Noter vasiyetname

Anlatamadım galiba tadilat yapıp ozendikten benimsedikten sonra çıkarılmak zorunda kalırsak ne olsa bizim değil ya hayat .. o sebeple soruyor güvenilir mi vasiyetname diye
Bence bir avukata danışın ama diyelim ki baba vefat etti dava yolu ile diğer mirasçılar hak kazanır.

Aslında ben sizi anladım harabe eve masraf edip bir süre sonra bir anlaşmazlık olsa aile arasında evden cikartmaya kadar gider olay.

Kayınpeder değil ama bir başka şekli aile dostumuzun başına geldi abisinin evinde kira vermeden oturuyordu yakınimiz abisi cok zengin bu arada abisiyle konuşmuşlar etmişler abisi evin içini yaptırın siz oturun ölünceye kadar dedi yakınimiz iç kapıları,çelik kapısı,dış pencere,mutfak dolap,mermeri,tuvalet,banyo, vestiyer,parkesi herşeyi yaptırdı aklınıza gelen herşeyi ev saray gibi oldu tanidigimda kredi çekmişti bir süre oturdu aradan birkaç ay geçti abisi evi satacagim vs diyerek evden çıkardı başkasına kiraya verdi inanın o kiraya ihtiyacı yoktu maddi durumu çok iyiydi ki o zamanlar kirada teklif etti yakınimiz ama abisi kabul etmedi ben kardesimden kira almam diye.

Millet haddini bilmeden önce siz bilmiş bilmiş konuşmadan dinlemeyi bilseniz daha iyi bence. Neden tapu istiyoruz? Çünkü, evler hisseliydi ve satılığa çıkmıştı eşim kardeşi ve kpeder birleşerek aldı bizde para koyduk kardeşi çok kpederden az olacak şekilde. O sebeple kendisi tapu vermeyi kabul etmişti. O yüzden versin diyoruz. Tek kuruş katkımız var yanii.. tüm malı alıp kovalayamayız çünkü kendi oturduğu ev başka bize vereceği başka...

İptalini kendisi tek mi yapabilir? Yada mirasçılar ve kendisi birlikte mi gidip iptal edilir? Yani bizden habersiz iptal edebilir mi acaba?

Anlatmadığınız olayı bilmek zorunda mıyım?
Hiçbir açıklama olmadan yazmışsınız.
O zaman siz bilmiş bilmiş tüm açıklaması ile yazsaydınız müneccim miyim ben bilmek zorunda miyim tüm olayinizi?
Ne evlatlar gördük malı mülkü satıp anasını babasını kovan..o yüzden ben olsam ölmeden malimdan zırnık vermezdim. Ki kayinpederiniz de o düşüncede. Vermeyecek.

Bilmediğiniz detaylar hakkında müneccim edasıyla yorum yapmak zorunda mısınız?

Allah gecinden versin eşiniz vefat etse siz ve çocuklarınız o evle ilgili bir hak talep edemiyorsunuz... kpderiniz vefat edince de kardeşler itiraz edebiliyorlar... kendiniz bileceğiniz birşeuy

Noter yoluyla vasiyet bırakmak yasaldır ancak ölümden sonra varisleri dava açıp evi alabilirler
Dava yoluyla vasiyet katidir, akıl sağlığı raporu sunularak dava açılır ve evi size bıraktığını vasiyet ederse bundan dönüş yoktur, ben kendi evim için bu şekilde yaptım, ölümümden sonra pay edilmesini istemediğim için, avukatımız bu şekilde yönlendirdi

Ev kendisinin üzerineyse tapu kiminse ev onundur. Yardım ettim,şu kadar para verdim hiçbiri baba öldüğünde geçerliliği yok. Kardeşlerden biri mahkemeye verdiğinde mirastan mal kaçırma, asliye hukuk mahkemesine başvurduğunda (davaları inceleyin) hakkını alır, evin satışı yada bilir kişi gelir evin yarı fiyatını ödersiniz. İçine tadilat yaptım, şubu mirascıyı ilğilendiren bir durum değildir. Ayrıyetten şimdi tapuyu size verse ileride gene mirascı olan kardeşler mal kaçırma davası açabilir.

İptalini kendisi tek mi yapabilir? Yada mirasçılar ve kendisi birlikte mi gidip iptal edilir? Yani bizden habersiz iptal edebilir mi acaba?
Benim anladığım kayınpederiniz kendisi direkt gidip vasiyeti iptal edebilir, vasiyeti değiştirebilir bunu size haber verme zorunluluğu yok, ölümü halinde de mirasçılardan biri vasiyet iptali veya tenkis davası açabilir.

Kimseye hakaret etmediğim sürece müneccim edasıyla istediğimi yazmakta özgürüm. Düşüncemi yazdım.Bu konunuza son mesajım. İyi forumlar.
Kendinizle çelismeyin lütfen. Hem müneccim miyim diyorsunuz.. Hem müneccim edasıyla düşüncemi soylerim diyorsunuz.. Bu ne perhiz ne lahana turşusu

Doğrusu ne ki o zaman

Doğrusu ne ki o zaman

bence güvenemiyorsanız hiç düzeninizi bozmayın, harcadığınız para da pul olabilir, bugün iyiyiz sandığımız kişilerle yarın ne olacağımızın garantisi mi var?

yarın bir gün kp bir şeye kızsa küsse vazgeçse napabilirsiniz ki? söküp götürecek haliniz yok ya? tapu üzerinize olana kadar sıkın dişinizi? belki kp fikrini değiştirir.

Doğrusu ne ki o zaman
ATTRAENTE arkadaşımız yazmış lakin siz bence bir avukatla görüşün, tüm aile bireyleri kendilerine düşecek eve rıza gösteriyorsa kayınpederiniz dava yoluyla evleri bölüştürsün, noterden vasiyet geçerli oluyor ama miras bıracak kişi sağlığında o vasiyeti değiştirme iptal etme hakkına sahip, yarın aranızda bir anlaşmazlık olsa vasiyeti değiştirebilir zira mülk onun veya Allah ömür versin ölümü halinde eşinizin kardeşi bana verdiği evin değeri abiminkinden daha düşük deyip dava açabilir, mahkeme haklı bulursa mirasın yeniden paylaşımına karar verilebilir, kesin olur demiyorum ama olasılık dahilinde.

Tapuyu size verse bile diğer kardeşler "mal kaçırma" adı altında dava açabiliyor.

Dedem malların bir kısmını dayimlarin üzerine yaptı, kız evlatlarına kalmasın diye. Annem ve teyzem ikisini dava açacaklarını söylediler ve kendi üzerine olan haklarını aldılar.

Oturup kardeşler ile anlaşmaya varmak daha mantıklı. Bir de her çocuğa bir ev düşecek mi bu da çok önemli.

Doğrusu ne ki o zaman
Doğrusu miraslı mal hep derim asla kardeş bile olsa güven olmaz. Allah korusun kardeş mahkemeye vermicem dedi ama kardeşe birşey oldu, direk çocukları devreye giriyor onlarda beni ilğilendiren bir durum yok der gene payını alır. Yani miraslı yerde oturacaksanız bunları göze alıp oturduğum kar deyip geçeceksiniz yada hiç bu işe girmiyeceksiniz. Siz nasıl kendinizi düşünüyorsanız, devlette kardeşleri koruyor.

Kendinizle çelismeyin lütfen. Hem müneccim miyim diyorsunuz.. Hem müneccim edasıyla düşüncemi soylerim diyorsunuz.. Bu ne perhiz ne lahana turşusu
Yahu bana müneccim diyen sizsiniz. Ben ironi yaptim. Anlayamadiniz mi?
Beni alintilamayin artık. Konuya daha fazla yazmak istemiyorum. İyi forumlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…