Noter vasiyetname

Oturup kardeşler ile anlaşmaya varmak daha mantıklı. Bir de her çocuğa bir ev düşecek mi bu da çok önemli.
Valla bu miras işleri çok acayip, kimi evlattan miras kaçırır, kimi miras kalanlarda bana verilen evin metrekaresi daha az, evin ederi daha düşük der bir şekilde çoğunlukla hep bir anlaşmazlık çıkar ve miras davaları açılır.
Sonuçta her çocuğa bir ev düşse bile yarın öbür gün senin evin daha iyi, benim evim küçük kavgası bile çıkabilir sonra ver elini mahkeme.

komsumun dayisi anneannesinin tum mal varligini bu sekildr oglunun ustune gecirmisti ..

komsum dava ederek 3 yildir falan ugrasiyor davayi kazandi ..
eger satis yoksa ..bu gibi durumlarda akil sagligi vs gerekiyor sanirim

yoksa mirascilarin dava etme durumunda pay ediliyor

Miras bırakacak kişi sağlığında malını satma hakkına sahip ama onda bile yanlış hatırlıyor olabilirim ama 65 yaş üzerindeysendi galiba hastaneden akıl sağlığının yerinde olduğuna dair rapor alıyorsun yoksa satış yapamıyor.
Kayınpeder 65 yaşı geçmişse hastaneden heyet raporu alması gerekiyor, rapor alıp sunmamak bile dava konusu olabilir belki, diğer kardeş babamı kandırdılar vasiyetname hazırladığında şu yaştaydı aklı melekeleri yerinde değildi heyet raporu alınmamıştı gibi iddialarda bile bulunabilir, söz konusu parayla malsa birbirine bağlı kardeşler arasında bile neler neler yaşanıyor.

Benim annemin anneannesi noterde vasiyetname yazmış. Kadın öldükten 10 sene sonra tüm mirasçılar mahkemeye çağrıldı. Vasiyetnameyi kabul ediyor musunuz diye. Mahkemeye çıkanlardan kabul edenlere imza attırdılar, etmeyenlere de karşı dava açın dediler. Yani böyle ilerliyor. Avukata danışmanızda fayda var

İnsan hastalık var sağlık var. Yanlız olmasın bir kapısı olsun diye düşünüyor, kardeş yapıyor. Kardeşler ne birbirlerini ve anne babalarını beğenmiyor. Tek çocukla kalanlar çok haklıymış gerçekten.

o mahkemelerde de biri itiraz edince bile satış oluyor diye biliyorum ve satışta da hep çok düşük gidiyor. Ben koca apartmanı arsası içindeki 8 daireye rağmen 1.700 milyona gittiğini gördüm direkt belediye aldı. sırf birbirlerine inat ettikleri için kabul ettiler kişi başı 1 ev parası bile düşmedi.

şuan ayni durumdayiz 7 kardes bir ev 20 donum tarla bolusulecek ..toplanip satalim diyor esim 2 kisi yanasmiyor masraf var diye ..yok paraya gidecek hepsi

biz alalim paylasin siz desek bizden pahaliya almamizi isterler

esimde ugrasmadi kimseye acimiyorum artik diyor ...intikal yapilacak kimse elini cebine atmiyor ..

Masraf gitsin ne kadar giderde satıştan o masrafını yine karşılarlar burada bile koylerde evler milyonlarca başlıyor ki çoğu villa tipi.

Satış isteyen kardeşlerden birisi mahkemeye gitse mahkeme yoluyla satılsa ederinden düşük satılır o zaman da paraları pul olur.

Allah herkesin anne babasına evlatlarına sağlıklı uzun ömürler versin 2-3-4 çocuğu olan veya bir taneden fazla çocuğu olsun isteyenlere de gönlüne göre versin ama valla öyle şeyler gördüm ki herkesi aynı kefeye koymuyorum lakin birbirine çok bağlı görünüp babası ölünce miras kavgasıyla birbirini dövenler mi dersiniz, ölmüş kardeşinin miras hakkını yeğenlerine bırakmamak için her türlü tehdidi savuranlar mı dersiniz, en yakın örnek benim babam ölünce ona kalacak miras hakkı bize geçti, babamın kardeşleriyle tabir hiç hafif kalmayacak savaştım aylarca, benim dedem babam öldükten sonra neyleyim malı mülkü, hele babam dünya kadar mal olsa ne yazar o yokken, payımı seve seve devrederdim ammaaa kardeşimi sessiz bulup ezmeye kalktılar, türlü türlü baskı ve hakaretler edilince içimdeki kötü ortaya çıktı, kendime geldiğimde kendimden tiksindim, miras meseleleri rezillik resmen.

bazen en iyisi mahkeme ne derse o. daha ucuz oluyor ama yapacak bir şey yok. Benim de anneanneme üvey babası vermiş bir yer zamanında daha doğrusu ne var bilmiyordu hiç bakmamış fındıklık vs vardı karışmıyordu hiç. üvey kardeşi de gitmiş apartman yapmış gecekondu İstanbulda 40-50 yıl önce anneannem yaşarken hiç gelip imza vs almaya çalışmadılar. Ölünce baktılar ki mirasçılar artmış annem teyzem vs imza atarız sıkıntı yok demiş ama dayım problem çıkardı İstanbulda çok değerli bilmem ne diye bakalım onlar ne yapacak izliyoruz muhtemelen satış çıkar dediler iptal etmezlerse. Tam olarak bir arsada 15 mirasçı var bir apartman. bakalım belki tapuyu iptal ederler öyle olunca da 50 mirasçı çıkıyormuş ama

Evet tek bir kişinin satış istemesi yeterli, önce paydaşlara teklif ediliyor belediye rayici üzerinden, siz davaya paydaşlar dışında 3. kişilerde katılabilir talebiyle giderseniz de paydaşlardan kimse mülkü alacak güçte değilse 3. kişilere yok pahasına gidiyor.

abimin de annesi öldüğü için dayıları hiç saydı. O da dava açtı hakkını aldı bu sefer de hep arkasından nankör diye söylenip bela okuyorlar inşallah çocuğundan çıkar diye. 33 yaşında abim 30 yıldır bir kere bile yeğenim ne halde diye sorup etmemiş insanlar öyle kötüler ki 2 yaşındaki bebeğine bile beddua ediyorlar.

iste bizde de mirascilar cok oldugu icin boyle kimseyi toparlayamiyorusun

bir dayi haric herkes tamam diyor satis icin ..o dayi ile de kimse gorusmuyor kimse burnundan kil aldirmiyor herkesin canini yaktigi icin ..

1.500 intikal var o dava asamasinda kim odediyse ona kaliyormus

esimde diyor ki 1500 cok para degil toplayaulim intikali yaoacak olana verelim

kuzenlerden biri diyormus ki para yatsin bakariz
sen islem yapmadan avukat ne yapacak 1.500 lirayi bile toplayamadi 10-12kisi (mirascilar cocuklar da dahul olunca 15 i buluyor )

bak ben bunu bilmiyordum abla

bizim oralari alma imkanimiz var dusuk fiyattan satilacaksa arsami satar alirim aslinda 20 donum yer az degil

bizim durumda da dayım problem çıkardı annemler yıllarca oturmuşlar annem hak talep etmediyse bize düşmez dediği halde niye düşmesin ben alırım diyor. Karşı tarafta sizin anneniz üvey hiçbir hakkı yok diyor ama tapu davası vs açtıklarında da diğer kardeşler onların çocukları vs giriyormuş mirasçı olarak. 1500 tlyi bir kişi bile verebilir aslında kişi basi 100 tl bole değil yahu. kim kalıyor peki evde

Masraf dediğin ne kadar ki? Kümesleri 3 binden kiraya veriyorlar,adam size ev vermiş. Şükredeceginize... Yapın tadilatı,masrafı da 3 bin TL ödemeli taksitle ödeyin,her ay ele kira öder gibi kpnin evini kullanın. Sizi bir gün çıkarsa bile yine kârda olursunuz
Ama kp yerinde olsam evi bir güzel bakıma sokar kiracıya ederinden verirdim. Salaklık etmiş evi 'noterde mirasi üstümüze vermezsen içine tadilat yapmayız' diyen bir geline vererek

1500 lira değil mi duyanda 1.5 milyon istiyorlar zanneder hayır 10 kişi toplasip verse fazlasıyla çıkar zaten sanki milyonlar istenmiş

Tek çocukla kalanlar , tüm herseyleri sadece o bir çocuğa kalsın istedikleri için . Kendimden biliyorum

ev bos ..iste satmaya yanasmayan dayi yillarca istedigine kiraya vermis ..bizimkilrr dava acmasa tanidigi birine istedigi fiyattan satacakti .. kimseden imza toplayamadigi icin satamadi ..

onun satmasina kimse onay vermedigi icin kimsede yanasmiyor suan

senelerdi evi kiraya veriyor (ev suan oturulmaz bir halde harabe)
tarlayi icar a veriyor ..
her sene bir kere lokma dokturup gelen kira ile hayir yaptim diyor

suan da mallarin 12 bin lira borcu cikti kira ile borcu kapatmadi da yedi senelerce

anneannem olmeden tum birikimini kendi ustune hesap acip gecirmisti ..annranneme de senin ustune yaptim deyip eline bir kagit tutusturmus

kagitta dayimin adi yaziyor (anneanne de okuma yazma yok )

senelercr sömurmus sulaleyi hala da doymamis her ailede var boyle yiyici bir tip

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…