Normal doğum moralim bozuk

bol yuru merdicen çik
hurma ye, haftan dolmus ama olsun yiyebildigin kdr hurma ye belki yinede fayda eder
rahiimi yumusatiyor ve çok hizli bi açilma ya yol açiyor hurma

meryem sursinde de galiba bu sebepten hurma agacindan bahsediiluyor ..

sahsen ben tam tersi sezeryandan kirkuyordum,kolay olurmu hiç ameliyat oluyorsun dikis oluyor vs vss .. normal dogum koaly olani :))))

Kesinlikle size katılıyorum her kelimesi doğru.. İnanın normal doğum yapan annelerin sezeryan doğum yapan annelerden kendilerini üstün görmesini anlayamıyorum... " niye sezeryan oldun?" "ben çatır çatır doğurdum "" adı üstündr normal" " bebek için sağlıklı" " sezeryan ile dığan bebekler çabuk hastalanır" yahu yer daha bazen diyorum ki sen mükemmelsin tamam yeter ki sus..

Suan normal dogum da dogal degil ki. Kesik atiliyor suni sanci veriliyor uyusturuluyor vesaire vesaire...
Bebegin sagligi onemli degil mi suyu azalmissa hic beklemem.

gidisat neyi gosteriyorsa o olsun ne bebegini tehlikeye at ne kendini strese sok salı gunu gidersin kesinlesir bakıyorsun kimse kimseye benzemiyor kimisi beklemis birsey olmamıs kimisi bekledigi icin bebekte sorun olmus ben de hep akısına bıraktım doktor bana sezeryan yapılmalı derse normal diye tutturmam ama normal yapmanda sorun yok derse de sezeryan demem hayırlısını iste umarım senin ve bebegin icin en iyi neyse ona karar verilir

Sezeryan oyle korkunc bir sey degil. 2 gece hastanede kaldik. Eve gecince gittim dus aldim yemek yaptim yedim falan... tabiki biraz etkisi oluyor ama oyle ay ameliyatlisin ay bisey yapamazsin gibi bir durum yok. Ben burda cok okudum normal dogumdan sonra gunlerce hatta aylarca bel agrisi cekenler tuvalete gidemeyenler...

Dogumhanenin onunde duydugum cigliklar var ya, beni tum hamilelik ameliyat ve iyilesme suresindeki cektigim aciyi birlestirseler bir kere oyle bagirtmaz.

Normal dogumu dogal sanmayin. Vucuda o ilaci alip suni sanciyi alip sonra bir de kesik atiliyor. Bunun nesi dogal? Kadin kadin dogumculara bir bakin kaci normal dogum yapmis acaba?

Ben spinal sezeryan oldum ama gercekten bel agrisi ve pelvis agrilarim var gecen haftalarda doktora gittim rahatsız edici bir ağrı cok yürüsem toparlıyorum smear yaptirdim birsey cikmadi, yumurtalık rahim normal ama bende agrisi kaldı ikinci bir cocuk düşünemiyorum... tabiko herkeste ayni olmuyor ...normal doğumdada bir tanidigin o kesik poposuna kadar olmus baya zaman almıştı iyileşmesi.. birde kiloda normal doğumla daha iyi gidiyor

Bende 41 haftalık hamileyken suyum geldi. 8 saat sunni sancı verdiler açılma olmadı mecburen sezeryan doğum yaptım. Doğumdan sonra hiçbir sorun yaşamadım. Bu kadar dert etmeyin kendinize, önemli olan bebeğin ve sizin sağlıklı olmanız.

kadınların vajınasına makas atıyolar annemede yapılmıs suan tüm sigortalarda normal yapan kadınlarada ee makas atılınca kadında cinsel muhabbet cıkıyo idrarı tutamıyo diyolar

bu çok yanlış bir bilgi lütfen insanları yanlış yönlendirmeyelim
atılan kesik için tıbbi terim "epizyotomi" isterseniz bakarsınız. ve vajinaya değil perine bölgesine atılıyor
benim doktorum çok iyi bir okuldan mezun olmuş yetkin bir akademisyendi. normal doğum yaptım. sezaryene hiç niyetim yoktu zaten doktorum da risk olmadığı için asla sezaryen yapmam demişti. epizyotomi yapacak mısınız? dedim. ilk doğumlarda mutlaka yaptığını söyledi ben pek hoşnut olmadım önce bu cevaptan ve sebebini sordum: epizyotomi yapılmayan normal doğumlarda olası yırtıkları onarmanın daha zor olduğunu, bu işlemin yırtık ihtimalini azalttığını söyledi.
doğum esnasında hiç acı hissetmedim ve üç dikişim üç günde iyileşti.

idrar konusuna gelirsek onun normal doğumla hiç alakası yok ben de öyle sanıyordum. bu tamamen bebeğin mesaneye yaptığı baskıyla ilgili. zamanla geçiyor. kronikleşen durumlar da çok sayıda hamilelikle ilişkili.

not: bebeği 3 dakikada doğurdum

Ben de hamileyim şu anda. Daha yeni sayılır ama 15 haftalik.
Normal doğum yapan annelerin mükemmel anne, sezeryanla yapanların ise -tesbihde hata olmaz- yetersizmis, tam kadın değilmiş gibi görülmesine de çok sinirleniyorum ayrıca. Bu tıbbi bir olay ve herkesin doğumu kendine özeldir. Her vücut ve bebek aynı değil.
Hamile olmadan önce ve hamileliğin başlarında ben de hep sanırım çevrenin baskısıyla normal doğum düşünüyordum. Ama iyice araştırınca aslında hem normal doğumun hem de sezeryanin kendince avantajı var. Normal şartlarda Normal doğum anne için sağlıklı iken bebek için riskli olabiliyor. Bebeğin kafasının sıkışması, oksijensiz kalması, ... Vb. Ayrica normal doğumda belinde sorun kalan da çok anne var. Bebegi kilolu olanların normal dogumda ısrar etmelerini anlayamıyorum zaten. Normal şartlarda normal dogumda annenin kendisini hemen toparlaması ve sütünün hemen gelmesi avantaj olarak söylenebilir. Sezeryanla doğum ise bebek için daha sağlıklı bir yöntem. Ama Anne doğumdan sonra ağrıyı çekmek durumunda. Sonuçta bir ameliyat.
Riskleri karşılaştırmak lazım...

evet idrar kaçirma sezeryan olanlardada oluyor , mesane kaslari guçsuz oldugu için o ayri konu
hatta ayni sebepten baski yuzunden dogum sekline bakmadan hemoroidlerde çok oluyor
uzun lafin kisasi zor is veesselam anne olmak ...

Şimdiki sezeryanlar eskisi gibi değil. Mesela ablam iki kızını da sezeryanla doğurdu. Koca koca dikişler ve göbeği kaldı. Ama gelinimiz yeni sezeryanla doğum yaptı ne göbek ne koca dikiş. Maşallahı var.
Ben de normal doğurdum. Ama malesef fazla ıkınmaktan vajinam sarktı. Böyle bişey olacağını bilsem vallahi sezeryan olurdum. Ki ikinci bebeğim olursa doktor kaçarı yok sezeryan dedi. Yoksa bu ileriki yaşlarda idrar torbası sarkmasına,idrar kaçırmaya daha bir sürü şeye kadar gidebilir. Ya da ikinciyi de normal doğurup bir daha çocuk düşünmüyorsam estetik ameliyat olmalıyım.
Korkma hiç bu kadar hayırlısı ne ise o olsun. İki türlü doğumdan da memnun olan da var olmayan da. En önemlisi doktoruna güveniyorsan bebeğin için en hayırlısını dile.

gerçekten de bir taraf olup diğer doğum şeklini kötülemek çok mantıksız. doğum şekli annenin tercihine ve anne-bebek sağlık durumuna göre değişir. kadının nasıl doğum yapacağına karışmak da cinsiyetçilik bence.
bir annenin birden fazla olan hamileliklerinde ve doğum şekillerinde bile fark olurken "ben bunu yaptım en doğrusu bu" demek o kadar komik ki... hele diğer seçeneği tecrübe etmediysek hakkında yorum yapmak daha komik
bana da "helal olsun nasıl normal yaptın?" diyenlere sizin duyduklarınızın tam tersini söylüyordum. bana göre de sezaryen cesaret işi, her yönüyle... hangi seçenekten korkuyorsak diğerinden kaçınmamız çok doğal ama bu yüzden yargılanıyoruz hem de kadınlar kadınları yargılıyor empati kurulması gerekirken...

Kesinlikle katılıyorum.. Empati kadınlat arasında mümkün olmuyor bu konuda pek.. Daha doğrusu normal doğum yapan anneler sezeryan doğumu tercih eden anneyi pek anlayamıyorlar.. Korkulacak ne var gibi geliyor onlara ama iştw anlatamıyorsun bir türlü:) ben de vazgeçtim direk helal olsun bravo diyip konuyu kapatıyorum :)

Suni sancı ile normal dogum dusunmez misiniz?
Sancısı yada açılması hiç olmayana suni sancı vermiyorlar..benim 40. Haftada suyum patladı. . Nst de ne sancı sabaha kadar kontrol ediyorlar ne açılma olmadı.. Suni sancı verince rahim çatlıyormuş... o yüzden sezaryen oldum.. doktoruna güveniyorsan bebeği sıkıntıya sokma derim..

aman boşverin öyle yapın :) biz anneliğimize bakalım

Öyle diyipte normal doğumu kötüleme bence.. sezeryan zorunlu durumlarda hayat kurtarıcı tabi ama normal doğum kötü bişey değil..

ya bu bilgiler hangi tıp ekolünden?
yapmayın, doğru değil bunlar...

kendi doktorlarınız ve çevrenizdeki diğer doktorlara sorun, kendileri/eşleri normal doğum mu yapmış sezeryen mı?
benim ailemdeki/çevremdeki doktorlardan normal doğum yapana denk gelmedim.

Oglumu 41+3 te dogurdum suni sanciyla. Sezeryan sart degil ki suni sanci dusunmez misin? Acilman olmazsa en son sezeryan olursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…