- 10 Mart 2016
- 2.729
- 11.381
- 208
- 31
En çok içimi acıtan da eşim. Mutlu bir şekilde uyandı temizlik yaptık alışveriş e çıktı. Neşesini kursağında bıraktım yüzüne bakmaya yüzüm yok...
Beni kayınvalidemin emrivakisi gerdi davet etmesi falan bide zatem doluyum ona karşı geçen hem çağırdı hem yemeği yemişler ya boyle birşey olamaz. Kayınvalideme göre çocuklar durmamış mecbur kalmışlar yani çocuğuna suç bulmuyor bide bu ailede kardeşler arası tartışma falan olmaz ben ailelerine girdim inanın rezil ettim adamı.Evet ama olan olmuş artık şimdi aramaniz gervgerçe ters tepebilir. Biraz bekleyip arayın.Mesela ben de kayinvalideme yılda bir kere giderim baya uzagiz çünkü. Görümcem çağırır ama eşim gitmek istemez ve derim ki şimdi ben gitmek istemiyorum sanır ki öyle bir şey de yok. Ben ona bile üzülüyorum. İki senedir kızın evine gitmedik ve ben severim gorumcemi yani çünkü yılda 3 saat anca görürüm telde falan da konuşmam . Demek istediğim öyle olmasa bile öyle düşünme ihtimalleri bile sinirimi bozuyor. Yanlış anlaşılmak kötü bir şey çünku. Siz bekleyin biraz bence
Kayınvalidem kolay kolay yumuşayan biri değildir kincidirler biraz. Eşim zamana yay diyor şımarıklık yaptım afedersin kudurdum çok kötü hissediyorum kendimi bende bir çiçek tatlı almayı düşündüm güzel olur inşallahAlın bi baklava çiçek gidin eşinizle kvlere
Özür dileyin o gün başka bi sebepten tartıştığınızı ikramı az hazırladığınızı son anda görümcenizin de geleceğini öğrendiğinizi ve eşinize yemekler yetmeyecek öyleyse diye o an stres telaş yaptığınızı eşinizin de yanlış anlayıp evden çıktığını haliyle size de olayı yanlış anlattığını çok mahçup olduğunuzu ağladığınızı söyleyin bunları söylerken de gözleriniz dolsun duygusala bağlayın yani. Önümüzdeki haftasonu mutlaka bekliyorum görümcemler de gelsin lütfen yoksa rahat uyuyamıcam anne rica ediyorum gelin bu sefer önceden hazırlanıp panik yapmam hem deyin.
Bir daha da böyle bi şımarıklık yapmayın başka eş olsa sen nasıl benim ailemi istemezsin diye ortalığı yıkardı eşiniz anlayışlı ve alçak gönüllü biriymiş bu şansınızı tepmeyin durduk yere huzurunuzu bozmayın.
Alın bi baklava çiçek gidin eşinizle kvlere
Özür dileyin o gün başka bi sebepten tartıştığınızı ikramı az hazırladığınızı son anda görümcenizin de geleceğini öğrendiğinizi ve eşinize yemekler yetmeyecek öyleyse diye o an stres telaş yaptığınızı eşinizin de yanlış anlayıp evden çıktığını haliyle size de olayı yanlış anlattığını çok mahçup olduğunuzu ağladığınızı söyleyin bunları söylerken de gözleriniz dolsun duygusala bağlayın yani. Önümüzdeki haftasonu mutlaka bekliyorum görümcemler de gelsin lütfen yoksa rahat uyuyamıcam anne rica ediyorum gelin bu sefer önceden hazırlanıp panik yapmam hem deyin.
Bir daha da böyle bi şımarıklık yapmayın başka eş olsa sen nasıl benim ailemi istemezsin diye ortalığı yıkardı eşiniz anlayışlı ve alçak gönüllü biriymiş bu şansınızı tepmeyin durduk yere huzurunuzu bozmayın.
Merhaba.Hatanızın farkında olmanız çok güzel.Üzülmeyin lütfen insanız hatalar bizler için.Unutulmayacak,telafisi olmayan bir yanlış değil.Güzel bir hediye alıp elini öpmeye gidin bence.Samimiyetle; kasıtlı olmadığını ve üzgün olduğunuzu anlatın.Yakın bir tarihe de yemeğe davet edin.Eşinizin de gönlünü almış olursunuz.Bugün yaşadığım bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Eşimle 5 yıldır evliyiz. Bugun bize 1 bucuk saat uzakta ilçeden kayınvalidemler oturmaya geleceklerdi.Bize haber vermeden görümcemleride davet etmişler yalnız ben görümcemi sevmiyorum tabi eşimin kardeşi ama bizim frekans uymuyor çünkü öncesinde ona birkaç defa gittik bizi müsait değildi kabul etmedi(normal,olabilir) gittiğimizde de önemsemedi bir akşam davet etti ama biz gitmeden yemeği filan yemişler kısaca önemsemiyor bizi. Bende bu akşam gelmelerinden çok rahatsız oldum tabi emrivaki. Eşim ısrarla tutturdu bende arayıp davet edeceğim bende hayır etmeyeceksin zaten onlar yola düşmüş boşver dedim. Eşim evi terketti beni aradı kaç kez yapma nolur dedi bende çılgına dönmüşcesine bağırdım çağır tamam çağır dedim.bu esnada ailesi ilçeden merkeze yaklaşmıştı o sinirle ailesini arayıp gelmeyin demiş gelininiZ elifi istemiyor demiş kayınvalidem köpürmüş bidaha gelmeyiz yeter artık demiş baya kızmşlar. Yoldan dönüp evlerine gitmişler. Ben eşime çok mahcubum kızlar çok hemde. Özür diledim ama halen içimdeki vicdan azabı dinmiyor ailesi geleceği için tüm evi temizlememe yardım etti neşelendi alışveriş yaptı ama ben çok yalnıs yaptım bağırdım çağırdım herkese mahcup ettim onu. Ailesine hem gelin dedik hemde yoldan cevirdik. Eşim benim ailem gelince elinden geleni yapar şu da neden geliyor demez bizde öyle denecek biride yok onlarda gidince ellerinden gelen herşeyi yaparlar. Ben birkaç saat sabredemedim bir çuval inciri berbat ettim. Eşimin neşesini hevesini kursağında bıraktm ailesini aramış gelinizi üzgün gelin demiş yok artık eve geldik artık gelmeyiz demişler ben kendimi affedemiyorum. 60 yaşında bu insanları magdur ettiğim için çok pişmanım. Kayınvalidem le daha öncede tartıstık küstük bu sanırım bardağı taşıran son olay oldu. Görümcem yüzünden ailesine olan oldu. Bize dolu hediye hazırlamşlar bense böyle yaptım kızlar sizce ne yapmalıyım eşim arama çok kızgınlar şimdi, zamana yay diyor
Bende kinci biriyimdir ama karşımdaki hatalı olan insan bunu zamana yayarsa kinim daha da yerleşir ama hatasını anlattığım şekilde telafi ederse yani beni çok kızdırsa bile bu şekilde af dileyip pohpohlarsa affetme olasılığım artar. Sen sustukça zamana yaydıkça bu konuyu aralarında konuşup iyice bilenirler o yüzden benim önerim zamana yayma olay sıcakken hallet.Kayınvalidem kolay kolay yumuşayan biri değildir kincidirler biraz. Eşim zamana yay diyor şımarıklık yaptım afedersin kudurdum çok kötü hissediyorum kendimi bende bir çiçek tatlı almayı düşündüm güzel olur inşallah
Hahah çok mersi tamam tamam değiştirmem zaten yapıştı üzerime bu sinsilikYa bugün iki oldu çok iyisin yinebaşıma bi iş gelirse ilk sana msj atcam nickini değiştrme sakın kaybolma
Ben de ayni kanidayim.Ben konuyu yanlış mı anladım.
Siz gelen misafirleriniz için gelmesin dememişsiniz ki.
Eşiniz zaten yola çıkan kardeşini davet etmek istemiş ki bana göre bu da saçma.
Siz hayır arama zaten yoldalar dediğinizde evi terk etmek ne alaka ?
Bir de üstüne ailesini arayıp gelmeyin, gelininiz istemiyor demiş.
Kusura bakmayın ama bana göre eşiniz de hatalı.
Bende öyle düşünüyorum inşallah affederler... Karşıdakini kırınca çok kötü oluyor insan..Merhaba.Hatanızın farkında olmanız çok güzel.Üzülmeyin lütfen insanız hatalar bizler için.Unutulmayacak,telafisi olmayan bir yanlış değil.Güzel bir hediye alıp elini öpmeye gidin bence.Samimiyetle; kasıtlı olmadığını ve üzgün olduğunuzu anlatın.Yakın bir tarihe de yemeğe davet edin.Eşinizin de gönlünü almış olursunuz.
Keşke bende takılmasam gerçekten hayatım daha güzel olurdu. Kayınvalidem bana asla İnanmaz oğluna inanır.Bugün olan olmuş belki telafi edilir belkide edilmez ama önemli olan kişilik meselesi.
Mesela ben takıldığınız birçok şeye takılmam. Yani eşimin kardeşi habersiz gelse ne olur ki.
Benim kız kardeşlerim de gelebilir. Belli ki onlar sizi yabancı görmemiş. Benimde kardeşlerim
gelse yemeğe erken yemek yesem böyle düşünse çoook üzülürüm. Sizede kurmuşlardır bi sofra yani
Önemsemek önemsenmek nedir Allah aşkına. Rahat olmak gerekir biraz.
Görümcem bizden 8 saat uzakta yaşıyor. Size akşama yemeğe geliyoruz derler orayı gezerler buraya
bakarlar bazen geç bazen vakitli gelirler. Eğer acıkmışsam yerim çocuklarada yediririm. Sorarlarsada
yedik derim
Bence kayınvalideyi arayın. Ben öyle demedim oğlu yanlış anlatmış deyin bi yoklama çekin
Eşim sanırım blöf yaptı herşeyi daha da berbat etti. Çünkü onlara o an sinirle zıkkım olsun gelsinler dedim benim aşım kardeşime zıkkım olacaksa gerek yok dedim diyor sonra evden gidince aradı yapma etme dedi ben ara dedim eşim benden izinsiz arayamadı adamcağızBen konuyu yanlış mı anladım.
Keşke bende takılmasam gerçekten hayatım daha güzel olurdu. Kayınvalidem bana asla İnanmaz oğluna inanır.[/QUOTE
Aslında sizde sıcak ve samimi yani içten geldiği gibi olsanız, insanlar sizi tolere eder alttan alır.
Yani eşinize patlamasanız onlar gelince görümcenize "aaaa sende mi geldin bilmiyordum. yoksa
aradında duymadım mı?" deseniz olur biter.
Gerçi bu patlamaların nedeni aslında eş ailesine karşı bastırdığımız duygular. Kızmamız gereken yerlerde
kızmıyoruz, hayır dememiz gereken durumlarda yapmıyoruz vs.
bu arada eşinizde durumu iyice batırmış
Kesinlikle öyle yapmalıydı blöf yapmak istedi yapamadı eline yüzüne bulaştırdı evi terketti bende arayıp tamam ara davet et dicektim olup bitecekti baktı aramadım kendi aradı yapma etme dedi... Çok pişmanım eşime karşı suclu yanı var ama bu beni teskin etmiyorSiz hatalısınız ve farkındasınız en azından hepimiz insanız sonuçta ama tek taraflı değil eşiniz niye evi terk ediyor sizi telefonda alttan alan adam niye anasını arayıp sizi şikayet ediyor kol kırılır yen içinde kalır oda kardeşiyle sorun yaşadığınızı biliyor geldiklerinde aranızdaki sorun için bi orta yol bulmaya çalışabilirdi biraz zaman geçsin herşeyi kayınvalidenize anlatın eşinizde size destek olsun barıştırsın
Bende öyle diyorum kesinlikle sıcağı sıcağına daha iyi olur diye ama eşim zamanla diyor sanırım tavırları çok sert faydası olmayacağını düşünüyor bu kez bende boşvermişlik olacak zamana yaınca aman deyip geçicem ben şu vicdan azabındayken gitmek istiyorum haklısınız katılıyorum bende zamanla çok doldururum kendimi..Bende kinci biriyimdir ama karşımdaki hatalı olan insan bunu zamana yayarsa kinim daha da yerleşir ama hatasını anlattığım şekilde telafi ederse yani beni çok kızdırsa bile bu şekilde af dileyip pohpohlarsa affetme olasılığım artar. Sen sustukça zamana yaydıkça bu konuyu aralarında konuşup iyice bilenirler o yüzden benim önerim zamana yayma olay sıcakken hallet.
Aynen katılıyorum bire bir sizin yazdıklarınızı yazacaktım ki verdiğiniz cevabı gördüm.Ben konuyu yanlış mı anladım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?