sahsen ben tam tersi sezeryandan kirkuyordum,kolay olurmu hiç ameliyat oluyorsun dikis oluyor vs vss .. normal dogum koaly olani :))))ben anlamıyorum insanlar neden bu kadar dogum sekline takılıyor, normal dogum yapınca acıyı goze alan cefakar kadın mı olunuyor daha iyi mi anne olunuyor yani, sezaryan olan da kolaya kaçan cocugu icin acı cekmeyı goze alamayan tembel anne mi
hangisi sağlıklıysa o olsun, cok sukur teknoloji ve saglıktaki imkanlar gelisti, en dogru anda mudahale edilir zaten. cok takılmayın nasıl olduguna
Kesinlikle size katılıyorum her kelimesi doğru.. İnanın normal doğum yapan annelerin sezeryan doğum yapan annelerden kendilerini üstün görmesini anlayamıyorum... " niye sezeryan oldun?" "ben çatır çatır doğurdum "" adı üstündr normal" " bebek için sağlıklı" " sezeryan ile dığan bebekler çabuk hastalanır" yahu yer daha bazen diyorum ki sen mükemmelsin tamam yeter ki sus..ben anlamıyorum insanlar neden bu kadar dogum sekline takılıyor, normal dogum yapınca acıyı goze alan cefakar kadın mı olunuyor daha iyi mi anne olunuyor yani, sezaryan olan da kolaya kaçan cocugu icin acı cekmeyı goze alamayan tembel anne mi
hangisi sağlıklıysa o olsun, cok sukur teknoloji ve saglıktaki imkanlar gelisti, en dogru anda mudahale edilir zaten. cok takılmayın nasıl olduguna
Ben spinal sezeryan oldum ama gercekten bel agrisi ve pelvis agrilarim var gecen haftalarda doktora gittim rahatsız edici bir ağrı cok yürüsem toparlıyorum smear yaptirdim birsey cikmadi, yumurtalık rahim normal ama bende agrisi kaldı ikinci bir cocuk düşünemiyorum... tabiko herkeste ayni olmuyor ...normal doğumdada bir tanidigin o kesik poposuna kadar olmus baya zaman almıştı iyileşmesi.. birde kiloda normal doğumla daha iyi gidiyoritabıkı bebek icin daha saglıklı ama cogunluk hemsireler bebegin kafası sıkıstı diye kadınların vajınasına makas atıyolar annemede yapılmıs suan tüm sigortalarda normal yapan kadınlarada ee makas atılınca kadında cinsel muhabbet cıkıyo idrarı tutamıyo diyolar bence normal dogum cesaret isi ben agda bile yaptıramıyorum canım o kadar acıyo sezeryan en guze valla miss gibi giy logusa takımlarını cagır fatografcını resim cektir zaten allahın izniyle hamile olursam sezeryana gitmeden önce sac masamı yaptırcam cıktıgımdada kardesim makyaıı yapar hemen fotogtaf
kadınların vajınasına makas atıyolar annemede yapılmıs suan tüm sigortalarda normal yapan kadınlarada ee makas atılınca kadında cinsel muhabbet cıkıyo idrarı tutamıyo diyolar
Kesinlikle size katılıyorum her kelimesi doğru.. İnanın normal doğum yapan annelerin sezeryan doğum yapan annelerden kendilerini üstün görmesini anlayamıyorum... " niye sezeryan oldun?" "ben çatır çatır doğurdum "" adı üstündr normal" " bebek için sağlıklı" " sezeryan ile dığan bebekler çabuk hastalanır" yahu yer daha bazen diyorum ki sen mükemmelsin tamam yeter ki sus..
Kesinlikle katılıyorum.. Empati kadınlat arasında mümkün olmuyor bu konuda pek.. Daha doğrusu normal doğum yapan anneler sezeryan doğumu tercih eden anneyi pek anlayamıyorlar.. Korkulacak ne var gibi geliyor onlara ama iştw anlatamıyorsun bir türlü:) ben de vazgeçtim direk helal olsun bravo diyip konuyu kapatıyorum :)gerçekten de bir taraf olup diğer doğum şeklini kötülemek çok mantıksız. doğum şekli annenin tercihine ve anne-bebek sağlık durumuna göre değişir. kadının nasıl doğum yapacağına karışmak da cinsiyetçilik bence.
bir annenin birden fazla olan hamileliklerinde ve doğum şekillerinde bile fark olurken "ben bunu yaptım en doğrusu bu" demek o kadar komik ki... hele diğer seçeneği tecrübe etmediysek hakkında yorum yapmak daha komik
bana da "helal olsun nasıl normal yaptın?" diyenlere sizin duyduklarınızın tam tersini söylüyordum. bana göre de sezaryen cesaret işi, her yönüyle... hangi seçenekten korkuyorsak diğerinden kaçınmamız çok doğal ama bu yüzden yargılanıyoruz hem de kadınlar kadınları yargılıyor empati kurulması gerekirken...
Sancısı yada açılması hiç olmayana suni sancı vermiyorlar..benim 40. Haftada suyum patladı. . Nst de ne sancı sabaha kadar kontrol ediyorlar ne açılma olmadı.. Suni sancı verince rahim çatlıyormuş... o yüzden sezaryen oldum.. doktoruna güveniyorsan bebeği sıkıntıya sokma derim..Suni sancı ile normal dogum dusunmez misiniz?
Kesinlikle katılıyorum.. Empati kadınlat arasında mümkün olmuyor bu konuda pek.. Daha doğrusu normal doğum yapan anneler sezeryan doğumu tercih eden anneyi pek anlayamıyorlar.. Korkulacak ne var gibi geliyor onlara ama iştw anlatamıyorsun bir türlü:) ben de vazgeçtim direk helal olsun bravo diyip konuyu kapatıyorum :)
Öyle diyipte normal doğumu kötüleme bence.. sezeryan zorunlu durumlarda hayat kurtarıcı tabi ama normal doğum kötü bişey değil..Uzun bir bekleme süreci sonucunda mecburi sezeryan oldum. İyiki olmuşum. Ben en ufak bir sıkıntı yaşamadım kızımda öyle. Çok şükür diyorum. Kesinlikle tavsiye ederim. İnsanlar günlerce haftalarca neyin acısını çekiyorlar anlamıyorum. Tabi biraz acıyor ama kesik sonuçta. Kendini kollarsan ölmüyorsun da.
Sancısı yada açılması hiç olmayana suni sancı vermiyorlar..benim 40. Haftada suyum patladı. . Nst de ne sancı sabaha kadar kontrol ediyorlar ne açılma olmadı.. Suni sancı verince rahim çatlıyormuş... o yüzden sezaryen oldum.. doktoruna güveniyorsan bebeği sıkıntıya sokma derim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?