Normal doğum moralim bozuk

Özel hastaneler bir bahane bulup sezeryan yapıyor cohen
Devlet has gitmeni öneririm

Ben kendimi söyleyeyim bebek kilolu olduğu için doğarken aorun yaşamasını istemedim ha kendime de güvenemedim açıkçası ama şimdi soruyorum herkesin bebeği 3 kilonun altında doğmuş teselli buluyorum.
Bebeğiniz kaç kilo gözüküyor bir de 40 haftayı geçirmeyin bence suyu azalmış ve sıkıntıda ise kakasını yapabilir daha büyük sorun olmasın

Benim doktorum bana öyle söyledi.. hiç sancın yada açılman suni sancı veremem dedi.. suyum gelmişti.. 8 sene önce.. serum falan da taktı ama şu an ne verdi bilmiyorum. . Yine de normal doğum yapadım..

doktordan doktora fark var demek ki

şimdi açıkçası ben doktorumdan çok eminim hem mezuniyeti hem ihtisası en iyi biçimde yapanlardan, eşi de riskli gebelik uzmanı
ben suyum gelince gittim hastaneye bir gece boyunca hiçbir şey olmadı ertesi gün öğlene doğru su azaldığı için enfeksiyon riskini göze almamak için suni sancı verdi.
bu arada benim annem de doğumlarını suni sancıyla yapmış tek belirtisi su gelmesi olduğu için, bundan 37 yıl önce.
ayrıca bana suni sancıyı damardan vermediler rahimin içine yerleştirdiler ilacı bişeye sarıp, ayrıntısını hatırlamıyorum
4 saat sürdü hatta annem "bize damardan verilirdi hemen doğururduk niye uzun sürdü?" diye sorunca doktorum "damardan verirsem bebeğe zararlı, bu yöntem daha uzun sürer ama daha sağlıklıdır" demişti.

bu arada bir arkadaş sormuştu sanırım pelin- benim doktorum iki doğumunu da normal yapmış, bir başka jinekolog tanıdığım da öyle. sanırım bu araştırma hastanesi doktorları bu kafada...

aman ne doğum muhabbeti yaptık
başta konu sahibi olmak üzere bütün kk hamileleri en sağlıklı şekilde yavrularını kucaklasınlar inşallah

Açılma var mıydı peki?? Beni 14 saat falan beklettiler ama olmadı. . 1 cm bile açılma olmadı.. sabaha kadar hem nst hem alttan açılma kontrolü.. çok zor bi geceydi. Belki onun bi kıstası vardır. Belki sende az da olsa sancı gözüküyordur yada bikaç cm açılma.. doktor olmadığım için bilemiyorum. Bizde Bebeğin de suyu kalmamıştı.. riske atmadım tabi. .

riske atmamak lazım tabi, bende de seyir farklı olsaydı mecburen sezaryen olacaktım.
açılma sadece 1,5 cm vardı ben de 10 saat filan bekledim. aslında sabah sancım vardı hatta beş dakikada bire inmişti. adet sancısından bile hafifti. ama birden kesildi. (kayınvalidem sağolsun strese soktu beni o da başka bir hikaye) 3 saat bekledik ne gelen var ne giden ver ettik suni sancıyı :)))
benden sonra bir kadın geldi 3. doğumuymuş 5 cm açılması vardı sanki doğuma değil hasta ziyaretine gelmiş gibiydi hiçbişeyi yoktu valla ne yalan söyleyeyim kıskandım. ben doğuma yarım saat kala anca 5 cm deydim. ama ne olduysa oldu kadıncağız normal doğuramadı benim doğumumdan saatler sonra sezaryene aldılar. epey de eziyet çekmiş
kısacası yol yöntem ne olursa olsun anne ve bebek için en sağlıklısı olsun. gerçekten bu işin matematiği yok. ablamın iki normal doğumu var ilki on dakikada oldu bitti 4 kiloluk çocukta dikişi bile yoktu ama ikincisinde neler çekti...

Bebeğini riske atma derim 2 sezeryan geçirmiş biri olarak.

İki oğlum uda sezeryan ile doğum yaptım hiç bir sorun yaşamadım canım, sağlık isteklerden daha önemli

Yanlış anlama olmasın.sezeryanı kötülemedim.yani normal die tutturanlarıda hç anlamam.bnde iki sezeryan oldum çok şükür bebişlerim büyüyor önemli olan saglıkla doğmaları.ayrıntıya takılmayın

evet doktora birakmak. saglik acisindan hangisinin oncelk oldugunu sizden daha iyi karar veren bi yetkisi var sonucta. normal de normal diye tutturmanin anlami yok
Doktor sağlık açısından mı düşünüyor yoksa maddi açıdan mı acaba veya kendisi riske giremediği için mi
Yapmayın Allah aşkına , bilinçsizce doktora teslim etmeyin kendinizi . Bilinçlenin , bilinçlendirilmek isteyin .
Doktorun keyfinden sezeryan olan bi ton arkadaşım var .

Maneviyatı güzel bir sey olsa gerek .Bunu normal dogum /sezeryan dogum icin söylemediniz degil mi ?
Yani tabi ki sezeryan bunun dışında kalır diyemeyiz . Orasını Allah bilir . Ama fıtri olan Doğum için söylenmiş bir hadis-i Şerif

evet doktora birakmak. saglik acisindan hangisinin oncelk oldugunu sizden daha iyi karar veren bi yetkisi var sonucta. normal de normal diye tutturmanin anlami yok
Bu arada size bilinçsiz demek istemedim yanlış anlamayın . Ama hastasında bilinçlenmesi gerekiyor bazı hususlarda .
Mesela antibiyotik kullanımı . Bu hususta doktorlara güveniyor musunuz gerçekten . Eğer her doktora güvenseydim bebeğim defalarca gereksiz antibiyotik kullanacaktı .
Tabi ki bende kendi kafama göre davranmıyorum . Sadece her muhatap olduğum doktora güvenmiyorum . Güvendiğim doktorlarla istişare ediyorum .
Doğum şeklinde tercih zaten hastaya aittir , normal Doğum isteyen biri sezeryana zorlanamaz . Olası durumlar anlatılır, kişi kendi tercihini yapar .

Bende normal istiyorum ama eğer çocuğum tehlikede ise asla tutturmam sonuçta onun sağlığı daha önemli ama en sagliklisi normal doğum ama malesef hantallasmis vucutlarimiz hamileyken usengeclik yapıyoruz ben doğru dürüst yürüyüş yapamıyorum gündüz çıkmak istiyorum eşim in kıskançlığı akşam da insan yorulmuş oluyor

bn anlatamadm. eger saglim acisinden bi risk yoksa hamile kadin dogumunu kendi tercih etmeli. ama bi risk varsa diretmenin anlami yk normal dogumda. yabi doktor su azaldi diyorsa acil akinmasi gerek diyorsa yok nirnal olsun diye bekletmek yanlis. bu noktada doktora guvenmkten baska care yok.

Normal Doğumda risk her zaman var . Doktor bana çatın dar Doğuma uygun değilsin dedi. Bebeğim 2buçuk kiloyu geçerse Doğum yapamazmışım Doğum esnasında bebek çıkamadığı için geri ittirip sezeryana alması gerekirmiş . Bu ve buna benzer daha bir kaç ihtimalden daha bahsetti . Doktora sezeryan konusunda güvenmiyordum , sezeryancı olduğunu biliyordum yani
Araştırdım , yurt dışında pek çok ülkede Çatı muayenesi yapılmadığını öğrendim , yapılan ülkelerde Çatı darlığı yüzünden normal Doğum Yapamayan oranı yüzde 3 gibi bişeydi , Türkiye'de yüzde 60-70 civarı
Neyse sonuç olarak normal Doğum yaptım , bebeğim 3,800 doğdu . Çok güzel bir doğumdu

iste sende öyle olmus ama yakın cevremdeki tüm makas atıklarınan olan kadınlar hıc memnun degil dikis atılıyo ama hic kesilmemis bi vajınaya benzemiyo sonucta en azından benim tanıdıgım kadınların hicbiri memnun degil senin memnun olman herkezin memnun olucagı anlamına gelmez

sonucta sezeryan yapmada once gunduz masanı yaptırıp 3 saat sonra kendine geldiginde masan bozulmaz ben yakın arkadaslarıma gittim ordan biliyr-orum kuzenlerimede gittim onlar fotograg cektirmedi ama arkadaslarım da 2 3saat sonra iyidi yani zaten kız annesi varken bide yeni dogum yapmıs kızmı cocugun altını alsın 2 gece yatıyosun miss vallah sahsen bende öyle yapıcam

Ben yasadıgım seyi anlatayım. Yurt dısında yasıyorum tr de yapmaktan vazgeçip esime yakın diye tercih ettm. Nts yoktu en son 40 haftayı doldurdum. Doktor catı muayenesi yaptı hic açılma yoktu. Karnım son ana kadar hala biraz tepedeydi. Dogum gelmeyince üc gün gecti hala bebekten ses yok sancı yok. Eger bu hafta olmazsa suni sancıyla dogum yap dendi. Ben yine de her gün kontrole gittm doktor yürüyüs yap esinle birlikte ol dedi. Son gün yürüyüs yaptım akşamına suyum geldi. O gece sancı arttı sabah gittik bir cm bile açılma yok. O gün ful sancı cektim geceye kadar artık sancı dayanılmazdı. Açılma ola ola 1 cm olmus. Gece olmaz sabaha anca olur dediler. Bebegimin kalp atışında problem Olunca hemen suni sancıyı bastılar. Allah öyle bir dengede yaratmıs ki normal sancıda sancı geliyor biraz sürüyor sonra dinlenme oluyor ama suni sancı cok fena dört saat aralıksız sancı cektim en son bayıla bayıla beni normal doguma aldılar. 7 cm ile dogum yaptım. Mecburen alt kısmı kestiler. Dogum yaptıktan sonra unutuluyor bunlar. Su an bebegim 7 aylık en kısa zamanda yine hamile kalmak istiyorum.Allah simdiden hayırlı dogum nasip etsin sana da.

sizin ki istisna. normal doguma el verisli olmadigini soyleyen doktorlara itibar edilmemesini soylemeniz yanlis bi yonlendirme. sebebi aciklanan ve bebegin ve annenin hayatini riske sokan her durumda doktor dinlenmeli. bu tartisilacak bi konu degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…