- 28 Ocak 2009
- 34.450
- 57.846
- 1.123
- Konu Sahibi Pembelii11
-
Bence bir avukata danışın ama diyelim ki baba vefat etti dava yolu ile diğer mirasçılar hak kazanır.Anlatamadım galiba tadilat yapıp ozendikten benimsedikten sonra çıkarılmak zorunda kalırsak ne olsa bizim değil ya hayat .. o sebeple soruyor güvenilir mi vasiyetname diye
Millet haddini bilmeden önce siz bilmiş bilmiş konuşmadan dinlemeyi bilseniz daha iyi bence. Neden tapu istiyoruz? Çünkü, evler hisseliydi ve satılığa çıkmıştı eşim kardeşi ve kpeder birleşerek aldı bizde para koyduk kardeşi çok kpederden az olacak şekilde. O sebeple kendisi tapu vermeyi kabul etmişti. O yüzden versin diyoruz. Tek kuruş katkımız var yanii.. tüm malı alıp kovalayamayız çünkü kendi oturduğu ev başka bize vereceği başka...Neden hayatta iken kayinpederinizden tapu istiyorsunuz?
Hele ki kayinpeder.
Sizin tek kuruş katkınız yok ileride kalirsa ki kalacak miras helal zaten. Bende olsam asla vermem. Ne malum evlatlarimin ben yaşarken tüm malımı alıp beni kovmayacaklari?
Kayinpedere sağ olsun kirasiz otururuz diyeceğinize daha miras olmadan tapu istemek nedir?
Bir bana mı ayıp geldi.
Adamcağız vasiyet bırakırım diyor ona bile mırın kırın ediliyor. Pes.. hiç vermeyeceksin aslında.. millet biraz haddini bilmeyi öğrenecek.
İptalini kendisi tek mi yapabilir? Yada mirasçılar ve kendisi birlikte mi gidip iptal edilir? Yani bizden habersiz iptal edebilir mi acaba?Vasiyetname noterde yapılsa bile, kayınpederiniz sağlığında vasiyetnameyi iptal edebilir, ölümü halinde de mirasçılardan birisi vasiyetin iptali davası veya tenkis davası açabilir, vasiyetin noterde yapılması onu bozulamaz kılmıyor maalesef.
Anlatmadığınız olayı bilmek zorunda mıyım?Millet haddini bilmeden önce siz bilmiş bilmiş konuşmadan dinlemeyi bilseniz daha iyi bence. Neden tapu istiyoruz? Çünkü, evler hisseliydi ve satılığa çıkmıştı eşim kardeşi ve kpeder birleşerek aldı bizde para koyduk kardeşi çok kpederden az olacak şekilde. O sebeple kendisi tapu vermeyi kabul etmişti. O yüzden versin diyoruz. Tek kuruş katkımız var yanii.. tüm malı alıp kovalayamayız çünkü kendi oturduğu ev başka bize vereceği başka...
Bilmediğiniz detaylar hakkında müneccim edasıyla yorum yapmak zorunda mısınız?Anlamatdığınız olayı bilmek zorunda mıyım?
Hiçbir açıklama olmadan yazmışsınız.
O zaman siz bilmiş bilmiş tüm açıklaması ile yazsaydınız müneccim miyim ben bilmek zorunda miyim tüm olayinizi?
Ne evlatlar gördük malı mülkü satıp anasını babasını kovan..o yüzden ben olsam ölmeden malimdan zırnık vermezdim. Ki kayinpederiniz de o düşüncede. Vermeyecek.
Ev var tadilat masraf yapmanız gerekiyor ama ev sahibi(kayinpeder) "burası sizin eviniz geçin oturun ama üstünüze yapmam şimdi" diyor
"Notere gidip yazılı onaylı vasiyetname veririm burasının ben öldükten sonra size kalacağına dair" diyor. Bu durum güvenli mi sizce?
O zaman diğerinin aç gözlü olup olmadığına bakar2 cocuk var ikisine de vasiyet olarak verecek ev hayattayken tapu vermeyecek
Kimseye hakaret etmediğim sürece müneccim edasıyla istediğimi yazmakta özgürüm. Düşüncemi yazdım.Bu konunuza son mesajım. İyi forumlar.Bilmediğiniz detaylar hakkında müneccim edasıyla yorum yapmak zorunda mısınız?
Benim anladığım kayınpederiniz kendisi direkt gidip vasiyeti iptal edebilir, vasiyeti değiştirebilir bunu size haber verme zorunluluğu yok, ölümü halinde de mirasçılardan biri vasiyet iptali veya tenkis davası açabilir.İptalini kendisi tek mi yapabilir? Yada mirasçılar ve kendisi birlikte mi gidip iptal edilir? Yani bizden habersiz iptal edebilir mi acaba?
Kendinizle çelismeyin lütfen. Hem müneccim miyim diyorsunuz.. Hem müneccim edasıyla düşüncemi soylerim diyorsunuz.. Bu ne perhiz ne lahana turşusuKimseye hakaret etmediğim sürece müneccim edasıyla istediğimi yazmakta özgürüm. Düşüncemi yazdım.Bu konunuza son mesajım. İyi forumlar.
Doğrusu ne ki o zamanBenim anladığım kayınpederiniz kendisi direkt gidip vasiyeti iptal edebilir, vasiyeti değiştirebilir bunu size haber verme zorunluluğu yok, ölümü halinde de mirasçılardan biri vasiyet iptali veya tenkis davası açabilir.
Doğrusu ne ki o zamanEv kendisinin üzerineyse tapu kiminse ev onundur. Yardım ettim,şu kadar para verdim hiçbiri baba öldüğünde geçerliliği yok. Kardeşlerden biri mahkemeye verdiğinde mirastan mal kaçırma, asliye hukuk mahkemesine başvurduğunda (davaları inceleyin) hakkını alır, evin satışı yada bilir kişi gelir evin yarı fiyatını ödersiniz. İçine tadilat yaptım, şubu mirascıyı ilğilendiren bir durum değildir. Ayrıyetten şimdi tapuyu size verse ileride gene mirascı olan kardeşler mal kaçırma davası açabilir.
doğrusu yok işte kp kv ölmeden miras tapu içinde garanti olamazDoğrusu ne ki o zaman
Doğrusu ne ki o zaman
Doğrusu miraslı mal hep derim asla kardeş bile olsa güven olmaz. Allah korusun kardeş mahkemeye vermicem dedi ama kardeşe birşey oldu, direk çocukları devreye giriyor onlarda beni ilğilendiren bir durum yok der gene payını alır. Yani miraslı yerde oturacaksanız bunları göze alıp oturduğum kar deyip geçeceksiniz yada hiç bu işe girmiyeceksiniz. Siz nasıl kendinizi düşünüyorsanız, devlette kardeşleri koruyor.Doğrusu ne ki o zaman
Yahu bana müneccim diyen sizsiniz. Ben ironi yaptim. Anlayamadiniz mi?Kendinizle çelismeyin lütfen. Hem müneccim miyim diyorsunuz.. Hem müneccim edasıyla düşüncemi soylerim diyorsunuz.. Bu ne perhiz ne lahana turşusu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?