- Konu Sahibi bir_zamanin_prensesi
-
bir de fsh ve lh değerini?
olsun cnm sorun yok:))kıyamam sana ya.eğer aynı doktora gidiceksen gitme tabi.bekle demiş gidersen bi ton laf.ama başka doktora gidiceksen bilemedim.adetin normal bi şekilde mi bu arada?
canım sen bu olaya belli ki çok takmışın ben seni anlıyorum. ben de sürekli kendime takmıştım biliyon ya konuşuyoduk.eşime sperm testi yaptırdık herşey ortaya çıktı.bence sen eşini bir şekilde ikna et üroloğa gitsin sperm testi yaptırsın sonucu öğren rahatlarsın ben de öyle oldum
kimyasal olduğuna göre mantık kurarsak eşinde sorun yok gibi ama sperm testi yaptırırsa daha da netleşir herşey.canım hatırlıyorsan sen bana son altı aylık adet düzenini yazar mısın?[/QUOTE
tabı canım 27 nısan,12 hazıran(kımyasal yasadım)8 temmuz,12 agustos.bu kadarını hatırlıyorum canım ya 20 mart olabılır oncesı de.cok karısmıstı prolaktın yuksslmıs ya
canım ben gittiğim doktorlardan (ki hep özele ve isim yapmış doktorlara gittim) onlardan edindiğim bilgiye ve araştırmalarıma dayanarak sana yazayımbiliyon bi de çok sorgulayan bi tipim.benim adet düzenim de seninkine az çok benziyor.ama tam pko değilim.ultrasonda kist falan bişey yok.bana da hep normal diyolardı.doktora sordum eşimde sorun olmasa ben normal yolla hamile kalabilir miydim diye.evet dedi.şöle düşün dedi.adeti düzenli olan bi kadının hamile kalma şansı yüksektir.seninde adetin düzeli olduğu ay hamile kalma olasılığın yüzde yüz ise düzensiz olduğunda yüzde elli.ama ihtimal hep var.sen bana ilk evlendiğinde gelsen ben sana bir yıl bekle derdim.bir yılın sonunda ise eşinde problem yok ise sana ilaç tedavisi verirdim.çünkü adet düzenin kırk günü geçmiyor.hamile kalma olasılığın az değil dedi.muhtemelen sen de benim gibi olduğun için doktor bu yüzden bekletiyor seni.eşime gelince sperm azlığı ve hız problemi çıktı.bu problemde hiç hamile kalamazsın demek değilmiş.yumurta ve spermin olduğu yerde her zaman hamile kalınma olasılığı vardır.ancak eşin bu durumundan dolayı yüzde beşe düşüyor dedi.olmaz değil ama zorlaşıyor dedi.biz tahminen senin eşinde problem yok diyoruz ama belki de var ve o ay bu az ihtimal gerçekleşmiş de olabilir (allah korusunda)benim sana tavsiyem canım eşin gitsin sperm tahlili yaptırsın.sen de hormon tahlilini tekrarlat gidin doktora bir yıldır olmuyo deyin.
canım ben gittiğim doktorlardan (ki hep özele ve isim yapmış doktorlara gittim) onlardan edindiğim bilgiye ve araştırmalarıma dayanarak sana yazayımbiliyon bi de çok sorgulayan bi tipim.benim adet düzenim de seninkine az çok benziyor.ama tam pko değilim.ultrasonda kist falan bişey yok.bana da hep normal diyolardı.doktora sordum eşimde sorun olmasa ben normal yolla hamile kalabilir miydim diye.evet dedi.şöle düşün dedi.adeti düzenli olan bi kadının hamile kalma şansı yüksektir.seninde adetin düzeli olduğu ay hamile kalma olasılığın yüzde yüz ise düzensiz olduğunda yüzde elli.ama ihtimal hep var.sen bana ilk evlendiğinde gelsen ben sana bir yıl bekle derdim.bir yılın sonunda ise eşinde problem yok ise sana ilaç tedavisi verirdim.çünkü adet düzenin kırk günü geçmiyor.hamile kalma olasılığın az değil dedi.muhtemelen sen de benim gibi olduğun için doktor bu yüzden bekletiyor seni.eşime gelince sperm azlığı ve hız problemi çıktı.bu problemde hiç hamile kalamazsın demek değilmiş.yumurta ve spermin olduğu yerde her zaman hamile kalınma olasılığı vardır.ancak eşin bu durumundan dolayı yüzde beşe düşüyor dedi.olmaz değil ama zorlaşıyor dedi.biz tahminen senin eşinde problem yok diyoruz ama belki de var ve o ay bu az ihtimal gerçekleşmiş de olabilir (allah korusunda)benim sana tavsiyem canım eşin gitsin sperm tahlili yaptırsın.sen de hormon tahlilini tekrarlat gidin doktora bir yıldır olmuyo deyin.
canım biz senle aynıyız bence.benimde senin gibi arada prolaktinim yükseliyor.lh değerim fsh dan büyük.adetimiz tam randumanlı değil.ama kist falan yok.kilo problemimiz yok.bunu da sordum doktora dedi ki dört dörtlük pkolu değilsin ama belirtileri var dedi.tam teşhis konulması için hepsinin bir arada olması gerekir dedi.sen kendini basit bir hormon bozukluğum var diye düşün dedi.
evet canım 40 olmuyor ama duzen de pek tutmuyor.bn cok taktım kafaya ya belkı de ondan boyle oluyor.bna da kıst yok cok temız dedı,ozellıkle sordum bu gıdısımde.o zamn bn adetın 2 yada 3 gunu mu gtmelıyım canım?gıdıp yaptırayım.esım de sanırım ramazan sonu yapalım dıyecektır,az kaldı zaten bnmkı gununde yapılsın o zamn snra baska doktora gdp 1 yıl oldu dıyelım,dogru mu anladım canım,off ya bn gercekten cok takıntı yaptım,ruyalarıma gırıyor artık
normalde hep lh 6,5 fsh 4,5.bu ay ılk defa lh 8,fsh 4,5 canım.doktor lh yuksek dedı adet gecıkebılır bu ay,ama adetım bttıkten sonra yaptırmıstım testı sanırım farkedıyor
canım biz senle aynıyız bence.benimde senin gibi arada prolaktinim yükseliyor.lh değerim fsh dan büyük.adetimiz tam randumanlı değil.ama kist falan yok.kilo problemimiz yok.bunu da sordum doktora dedi ki dört dörtlük pkolu değilsin ama belirtileri var dedi.tam teşhis konulması için hepsinin bir arada olması gerekir dedi.sen kendini basit bir hormon bozukluğum var diye düşün dedi.
bana da oyle gelıyor canım aynıyız sankı.belkı sen de kımyasal yasamıssındır farketmıyormus ya cogu kadın,bzm zaten duzen olmadıgı ıcın anlamakta zor olur yanı
kızlar ya benım kırmızı gelmeye baslıyor sanırım off cook umutlanmıstım ama ya nıye boyle oluyor sankı.gelde stres yapmaa
zaten ona gtmeyecegım canım baska ıyı bır doktor daha var onu koydum smdı kafaya da testı devlette yaptırıyorum bn onlar sadece sonuca bakıp yok br sey dıyor zaten.gelıyor canım yavastan bel agrısı da basladı.senn gogus acısı gectı mı adet olunca canım
evet farkediyor canım adetken yapılması lazım
Sanem çoğaldı mı o lekeler.. Yoksa leke leke gelmeye devam mı.?
en iyisi ben de öyle yapmayı düşünüyorum.ben de önceden hipotroid vardı nisanda baktırdım en son değerlerim iyiydi ama tekrar baktırmayı düşünüyorum senin dediğin gibi yapıcam bende.tahlilleri devlette yaptırıp özele gidicem.evet benim göğüsler normale döndü canım.doktora gittiğimde yalnız anlattım ilk defa gecikti diye normal kanamamı diye sordu hemen.ben de bi ümit galiba dedim sonra baktı normalmiş dedi içini boş görünce rahimin
evet canım 40 olmuyor ama duzen de pek tutmuyor.bn cok taktım kafaya ya belkı de ondan boyle oluyor.bna da kıst yok cok temız dedı,ozellıkle sordum bu gıdısımde.o zamn bn adetın 2 yada 3 gunu mu gtmelıyım canım?gıdıp yaptırayım.esım de sanırım ramazan sonu yapalım dıyecektır,az kaldı zaten bnmkı gununde yapılsın o zamn snra baska doktora gdp 1 yıl oldu dıyelım,dogru mu anladım canım,off ya bn gercekten cok takıntı yaptım,ruyalarıma gırıyor artık
bu zamana kadar bende de hiç kist çıkmadı ki canım.benim de lh ım hep fsh dan büyük.en ideali lh fsh dan küçük olacak ya da yakın olacak buymuş.evet canım sen 2.-3. günü yaptır testi.eşin sigara kullanıyorsa bıraksın ya da azaltsın.sıcak banyodan kaçınsın.kuru incir fındık süt bal bunları yesin içsin.sperm sayısını ve hızını arttırıyor.bi de eşin testi yaptırmadan önce 3 gün falan ilişkiye girmeyin.sana yapılan tüm hormon testlerini ve sperm testi sonucunu alıp başka doktora gidin.bir yıl oldu deyin.ama tüp bebek merkezine gitmeyin ilk başta kadın doğumcuya gidin.çünkü tüp bebek merkezleri hemen tüp bebeğe geçmek istiyor.
evet canım leke leke cogalmıyor ama belım agrıyor.
bu zamana kadar bende de hiç kist çıkmadı ki canım.benim de lh ım hep fsh dan büyük.en ideali lh fsh dan küçük olacak ya da yakın olacak buymuş.evet canım sen 2.-3. günü yaptır testi.eşin sigara kullanıyorsa bıraksın ya da azaltsın.sıcak banyodan kaçınsın.kuru incir fındık süt bal bunları yesin içsin.sperm sayısını ve hızını arttırıyor.bi de eşin testi yaptırmadan önce 3 gün falan ilişkiye girmeyin.sana yapılan tüm hormon testlerini ve sperm testi sonucunu alıp başka doktora gidin.bir yıl oldu deyin.ama tüp bebek merkezine gitmeyin ilk başta kadın doğumcuya gidin.çünkü tüp bebek merkezleri hemen tüp bebeğe geçmek istiyor.
hmm anladım canım.evet canım kadın dogumcuya gıdecegım zaten.bu sperm testını urolog mu yapıyor canım,bebek ıcın mı geldık dıyoruz nasıl oluyor?sagol canım yedıreyım bol bol o zaman:)
Bende de hafiften bi ağrı var bugün.. Ama 15inde olmam lazım.. Napsam ya test yapsam mı.. 2günüm var daha.. Ve elimde tek tabancam (test bi adet var yani) var.. :) Ayrıca sabah idrarıyla diyorlar.. E sahur olduğundan suyu içip içip 1 saat sonra çıkarmaya başlıyorum.. :) Yani onda da çıkmaz diye düşünüyorum.. Ne yapayım sizce.?
bence sabret canım adetının gecmesını bekle.cok zor bılıyorum ama sımdı cıkmazsa hep tereddut edeceksın.bn artık gecmeden yapmayacagım ne olursa olsun.yıkımı kotu oluyor gercekten.
hmm anladım canım.evet canım kadın dogumcuya gıdecegım zaten.bu sperm testını urolog mu yapıyor canım,bebek ıcın mı geldık dıyoruz nasıl oluyor?sagol canım yedıreyım bol bol o zaman:)
canım benim eşim ilk olarak tüp bebek merkezinde yaptırdı.acıbadem i aradı spermiogram testi yaptıracağım dedi.ikinci testte ise ürolağa gidecek.benim sana tavsiyem ilk olarak ürologda yaptırın.çünkü tüp bebek merkezleri tüp bebeğe odaklı çalışıyor.üroloğa gidip test yaptırıp düşük çıksa bile ilaç veriyor.ayrıntılı muayene ediyorlar.ama tüp bebek merkezleri düşük çıktı tüp bebek yapalım diyolar.
Bende bu sefer psikolojik olarak geciktiririm diye korkuyorum.. O yüzden yapayım gitsin diyorum ama bu seferde tek çizginin stresine mi girerim acaba.. Bu ne arkadaş sözüm ona stresten kurtulalım dedik bu başlıkta daha da strese mi giriyoruz sanki.. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?