- 21 Mayıs 2022
- 565
- 71
- 18
- Konu Sahibi Pembelii11
-
Bende merak ettiğim için cevabı bekliyorum.Ev var tadilat masraf yapmanız gerekiyor ama ev sahibi(kayinpeder) "burası sizin eviniz geçin oturun ama üstünüze yapmam şimdi" diyor
"Notere gidip yazılı onaylı vasiyetname veririm burasının ben öldükten sonra size kalacağına dair" diyor. Bu durum güvenli mi sizce?
2 cocuk var ikisine de vasiyet olarak verecek ev hayattayken tapu vermeyecekYaşına göre akıl sağlığı raporu isteyebilirler almazsanız ilerde diğer çocuklar babama zorla imzalattırdılar diyip dava açabilirler diye biliyorum duydum çevreden
2 cocuk var ikisine de vasiyet olarak bırakmak 2 ev var hayattayken tapu vermem diyorhayır olmuyor genelde benzer durumu annemin arkadaşı yaşadı kp ölünce evi üstlerine yaptığı halde görümce dava açıp evi sattırdı. Sonuçta evde oturuyorsunuz tadilatı da size
o zaman sorun olacağını düşünmüyorum ama bizim hukukta vasiyetname fazla önemli değil diye biliyorum avukat değilim ama çevremde çok gördüm örneğini. İki ev varsa sıkıntı yok siz yaptırın evin içini zaten siz oturacaksınız yine kiraya çıksanız belki daha fazla tutacak masrafınız. Kardeşle konuşun olmadı2 cocuk var ikisine de vasiyet olarak bırakmak 2 ev var hayattayken tapu vermem diyor
Olacağını sanmıyorum.Ev var tadilat masraf yapmanız gerekiyor ama ev sahibi(kayinpeder) "burası sizin eviniz geçin oturun ama üstünüze yapmam şimdi" diyor
"Notere gidip yazılı onaylı vasiyetname veririm burasının ben öldükten sonra size kalacağına dair" diyor. Bu durum güvenli mi sizce?
Çünkü kendi oturdugu ev orası değil orası bizim için ayrılmış boş harabe halde olan bi yer bizde yaptırıp geçelim ama bizim olsun tapusu diyoruz sonra birsey olursa yaptığımız masrafla bozduğumuz düzenle mağdur olmayalım diye. Kpeder de o şekilde teklif sunduBağış adı altında yapabilir evet
Ama siz tapu memuru musunuz yani neden illa tapuyu istiyorsunuz ki , adam ölmemiş , hala hayatta..
KesinlikleOlacağını sanmıyorum.
Siz evin sizin olduğuna emin olmadan tadilat yaptırmak mı istemiyorsunuz?
Kiradayiz zateno zaman sorun olacağını düşünmüyorum ama bizim hukukta vasiyetname fazla önemli değil diye biliyorum avukat değilim ama çevremde çok gördüm örneğini. İki ev varsa sıkıntı yok siz yaptırın evin içini zaten siz oturacaksınız yine kiraya çıksanız belki daha fazla tutacak masrafınız. Kardeşle konuşun olmadı
Pardon?yamyam resmen
Anladım normalde kira ödüyorsanız kiradan kurtulmuş olursunuz.Kesinlikle
Bağış yaparsa olur diye düşünüyorumÇünkü kendi oturdugu ev orası değil orası bizim için ayrılmış boş harabe halde olan bi yer bizde yaptırıp geçelim ama bizim olsun tapusu diyoruz sonra birsey olursa yaptığımız masrafla bozduğumuz düzenle mağdur olmayalım diye. Kpeder de o şekilde teklif sundu
yani eve masraf yapacaksınız ama sonuçta kira vermeyeceksiniz. şuan bir mutfak ortalama 70 bin parke vs ne kadar bilmiyorum banyoya da 10 bin gitse boya vs max 120 bin masraf olur bu da neredeyse 2 senelik ev kirası sayılır. 2 sene sonra rahatsınız. size satışta gösterse tapuyu da devir etse ilerde sıkıntı çıkabilir bildiğim kadarıyla. Hatta emsal davalara bakabilirsiniz internette vardır.Kiradayiz zaten
Kira ücretimiz aşırı değil. Oraya yapacağımız masraf aşırı olacak parke mutfak dolabı kapı en basit bunlar bile Cook eski. . O sebeple teklif ettiği durum güvenilir mi diye sordumAnladım normalde kira ödüyorsanız kiradan kurtulmuş olursunuz.
Yaptığınız masrafı da kiraya sayarsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?