Nişanlısına "Öküz" diye hitap etmek mi ?!?!?!

Kelebek_00

seviyorum nan
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2008
681
2
96
Antalya
Arkadaslar kuzenim gecen hafta nisanlandi..dun de yuzuk bakmaya gittik kuzenim nisanlisi bn ve esim ..evlilik yuzuk ararken..birden kuzenin nisanlisi 'Okuz suyu versene' dedi.. Hayretle esime baktim ne oluyor gibisinden..esimde bana bakti .bu ne ya gibisinden..

daha sonra kuzeni kenara cektim okuz ne demek oluyor neden boyle diyor dedim..herzaman oyle hitap eder bana dedi.. yine hayretler icinde kaldim.. nasil yani canim cicim gulum askim demek varken okuz diyorsa sorun var ya bu ne dedim..napim abla gorucu evlilik olunca boyle oluyor annem beni zorlamasaydi suan bunlari hic yasamazdim dedi..cekecegimiz varmis demek ki cekiyoruz daha da cekecem dedi.

Mutsuz oldugu belli..napsam ne etsem nasil yardimci olabilirim diye kivrandim durdum aksam..esim annesiyle konus teyzem oluyor yani..fakat teyzemle aramiz iyi degil aile sorunlar yuzunden..nasil olcak bu is bilmiyorum :sm_confused: yardimci olursaniz sevinirim

öküzü hakaret anlamında mı kullandı?

ama aradaki samimiyet ortamdaki durum espiri bile olsa bunu kaldıramaz herhalde bu bir saygısızlık. görücü usulu olunca bnce çiftler birbirlerine daha cici görünüp saygı uyandırmaya çalışırlar.

bence nişanlısı ile konuşsun. beni öküz olarak görüyorsan lütfen nişanı at sen değerli bir insansın.. evde mi ahır da mı yaşıyacağız bence ortak yaşantıdan çiftlerde eşit olmalı bir konuşma yapsın. sonra belki düzelir. biraz çeki düzen verir. eğer sert çıkış yaparsa oğlan evi nişanı atmış olur ve kuzenin de sorun yaşamaz annesi ile...

annesiyle sorun yaşama pahasına da olsa bu evliliği yapmamalı bence kuzeniniz. görünen köy misali...

sonra burada kuzenim şiddet görüyor, aldatılıyor, ya da allah korusun, bebeğiyle kaldı eşi terk etti başlıkları açma ihtimaliniz yüksek.

çok olumsuz yazdım sanırım, ama bugünlerde aldığım haberler fazlasıyla gerçekçi olmama yol açıyor sanırım. kırdıysam affedersiniz...

Kuzeniniz adına çok üzüldüm böyle kaba bir adamla nasıl ömür geçerki..
Bence konuşmalısın, teyzen sana olumsuz davransa bile sen üzerine düşeni yap, vicdanını rahatlat
Zaten kızcağızında gönlü yokmuş, Yazık etmesin gençliğine..

kuzeninin tepkisini belli etmemesinden kaynaklanan bişey bence
nekadar görücü usulude olsa bunu yapması gerekmezz

kuzenin kendini bile bile ateşe atıyo...
yol yakınken vazgeçmeli....

kuzenin kız mı erkek mi?

kuzenin nişanlısının öküz diye hitap etmesine tepkisiz kalmakla kabullenmiş oluyor...
sonra ne yaptı uzattı mı suyu?
sorduğuma bak uzatmıştır tabiki...

her ne pahasına olursa olsun nişanı atsın bu evlilik büyük sorunlara üzüntülere gebe.

Canim yazik, günah. Bakin anladigim kadari kuzeniniz kiz, valla bunun acisini hepiniz cekersiniz, zorlamayin kizi istemedigi bir evlilige, kuzeni degilde ister gözü olsun, ailelerde bozusacaksa bozussun valla, akraba dedigin insana en büyük kötülükleri yapiyorlar zaten.
Eger ellinden geleni yapmassan ilerki zamanda sende cok vicdan azabi cekersin, simdiden bu sözler sarf ediliyorsa (birde acik acik sizin yaninizda, milletin icinde) daha cok kötü seylerin habercisidir bunlar.

Mutlaka konusmalisin. Kuzeninde konusmali. Susmayla hicbiryere varamassiniz, aile büyüklere bu konu acilmali, bir düsün, kuzeninle nisanlisinin arasinda sevgi olmayan saygida olmayan bu iliski sence nekadari ayakta durabilir? Ve ne sekilde yikilabilir? Allah korusun, bu dahada kötü.

hic kimse zorla evlenmemeli evlendirilmemeli.bir omur bir hayat dusunuyoruz 3-5 gunluk tatil degil. sevmedigi biriyle sadece ailesi uygun goruyor diye evlenirse onunde cok engebeli taslar var.

ayrica cok saygisiz bir nisanlisi var.

:1shok::1shok::1shok:
yorumumu tamamen içimden geldiği gibi yazıcam...
özünde hayvan olan kişi,anca hayvanca sever...
kuzeninde bu hayvanı eğiticem diye çabalamasın hiç...
görünen köy kılavuz istemiyor alenen belli...:sm_confused:

hani bi laf vardır,
elle yaptığın iş el işidir,mantıkla yaptığın iş kendin içindir diye...
hiç bir baskı asla kader değildir,hele hele böylesi...:1no2:

(not:hayvanları aksine çok severim,burda kullandığım tanım kesinlikle mecazi anlamdadır lütfen,konu saptırılmasın.....)

bence kuzeniniide hata
daha nişanlıyken üstelikk görücü usulüylee evleniyoken bu kadar taviz vermemeli
suçu annesine atmakla işin içinden sıyrılmamalı
kendi aklı fikri yokmu bununn
işin kolayına kaçmasınn eski devirde kalmalı artıkk kadınlarıı ezmekk
yeni nesill uyanıkk olmalıı

Ayyy yazmayacaktım ama şunu söylemek istiyorum teyzenizle yani kızın annesiyle kanlı bıçaklıda olsanız düşmanda olsanız konuşun benceee
Ben çok sinirlendim kusura bakma o nedenle yorum yazmıcam dedim...

Sinirlenmeniz dogal bende sinirliyim hayatimda boyle saygisizlik gormedim..kuzenim kiz ve 18 yasinda..akli eriyor dedigniz gibi kendisi agzini acmali nisanlisina karsi..ama ilk isim bugun annesiyle gidip konusmak olacak..iliskilerim saglikli gormuyorum felan diycem.bakalim artik nolacak.

cnm benim umarım ikna edebilirsin teyzeni ama iş nişana gelene kadar hiçmi anlamadılar bu kızın isteksiz olduğunu.hangi devirde yaşıyoruz anlamadımki.aslında ailesiyle oturup ciddi ciddi konuşması gereken kişi kuzeniniz.sonuçta nişan çiftlerin birbirini tanıması için geçirdikleri bir dönem.olmayacağını anlayıp bozan bir sürü çift var.evlenip ayrılmak dahamı iyi.teyzenizle aranızın iyi olmaması söylemek istediğinizi yada niyetinizi farklı yönde algılatıp ters tepebilir.kuzeniniz konuşsun bence

şimdi kız öküzse, nişanlısı olarak buda karşı cins .demek ki, inek oluyor. ama tabi bu durum da kendisi, dişi oluyor demektir. içinde farklı duygular mı var acaba:roflol:
bu adamın psikolojisine bir inmek lazım bu durumda
işin şakası,kuzeniniz bu adamla bir ömür geçirmemeli. sanırım sevmiyor da. .resmen hakaret ediyor ve ilk gördüğü kişilerin yanında da bunu söylüyor.. en kısa zaman da nişanı bozsun. hem sevmiyor hemde hakaret işitiyor. .biz kadınlar,.biraz güçlü olalım , nedir bu kadere razı olma durumları...bir ömür bu. dilekolay. bu adamla geçer mi....

öküz diye hitap şeklimi olur ya....sebebide görücü usülü evleniyorum diye ne mantıklı cevap...bende öyle evlendim dur bende eve gidince başlim yani...tavrını koysaydı ne biçim konuşuyosun diye adam olsun sonra evlenmeye kalksın....madem sevmiyoda hem daha yaşıda küçük ne halt yemeye zorla evlendiriyolarki elinde mi kalmış töbe yaa...bıraksın bu adamı bu evlilik çocuk oyuncağı değil ha deyince evlenilip ha deyince bırakılmıyor...

Belli ki o adam da kuzeninizi sevmiyor, yoksa insan değer verdiği birine şaka olarak bile öküz diyemez tabi ruh hastası değilse. Bile bile bi hayat karartılmak üzere bence. Elinizden bişi gelirse ardınıza koymayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…