- 16 Mayıs 2016
- 15.730
- 66.690
- 518
Aç sor doktoruna..Keşke aklıma gelseydi de sorsaydım sancı, açılma vs yokken suni sancı verilebiliyor mu diye.
Benim doktorum bana öyle söyledi.. hiç sancın yada açılman suni sancı veremem dedi.. suyum gelmişti.. 8 sene önce.. serum falan da taktı ama şu an ne verdi bilmiyorum. . Yine de normal doğum yapadım..
Açılma var mıydı peki?? Beni 14 saat falan beklettiler ama olmadı. . 1 cm bile açılma olmadı.. sabaha kadar hem nst hem alttan açılma kontrolü.. çok zor bi geceydi. Belki onun bi kıstası vardır. Belki sende az da olsa sancı gözüküyordur yada bikaç cm açılma.. doktor olmadığım için bilemiyorum. Bizde Bebeğin de suyu kalmamıştı.. riske atmadım tabi. .doktordan doktora fark var demek ki
şimdi açıkçası ben doktorumdan çok eminim hem mezuniyeti hem ihtisası en iyi biçimde yapanlardan, eşi de riskli gebelik uzmanı
ben suyum gelince gittim hastaneye bir gece boyunca hiçbir şey olmadı ertesi gün öğlene doğru su azaldığı için enfeksiyon riskini göze almamak için suni sancı verdi.
bu arada benim annem de doğumlarını suni sancıyla yapmış tek belirtisi su gelmesi olduğu için, bundan 37 yıl önce.
ayrıca bana suni sancıyı damardan vermediler rahimin içine yerleştirdiler ilacı bişeye sarıp, ayrıntısını hatırlamıyorum
4 saat sürdü hatta annem "bize damardan verilirdi hemen doğururduk niye uzun sürdü?" diye sorunca doktorum "damardan verirsem bebeğe zararlı, bu yöntem daha uzun sürer ama daha sağlıklıdır" demişti.
bu arada bir arkadaş sormuştu sanırımpelin- benim doktorum iki doğumunu da normal yapmış, bir başka jinekolog tanıdığım da öyle. sanırım bu araştırma hastanesi doktorları bu kafada...
aman ne doğum muhabbeti yaptık
başta konu sahibi olmak üzere bütün kk hamileleri en sağlıklı şekilde yavrularını kucaklasınlar inşallah
Açılma var mıydı peki?? Beni 14 saat falan beklettiler ama olmadı. . 1 cm bile açılma olmadı.. sabaha kadar hem nst hem alttan açılma kontrolü.. çok zor bi geceydi. Belki onun bi kıstası vardır. Belki sende az da olsa sancı gözüküyordur yada bikaç cm açılma.. doktor olmadığım için bilemiyorum. Bizde Bebeğin de suyu kalmamıştı.. riske atmadım tabi. .
Bebeğini riske atma derim 2 sezeryan geçirmiş biri olarak.selam kızlar
Ne olur konum taşınmasın, tecrübeli annelerden akıl istiyorum.
Bugün haftalık kontrolüm vardı, hem ultrason hem rahim ağzı muayenesi oldum. Rahim ağzında en ufak bir açılma, kısalma hiçbir belirti, hiçbir şey yok. Yok yok yok. Nst'de en ufak bir sancı yok. Bunun yanında çocuk biraz sıkışık duruyormuş ve suyu azalmış. Salı günü gel nihai kararı verelim bekleyecek misin alacak mıyız son muayeneye göre konuşalım dedi doktorum. Bu zamana kadar hep normal doğum diye konuşmuştuk, çatım da müsaitti. Ama çocuğun doğumla alakası yok, pelvise yakın bile değil. Normal doğum hayalimden vazgeçip planlı planlı sezeryanımı olayım mı ya bu hafta sizce?
Maneviyatı güzel bir sey olsa gerek .Bunu normal dogum /sezeryan dogum icin söylemediniz degil mi ?Ayrıca Doğum günahlara kefarettir , bi de o cihetten bakmak lazım
Doktor sağlık açısından mı düşünüyor yoksa maddi açıdan mı acaba veya kendisi riske giremediği için mievet doktora birakmak. saglik acisindan hangisinin oncelk oldugunu sizden daha iyi karar veren bi yetkisi var sonucta. normal de normal diye tutturmanin anlami yok
Yani tabi ki sezeryan bunun dışında kalır diyemeyiz . Orasını Allah bilir . Ama fıtri olan Doğum için söylenmiş bir hadis-i ŞerifManeviyatı güzel bir sey olsa gerek .Bunu normal dogum /sezeryan dogum icin söylemediniz degil mi ?
Bu arada size bilinçsiz demek istemedim yanlış anlamayın . Ama hastasında bilinçlenmesi gerekiyor bazı hususlarda .evet doktora birakmak. saglik acisindan hangisinin oncelk oldugunu sizden daha iyi karar veren bi yetkisi var sonucta. normal de normal diye tutturmanin anlami yok
bn anlatamadm. eger saglim acisinden bi risk yoksa hamile kadin dogumunu kendi tercih etmeli. ama bi risk varsa diretmenin anlami yk normal dogumda. yabi doktor su azaldi diyorsa acil akinmasi gerek diyorsa yok nirnal olsun diye bekletmek yanlis. bu noktada doktora guvenmkten baska care yok.Bu arada size bilinçsiz demek istemedim yanlış anlamayın . Ama hastasında bilinçlenmesi gerekiyor bazı hususlarda .
Mesela antibiyotik kullanımı . Bu hususta doktorlara güveniyor musunuz gerçekten . Eğer her doktora güvenseydim bebeğim defalarca gereksiz antibiyotik kullanacaktı .
Tabi ki bende kendi kafama göre davranmıyorum . Sadece her muhatap olduğum doktora güvenmiyorum . Güvendiğim doktorlarla istişare ediyorum .
Doğum şeklinde tercih zaten hastaya aittir , normal Doğum isteyen biri sezeryana zorlanamaz . Olası durumlar anlatılır, kişi kendi tercihini yapar .
Normal Doğumda risk her zaman var . Doktor bana çatın dar Doğuma uygun değilsin dedi. Bebeğim 2buçuk kiloyu geçerse Doğum yapamazmışım Doğum esnasında bebek çıkamadığı için geri ittirip sezeryana alması gerekirmiş . Bu ve buna benzer daha bir kaç ihtimalden daha bahsetti . Doktora sezeryan konusunda güvenmiyordum , sezeryancı olduğunu biliyordum yanibn anlatamadm. eger saglim acisinden bi risk yoksa hamile kadin dogumunu kendi tercih etmeli. ama bi risk varsa diretmenin anlami yk normal dogumda. yabi doktor su azaldi diyorsa acil akinmasi gerek diyorsa yok nirnal olsun diye bekletmek yanlis. bu noktada doktora guvenmkten baska care yok.
iste sende öyle olmus ama yakın cevremdeki tüm makas atıklarınan olan kadınlar hıc memnun degil dikis atılıyo ama hic kesilmemis bi vajınaya benzemiyo sonucta en azından benim tanıdıgım kadınların hicbiri memnun degil senin memnun olman herkezin memnun olucagı anlamına gelmezbu çok yanlış bir bilgi lütfen insanları yanlış yönlendirmeyelim
atılan kesik için tıbbi terim "epizyotomi" isterseniz bakarsınız. ve vajinaya değil perine bölgesine atılıyor
benim doktorum çok iyi bir okuldan mezun olmuş yetkin bir akademisyendi. normal doğum yaptım. sezaryene hiç niyetim yoktu zaten doktorum da risk olmadığı için asla sezaryen yapmam demişti. epizyotomi yapacak mısınız? dedim. ilk doğumlarda mutlaka yaptığını söyledi ben pek hoşnut olmadım önce bu cevaptan ve sebebini sordum: epizyotomi yapılmayan normal doğumlarda olası yırtıkları onarmanın daha zor olduğunu, bu işlemin yırtık ihtimalini azalttığını söyledi.
doğum esnasında hiç acı hissetmedim ve üç dikişim üç günde iyileşti.
idrar konusuna gelirsek onun normal doğumla hiç alakası yok ben de öyle sanıyordum. bu tamamen bebeğin mesaneye yaptığı baskıyla ilgili. zamanla geçiyor. kronikleşen durumlar da çok sayıda hamilelikle ilişkili.
not: bebeği 3 dakikada doğurdum
sonucta sezeryan yapmada once gunduz masanı yaptırıp 3 saat sonra kendine geldiginde masan bozulmaz ben yakın arkadaslarıma gittim ordan biliyr-orum kuzenlerimede gittim onlar fotograg cektirmedi ama arkadaslarım da 2 3saat sonra iyidi yani zaten kız annesi varken bide yeni dogum yapmıs kızmı cocugun altını alsın 2 gece yatıyosun miss vallah sahsen bende öyle yapıcamLimoncu sezaryen de pek öyle olmuyor ya.
Yani doğumdan sonraki ilk 3 4 saat sezaryen de de bildiğin ameliyattan çıkmış şapşal leyla profilde insansın yani. Benim o ara çekilmiş fotoğrafları görsen gülme krizine girersin.
Çıktım koşarak bebeğin altını aldım diyenler mükemmel yalancı.
sizin ki istisna. normal doguma el verisli olmadigini soyleyen doktorlara itibar edilmemesini soylemeniz yanlis bi yonlendirme. sebebi aciklanan ve bebegin ve annenin hayatini riske sokan her durumda doktor dinlenmeli. bu tartisilacak bi konu degil.Normal Doğumda risk her zaman var . Doktor bana çatın dar Doğuma uygun değilsin dedi. Bebeğim 2buçuk kiloyu geçerse Doğum yapamazmışım Doğum esnasında bebek çıkamadığı için geri ittirip sezeryana alması gerekirmiş . Bu ve buna benzer daha bir kaç ihtimalden daha bahsetti . Doktora sezeryan konusunda güvenmiyordum , sezeryancı olduğunu biliyordum yani
Araştırdım , yurt dışında pek çok ülkede Çatı muayenesi yapılmadığını öğrendim , yapılan ülkelerde Çatı darlığı yüzünden normal Doğum Yapamayan oranı yüzde 3 gibi bişeydi , Türkiye'de yüzde 60-70 civarı
Neyse sonuç olarak normal Doğum yaptım , bebeğim 3,800 doğdu . Çok güzel bir doğumdu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?