niye anlamıyorlar???

Cok gecmis olsun size.
Fakat yas vs sebebiyle ciddi manada uc bir orneksiniz ve durumunuz cok farkli.
Ki sizin durumunuzda bile hastanede calisan gorevlinin nabza gore serbet vermesi gerektigini dusunmuyorum. Örneğin siz de refakatciyle gidersiniz hastaneye vb cozum bulunabilir. Ya da durumunuz hakkinda bilgi verirseniz zaten yardimci olunur.
Ocu değil bu insanlar.
Yani calisan arkadasa isi birak onerisi yerine hastanin kendi isini kendi yapabilmesi icin cozum onerisi daha dogru olur.
Benim kast ettigim de isini yapmasin degil, isini 5 kere yapmasin.

sadece hastanede değil o tipler... markette, durakta, okulda, işte heryerde. sizden tek ricam birine sinirlenince diğer insanlara surat yapmayın. lakin hastanede suratsız cevap veren çok kişi var.
allahtan öyle bi tip değilim işte...hep gülerim yüzüm yumuşak o yüzden tüm soruları kendime çekiyorum galiba

Siz iyisiniz, size maaşınızı ben veriyorum demiyorlar en azından. İnsanları olduğu gibi kabullenin ve asla kafanıza takmayın gülün geçin.
aaa....olurmu her tartışmada senin maaşını ben veriyorum benim vergilerimle burada duruyorsun diyolar..sanki onların aldıkları maaş hak bnmki değil..ben vergi vermiyorum sanki ahhh ahhh....

empati kurarak konuşurum ama aynı kelimeyi 5 kere tekrarlamanın anlamamayla bi alakası olduğunu sanmıyorum..bu kolaycılıktır zorlarsa belki görüşürüm bi şekilde düşüncesidir.ayrıca işin her zor kısmında işten ayrılma teklifinizi düşünürsek çalışan kimse kalmazdı..çok merak ettim siz ne işle uğraşıyorsunuz??

Adamın kim bilir nasıl bir derdi varki kafası nasıl dağınık ki bunu yapıyor. Ben bir kere muayene oldum ve operasyon denildi. Yapmam gereken işlemler anlatıldı ama okadar moralim bozuktu ki aynı şeyi tam3 kere sordum. Çünkü o söylüyor ben anlıyor dum. Kapıyı kapatınca unutuyor dum. Sağolsunlar en son yazarak verdiler

Bigün yine hastanede yim ultrason ile bebeğe bakılacak. Bir bayan geldi sorunu varmış beni erken alırmısın dedi. Ben o sıra uzanmıştım. Sırada hasta var dedi. Dedim benim acil değil gelsin tabi. Kalktım. Sonra anlaşıldıki kadın karnındaki bebeğini kaybetmiş. Tekrar bakın lütfen falan dedi. Gerek yok dediler. Gebeliği sonlandırmak için başka hastaneye sevk ettiler kadın isyanlarda. Anlatılan hiç bir şeyi idarak edemiyor. Görevli de başladı söylenmeye. Sonra kadın çıktı. Bana bakın siz sıranızı bile verdiniz ama nasıl davranıyor saygısız dedi.

Bebeğini kaybettiğini yeni öğrenen kadın içinde neler yaşıyor dur biraz empati kurun. Burda belki günde10 kere aynı vaka ile karşılaşıyorsunuz ama onun çocuğu öldü ve haberini şimdi aldı biraz bu açıdan bakarsanız anlayabilirsiniz dedim. Sanırım banada sinir oldu.

Ama mesela1 durum var allah yardım etsin görevlilere dedirten. Bir kadın geldi kontrol için. Görevli sen daha önceki kontrolde (atıyorum) 18 haftalık hamileyken bu hafta neden 14 haftalık hamilesin. Dur bakımın yüzüne bu isimle daha geçen gün geldi bir hasta o sen degildin dedi. Meydana çıktı ki eltisi nin sigortası var ikisi de hamile aynı nüfus cüzdanı ile bir biri bir diğeri kontrole geliyor

Kim bilir o kisi ne zorluklarla o gun oraya gelmistir. Belki isinden zor izin almis,belki cocuklarini emanet etmis,belki kafasinda hastligi ile ilgili bir seyi ogun halletmesi gerekiyordur. 1 hafta bazi hastaliklar icin uzun zaman. Evt calisan icin zor ama kim bilir belki de cok uzak bir yerden ne zorlukla geldi o hayal kirikligi isini halledememsi belki sizin bir cozum bulacaginizi dusunup tekrar tekrar soruyordur. Hepinize Allah yardim etsin.

Bir insanın kafası ne kadar dolu olursa olsun bir şeyi 5 kere söylettirmesinin gerektiğine inanmıyorum.

O örnekte kesinlikle ısrar edip araya kaynamaya çalışmıştır yani. Tipik kendi işim görülsün de nolursa olsun mantığı.

Muayene günü salıysa salıdır yani, demek adamın diğer günlerinde ameliyatları var di mi?

Herkeste bir psikoloji var zaten, hasta psikolojisi, asker psikolojisi, hamile psikolojisi bilmem ne, bir düzgün psikolojisi olan insan yok herhalde.

Allah ne hastanelere , ne doktorlarin insafina, ne asistanlarin ~ hemsirelerin~ memurlarin vurdumduymazligina, ustten bakmalarina dusurmesin...
(Icinde insanligi tukenmemis, meslegini askla yapanlar icine dahil degil tabiki.. )
O kadar uzun suredir hastanelerle icli dışlı yiz ki 40 takla atiyorsun karsidakine guzel konusalim da işimizi yapsinlar, cevap versinler diye...

Ben iç Mimarim . Bir sonraki yorumuMDA yazmıştım ama yine yazayım 23 yaşındayım ağır bir şekilde kanser tedavisi gördüm . Gördüğüm kemoterapi tedavisine bağlı olarak algılada güçlük çekiyorum ve kulaklarim iyi duymuyor . Bende bazen hastaneye veya bankaya gittiğim zamanlarda geç anlayıp tekrar tekrar aynı şeyleri sorabiliyorum . . Yani demek istediğim başına gelmeyen bilemez . Kimsenin de başına gelmesin allah korusun . Belki konu sahibinin yazdığı hastanın da böyle bir özel durumu vardır . Kimse bunları yaşamak istemez yaşayanlarada bir de biz engel olmayalm empati yapın derken de birgün hepimizin hasta olabileceğini unutmayın anlamında söyledim .

Aynı şeyi ben de çok yaşıyorum.Hastalık vs değil,başka durumlarda dahi anlamakta kıtlık çekiyorlar.Özel durumu olana itinayla yaklaşılıyor zaten kimse gaddar değil.Duyamıyorsa göremiyorsa vs.,ona göre yardımcı olunuyor.Yabancı ise tercumanına kadar bulunuyor.
Ama bazı insanlarsa sadece anlamamaya odakli.Etrafınızda davardır böyle insanlar hiçbirşeyi kabullenmeyen,defalarca soran,onlar bankaya hastaneye vs. gidince böyle oluyor.
Benim defalarca birşeyi anlatma gibi bir lüksüm yok.Sadece orada insanlara birşey anlatmak,psikolojik destek vermek için orada değilim.2.ye sorana kızmıyorum ama 3den sonra artık anlatmak beni geriyor.Gayet açıklayıcı davranıyorsunuz ama olmuyor.Malesef insanlarla uğraşmak zor.

çok geçmiş olsun size ama şöylede bişey var rahatsızlığı olanı anlıyoruz zaten yardımcıda oluyoruz gerekirse 10 kezde söylüyoruz ama bunu yapanların hepsi hasta değil anlamak istemeyenler..akşama kadar aynı şeyleri takrarlayamıyorum kafa kaldırmıyo artık..

sizin işinizi engellemiyorsa bence cevap vermeniz gerekir?
işinizi engelliyorsa erteleyin.

Bu bence çalıştığınız kurumun hatası. .hasta ve hasta yakınlarına doktorun sadece salı günleri görülebileceği ile ilgili yeterli bilgi verilse o adam da üst üste aynı soruyu sormazdi.maalesef ki bizim ülkemizde yeterli derecede düzgün bir sistem yok.bilgilendirme yok.bir düzen ve insana saygı yok.Ben babam hasta iken Türkiye'ye geldiğimde deli olmuştum hastanede..özel bir hastaneydi üstelik. En basit bir bilgiyi edilebilmek için iki saat harcadığımı bilirim. Ordan oraya yollayıp zaten büyük bir moral çöküntüsu yaşayan birini sinir hastası etmeleri hiç te olmayan şey degil.Bu yüzden sizin işinizde zor oraya gelen insanlarında. .

Ben bütün tedavilerimi ameliyatlarimi özel üniversite hastanelerinde oldum hatta Bağkur anlaşması bile olmayan %100 özellere gittim . Birgün annemlerdeyken rahatsızlandim en yakın hastane ilçedeki devlet hastanesiydi gittim oraya insanlara bağırıyorlar insan muamelesi yapmiyorlar git şuraya gel buraya . İzledim izledim sonra dedim ki paran yoksa öl bu ülkede kimsenin umurunda değilsin . Bana sıra gelmeden kalktım gittim o kadar moralim bozulduki . Hastaneye gelen insanlar bir rahatsızlığı olduğu için geliyorlar normal bişey için gelmiyorlar. Sizi de anlıyorum tamam ama şimdi hangi iş kolay ki ? Birde olaya benim gibi bakarak kendi kendinizi motive edersiniz . Ben iç Mimarim lakin geçirdiğim hastalıktan sonra meslegimi bile yapamıyorum . Ne güzel sagliklisiniz ve işinizi yapabiliyorsunuz insanlara laf anlatacak mecaliniz var ..
Allah sizin de yardımcınız olsun .

Bende anksıyete rahatsızlıgı var.Doktora muayeneye gıttıgımde soruyu farklı sekıllerde sordugum ıcın hemsıre benı azarlamıstı.Doktor müdahale etti.Rahatsızlıgımı dile getirerek böyle davranmaması gerektiği ve hoşgörülü davranması gerektiği konusunda..Hastanede bu durumu biraz normal karşılanması gerektiği kanısındayım.

Zira benzer vakalarda başıma geldi.Babam yoğun bakımda yattıgı esnada biten ilacı tedarik edebilmemiz için yazılı izin alınması gerekliydi.Yetkili kişiler yerlerinde yok.Oraya git buraya git,Onu kovala suraya bak..İnsan da bi yerde psikolojik olarak zaten tükenmiş olmasının sebebiyle sabr kalmıyor.

Psikolog-Psikiyatr servislerinin önünde daha kötü manzaralar var.

Nitekim ciddi hastalık sahibi olan insanların yakınlarının da ayrıca tedavi/destek alması gerektiği söylenir.

Karşınızda sağlıklı insanların olmadıgını düşünebilirseniz en azından daha kolay kabullenebilmenizi sağlar diye düşünüyorum.Allah kolaylık versin.

Bravo !! Kendimle aynı düşünceye sahip sadece siz çıktınız ..

Bravo !! Kendimle aynı düşünceye sahip sadece siz çıktınız ..

Benım annemde Alzhemer baslangıcı gıbı benzer bır rahatsızlık var.Bir soruyu defalarca sordugunda bende farkında olmadan hiddetlenebiliyorum.Hanfendınnın durumunu anlayabiliyorum.Bir de o gözden bakıyorum.

Sonra annemın rahatsızlıgını dusunup onun da durumunu anlamaya calısıyorum..Birde bu gözden bakabilmeleri icin sadece yorumum...

Aynı sekılde anlasılmak dileğiyle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…