- 21 Mayıs 2022
- 565
- 71
- 18
- Konu Sahibi Pembelii11
-
İleride niçin sıkıntı çıkar anlamadım?yani eve masraf yapacaksınız ama sonuçta kira vermeyeceksiniz. şuan bir mutfak ortalama 70 bin parke vs ne kadar bilmiyorum banyoya da 10 bin gitse boya vs max 120 bin masraf olur bu da neredeyse 2 senelik ev kirası sayılır. 2 sene sonra rahatsınız. size satışta gösterse tapuyu da devir etse ilerde sıkıntı çıkabilir bildiğim kadarıyla.
2 sene rahat olamayız çünkü kredi çekerek yapılacak nu işler kredi bire beş koyacak kac yılda ödenir ise artıkİleride niçin sıkıntı çıkar anlamadım?
mesela kardeşi ben böyle istemiyorum diyebilir ikisi de satılsın diyebilir. Bizim komşumuzun kocaman apartmanı satıldı bir sürü anlaşmazlık olduğu için. Burda kardeşle olan ilişki önemli. Yani şimdi size tapuyu verse DAHİ kardeşi babası ölünce size dava açabilir. Bu şekilde örnekleri ben gördüm. En iyisi kardeşle konuşun ya da avukata danışın o daha iyi bilgi verirİleride niçin sıkıntı çıkar anlamadım?
Anlatamadım galiba tadilat yapıp ozendikten benimsedikten sonra çıkarılmak zorunda kalırsak ne olsa bizim değil ya hayat .. o sebeple soruyor güvenilir mi vasiyetname diyeEvde bedava oturuyorsunuz, tadilatının parasını da görmeyin artık
tamam ama bir kira şuan 5 bin ortalama 2+1 evlerde bile2 sene rahat olamayız çünkü kredi çekerek yapılacak nu işler kredi bire beş koyacak kac yılda ödenir ise artık
Dediğinizi bi anlatamadım arkadaşlara teşekkür ederim anladığınız içinHarabe haldeki evi oturulur hale getirmek ciddi masraf gerektirir hele ki şu an. Kendinizi garanti altına almak istemeniz çok normal. Bir avukatla konuşun en iyisi.
Annemde bize yapmıştı evlerde. Ölene kadar hak sahibi kendisi, ölene kadar asla hak talep edip satış isteyemiyoruz. Öldükten sonra( Allah esirgesin) kardeşim ve bana düşecek direkt. Güvenilir birşey ancak sağlığında satabilirEv var tadilat masraf yapmanız gerekiyor ama ev sahibi(kayinpeder) "burası sizin eviniz geçin oturun ama üstünüze yapmam şimdi" diyor
"Notere gidip yazılı onaylı vasiyetname veririm burasının ben öldükten sonra size kalacağına dair" diyor. Bu durum güvenli mi sizce?
O zaman kirada oturmaya devam edin. Şimdilik uygun olabilir ama iki sene sonrasını bilemezsiniz.Kira ücretimiz aşırı değil. Oraya yapacağımız masraf aşırı olacak parke mutfak dolabı kapı en basit bunlar bile Cook eski. . O sebeple teklif ettiği durum güvenilir mi diye sordum
Kira her ay az az ödeniyor masraf birden veya az az yapılacak ama hani hali hazırda birikim ile değil kredi vs kısaca sizin olmayan bi yere masraf yapar mısınız? O sebeple güvenli mi vasiyetname diye sordumAnladım normalde kira ödüyorsanız kiradan kurtulmuş olursunuz.
Yaptığınız masrafı da kiraya sayarsınız.
google araması yaptım vasiyetname geçerli ama iptal edilebilirmiş dava açıldığında.Kira her ay az az ödeniyor masraf birden veya az az yapılacak ama hani hali hazırda birikim ile değil kredi vs kısaca sizin olmayan bi yere masraf yapar mısınız? O sebeple güvenli mi vasiyetname diye sordum
Bilemem bence bu aile dinamiği ile alakalı.Kira her ay az az ödeniyor masraf birden veya az az yapılacak ama hani hali hazırda birikim ile değil kredi vs kısaca sizin olmayan bi yere masraf yapar mısınız? O sebeple güvenli mi vasiyetname diye sordum
Bizim akrabamız ev sahibi her yıl 100 TL zam yapıyorBilemem bence bu aile dinamiği ile alakalı.
Ben kardeşlerime güvendiğim için yaparım.
Bu tür bir şey aklıma da gelmeyeceği için direkt yapardım zaten.
Kira da her ay az az ödenmiyor sanki ya şimdi uygun olsa bile kira zammında ev sahibi birden iki katına çıkardım sizin kira az kaldı diyebiliyor okuyoruz nurda
O zaman hiç bulaşmayın.Bizim akrabamız ev sahibi her yıl 100 TL zam yapıyor
Bildiğim kadarıyla vasiyetnamenin yasal geçerliliği yok. Ölüm sonrası yasal mirasçılar dava açıp haklarını alabilirlerEv var tadilat masraf yapmanız gerekiyor ama ev sahibi(kayinpeder) "burası sizin eviniz geçin oturun ama üstünüze yapmam şimdi" diyor
"Notere gidip yazılı onaylı vasiyetname veririm burasının ben öldükten sonra size kalacağına dair" diyor. Bu durum güvenli mi sizce?
Neden hayatta iken kayinpederinizden tapu istiyorsunuz?Çünkü kendi oturdugu ev orası değil orası bizim için ayrılmış boş harabe halde olan bi yer bizde yaptırıp geçelim ama bizim olsun tapusu diyoruz sonra birsey olursa yaptığımız masrafla bozduğumuz düzenle mağdur olmayalım diye. Kpeder de o şekilde teklif sundu
Vasiyetname noterde yapılsa bile, kayınpederiniz sağlığında vasiyetnameyi iptal edebilir, ölümü halinde de mirasçılardan birisi vasiyetin iptali davası veya tenkis davası açabilir, vasiyetin noterde yapılması onu bozulamaz kılmıyor maalesef.Kira her ay az az ödeniyor masraf birden veya az az yapılacak ama hani hali hazırda birikim ile değil kredi vs kısaca sizin olmayan bi yere masraf yapar mısınız? O sebeple güvenli mi vasiyetname diye sordum
3 Ev var eşimin ailesi 3.deO zaman hiç bulaşmayın.
Belli ki kardeşine güvenmiyor eşiniz.
İki ev varsa birinde eş ailesi oturuyordur zaten. Demek ki kardeşe şimdilik verilen evin ona yararı olmayacak. Haksızlık zaten orası.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?