Nişanlımla evlilik hazırlığında yaşadığımız problemler

Konuyu yeni gördüm. Nişanlınız arabayı babasına bırakacak anladığım kadarıyla, büyük ihtimalle üzerine soğuk su içeceğiniz bir araba o, sizin arabanız da satılırsa evlendiğinizde bir arabanız olmayacak. Gideceğiniz yerde arabasız rahat hareket edebilecek misiniz? Yerinizde olsam arabayı satmam kullanmaya devam ederim. Şayet satmaya ikna olursanız da bunu mutlaka dekonttaki açıklama kısmına yazarak ya da satış belgeleriyle delillendirin. Yarın başınıza ne geleceği belli olmaz. paranız ziyan olmasın. Bir an önce aile olmak istiyorsunuz ama karşıdakinin sizinle aile olacağından çok emin olamadım ben. babasındaki arabanın borcunu siz bitireceksiniz ve araba kpye hediye olacak gibi duruyor. Burnuma iyi kokular gelmedi

Tek araba olunca illaki sorun çıkıyor. Ayrıca evlendikten sonra edinilen mal olunca sizin yada eşinizin üzerine olması farketmeksizin ortak oluyor zaten. Haliyle farketmiyor ruhsatta yazanın adınız olması. Şu an halihazırdaki aracınız evlensenizde sizin,boşanacak olsanız da sizin,aradaki fark bu.
Başkasına bu yorumu yapmazdım muhtemelen ama sizin arabanızı sattırıp kendi arabasını babasına hibe edeceğini söyleyen biriydi bu adam. Tabi ki geri adım atmış sizden tepki görünce ama geri adım atarken bile sizin arabayı satmaktan falan bahsediyor,alınacak tek arabadan. Çok iyi bir izlenim almıyorum ben bu durumdan. Evlendiğimizde eşimin,evide vardı arabası da,oturduğumuz ev onun mesela halihazırda,ben evlenirken hesap yapamazdım evin üzerine söyle yapalım,böyle yapalım diye ev benim değil eşim teklif etti hatta istersen satalım tadilatlı bir yer bakalım ,oturalım dersen istediğimiz gibi yaptırırım demişti,ben oturalım dedim,konumu güzeldi,site icinde,havuzlu vs yaptırdık zevkimize göre oturuyoruz. İlerde satıp farklı bir semte gecme imkanımız var,yeni alınacak evin kimin uzerine olduğu farketmeyecek ki. Bu ev eşimin,oturup hesap yapmadım satsın alsın ikimizin üzerine olsun şu bu diye. Küçük hesaplar yapmıyorum zira. Benim için önemli olan o an ki şartların ne olduğuydu,kirada oturmamaktı. Eş adayınız da ikinizin konforunu önde tutsa araba satalım,tek araba kullanalım demez zaten,kolay mı arabasız kalmak alışana,bence zor.
Nişanlınız küçük hesaplar yapıyor,bir süre birşey alıp satmayın derim evlenince. Bir bakın gerçek duruşunu görün ona göre karar verin.

Adam kadının bekarlığından kalan malı ortaklama peşinde, o arabayı sattırıp illa ortak bi şeylere gömdürecek, bekarlık borçları ile geliyor bi de adam, kendi payını da borçla halledecek, borcunu ödediği arabasını da babasına bırakmış, oohh tertemiz.

Yani niye illaki satalıma geliyor mevzu ben inan anlamıyorum. Kadin tepki vermiş işte kapat konuyu geç,satmak istemiyor de.
Ama yok illaki sattıracak yarısını bir şekilde kendi üzerine gecirecek. Takmış kafayı ona.
Altınlar kadının oluyor ya,onları da bir yere gömecek düğün sonrası,araba alınırsa ortak,bana lazım diyecek o kadar belli ki yani.
Bilemiyorum bunu yapan kadında olsa erkekte olsa cinsiyetten bağımsız,çok sevimsiz geliyor bana. İyi niyetli bulamıyorum.
Benimde arabam vardi evlendiğimde,eşim bir gün bile dememiştir satalım diye,manuel vites olduğu icin,çocukla rahat edemedim,90 bin km'deydi artık 7 yaşındaydı vs diye ben istedim değiştirdim ama 2 sene evliyken kullandım ben o aracı. Ömürlük değil sonucta illaki değişecek arac bu dünya malı ama kalkıpta eşim satalım ortak araba alalım falan dememeli, ben nasıl ki onun evi için bu evi satalım yeni ev alalım demediysem. Boşanmak için evlenmedim en başında. Sanki ortaklık yapar gibi ne gerek var ki taa en basında böyle küçük hesaplar yapılıyor.

Duruma göre araba satilir birikmiş verilir ama sizin nisanliniz çok iyi niyetli gelmedi bana. Düğün olacak, ev alınacak ama hepsinden önce araba alıp babanın üstüne yapmak sizinle ortak olmayan mal sahibi olma çabası gibi. Kendi öyle yapıyor ama sizin arabanızı satmanizi istiyor. Biz aile olacağız sen varını yoğunu ortaya koy ama benim ayrı mülküm olsun diye düşünen bir adam için araba satılmaz bence.

Burnuma iyi kokular gelmiyor. Yerinde olsam bu adamla evlenmem. Senin paran benim param, benim param yine benim param modunda. Beklemen manrıklı Paranı altına dövize göm arabanı da satma bekle. Bak adam senden nasıl ayrılıyor. Manipülasyona gelme sakın, çok tehlikeli bir noktadasın.

Tecrübelerime dayanarak söylüyorum nişanlın arabanın parasına çökecek. Sakın o topa girme. Arabanı sat üzerine de para koy güvendiğin birinin anne baba kardeş üzerine araba al.
Bir daha da para muhabbeti yapma. Evlenin duruma göre bakarsınız eve. Valla tek alyans ve kıytırık tek taşla evlendim. Maaşımı ortaya koydum bir b.ka yaramadığı gibi rezil oldum paramla.
Arkadaşlarıma bakıyorum ayarlını ve gramını dile getirerek altınlar setler afedersin markası belirtilerek donlara kadar aldırdılar. El üstünde geziyorlar. Yetmiyor adamların bekarken aldığı arabayı sattırıp yeni aldırıp kendileri kullanıyorlar. Bu benim 10 yıllık tecrübem

O işler öyle olmuyor işte malesef .satma arabanı sakın.Bu durumda yaya kalan hep sen olursun demedi deme.

Babasinin araba parasinin odedigi kismini verebilecek gucu olsaydi sizinle en basindan ev pesinati hesaplarina girmez, ben bulurum bir yerlerden demezdi. Sen ne kadar koyuyorsan bende o kadar babam alacagim derdi.
Arabaniz uzerinde bir sekilde tasarrufta bulunurken kendi arabasini her kosulda babasina birakiyor.

Ben şunu anlamıyorum, kardeşim bu adam ortada mal ortada yani. Sen illa ben bunla evlenirim dersen el bombasi yutmuş gibi olacaksın. Tonla insan 1/2 kişi hariç kaç diyor. Senden ne kâri olacak bu insanların. Ayrılır da yoluna bakarsan karşına iyi biri çıkar şansın hala var. Ama bu adama maddi manevî herhangi bir ortaklık sonu olmayan ölü yatırım. Sakın seviyorum falan deme, onlar geçici.

Belki Çocuğun olacak bezini sen al diyecek. O kadar bariz ki. Evlenirsen sanki kardeşim yanlış bir evlilik yapmış gibi üzülecegim. Bu arada kendi iradesiyle nişan atıp pişman olan görmedim. Burda bile var tonla, nisanliyken belliydi diyen. Daha bişey yazmam bu konuya

Siz konuyu çözdük, hatasını anladı, özür diledi falan diyorsunuzda, değişen birşey yokki. Kullandığı kelimeleri törpülemiş sadece. Hala kendi arabası babaya kalıyor, hala sizin araba satılıyor, hala yeni araba alınıyor. Ödediğim kadarını babam verir dediği parayı babadan borç almayacağını nerden biliyorsunuz? Siz konu halloldu moduna girmişsiniz de adam taktik değiştirmiş sadece, siz tepki verince kuş avucumdan uçacak diye...

nişanlınız sizden bir şey istemiş. siz de istediği şeyi yapmak istemiyorsunuz çok doğal. siz de aynı şeyi ondan istiyorsunuz o da farklı bir çözüm sunuyor çok doğal. bence doğal olmayan tek şey aynalama yapmanız çünkü ilişkiye çok zarar verir.

Absürt bir şey yok bence adam bende aynı miktarda para koyarım demiş

Tek sorun şu : arabayı babaya neden veriyor vermesin size lazım olmayacak mı evlenince

Arabayı komple babasına hibe edecek adam simdi gelmiş babama kattıgım parayı alırım diyor. Babasının öyle parası olsa araba alınırken katardı bence, kaldı ki bu adam babasından o parayı isteyecek adam değil çok belli.

Ayrıca konunun basından beri dikkatimi cekiyor, adam hep sen ne kadar koyarsan ben de o kadar bulup bulusturup koyucam esit sekilde diyor. Neden esit sekilde? Biraz erkek olup bi adım önde olamaz mı maddi konuda? Yoksa bu eşitligini evlendikten sonra da ev işi, cocuk bakımı, yemek yapma gibi konularda da gösterecek mi? Yoksa bunları sizden bekleyip sadece maddi konularda mı eşitlik isteyecek? Eğer böyleyse o eşit olacak eş değil, kölen arıyor demek oluyor çünkü.

Balık baştan kokar bu söz o kadar doğruymuş ki.... Aklını başına al derim

Yorumunuzun tamamını okumadan ilk cümlenize yorum yapmak istiyorum sadece. Nişanlılığın kanunda yeri vardır. Tmk’da nişanlılık ile ilgili maddeler söz konusudur, hukuki bir önsözleşmedir. Hatta maddi ve manevi tazminat açma hakkı bile saklıdır.

Muhtemelen alınan mallar ortak değildir demek istediniz tabii ki. Orası doğru :)

Ne kadar güzel özetlemişsin.Biz buna kısaca köprüyü geçinceye kadar diyoruz ...

Absürt bir şey yok bence adam bende aynı miktarda para koyarım demiş

Tek sorun şu : arabayı babaya neden veriyor vermesin size lazım olmayacak mı evlenince
Absürt olan iste o parayı nerden bulup koyacağı.ortada bi birikim yok ki.Arabayi babaya vermiş almiyo zaten.konu sahibinin koyduğu kadar para bulup koyuyo(borç harç kesin)
Ee zaten ödediği bi araba kredisi var babasına verdiği araba.baska borçlarda varmış.ustune ev için çekilecek kredi ödenecek.tekrardan araba almak için kredi çekilecek.Eee bunlar yine ortak ödenecek. Kesin o ev için bulunan para altınlarla karşılanacak.Burda konu sahibinin avantajı ne? Araba elden gidecek üstüne bi ton borcun içine düşecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…