Ellerinden çekip almamış, sadece yapmayın etmeyin demis. Ama kiz cok iyi bir insan sadece öfke problemi var ofkeninde sorumlusu ailesi. Her zaman heryerde asagilanmis bir kiz.Arkadaşınız nişanı atıp, evden de ayrılıp kendisine yeni bir hayat kursun. Ne ailesinde ne de nişanlısında iş yok. Peki bu olaylara nişanlısı ne tepki vermiş.
Epilepsi hastasıymış zaten. Öfkesinin bir sebebi o bile olabilir. Tedavi görüyor mu?Ellerinden çekip almamış, sadece yapmayın etmeyin demis. Ama kiz cok iyi bir insan sadece öfke problemi var ofkeninde sorumlusu ailesi. Her zaman heryerde asagilanmis bir kiz.
Evet hap kullanıyordu ocaktan beri baygınlık gecirmediği için kesti hapı.ama kafasına göre kesti doktor kontrolü olmadan çok dedim kafana göre bırakma diye kilo yapıyor düğünüm olacak diyorduEpilepsi hastasıymış zaten. Öfkesinin bir sebebi o bile olabilir. Tedavi görüyor mu?
Anlamadım, neden?Bazi aileler kiz nisanlandiktan sonra "biz ortaya bi kere ciktik" diye gerekirse siddet de kullanir
Kızın adı çıktı yobazlığından.Anlamadım, neden?
Offf, yobazlarKızın adı çıktı yobazlığından.
Ben ne yaparsam yapayım nede olsa beni destekliyorlar diye herseyi yapabilir nisanli. Bende bu duruma takıldım zaten neden seni ellerinden almadı diyorum bilmiyorum diyor. Aramış gece nisanli arkadaşımı, arkadaşım açmamış.Kaç yaşında insana vurmaya utanmıyorlar o ayrı bir konu. Nişanlısının yanında vurmaya hiç utanmıyorlar. Yazık gerçekten. Ülke olarak kadına şiddette geldiğimiz durum ortada. Nişanlısı ne kadar iyi bir adam da olsa ne yazık ki bir kavgada kıza vurmaya çok rahat yeltenebilir. Nişanlısı da adam değilmiş ki konu ne olursa olsun onu oradan kurtarmamış. Bence o adamla da olmaz. Ailesini de bırakıp tek başına yeni bir hayat kurması en mantıklısı
Anlamadım, neden?
Herseye rağmen çok da aileci bir insandır. Lise mezunu 26 yasinda.Kız bir de epilepsi hastasıymış,kızın başına yük olmadan Allah belasını versin böyle insanların, dusman başına böyle anne babalar.( Ben normalde böyle bir insan değilim ama kıza çok üzüldüm, okulu falan yoksa direkt iş bulsun, bu aileye sırtını dönsün.)
Aynen öyle bu durumda arkadaşınız bu adamla evlenmemeli. Yoksa belli bir zaman sonra olacakları hepimiz tahmin edebiliyoruzBen ne yaparsam yapayım nede olsa beni destekliyorlar diye herseyi yapabilir nisanli. Bende bu duruma takıldım zaten neden seni ellerinden almadı diyorum bilmiyorum diyor. Aramış gece nisanli arkadaşımı, arkadaşım açmamış.
Kiz istemiyorum diye bağırmış biraz sanırım, nisanlida ağlamış biraz ailede ona kıyamamış, benim anladığım bu. İstemiyorsa kızının arkasında dursaniz keske elin oğlunun yanında kendi kızlarıni dovmusler. Nisanlida yapmayın etmeyin vs. DemişNişanlısı ne yapmış izlemiş mi? Bunlar nasi anne baba kac yasinda insanlar orta yolu bulmak için cagiriolar kizlarini mi dövüyorlar böyle bi olay ne gördüm ne duydum. Hani kizin ailesi hep birlikte damadi dövdüğünü falan duydum da bunlarinki insanlik dışı.
O da kurban psikolojisiyle kendi kendine zarar veriyor aslında. Bu aileden ne kadar uzaklaşırsa kendi ruh sağlığı o kadar düzelir halbuki.Herseye rağmen çok da aileci bir insandır. Lise mezunu 26 yasinda.
Hangi devirdeyiz ya. Benim dedem kahvede kumarda kazanmış anneannemi babasından. Dedemle anneannem arasinda 12 yas var, bi de dedem boşanmış ilk karisindan anneannem duyunca bunu dedemin yaninda istemem demis babasi da tamam sen git falan demis dedeme, dedem gidince anneannem istemem ben o yasi büyük dul adami demis, babasi da istemiosun ha! deyip kafasina kocaman bi taş vurmuş baya iki gun aygin baygin yatmis sonra eli mahkum evlenmis. Aklima bu geldi 70 sene önceki olay. Yarabbi onda bile dedemin yaninda olmuo bu olay dedemi gönderip yalnizken kavga ediolar. Cok mu aceleleri varmis kızı oglanin yaninda dövecek kadar bari oglan gidene kadar sabretselermis. Ya sabir ya.Bazi ailelerde kizin nisanlisindan ayrilmasini namus meselesi olarak görüyorlar. Kiz ailenin yüzünü yere eğmiş oluyormuş. O yüzden bi kere nisanlansan nisan atma sansin yok. Gerekirse siddet uygulayarak evlendiriyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?