- 9 Şubat 2010
- 18.855
- En iyi cevaplar
- 1
- 43.079
- 1.123
- Konu Sahibi seahorse88
-
Konuyu yeni gördüm. Nişanlınız arabayı babasına bırakacak anladığım kadarıyla, büyük ihtimalle üzerine soğuk su içeceğiniz bir araba o, sizin arabanız da satılırsa evlendiğinizde bir arabanız olmayacak. Gideceğiniz yerde arabasız rahat hareket edebilecek misiniz? Yerinizde olsam arabayı satmam kullanmaya devam ederim. Şayet satmaya ikna olursanız da bunu mutlaka dekonttaki açıklama kısmına yazarak ya da satış belgeleriyle delillendirin. Yarın başınıza ne geleceği belli olmaz. paranız ziyan olmasın. Bir an önce aile olmak istiyorsunuz ama karşıdakinin sizinle aile olacağından çok emin olamadım ben. babasındaki arabanın borcunu siz bitireceksiniz ve araba kpye hediye olacak gibi duruyor. Burnuma iyi kokular gelmediMerhabalar arkadaşlar, açacağım konu hakkında samimi bir şekilde fikirlerinizi almak istiyorum. 5 aylık bir nişanlılık sürecim var. İkimizde öğretmeniz. Nişanlımın babası ve nişanlım bir araba aldılar bu araba nişanlımın. Fakat araba babasının üzerine ve babası bir miktar destek çıkmış gerisini de kendisi ödüyor. Benim de kendime ait eski bir model olsada iyi kötü bir arabam var. Bu arabayı kendi başıma kredi çekip kimsenin yardımı olmadan disimle tırnağımla aldım. Üstelik nişanlımla daha tanışmadan önce almıştım. Alırken bu arabayı 2 3 sene sonra yükseltirim düşüncesi de vardı. Yükseltemedim araya hep engeller girdi (ufak bir kaza, korona, ekonomik kriz vs.) Ben bu arabayı artık elimden cıkartıp yükseltmek çok istiyorum çünkü eski model (2004) durdukça sıkıntıları çıkıyor. Gelelim asıl meseleye, nişanlımla ev almak istiyoruz ve hayalini kurmaya başladık şimdiden. Nişanlım benden elimdeki arabamı satıp büyük bir bölümünü eve kullanmami istedi küçük bir bölümünü alıp kendine sakla dedi. Bende düşündüm eğer karşılıklı bir paylaşım olacaksa ( o da arabasını satarsa) olabilir dedim ama bir yandan arabamı yükseltme hayalim var. Sorduğum da kendisine peki sen arabanı satıp koyacak mısın diye sorduğumda ben belki satmam babama veririm ama bende senin koyduğum kadar para koyabilirim dedi. Bende sorguladım neden ben arabami satıp koyuyorum da sen satmıyorsun, senin o güvencense benim disimle tırnağımla aldığım arabada guvencem dedim. Baban önden sana bu arabayı almakla bence hata etmiş, güvensizlik yaratıyor böylelikle dedim. Bu yüzden aramız biraz bozuk ve tartıştık. Bende isterim evimizi alıp yuvamızı kurmak. Yeterince fedakarlık yapıyorum zaten ailemden daha da uzaklaşıp eş durumundan onun yanına tayin istemek vs.Yaşımiz olmus 32, aile kurmak istiyorum bir an önce. O da bunu biliyor. Birbirimizi böyle konularda bazen kirabiliyoruz işte. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Bu konuda nasıl davranmalıyım ? Fikirlerinize ihtiyacım var
Tek araba olunca illaki sorun çıkıyor. Ayrıca evlendikten sonra edinilen mal olunca sizin yada eşinizin üzerine olması farketmeksizin ortak oluyor zaten. Haliyle farketmiyor ruhsatta yazanın adınız olması. Şu an halihazırdaki aracınız evlensenizde sizin,boşanacak olsanız da sizin,aradaki fark bu.Ortak araba alırsak her ikimizde kullanacağız kimin okulu yakınsa veya o gün kimin işi varsa ona yarayacaksa. Burada tabiki orta yol bulunacak. O şartla alacagız bu konuda sen ben yapmiyor zaten eş olacagız biliyor benim de kullanacagımı. Sonuçta araba ikimizin olacak gerekirse kendi üzerime yaptiracagim sorun değil yani. Önemli olan evlendikten sonra evi de arabayı da ortak alalım.
Adam kadının bekarlığından kalan malı ortaklama peşinde, o arabayı sattırıp illa ortak bi şeylere gömdürecek, bekarlık borçları ile geliyor bi de adam, kendi payını da borçla halledecek, borcunu ödediği arabasını da babasına bırakmış, oohh tertemiz.Tek araba olunca illaki sorun çıkıyor. Ayrıca evlendikten sonra edinilen mal olunca sizin yada eşinizin üzerine olması farketmeksizin ortak oluyor zaten. Haliyle farketmiyor ruhsatta yazanın adınız olması. Şu an halihazırdaki aracınız evlensenizde sizin,boşanacak olsanız da sizin,aradaki fark bu.
Başkasına bu yorumu yapmazdım muhtemelen ama sizin arabanızı sattırıp kendi arabasını babasına hibe edeceğini söyleyen biriydi bu adam. Tabi ki geri adım atmış sizden tepki görünce ama geri adım atarken bile sizin arabayı satmaktan falan bahsediyor,alınacak tek arabadan. Çok iyi bir izlenim almıyorum ben bu durumdan. Evlendiğimizde eşimin,evide vardı arabası da,oturduğumuz ev onun mesela halihazırda,ben evlenirken hesap yapamazdım evin üzerine söyle yapalım,böyle yapalım diye ev benim değil eşim teklif etti hatta istersen satalım tadilatlı bir yer bakalım ,oturalım dersen istediğimiz gibi yaptırırım demişti,ben oturalım dedim,konumu güzeldi,site icinde,havuzlu vs yaptırdık zevkimize göre oturuyoruz. İlerde satıp farklı bir semte gecme imkanımız var,yeni alınacak evin kimin uzerine olduğu farketmeyecek ki. Bu ev eşimin,oturup hesap yapmadım satsın alsın ikimizin üzerine olsun şu bu diye. Küçük hesaplar yapmıyorum zira. Benim için önemli olan o an ki şartların ne olduğuydu,kirada oturmamaktı. Eş adayınız da ikinizin konforunu önde tutsa araba satalım,tek araba kullanalım demez zaten,kolay mı arabasız kalmak alışana,bence zor.
Nişanlınız küçük hesaplar yapıyor,bir süre birşey alıp satmayın derim evlenince. Bir bakın gerçek duruşunu görün ona göre karar verin.
Yani niye illaki satalıma geliyor mevzu ben inan anlamıyorum. Kadin tepki vermiş işte kapat konuyu geç,satmak istemiyor de.Adam kadının bekarlığından kalan malı ortaklama peşinde, o arabayı sattırıp illa ortak bi şeylere gömdürecek, bekarlık borçları ile geliyor bi de adam, kendi payını da borçla halledecek, borcunu ödediği arabasını da babasına bırakmış, oohh tertemiz.
Tabi ki herkes kendini kollamalı kimseye körü körüne güvenmemeli her zaman ileriyi düşünmeli her an her şey olabilir tedbirli olmanın nesi kötü?Ee yıllarca kendini mi kollamaya razı mı yani?
Burnuma iyi kokular gelmiyor. Yerinde olsam bu adamla evlenmem. Senin paran benim param, benim param yine benim param modunda. Beklemen manrıklı Paranı altına dövize göm arabanı da satma bekle. Bak adam senden nasıl ayrılıyor. Manipülasyona gelme sakın, çok tehlikeli bir noktadasın.Şöyle elime düğüne kadar büyük bir miktar başka bir yerden para gelebilir. Yükseltceksem borca harca girmeden evlenmeden arabamı yükseltmeyi düşünuyorum. Busefer mesele sen yuvamı kurmak istiyorsun arabamı kurmak istiyorsun muhabbetine döndü. sonuçta bu beni ilgilendiren bir mevzu. İlerde satılacaksa arabalar ben gönülden güvendiğim taktirde yükselttiğim arabamı iyi bir fiyata satıp ev kredisine bir miktar katkı sağlayabilirim diyorum. Bu da yanlış anlasılabiliyor. Bu yuzden şuanda en mantıklısı arabamı ya yükseltcem ya da satmayıp bekleyip gidişatı izlemek istiyorum..
O işler öyle olmuyor işte malesef .satma arabanı sakın.Bu durumda yaya kalan hep sen olursun demedi deme.Ortak araba alırsak her ikimizde kullanacağız kimin okulu yakınsa veya o gün kimin işi varsa ona yarayacaksa. Burada tabiki orta yol bulunacak. O şartla alacagız bu konuda sen ben yapmiyor zaten eş olacagız biliyor benim de kullanacagımı. Sonuçta araba ikimizin olacak gerekirse kendi üzerime yaptiracagim sorun değil yani. Önemli olan evlendikten sonra evi de arabayı da ortak alalım.
Babasinin araba parasinin odedigi kismini verebilecek gucu olsaydi sizinle en basindan ev pesinati hesaplarina girmez, ben bulurum bir yerlerden demezdi. Sen ne kadar koyuyorsan bende o kadar babam alacagim derdi.Dün konustuk tekrar bu konuyu hatasını anlayıp özür diledi yanlış anlaşıldığını vs soyledi. Tabi ben ondan uyanık çıktım ve herşeyin bilincinde olduğunu farketti. Şimdi de sen arabani satıp koymak istersen ortaya istediğin kadar bende arabayi babama verip odediğimin parasını ondan alır öyle esit miktar koyarım dedi ve düzeltti. Ama benim bir kez güvenimi zedeledigi için bu tutumu arabayı şuanda satmak istemediğimi ve evi nikahlandiktan sonra almak istediğimi belirttim ve kararım kesin. O da satma istemiyorsan bu senin kararın karışmiyorum demeye başladı. Hatta istersem arabaları birsekilde yapıp eve koymak yerine ikimiz ortak bir araba alabiliriz, eve ayrı kredi çekip alırız dedi. Biraz benim soğuk tavrım ve uzak durmak ve bir süre görüşmek istemedigimi soyleyince tırstı sanırım. Şimdi geri tepiyor işte. Nişanlım uyanıksa bende uyanığım. Buraya da iyiki yazdım ki sizlerle aynı düşüncelerde olduğumu gördüm ve goremediklerimi farkettim
Arabayı komple babasına hibe edecek adam simdi gelmiş babama kattıgım parayı alırım diyor. Babasının öyle parası olsa araba alınırken katardı bence, kaldı ki bu adam babasından o parayı isteyecek adam değil çok belli.Dün konustuk tekrar bu konuyu hatasını anlayıp özür diledi yanlış anlaşıldığını vs soyledi. Tabi ben ondan uyanık çıktım ve herşeyin bilincinde olduğunu farketti. Şimdi de sen arabani satıp koymak istersen ortaya istediğin kadar bende arabayi babama verip odediğimin parasını ondan alır öyle esit miktar koyarım dedi ve düzeltti. Ama benim bir kez güvenimi zedeledigi için bu tutumu arabayı şuanda satmak istemediğimi ve evi nikahlandiktan sonra almak istediğimi belirttim ve kararım kesin. O da satma istemiyorsan bu senin kararın karışmiyorum demeye başladı. Hatta istersem arabaları birsekilde yapıp eve koymak yerine ikimiz ortak bir araba alabiliriz, eve ayrı kredi çekip alırız dedi. Biraz benim soğuk tavrım ve uzak durmak ve bir süre görüşmek istemedigimi soyleyince tırstı sanırım. Şimdi geri tepiyor işte. Nişanlım uyanıksa bende uyanığım. Buraya da iyiki yazdım ki sizlerle aynı düşüncelerde olduğumu gördüm ve goremediklerimi farkettim
Balık baştan kokar bu söz o kadar doğruymuş ki.... Aklını başına al derimMerhabalar arkadaşlar, açacağım konu hakkında samimi bir şekilde fikirlerinizi almak istiyorum. 5 aylık bir nişanlılık sürecim var. İkimizde öğretmeniz. Nişanlımın babası ve nişanlım bir araba aldılar bu araba nişanlımın. Fakat araba babasının üzerine ve babası bir miktar destek çıkmış gerisini de kendisi ödüyor. Benim de kendime ait eski bir model olsada iyi kötü bir arabam var. Bu arabayı kendi başıma kredi çekip kimsenin yardımı olmadan disimle tırnağımla aldım. Üstelik nişanlımla daha tanışmadan önce almıştım. Alırken bu arabayı 2 3 sene sonra yükseltirim düşüncesi de vardı. Yükseltemedim araya hep engeller girdi (ufak bir kaza, korona, ekonomik kriz vs.) Ben bu arabayı artık elimden cıkartıp yükseltmek çok istiyorum çünkü eski model (2004) durdukça sıkıntıları çıkıyor. Gelelim asıl meseleye, nişanlımla ev almak istiyoruz ve hayalini kurmaya başladık şimdiden. Nişanlım benden elimdeki arabamı satıp büyük bir bölümünü eve kullanmami istedi küçük bir bölümünü alıp kendine sakla dedi. Bende düşündüm eğer karşılıklı bir paylaşım olacaksa ( o da arabasını satarsa) olabilir dedim ama bir yandan arabamı yükseltme hayalim var. Sorduğum da kendisine peki sen arabanı satıp koyacak mısın diye sorduğumda ben belki satmam babama veririm ama bende senin koyduğum kadar para koyabilirim dedi. Bende sorguladım neden ben arabami satıp koyuyorum da sen satmıyorsun, senin o güvencense benim disimle tırnağımla aldığım arabada guvencem dedim. Baban önden sana bu arabayı almakla bence hata etmiş, güvensizlik yaratıyor böylelikle dedim. Bu yüzden aramız biraz bozuk ve tartıştık. Bende isterim evimizi alıp yuvamızı kurmak. Yeterince fedakarlık yapıyorum zaten ailemden daha da uzaklaşıp eş durumundan onun yanına tayin istemek vs.Yaşımiz olmus 32, aile kurmak istiyorum bir an önce. O da bunu biliyor. Birbirimizi böyle konularda bazen kirabiliyoruz işte. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Bu konuda nasıl davranmalıyım ? Fikirlerinize ihtiyacım var
Yorumunuzun tamamını okumadan ilk cümlenize yorum yapmak istiyorum sadece. Nişanlılığın kanunda yeri vardır. Tmk’da nişanlılık ile ilgili maddeler söz konusudur, hukuki bir önsözleşmedir. Hatta maddi ve manevi tazminat açma hakkı bile saklıdır.Nişanlı olmanın kanunen bir geçerliliği yok.
Evlilik dışı yaşantının yaygın olduğu Avrupada çatılardan bağırıp söylüyorlar ortak eve girmeyin diye. Ki yüzde 50-50 iken karşı çıkıyorlar bizde tapu tek kişiye bağlanıyor.
Herkes boşanma demiş ama nişanlının vefatı durumu da var, Allah ile anlaşma mı yapıldı düğüne kadar herkes hayatta olacak diye? O durumda ev eş ailesine kalır.
Bunun dışında nişanlı bir araba kadar ek parayı nereden bulacak? Kredi çekse borcu zaten evlilik birlikteliği içinde ödenecek, gerçi hakkını yemeyelim boşanma olsa borcu yine nişanlıya kalır.
Bu arada ev nişanlının değil babasının.
“Tapusu X te ama mal başkasının” diye bir anlayış olmaz gördüğünüz gibi babasına satması için söyleyemiyor bile. Mal babasının.
Konu sahibi en güzeli siz de arabanızı satmayın, bir evlenip kiraya çıkın gözlemleyin. Yorgana göre ayağınızı uzatın.
Ne kadar güzel özetlemişsin.Biz buna kısaca köprüyü geçinceye kadar diyoruz ...Siz konuyu çözdük, hatasını anladı, özür diledi falan diyorsunuzda, değişen birşey yokki. Kullandığı kelimeleri törpülemiş sadece. Hala kendi arabası babaya kalıyor, hala sizin araba satılıyor, hala yeni araba alınıyor. Ödediğim kadarını babam verir dediği parayı babadan borç almayacağını nerden biliyorsunuz? Siz konu halloldu moduna girmişsiniz de adam taktik değiştirmiş sadece, siz tepki verince kuş avucumdan uçacak diye...
Absürt olan iste o parayı nerden bulup koyacağı.ortada bi birikim yok ki.Arabayi babaya vermiş almiyo zaten.konu sahibinin koyduğu kadar para bulup koyuyo(borç harç kesin)Absürt bir şey yok bence adam bende aynı miktarda para koyarım demiş
Tek sorun şu : arabayı babaya neden veriyor vermesin size lazım olmayacak mı evlenince
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?