı ( daha doğru bir ifadeyle "gerdeğe girilmediği" için) resmen evli olunan adama nişanlı muamelesi yapmak.... O adamla yarın anlaşamasan ayrılsan "boşanmış" olacaksın...
Tekrar yazıyorum inşallah böyle bir durum olmaz. Ama bu gibi durumda olan arkadaşlar tekrar düşünün ve bunların hepsini aileler ve nişanlınızda hesaplayarak imza atın.

Aaaaa ben bu konuya yorum yapmamış mıyım??? Aklımdan geçenleri de zaten Missplayful yazmış. Parmaklarına sağlık.

Konu sahibi arkadaşım sen resmen evlisin. Dini nikahın olmasa bile dinen de evlisin. Şunu da şöyle açıklayayım "Nikahta esas olan, ilandır. şahitler huzurunda evlilik ilan edilmiş, bu da resmiyete dökülmüş ise bu nikah sahihtir, geçerlidir. Ancak nikahta Cenâb-ı Allah'ın ve Rasûlü'nün (a.s) isminin zikredilmesi, dinimizin evliliğe verdiği önemin anlatılması ve sonunda da dua edilmesi güzel olur, yuvanın sağlam temeller üzerine kurulmasına vesile olur."

Resmen evli bir "kız" boşandığında neler olduğunu missplayful gayet iyi açıklamış. (ki mutluluğun daim olsun inşallah, diğer arkadaşlara bilgilendirme olsun diye yazıyorum. kırılma olmasın inşallah. :34: ) Dinen de "Hiç ilişki olmamış veya bir odada veya tenha bir yerde hiç beraber kalınmamış ise, bir kere boşayınca, kadın iddet beklemeden aynı gün bile, başkası ile evlenebilir."

Dini nikahın varid olduğunu kanıtlamak resmi nikaha nazaran daha zordur. Resmi nikah belgelerle arşivlerde kanıtlı ve saklı bir akittir.

Nikah kıyılmış, imzalar atılmış, aile cüzdanı alınmış. Nüfus cüzdanında "evli" yazıyor. Düğün olmadığı ( daha doğru bir ifadeyle "gerdeğe girilmediği" için) resmen evli olunan adama nişanlı muamelesi yapmak.... O adamla yarın anlaşamasan ayrılsan "boşanmış" olacaksın...
Tekrar yazıyorum inşallah böyle bir durum olmaz. Ama bu gibi durumda olan arkadaşlar tekrar düşünün ve bunların hepsini aileler ve nişanlınızda hesaplayarak imza atın.

Evet anlatmak istedigim kesinlikle buydu tsk ederim. Ozellikle nufus dairesinden medeni durumunuz kolayca cikiyor arkadaslar herkesin bilgisine.

sakın dert etme herkezin dediği gibi eşin o senin nikah bence düğünden çok daha önemli ve eminim ailen de bunun farkındadır..Senin için rahat olsun gez eğlen şu dönemin tadını çıkar.:52:

Son düzenleme:
Artık insanlar başkaları için yaşamayı bıraksalar ne sevineceğim. Çevre ne der, komşu ne der, o ne der, bu ne der. Ne derlerse desinler hayat senin hayatın. Ve bu dünyaya bir kere geliyoruz.

Hemen derler ya, toplum kuralları dışına çıkmayalım. O toplum kim, biri bana anlatabilir mi ? Tanımadığım etmediğim, fikrine güvenmediğim, ne olduğunu, kim olduğunu bilmediğim birileri benim için dedikodumu yapacak varsın yapsın, ben ne olduğumu bildikten sonra.

Bence birlikte kalmayın, nikah olabilir, ama siz evli değilsiniz henüz,umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir. Türk toplumunda yaşıyoruz sonuçta, hem dünyanın bin türlü hali var..

o zaman hiç nikah yapmasınlar
sadece düğün yeterli :53:

allahım ne insanlar var ya rabb

sende kalabilir o senin kocan ama bir sınır olmalı nedemek istediğimi anlamışsındır canım,ailenede yalan söyleme bence önce onların fikrini alıp ona göre davranmalısın

Ya nasıl bir düşünce sisteminiz var, bu genişlik nedir- nedendir anlamış değilim. Türk toplum baskısını geçin ya, vicdanınıza sorun. O insanın nikah dediği şey muhtemelen iyi kalpli ailesinin kızı nişanlısıyla elele gezerken günaha girmesin diye yaptırdığı imam nikahıdır, fırsatını bulunca eve atmaya çalışıp 'hasret gidermek' adı altında saçma sapan şeyler yaşaması değil. Önceki mesajlarda, eline sağlık, nikahın duyuru olduğu belirtilmiş, doğrudur. Nikah, insanların senin biriyle evli olduğunu bilmesidir. Siz nişanlıyken kim evli görüyor Allah aşkına?
Şimdi buna yargılamayın size ne gibi cevap yazanlara söyleyeceğim tek şey, siz de paylaşmayın arkadaşım!

Ya nasıl bir düşünce sisteminiz var, bu genişlik nedir- nedendir anlamış değilim. Türk toplum baskısını geçin ya, vicdanınıza sorun. O insanın nikah dediği şey muhtemelen iyi kalpli ailesinin kızı nişanlısıyla elele gezerken günaha girmesin diye yaptırdığı imam nikahıdır, fırsatını bulunca eve atmaya çalışıp 'hasret gidermek' adı altında saçma sapan şeyler yaşaması değil. Önceki mesajlarda, eline sağlık, nikahın duyuru olduğu belirtilmiş, doğrudur. Nikah, insanların senin biriyle evli olduğunu bilmesidir. Siz nişanlıyken kim evli görüyor Allah aşkına?
Şimdi buna yargılamayın size ne gibi cevap yazanlara söyleyeceğim tek şey, siz de paylaşmayın arkadaşım!

bu ne şiddet ne celal

resmi nikah yapmışlar huu?okuma organınız hangisi acaba öğrenebilirmiyim?umarım "göz"dür.

Valla her elele tutustugumuzla imam nikahi yapicaksak yandik... memlekette her kose basinda bir seyyar din gorevlisi olmasi lazim, imam nikahi kiydirip bosananlar icin. Oncelikle sunu bilelim imam nikahi millet rahat rahat gezsin gunah olmasin diye yapilmaz. Bunun bilincine varalim oncelikle.

Ayrıca imam nikahı sadece rahat rahat baş başa kalmak ve daha da ileri giderken günah olmasın diye yapılıyorsa ve gizli tutuluyorsa yine "bu nikah sahih değildir." Çünkü nikahın şartlarından birisi "İlan"dır. Bu durumda olanlar varsa hem dini yönden sorumludurlar hem de hukuki yönden hak iddia edemezler. Hukukta dini nikahın bir yaptırımı yoktur.

Zaten hukuken de resmi nikah olmadan, dini nikah yaptırılması yasaklanmıştır. Günümüzde diyanet işleri başkanlığı bu konuda çok hassas. Dini nikah yaptırmak isteyenlere önce aile cüzdanı sorulmakta imamlar tarafından.

Konu başlığıyla pek ilgili bir yazı olmadı ama belki ihtiyaç vardır, bu hususları dikkate almayanlar vardır diye yazdım.

Buraya bir konu açtınız ve yorum beklediniz. Ve bizler de yorum yaptık.
Ne demektir Allahaşkına benim nişanlımla olduğum bir hafta içinde konu dallanıp budaklanmış.
Nasıl bir saygısızlık yaptığınız farkında mısınız?
Madem ne diye konu açıp fikir beklediniz?
Vicdanınızı rahatlatmak için mi?
Aksi yorumlar canınızı mı sıktı?
Eleştirilmek istemiyordunuz da neden konu açtınız.
Üslubunuz çok ama çok rahatsız etti beni.
O beğenmediğiniz yorumlarda etraf ne der diye düşünün denmedi size.
Ailenizden saklamasanız dendi.
Pişman oldum sizin gibi birinin konusuna cevap verdiğim için.
Keşke biraz da saygılı olmayı öğrenebilseymişsiniz....

dallanıp budaklanmış kelimesi içind eherhangi bi argo yada küfür kelimesi içermiyo anlamadım bunu nası bi saygısızlık olarak algıladınız? saygı anlayışınız nedir? ben konuyu açtığıumdan beri olumlu olumsuz yyorum yapan herkese teşekkür ettim.. dallanıp budaklanmıştan kastım da, ben konumu takip edemediğim süre içinde baya bişeyler konuşulmuş anlamındaydı. aksi yorumlar canımı sıkmadı tam tersine onlara da teşkkür ettim ben.. sizin gibi kişiler sanırım burada esip gürlemeyi insanlara ağızlarının payını vermeyi kendilerine görev edinmişler, normal hayatta yapamadıklarını burda yaparak egolarını tatmin ediyolar :)) yine de yorumunuza SAYGI duyuyorum...

herkese mrhabalar.... öncelikle bizi imam nikahlı sanan arkadaşa hatırlatmak isterim ki , resmi nikahımız var.. Biz resmi nikahımız olmadan önce de birbirimize aynı sorumluluk ve bağlılık içindeydk şuanda da değişen bişey yok. ya ben boşanırsam dul m olcam die bi korku içimden hiç geçmedi, Allah a şükür sevdiğim kişiden de kendimden de eminim... onun için kaybedecğim şey evlenmş boşanmış olmak olsun o herşeye değer. Ailem de artık sen eşinin sorumluğundasın diyo zaten ama yine de düğünümüz olmadan çok rahat hareket edip de ailemi kimseye karşı mahcup etmemek istiyorum. ben olumlu olumsuz birçok yorumdan kendime pay çıkardım teşekkrler herkese. ama benm için de önemli olan resmi nikah. düğün aileler için eş dost için yapılan 1 günlük bi eğlenceden ibarettir. Önemli olan iki kişinin resmi olarak birbirinin hayatına dahil olması , resmi olarak haklarını edinip birbirine olan sorumluluklarını resmileştirmesidir. Ben herşeyin yaşanması gerektiği gibi ve doğru zamanda yaşanmasını gerek kendm gerek ailem için iistiyırum nişanlım da buna saygı duyuyo..şunu da eklemek istiyorum :)) :
El Alem Ne Der?
El alem siz onlar için ne yaparsanız yapın, siz onlar için ne kadar yaşarsanız yaşayın,
Sizi kendiniz olmaktan alıkoyan her şeyi söyler.
Çünkü onlar EL.... Üstelik tek de değil. Kocaman bir alem... Hiçbiri sizi tanımıyor...
Sizi kendinizden alıkoymayan tek kişi kendinizdir.
O yüzden kendiniz olmak istiyorsanız el alem için değil, kendiniz için yaşayın.
Onlara asla YA - RA - NA - MAZ - SI - NIZ !

Hem biz birbirimize coktan soz verdik imza onemli degil de hem de korunmayi unutmayin diyen arkadasa kizarak, cikisin ne dersiniz bu celiskilerden vazgecmek lazim degil mi ya oyle olun ya boyle hangisini secerseniz secin arkasinda durusaniz dogrudur diger turlu olmaz....

Hem biz birbirimize coktan soz verdik imza onemli degil de hem de korunmayi unutmayin diyen arkadasa kizarak, cikisin ne dersiniz bu celiskilerden vazgecmek lazim degil mi ya oyle olun ya boyle hangisini secerseniz secin arkasinda durusaniz dogrudur diger turlu olmaz....

birbirimize söz verdik demek ne demek acaba???? krounmakla ne alaka nası bi bağ kurdunuz???

birbirimize söz verdik cümlesini nasıl algılıyosunuz acaba???birbirine söz vermek için korunmayı gerektiren bi durum mu yaşanması gerekiyo?? bu kadar mı basite indirgiyosunuz hayatı paylaşmayı? bi bağlantı kuramadım

Aranızda resmi nikahda var kalmanızda bir sorun yok sizin düşünceniz aileme karşı ayıpmı etmiş olurum sanırım onları düşünerek hareket ediyorsunuz yanlış algılamadıysam. Bir şey olmaz çünki seninde bir ailen var artık önceliğin eşin çünki ama bu kalma durumu ruhsal olarak etkileyecekse içinizi kemirecekse düğünden sonraya da bırakabilirsiniz pekala. Sende eşine önce Allah'tan sonra ailenden emanetsin saygı duyması çok güzel ömür boyu mutluluklar diliyorum.

Back
X