Nişanlımla evlilik hazırlığında yaşadığımız problemler

Ben olsaydim yani arabami ev almak icin satardim sorun yok ama onun arabasida varsa o da satacak.Arabayi verip senin koydugun kadar para koyarim nedir madem paran var koy benlemi yarışıyor hayırdır derdim. Fifty fifty mi olcam hep bu evlilikte düşünürdüm
Erkek olsam: yani ev alacaksam neden arabami babama vereyim sonra nisanlimdan arabasini satmasini isteyeyim ozaman kendiminkini satarim esiminki dursun beraber kullanalim derim veya ikisinide satarim.

Konu sahibi keşke " sen arabanı babana veriyorsan, bende veriyorum." Deseniz. Nişanliniz çok akıllı. Hem kredi ödeyip arabayı kp verecek, hem arabanızı satacak, hem ev kredisi ödeyeceksiniz. Düğün masrafları nasıl ödenecek konuştunuz mu? Yoksa düğün takıları ile mi? Lütfen dikkatli olun.

Borçluysa kaç ben birikim var diye düşündüm

Dügünden sonrada daha Eve görmeden altinlari cikarir babasina verir, ondan borc aldim diye. Yazim da, yazilmisti bunlar der konu sahibi yasayinca.
Alinacak ev babaya, cocuk dogunca kv yada kp ismi, annem Babam yaslaninca yanima alcam kavgasi. Bunlar böyle sirayla yasayacaklariniz

Taktik degistirmis ama hala dusunce ayni. Babasinin parasi varsa niye simdi ogluna kredi odetiyor ki hemen versin parayi. Para mara yok ortada krediyle su an babasina araba almis onu birakip kendinw alcagi arabayida krediyle size odetmeyi planliyor. Dugunude takilarla yapacaktir kesin. Siz bence bir daha dusunun evlenmeyi.

Açıkçası konu sahibinin bu kadar çabuk ikna olması beni çok şaşırttı.

Sakin yasimiz vs diyerek aceleye getirmeyin. Babasinin ustune olan bir araba var, onu satmadan beyefendinin orataya koyacagi nakit parasi var ve sizden kendi emeginizle aldiginiz arabayi istiyor. Asla asla asla vermeyin, satmayin, cok pisman olacaksiniz gibi gozukuyor. Acele etmeyin lutfen. Esyalar alinirken bolusun, odemelere yardimci olursunuz calisiyorsunuz zaten. Ama diger turlu tek guvenceniz olan arabayi verirseniz yarin obur gun ayrildiginizda siz ne yapacaksiniz?

Arkadaşlar bir şeye ikna olduğum falan yok. Bende herşeyin farkındayım. En son bu konu kesin birsekilde konuşuldu kendisiyle paylaştım şuanda hiç birseyi satmayı düşünmüyorum evlendikten sonra da bir süre elimizdekiler satılmayacak ne ben ne o. O da benim kararına saygı duydu ve çekildi. Zorla elimden alamazlar ya :/ Sadece ortak ev için kredi çeker alırız. Peşinat için de ne benim birikimim var ne de onun. Artık onun ailesi mi yardım eder bilmiyorum ama onunda ortak bir karar ailinip bir yolu bulunur. Olası bir art niyeti ne ben ne de benim ailem kabul eder zaten. Ailemle henüz birşey paylasmadım. Paylaşzam çünkü hemen kinlenir ve vazgeçme yoluna götürürler beni biliyorum. Ayrıl demekle olmuyor. Çok emeğimiz var üstümüzde. Geçmişte ikimizde yara almış evliliği denemiş insanlarız. Bu ayrılık ikimiz için de zor olur. O da bırakmıyor beni bir sürü zorluklara rağmen hep yanımdaydı. Hemen karar verip vazgeçmek kolay. Benim kaybedeceğim birşey yok ama sadece en güzel yaşlarım geçiyor biyolojik olarak aile kurma hayallerim ve sevip güvendiğim bir erkekle mutlu bir yuva istiyorum. Başka birini tanımak hele bu devirde bir erkeğe güvenmek o kadar kolay mı ?? Kimbilir onun ne huyları ne gibi sorunları çıkacak kimse dört dörtlük değil ki emek isteyen birşey ilişki belki yıllarını alacak. Bazen birşeyleri gösterip ders cikarttirip farkındalık sağlatmak uyandırmak gerek. Evet ben degerliyim iyi niyetli olduğum için üzülmeyi haketmiyorum. Şu evrede onun zamanla yanlış düşüncelerde olduğunun farkına varacağına, bazı hataları için pişman olacağına inanmak istiyorum. Çünkü zamanında beni desteklediği koruyup kolladığı davranışları da oldu. Tabi bu demek değil ona sonsuz güveniyorum. Hayır. Beni gerçekten seviyorsa zaten kendi lehine düşünmez beni de koşulsuz alır yanına. Bu hayatta anneanemden öğrendiğim en önemli şey "hiç bir erkeğe tamamen inanıp güvenme. "Osmanlı kadınıdır doğrulari söylerler. Bu cumlesi ömür boyu kulağıma da bir küpe olacak. :) Koca da olsa, kendi kendini de koruyup kollayacak bir kadın..
Umarım herşey gönlümüzce olur. Kalın saglıcakla..

Peki...

Sizi üzerler.

Nişanlınızı seviyorsanız haber vermeden krediyle evi siz alın .Artık bir arabanız olmaz ama kafanız rahat olur .Her durumda da ev sizin olur.

Satmayın bence. Sizin evlenmeden önce aldığınız taşınır taşınmazlar için söz sahibi değil. Size böyle bir akıl verip arabasını babasına vermesi de tuhaf.

Normalde böyle şeylere takılmam ama bana nişanlınızın üslubu güven vermedi, hoş gelmedi.
Sonuçta çalışan insanlarsınız arabaya illa ki ihtiyaç oluyor. Sattığınız zaman ulaşım nasıl olacak bu önemli. Bir diğer taraftan arabayı sattıktan sonra neden nişanlınız ne kadar oranda kendinize ayıracağınızı belirliyor. Arabasını da babasına vereceğini söylüyor. O da sıkıntı. Hoşuma gitmedi. Ev için aceleye gerek yok der geçerdim ilişkide başka zamanlarda da güvensizlik yaşadıysam. Ki aklınıza bu mesele takılıp yazdıysanız anlık bir olay olduğunu düşünmüyorum.

İkinizinde 2.evliliği olacak sanırım. Nişanlınızın çocuğu var mı ? Siz ve nişanlınız kaç yaşındasınız ?

Peki babasına vereceği arabanın kredisini evlenince siz mi ödeyeceksiniz? Adam aşırı aileci biri gibi geldi. Aileci biri başımda var. Ve gerçekten çok yıpratıcı.

Peki babasına vereceği arabanın kredisini evlenince siz mi ödeyeceksiniz? Adam aşırı aileci biri gibi geldi. Aileci biri başımda var. Ve gerçekten çok yıpratıcı.
Yok canım önümüzdeki Haziran ayında onunda kredi borcu bitiyor. Zaten ona evlenene kadar tüm borçlarını bitirmelisin demiştim. Bu yaz sonu düşündük evlilik planını ya bakalım hayırlısı

İkinizinde 2.evliliği olacak sanırım. Nişanlınızın çocuğu var mı ? Siz ve nişanlınız kaç yaşındasınız ?
Evet canım 2.olacak ve son olsun istiyoruz artık. Mutlu olamadık ikimizde geçmişte çok üzüldük. Bu sefer kıymet bilip mutlu olabilmek.. ben 32 yaşındayım o da 30. İkimizinde çocuğu yok sukur. İkimizin ilk evlilikleri 1 yıl sürmüş. İkimizde müzik öğretmenimiz. Çok ortak yanımız var.

Yok canım önümüzdeki Haziran ayında onunda kredi borcu bitiyor. Zaten ona evlenene kadar tüm borçlarını bitirmelisin demiştim. Bu yaz sonu düşündük evlilik planını ya bakalım hayırlısı
Ama arabadaki payını evlenmeden alsın bence. Sonra aileler vermeye yeltenmiyor. Bence bunuda çözmelisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…