Niye arkadaşlarım çekemiyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben sezeryan olmadim ama eminim her iki dogum seklininde kolay olmadigini düsünüyorum. Sezeryan olan anneler dd aci cekiyor belki ilk olarak anesteziden dolayi cekmiyorlar aci ama sonra sonra onlarinda agrilari oluyor dikis yeri aciyor yatdigi yerddn kalkamiyorlar felan. Yani sezeryan da kolay birsey defil sonucta bir ameliyat. Ben normal dogum yaptim ama okadar kötüydümki son anda artik bagirdim sezeryan yapin diye cünkü dayanilmaz hale geldim. Önemli olan bebeginesg saglim kavusman ondan sonra geride kalanini düsünmüyorsun bile

Bir kere neden sezeryanla dogurmaya kötü ve asagilayici gözle bakiyorsunuz ki? Neden toplumda cogunlukla kötüleniyor veya "sen gercekten dogurdun sayilmazsin" gözüyle bakiliyor? anlamiyorum. Ben acil sezeryan oldum bazi ciddi durumlardan dolayi iyiki de olmusum dedim hem yavruma saglicakla kavustum hem de bütün o suni sancilari yasamadim oh mis!
Hem arkadaslariniz da haksiz degil o gibi durumlarda büyük ihtimal sezeryan olma durumunuz oldugu icin tecrübelerine dayanarak öyle söylemislerdir sadece ki dogru söylemisler cekemedikleri icin degil.
Büyük konusmamak lazim ne olacagi hic belli olmaz saglicakla dogurun nasil oldugu önemli degil. Israrla istediklerimiz bizim icin hayirli olmayabiliyor bazen. Hayirlisi olur insallah deyip gecin bence. Hamilelik psikolojisi bence.

Arkadaslar konu sahibi aslinda derdini yanlis cümlelerle anlatmis, olay baska bir yere kaymis.
Tam tersi bir durumu yasadim rahatsiz edici oluyor.
Söyle ki ben mecburi sezeryan oldum, henüz dogum yapmamis bir insan disisi bana, bile bile kendini kestirdin iste tarzinda imalarda bulunuyordu ben lohusayken.
Inanin ne diyecegini bilemiyor insan.
Hayirlisi olsun insallah kolay olur, gönlüne göre olur demek varken.
Kadin kadini anlamiyor artik öyle bir dünyada.
Ben her firsatta hamilelere duymak isteyecegi seyleri söylemeye calisirim.
Sen dogurursun, hersey yolunda gider. Sezeryan olsa da benim kadar cekmezsin derim. Yani herkese umut dagitmaya calisirim kücücük cevremde.
Hormonlari hepimiz taniyoruz, hain domdom hormonlar.
E kadin kadini biliyor kelimeleri düzgün kullanalim.
Evet ihtimalleri de söyle ama elini omzuna at de ki hayirlisi olsun, neden olmasin, neden zor olsun, hic belli olmaz.
Sen canini sikma.
Biz birbirimizi anlamazsak zaten tekmeyi karsi cinsten yiyoruz yeter bari biz omuz omuza verelim.

Konu sahibi arkadaşım seni çok iyi anlıyorum :) her ne kadar altın yumurtlayan tavuk değilsin deselerde öylesin,öyleyiz hiç takılma

Bir mucize bu yaşamayan anlayamaz yaşayan çoğu kadında farklı etkiler yaratabiliyor gebelik, bi önemsizleştirme bi değersizleştirme bi genele vurma filan tuhaf..

Neyse sen boşver o arkadaşlarını azıcık kitap okusak bu kadar cahil kalmayacağız aslında ya neyse

İnşallah normal ve doğal bir doğumun olur kesisiz,dikişsiz Allah bir avazda sağlıkla kucaklamayı nasip etsin inşallah

Sezaryen olunca yarım normal olunca tam anne oluyorsun. Sanci çekiyorsun doguruyorsun falan ya baska bir mertebeye yukseliyorsun.

Ama biz sezaryenliler oyle mi? Uyuyorsun uyaniyorsun hopp annesin. Ama yarimiz çünkü kestiler bizi. 9 ay karnımızda tasimadik,doğunca uykusuz kalmadik,hic çilesini cekmedik.

Konu sahibi yazdıklarım size degil elbette. Lohusa annenin başında bik bik otenlere.

Kendinizi de bu kadar sartlamayin normal diye. Normal diye gidersiniz sezaryen olur. Allah hayırlısını versin.

Ben hamileyim cekemiyor demedim ki sezeryan olmayacağım icin cekemiyorlar.
Sezeryan oldum hicte kiskanmadim normal doguranlari. Saglikla kucagima aldim ya cok sukur. Suan ya sezeryan olucam ya ssvd dusunuyorum iki turlude bebegimi saglikla kucagima aliyim ikimizde saglikli olalim baska bisey istemiyorum.

Bir yazi vardi normal dogum övünülecek birsey degil,olmasi gereken.
Yani siz normal dogurursaniz olmasi gerekeni yapmis olacaksiniz. Ama bu mantikla sezeryan olursunuz!

Sezeryan oldum normal dogum yapmis kimseyide cekememezlik yapmadim. Mantiginizi anlayamadim. Ikisi de yasamiyomu? Yada sezeryanli bebekler dahami degersiz oluyor? Bi acsaniz derdinizi de anlasak?
Ayrica arkadaslariniz cekememezlik degil size dostca yaklasip olabilcekleri söylemis sizi sezeryanada alistirmaya calismis, siz farkli niyetle anlamissiniz.

Son düzenleme:
Elbette genitalinizi çekemiyorlar

Hahaha gece gece ne iyi geldin sen ya hu

Ben hamileyim cekemiyor demedim ki sezeryan olmayacağım icin cekemiyorlar.

Sezeryan olmayacağınız kesin mi?
Garanti mi?
Yani ayet olarak mi indi.

Nasıl bu kadar kesin konuşabiliyorsunuz.

Allah gönlünüze göre versin ama çekemiyorlar tribinizi hamilelik hormonlarına bağladım ben yoksa mantıklı bir tarafı yok.

:) Bende 10 gün sonra planlı sezaryenle doğum yapacağım inşaAllah.
Sezaryen düşündüğün gibi kolay bir doğum değil ve riskleri olan bir doğum şekli.En kolay ve sağlıklı doğum bana göre normal doğum ama öyle bir an geliyorki ne kadar istesen de şartlar bazen değişiyor ve normal doğum diye beklerken bir bakıyorsun sezaryene alışverişler.En kötüsü de normal doğumda saatlerce sancı çekip doğuramamak.Tabi normal doğum sırasında bebek iriyse ve çatın da darsa bebeğin kafası rahime yerleşiyor fakat ne yaparsan yap çıkmıyor bu arada bebek oksijensiz kalabiliyor ve acil sezaryene alınıyorsunuz yada bebeğin omuzu takıldığı için çıkamıyor içeriye ve dışarıya kesiler atılıyor doğum normal olsa bile iç ve dış dikişler fazla olduğu için günlerce ağlayıp oturamıyorsun tuvalet yapmıyorsun doğumdan aylar sonra vajinal defarmasyon oluşuyor vs vs....
İşte arkadaşlarınız bu risklerle karşı karşıya geldikleri için size kısaca ihtimaller doğrultusunda sezaryen olabilir demiş olabilir.
Bunda art niyet aramayın derim.
Önemli olan ister normal ister sezaryen olsun bebeklerimizi hayırlısı işe sağlıkla kucağımıza alalım inşaAllah.
İlk doğumum da kızım iri olduğu için saatlerce sancı çekmeme rağmen sezaryenle doğurmuştum.
İkinci bebeğimi her ne kadar karnımda ölmüş olsa da vajinal doğurdum.
Üçüncü Bebeğim de iri bebek olduğu için doktorumun tavsiyesi ile sezaryen doğuracağım inşaAllah.
Korkuyormuyum? Hemde çok korkuyorum sonuçta anestezi alacağım.
Bebeğimin doğduğu anı göremeyeceğim.
Tesellim varmı?Evet var.
Şayet bana bişey olursa evladımıza sahip çıkacak bir babası var ve ben bir melek dünyaya getirerek bu dünyada ki görevimi tamamlayacağım.
Rabbim bizlere bebeklerimizin kokusunu duymayı ve onları büyütecek sağlıklı ömürler nasip etsin inşaAllah.
Hayırlı haberlerini bekliyorum
Bende sana yazarım...

Ayrıca öyle bir konu açmışsınız ki, destek göreceğim derken biraz ters tepmiş :)

Hamilesiniz de simdi ben sert yorum yapmaya kıyamadım ama canınız daha çok sıkılmıştır simdi gelen yorumlardan.

Milletin sizi cekemeyecegi düşüncesini atın kafanızdan.
Herkes doğuruyor. Normal ya da sezeryan önemli değil anne ve bebeğin sağlığı önemli.
btlyur

Arkadaslariniz neyi cekemiyor?
Dogumseklinize doktorunuz kararverir normalmi sezeryanmi onun disindaki yorumlar askida kalir

Sizi niye çekemesinler, dünyanın tek doğuracak kadını siz misiniz?

Sezaryen meselesine gelince, bizim milletimizde doktorlarda da, kadınlarda da bir sezaryen sevdası olduğu doğrudur. Siz kendinize odaklanın, milletin dediğini bosverin.

Kocam var.. beni kıskanıyorlar
Güzelim.. beni kıskanıyorlar
Ablam beni kıskanıyor..
Kardeşim beni kıskanıyo..
Hamileyim..oooovv beni kıskanıyorlar
Normal doğum yapıcam beni kıskanıyorlar?cekemiyolar...
Bla bla bla...

Ya rahat olun kasmayın,insanların her davranışına anlam yüklemeyin bayanlar,siz sadece kendiniz için bu kadar önemlisiniz,inanın o bahsettiğiniz insanlar evlerinde sizi hatırlamazken,akıllarına bile gelmezken onların sizi önemsedigini düşünmeniz yersiz ve komik. Gerçekten insanlarin sizlerden daha değerli ve önemli işleri vardır..
Bu hastalıklı ruh halinden kurtulup kendi işinize bakın..

Aman öf yine bir hamile tribi
Ne alakası var o gün istediğin kadar normal yapıcam diye ısrar etsen de doktor gelir sezeryani uygun bulur ona da mı beni kiskaniyorsun diyeceksin

Şaka gibi bir de şimdiden hukuk vermiş sezeryan olmayacağım kiiiiiii diye
O iş öyle olmuyor canım sen olmak istemezsin 15 saat doğum sancısı çekip de doguramazsan gelir dogurtturlar. Bence o bu beni kiskaniyooo yaa diye triplerine gireceğine allahım hayırlısı ile sağlıkla kucağıma ver yavrumu diye dua et.

sezeryan doğum yaptıkları için o konuda fikir vermeleri çok normal değil mi?
ayrıca normal doğum yapmak kıskanılacak bir şey mi? sonuçta hepiniz annesiniz.
hayatta kendinizi kanıtlayabileceğiniz başka şeyler yok mu?

Aman öf yine bir hamile tribi
Ne alakası var o gün istediğin kadar normal yapıcam diye ısrar etsen de doktor gelir sezeryani uygun bulur ona da mı beni kiskaniyorsun diyeceksin

Aaa öyle deme onlar altın yumurtlayan tavuk..Onlar kimsenin yapamadığını yapıyolar,hamile oluyolar ve üstüne üstlük bir de normal dogum oooovvvv.. Herkes onları kıskanıyo herkes..

Ya şeyi merak ettim heni sezeryan olanlar nornal doğum yapanı kıskanmıyormuş cekemiyomuş ya,normal doğum yapan orangutanı da kıskanıyolar mı acabaa..

Normal doğum yapacak olanı kıskananı da sizden duydum
Yok öyle bişey
İçiniz rahat olsun kimse sizi kıskanmıyor

Sizi cekemeyen yok merak etmeyin hanfendi :).

Bu ayni" erken evlendim,18 yasinda erken anne oldum, beni kiskniyorlar neden erken evlendigimi soruyorlar hep" diyen uyemizin lafina benzemis.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…