Normal doğum moralim bozuk

arkadaşımın bebeği normal doğum ısrarı yüzünden dışkısını yuttu ve 2 haftadır kuvezde, değer miydi kesilmeyeceğim diye bilmiyorum... beklemeyin 40 haftayı geçince anne için de bebek için de risk.

Yok ben de beklemek istemiyorum vücudum kaldırmıyor daha fazla hamileliği. Bugün sezeryana sıcak bakmaya başladım, dr da beklemeyelim sezeryanla alalım derse karşı çıkmadan genel anestezili sezeryan olayım dicem.

Neden genel anestezi.Bende genel anesteziden korkuyorum sapık hasta bakıcı haberleri yüzünden

Epidural oldum hic pisman degilim hatta 7-8 cm açılma sonrası

Doğum yaptığımda 42. Haftanın içindeydim ısrarla normal doğumu bekledim çevre psikolojisi şimdi olsa hayatta takmam nst ye ve kontrole tıpış tıpış gittiğim bigün kontrollerde suyumun bittiğini söyledi doktor ve acil sezeryane alındım almasaylardı kızımın doğmaya hiçte niyeti yoktu bilseydim baştan hazırlıklı planlı kendi doktorumda sezeryan olurdum. herkesin acı eşiği farklıdır spinal sezeryanla Doğum yaptım hiçte pişman olmadım olduğum gün kalktım yürüdüm ve hiç yatmadım kendi işlerimi kendim gördüm ama asıl normal Doğum olsaymış kaldıramazmışım psikolojikmen

Neden genel anestezi.Bende genel anesteziden korkuyorum sapık hasta bakıcı haberleri yüzünden

Epidural oldum hic pisman degilim hatta 7-8 cm açılma sonrası

Ben de epiduralden korkuyorum felç kalcakmışım gibi geliyor saçma ama işte aman hamilelik ne zormuş ya.

Normal dogumu savunanlardanim ben.ve normal diye direten anneler kendilerini kestirmicem dige drgil degil bebekleri icin boyle dusunuyorlar.bana da doktorum 40 hafta dolmsk uzereyken ksrarini ver dogmazsa sezeryan yspariz demisti o gece sancilandim ve normal dogum yaptim.normal dogumda bebegim kaka yspmisti bi gece yogun bakimda ksldi.ama iyi ki notmal yspmisim diyorum.sezeryan yspan bi arkadsimin da bebegi de dogum sirasinda sorun olmus ve zature demislerdi 10 gun uogun bskimda kalmisti.yani ne olacagini bilemeyiz asla.sagliklisi normsl dogum.ayrica ben de 42 jaftalikken dogmusum.

Canim ben 40+3 te dogum yaptim. Kontrole gittigim gun ne yumusama ne acilma ne sanci vardi. Suni sanci deneyeli, suyun azalmaya baslamis dedi doktor. 6 saat sonra normal dogum yaptim.

a

ayyy bana hastaneyi vermeyi teklif etseler normalı düsünmem bu ne ısrar normal diyee
Bende normal yapamayacağıma inandığım icin sezeryan oldum ama normal doğum en iyisi cocuk icin bile iyisi normal mesela normal doğumda vajen yolunda olan faydali bakterileri aliyor bebekler doğarken ama sezeryanda bu mümkün degil, vücut icinde normal iyisi gelişmiş ülkelerde normal doğum yapiliyor bence normal doğum en iyisi yapabilene

Istersen baska doktora hicbir aciklama yapmadan durumunu ogren eger gercekten risk varsa sezeryan olrsn

Ben 4300 grm normal dogum yaptm ama yine yapsam normal yaparim neden bukdar korkuyorlar anlamiyorum

38 - 42 hafta arasi term kabul edilir. Yani teknik olarak 42 haftaya kadar yolu var. Ben olsaydim, eger ki beklemekte bir sakinca yoksa beklerdim. Sakinca olup olmadigini da doktorunuzla konusarak saptayabilirsiniz. Normal dogum isteyen insanlarin Turkiye'de cok ama cok titiz doktor secmesi gerektigini dusunuyorum. Tiriska sebeplerden herkesi daha kafadan sezeryana aliyorlar. Ben ABD'deyim, burada cati darligi gibi bir sey hayatimda duymadim mesela, Turkiye'de kadinlarin yarisindan cogunun sozumona catisi dar. Burada herkes normal dogum diye baslar, eger gerekirse sezaryen olur. Neyse, bu saatten sonra baska doktor arayin diyecek degilim, 40 haftalikken yeni doktor aranmaz. Doktorunuzla konusun, riskleri, faydalari tartin, karar verin bence.

Walla canim bizim qelin 42 haftalik olmustu bebeqi herseyi cok quzeldi acilmasi yoktu catisi normaldi bebeqin suyu herseyi cok quzeldi oyle olduqu halde beklemedi sezeryan oldu...yine en iyi doktorun bilir ama suyu azaldiysa skntiya atma derim bebeqi...

Doktor ne diyorsa onu yap...

Bende normal için bekledim. 40 +2 de suyum azaldığı ve sancılar düzensizde olsa başladığı için 2 cm açıklıkla yatışım yapıldı. 6 saat suni sancı çektim. 6 saat sonra kızım kakasını yaptı kalp atışları yavaşladı. Hiç ikiletmeden sezeryanı kabul ettim. En güzeli adı üstünde normal olan ama gerekli olduğunda sezeryandan da kaçmamalı bir anne.

itabıkı bebek icin daha saglıklı ama cogunluk hemsireler bebegin kafası sıkıstı diye kadınların vajınasına makas atıyolar annemede yapılmıs suan tüm sigortalarda normal yapan kadınlarada ee makas atılınca kadında cinsel muhabbet cıkıyo idrarı tutamıyo diyolar bence normal dogum cesaret isi ben agda bile yaptıramıyorum canım o kadar acıyo sezeryan en guze valla miss gibi giy logusa takımlarını cagır fatografcını resim cektir zaten allahın izniyle hamile olursam sezeryana gitmeden önce sac masamı yaptırcam cıktıgımdada kardesim makyaıı yapar hemen fotogtaf

Spinal analjezi ile yaptım iyi ki de yapmışım.. Normal doğum asla yapmam dedim hamileliğimin en başından beri ve de öyle de oldu. Doktorum normale çok zorladı defalarca konuştu benimle hayır dedim. Öyle ki son hafta nst de çıkan sancıları asla hissetmyiordum. Doktor bile şaşırdı sen bunu nasış hissetmessin diye.. Hissetmiyorum dedim. Bu kadar çok mu korkuyosun dedi evet dedim. Spinal analjezi istedim. İyi ki de öyle yapmışım. Eğer anne normal doğum yaomak istemiyorsa yapmasın ne bu zorlama anlamıyorum. Konu sahibi için söylemiyorum elbette etrafımdaki insanların ben normal doğum istemiyorum dediğimdeki tepkileri sanki öcüyüm.. O yüzden de normal doğum yapamam diyen insanları hep anlayışla karşılarım.. Normla doğum yapanları da tebrik ederim. Sezeryan olan annelere de lütfen Hiç kimse öcü gözüyle bakmasın sözüm meclisten dışarı.. Çok baydı çünkü insanlar..

Limoncu sezaryen de pek öyle olmuyor ya.
Yani doğumdan sonraki ilk 3 4 saat sezaryen de de bildiğin ameliyattan çıkmış şapşal leyla profilde insansın yani. Benim o ara çekilmiş fotoğrafları görsen gülme krizine girersin.
Çıktım koşarak bebeğin altını aldım diyenler mükemmel yalancı.

sunni sancıyla doğum yaptım. benim ki çok kolay oldu. acı eşiğim yüksekmiş benim onunla da alakalı olabilir. benim açılmam vardı sancım yoktu. gözünüzü çok korkutmayın. doktorunuza güveniyorsanız onun önerdiği yolda ilerleyin.

ben anlamıyorum insanlar neden bu kadar dogum sekline takılıyor, normal dogum yapınca acıyı goze alan cefakar kadın mı olunuyor daha iyi mi anne olunuyor yani, sezaryan olan da kolaya kaçan cocugu icin acı cekmeyı goze alamayan tembel anne mi
hangisi sağlıklıysa o olsun, cok sukur teknoloji ve saglıktaki imkanlar gelisti, en dogru anda mudahale edilir zaten. cok takılmayın nasıl olduguna

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…