- 29 Mayıs 2016
- 4.622
- 5.328
- 88
Ben normal doğumu bilmiyorum ki kötüleyeyim. Mecburen sezeryan doğum yapanlardanım.(normal doğum yapamıyorum tekrar çocuk düşünürsem bunu baştan konuşmam lazım) sıkıntısızdı benim için sezeryan.Öyle diyipte normal doğumu kötüleme bence.. sezeryan zorunlu durumlarda hayat kurtarıcı tabi ama normal doğum kötü bişey değil..
Ben 5 sene oldu yaklaşık sezeryen olalı. Bir sorunum olmadı şükür. Tabiki normal doğum en iyisi ama olmuyorsa sezeryen dünyanın sonu değil.selam kızlar
Ne olur konum taşınmasın, tecrübeli annelerden akıl istiyorum.
Bugün haftalık kontrolüm vardı, hem ultrason hem rahim ağzı muayenesi oldum. Rahim ağzında en ufak bir açılma, kısalma hiçbir belirti, hiçbir şey yok. Yok yok yok. Nst'de en ufak bir sancı yok. Bunun yanında çocuk biraz sıkışık duruyormuş ve suyu azalmış. Salı günü gel nihai kararı verelim bekleyecek misin alacak mıyız son muayeneye göre konuşalım dedi doktorum. Bu zamana kadar hep normal doğum diye konuşmuştuk, çatım da müsaitti. Ama çocuğun doğumla alakası yok, pelvise yakın bile değil. Normal doğum hayalimden vazgeçip planlı planlı sezeryanımı olayım mı ya bu hafta sizce?
Canım sancın başladığında bebek o pozisyona gelecek , suyun yeterliyse sonuna kadar devam et . Allah'a güven ..selam kızlar
Bugün haftalık kontrolüm vardı, hem ultrason hem rahim ağzı muayenesi oldum. Rahim ağzında en ufak bir açılma, kısalma hiçbir belirti, hiçbir şey yok. Yok yok yok. Nst'de en ufak bir sancı yok. Bunun yanında çocuk biraz sıkışık duruyormuş ve suyu azalmış. Salı günü gel nihai kararı verelim bekleyecek misin alacak mıyız son muayeneye göre konuşalım dedi doktorum. Bu zamana kadar hep normal doğum diye konuşmuştuk, çatım da müsaitti. Ama çocuğun doğumla alakası yok, pelvise yakın bile değil. Normal doğum hayalimden vazgeçip planlı planlı sezeryanımı olayım mı ya bu hafta sizce?
Kesikten hiç korkma , çünkü hiç hissetmiyorsun :)Valla benim için de bebek için en acısız ve sağlıklı şekilde hangisi olacaksa onu istiyorum ama iki doğum şeklinden de çok korkuyorum. Herkese cevapları için teşekkür ederim, bence iki doğum şekli de kendine göre zor. Hamilelik, annelik başlı başına zor. Kimsenin nasıl doğum yaptığı kimseyi ilgilendirmez. Suni sancıdan korkuyorum, kesikten, doğum sancısından her şeyden korkuyorum şu anda.
Doktora bırakmak mı ?!yahu ne farkeder. doktora birakin isi. ikisi de bi dogum sekli. sizin bebeginizin sagligi hangisine izin veriyorsa o olsun. su azalmasi ciddi bi konu.
Normal doguran ana da sezeryan doguran patates mi ? Açılmadı iste ben ne yapayım ben mi açayım
Suni sancı bile ise yaramadı. Bakti dr ben bende degilim
Sezeryan a alalım dedi .
Tam 3 kere sezeryan oldum hic de pisman degilim
Ne normal dogumun avantajını anlıyorum ne sezeryanın dezavantajını
Senin güzel ruhun nasil istiyorsa sağlığın icin onu seç.
Cümlesini insallahMesela bu da kötü bence, güzel güzel planlı sezeryan olmaktansa normal doğumda ısrar edip suni sancıya katlanıp sonunda sezeryana girmek. O kadar sancı boşa gitti işte.
Allah 3 çocuğunuzu bağışlasın Maşallah :)
Bence bi insan sezeryana gidecekse normal Doğumdan gitmeli .Mesela bu da kötü bence, güzel güzel planlı sezeryan olmaktansa normal doğumda ısrar edip suni sancıya katlanıp sonunda sezeryana girmek. O kadar sancı boşa gitti işte.
Ayrıca Doğum günahlara kefarettir , bi de o cihetten bakmak lazımMesela bu da kötü bence, güzel güzel planlı sezeryan olmaktansa normal doğumda ısrar edip suni sancıya katlanıp sonunda sezeryana girmek. O kadar sancı boşa gitti işte.
Doktoruna güveniyorsan onu dinle derim. En iyi o yönlendirir. Ben tecrübeli değilm ama mesela benden snraki kardeşmi dr bekletmiş hatta annem 2 gün suni sancı yemiş. Ama hiçbir şeklde sezeryana almadı bekledi. Ama son kardeşmde dr farklydı sezeryana aldı. Yani ikiside sıkıntısz doğdu:) sen dr'na güveniyrsan eğer onunla ortaklaşa düşüncelerle git derim. Ve rahat ol. Rabbm kolaylk versn inşselam kızlar
Benim doktorum bana öyle söyledi.. hiç sancın yada açılman suni sancı veremem dedi.. suyum gelmişti.. 8 sene önce.. serum falan da taktı ama şu an ne verdi bilmiyorum. . Yine de normal doğum yapadım..ya bu bilgiler hangi tıp ekolünden?
yapmayın, doğru değil bunlar...
evet doktora birakmak. saglik acisindan hangisinin oncelk oldugunu sizden daha iyi karar veren bi yetkisi var sonucta. normal de normal diye tutturmanin anlami yokDoktora bırakmak mı ?!
Doktoruma bıraksam sezeryanlı olacaktım.
Benim doktorum bana öyle söyledi.. hiç sancın yada açılman suni sancı veremem dedi.. suyum gelmişti.. 8 sene önce.. serum falan da taktı ama şu an ne verdi bilmiyorum. . Yine de normal doğum yapadım..
Ayrıca Doğum günahlara kefarettir , bi de o cihetten bakmak lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?