- 23 Ağustos 2011
- 5.411
- 9.343
- 148
Sayın hanımefendi . Ben kanser hastalığı yaşadım ve uzun süre tedavi oldum . Tedaviden sonra bende de geç anlama gibi bir problem ortaya çıktı . Ve zor duyuyorum. Doktor bunun zamanla geçeceğini söyledi . Bazen bende banka olsun hastane olsun gittiğim yerlerde soylenenleri geç algılayıp tekrar tekrar sorabiliyorum 23 yaşında olmama rağmen . Şimdi empati yaptığınız zmn (allah esirgesin ) aynı durum sizin başınıza ya da konu sahibinin başına gelse ne yapardınız ??
allahtan öyle bi tip değilim işte...hep gülerim yüzüm yumuşak o yüzden tüm soruları kendime çekiyorum galibasadece hastanede değil o tipler... markette, durakta, okulda, işte heryerde. sizden tek ricam birine sinirlenince diğer insanlara surat yapmayın. lakin hastanede suratsız cevap veren çok kişi var.
aaa....olurmu her tartışmada senin maaşını ben veriyorum benim vergilerimle burada duruyorsun diyolar..sanki onların aldıkları maaş hak bnmki değil..ben vergi vermiyorum sanki ahhh ahhh....Siz iyisiniz, size maaşınızı ben veriyorum demiyorlar en azından. İnsanları olduğu gibi kabullenin ve asla kafanıza takmayın gülün geçin.
empati kurarak konuşurum ama aynı kelimeyi 5 kere tekrarlamanın anlamamayla bi alakası olduğunu sanmıyorum..bu kolaycılıktır zorlarsa belki görüşürüm bi şekilde düşüncesidir.ayrıca işin her zor kısmında işten ayrılma teklifinizi düşünürsek çalışan kimse kalmazdı..çok merak ettim siz ne işle uğraşıyorsunuz??O anda hasta yerine kendinizi koyarsanız sinirlenmezsiniz . Hastane de hasta veya hasta yakını olarak bulunmak farklı bişey hastane de çalışıyor olmak tamamen farklı. Hasta / hasta yakını psikolojisini anlayın zira anlayamiyorsaniz işten ayrılin.
Adamın kim bilir nasıl bir derdi varki kafası nasıl dağınık ki bunu yapıyor. Ben bir kere muayene oldum ve operasyon denildi. Yapmam gereken işlemler anlatıldı ama okadar moralim bozuktu ki aynı şeyi tam3 kere sordum. Çünkü o söylüyor ben anlıyor dum. Kapıyı kapatınca unutuyor dum. Sağolsunlar en son yazarak verdilerbi hast.çalışıyorum ve insanlara laf anlatamıyorum..şimdi bi diyaloğumuzu anlatıcam size..
-fatih bey buradamı?
ben: hayır ameliyatta
-ne zaman burada olur?
ben:sadece salı günleri burada oluyo..
-yarın gelsem görememmi?
ben:hayır sadece salı günleri görebilirsiniz diğer günler ameliyatta
((başımda baya bi bekledikten sonra))
-o zaman ben ne gün geleyim??
ya artık kafayı yedirecekler bana aynı şeyleri dönüp dönüp bidaha anlatıyorum ve bunun gb. bir sürü kişi geliyo akşama kadar akşam eve gidince bön bön bakıyorum
Ben iç Mimarim . Bir sonraki yorumuMDA yazmıştım ama yine yazayım 23 yaşındayım ağır bir şekilde kanser tedavisi gördüm . Gördüğüm kemoterapi tedavisine bağlı olarak algılada güçlük çekiyorum ve kulaklarim iyi duymuyor . Bende bazen hastaneye veya bankaya gittiğim zamanlarda geç anlayıp tekrar tekrar aynı şeyleri sorabiliyorum . . Yani demek istediğim başına gelmeyen bilemez . Kimsenin de başına gelmesin allah korusun . Belki konu sahibinin yazdığı hastanın da böyle bir özel durumu vardır . Kimse bunları yaşamak istemez yaşayanlarada bir de biz engel olmayalm empati yapın derken de birgün hepimizin hasta olabileceğini unutmayın anlamında söyledim .empati kurarak konuşurum ama aynı kelimeyi 5 kere tekrarlamanın anlamamayla bi alakası olduğunu sanmıyorum..bu kolaycılıktır zorlarsa belki görüşürüm bi şekilde düşüncesidir.ayrıca işin her zor kısmında işten ayrılma teklifinizi düşünürsek çalışan kimse kalmazdı..çok merak ettim siz ne işle uğraşıyorsunuz??
çok geçmiş olsun size ama şöylede bişey var rahatsızlığı olanı anlıyoruz zaten yardımcıda oluyoruz gerekirse 10 kezde söylüyoruz ama bunu yapanların hepsi hasta değil anlamak istemeyenler..akşama kadar aynı şeyleri takrarlayamıyorum kafa kaldırmıyo artık..Ben iç Mimarim . Bir sonraki yorumuMDA yazmıştım ama yine yazayım 23 yaşındayım ağır bir şekilde kanser tedavisi gördüm . Gördüğüm kemoterapi tedavisine bağlı olarak algılada güçlük çekiyorum ve kulaklarim iyi duymuyor . Bende bazen hastaneye veya bankaya gittiğim zamanlarda geç anlayıp tekrar tekrar aynı şeyleri sorabiliyorum . . Yani demek istediğim başına gelmeyen bilemez . Kimsenin de başına gelmesin allah korusun . Belki konu sahibinin yazdığı hastanın da böyle bir özel durumu vardır . Kimse bunları yaşamak istemez yaşayanlarada bir de biz engel olmayalm empati yapın derken de birgün hepimizin hasta olabileceğini unutmayın anlamında söyledim .
Ben bütün tedavilerimi ameliyatlarimi özel üniversite hastanelerinde oldum hatta Bağkur anlaşması bile olmayan %100 özellere gittim . Birgün annemlerdeyken rahatsızlandim en yakın hastane ilçedeki devlet hastanesiydi gittim oraya insanlara bağırıyorlar insan muamelesi yapmiyorlar git şuraya gel buraya . İzledim izledim sonra dedim ki paran yoksa öl bu ülkede kimsenin umurunda değilsin . Bana sıra gelmeden kalktım gittim o kadar moralim bozulduki . Hastaneye gelen insanlar bir rahatsızlığı olduğu için geliyorlar normal bişey için gelmiyorlar. Sizi de anlıyorum tamam ama şimdi hangi iş kolay ki ? Birde olaya benim gibi bakarak kendi kendinizi motive edersiniz . Ben iç Mimarim lakin geçirdiğim hastalıktan sonra meslegimi bile yapamıyorum . Ne güzel sagliklisiniz ve işinizi yapabiliyorsunuz insanlara laf anlatacak mecaliniz var ..çok geçmiş olsun size ama şöylede bişey var rahatsızlığı olanı anlıyoruz zaten yardımcıda oluyoruz gerekirse 10 kezde söylüyoruz ama bunu yapanların hepsi hasta değil anlamak istemeyenler..akşama kadar aynı şeyleri takrarlayamıyorum kafa kaldırmıyo artık..
Bravo !! Kendimle aynı düşünceye sahip sadece siz çıktınız ..Bende anksıyete rahatsızlıgı var.Doktora muayeneye gıttıgımde soruyu farklı sekıllerde sordugum ıcın hemsıre benı azarlamıstı.Doktor müdahale etti.Rahatsızlıgımı dile getirerek böyle davranmaması gerektiği ve hoşgörülü davranması gerektiği konusunda..Hastanede bu durumu biraz normal karşılanması gerektiği kanısındayım.
Zira benzer vakalarda başıma geldi.Babam yoğun bakımda yattıgı esnada biten ilacı tedarik edebilmemiz için yazılı izin alınması gerekliydi.Yetkili kişiler yerlerinde yok.Oraya git buraya git,Onu kovala suraya bak..İnsan da bi yerde psikolojik olarak zaten tükenmiş olmasının sebebiyle sabr kalmıyor.
Psikolog-Psikiyatr servislerinin önünde daha kötü manzaralar var.
Nitekim ciddi hastalık sahibi olan insanların yakınlarının da ayrıca tedavi/destek alması gerektiği söylenir.
Karşınızda sağlıklı insanların olmadıgını düşünebilirseniz en azından daha kolay kabullenebilmenizi sağlar diye düşünüyorum.Allah kolaylık versin.
Bravo !! Kendimle aynı düşünceye sahip sadece siz çıktınız ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?