Nişanlımla evlilik hazırlığında yaşadığımız problemler

Ama arabadaki payını evlenmeden alsın bence. Sonra aileler vermeye yeltenmiyor. Bence bunuda çözmelisin.
Şuan da ne o arabasını babasına verip parasını alacak ne de ben arabamı satacağım. Hatta ilk hedefim elime yakın zamanda bir para geçecek inşallah evlenmeden önce o parayla arabamı satıp yükseltmeyi düşünüyorum. Böylelikle ileride ikimize ait bir araba olur. Konu da kapanır. İleride de güven saglandiktan sonra duruma göre bakılır herşey olur. Biraz gözlemlemek gerek Bir tek geriye evlendikten sonra ev almak kalıyor ikimize ait bir yatırım yapmak da şart zaten.

Evet alınan mallar ortak değil demek istemiştim, mesela ortak ev alıyorum diye karar verseler ama tapusu bir kişide olsa vefat durumunda evliymiş gibi işlem yapılmayacak, uğraş dur.

Ayy çok saf ve iyi niyetlisin seni çok uzelerler yahu yapma böyle eminim çok aşıksın cok seviyorsun ama sonra çok pişman olursun

Nisanlinizk çok akıllı buldum ben o arabayı hiçbir koşulda satmazdim . Arabayı babasına vererek kendini bir şekilde garantiliyor. Sizde evlenseniz de lutfrn arabanız ve birikmisiniz hep dursun . Satiyorlarsa onlar araba satsın sizin Allah nasip eder çocuğunuz olsa ve umarım olmaz ama bosansaniz en azından arabanız ve birikmisiniz bir kenarda olur.

İyi de adam para koyarım demiş. Neden illa arabasını sattırmaya uğraştığınızı anlamadım ben. Sizin paranız varsa siz de satmayın arabanızı madem. Evlenirken alınacak şeylerde senin benim olmaz ki,herkes ortaya birşeyler koyar öyle evlenilir. Hatalısınız,bu kafayla çok zor evlilik yürütürsünüz.

Konuda ki nişanlının da yok parası. Sorun o zaten. Koyarım dediği para da bir yerlerden borç alınıp beraber ödenecek büyük ihtimal.
Ama ihtimal diyorsunuz,belki vardır nakit çıkarır koyar. Evlenirken üçün beşin hesabı yapılmaz ki,ev arkadaşı olunmayacak neticede. Konu sahibi de arabasını vermek zorunda değil. Ama eş adayına da arabanı sat baskısı da yapamaz o da ayrı mesele.
Ben bunu aldım sen şunu aldınlarla evlenilmez

Tüm mesajları okumadınız sanırım. İhtimali değil yok cidden. Sat diye baskı yapan adam zaten, ne düşünüyorsun diye sormuyor bile. Satar verirsin diyor hiç bir hakkı olmayan araba hakkında karar veriyor. Konu sahibi tepkisini verince de sivri dilini törpüledi biraz.

Hayır ben sadece ilk mesaja göre yorum yapıyorum. Konu sahibi de eş adayının arabasını satmasını istiyor,o arabanın neden babasının üzerine olduğunu sorguluyor. Bence birbirlerinden çok farklı görünmüyorlar.

Bence bu güven meselesi karşıdakinin sana maddi olarak verdiği güvenle alakalı. Kişiye göre değişir. Ama iki tarafta eşit yük almalı

Bu ev olmasaydı nasıl yapacaktiniz?
Aynen öyle devam, çünkü bu evde hiç hakkınız yok .Sizin emeklerinizle alınmış değil.
Isterse annesin babasının üstüne yapar.
Düşündüğüde doğru çıktı ,evi öğrendiniz hemen cepe almaya başlamişsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…